co slychac u naszych rywali

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

JOK_NH

Re: co slychac u naszych rywali

Postautor: JOK_NH » pn kwie 07, 2025 9:50 am

dUfio pisze:Ciekawie robi się w 3 lidze gr 4
Sandecja remisuje z Siarka, KSZO wygrywa i dochodzi Sandalow na dwa punkty. Za tydzień mecz w Ostrowcu o lidera
U kszokow zauwazalne ożywienie na boisku i na trybunach, oba mecze na szczycie u siebie wygrane (z siara i podhalem) teraz najważniejszy

Tu rzeczywiście mocno widoczna zmiana na plus, po tej akcji co ich przegonili z własnego sektora, to coś się na mieście chyba zadziało. Dobrze to wyglądało w ostatnim meczu.

tomabon

Postautor: tomabon » pn kwie 07, 2025 9:29 pm

Peszko podobno zostaje

dUfio

Postautor: dUfio » czw kwie 10, 2025 1:39 pm

https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozn ... ews/267224

Cóż za chichot losu.
Klub z miejscowości, gdzie zarabia się głównie na niemieckich emerytkach może być ukarany za zbyt duża liczbę zawodników spoza UE na boisku

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt kwie 11, 2025 1:51 pm

dUfio pisze:https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/bedzie-walkower-w-i-lidze-kuriozalne-okolicznosci-kosztowny-wielblad-kotwicy-nasz-news/267224

potwierdzone: https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ampaign=cb

dUfio pisze:Cóż za chichot losu.
Klub z miejscowości, gdzie zarabia się głównie na niemieckich emerytkach może być ukarany za zbyt duża liczbę zawodników spoza UE na boisku

jeszcze nie zaczęli zarabiać na inżynierach spoza UE więc i doświadczenia zabrakło. ale nie takie rzeczy widziała polska piłka, vide: wpuszczenie Bereszyńskiego na parę minut z Celtic-iem. Raz też pamiętam, że walkowerem zostali potraktowani piłkarze Orląt (jakichśtam, możliwe że Tomaszów Lubelski) bo ich busik ugrzązł w korku i spóźnili się na mecz z nami. to było za czasów Latającego Cyrku Trenera Albina więc 3 punkty niewiele nam dały. to może Dufio coś o walkowerach z naszych meczów napiszesz? :)

edit:

to chyba były Orlęta Łuków.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

pawcio

Postautor: pawcio » pt kwie 11, 2025 1:55 pm

mr.Vitaminka pisze:pamiętam, że walkowerem zostali potraktowani piłkarze Orląt (jakichśtam, możliwe że Tomaszów Lubelski)

Orlęta Spolmlek Radzyń Podlaski ;)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt kwie 11, 2025 1:59 pm

pawcio pisze:
mr.Vitaminka pisze:pamiętam, że walkowerem zostali potraktowani piłkarze Orląt (jakichśtam, możliwe że Tomaszów Lubelski)

Orlęta Spolmlek Radzyń Podlaski ;)

jajebie, idę se zbadać łeb.

dUfio

Postautor: dUfio » pt kwie 11, 2025 2:12 pm

mr.Vitaminka pisze:
dUfio pisze:https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/bedzie-walkower-w-i-lidze-kuriozalne-okolicznosci-kosztowny-wielblad-kotwicy-nasz-news/267224

jeszcze nie zaczęli zarabiać na inżynierach spoza UE więc i doświadczenia zabrakło. ale nie takie rzeczy widziała polska piłka, vide: wpuszczenie Bereszyńskiego na parę minut z Celtic-iem. Raz też pamiętam, że walkowerem zostali potraktowani piłkarze Orląt (jakichśtam, możliwe że Tomaszów Lubelski) bo ich busik ugrzązł w korku i spóźnili się na mecz z nami. to było za czasów Latającego Cyrku Trenera Albina więc 3 punkty niewiele nam dały. to może Dufio coś o walkowerach z naszych meczów napiszesz? :)

edit:

Pamiętam ten mecz, majowka 2008, a właściwie ostatni dzień czyli niedziela, korki jak sk....
Sam zresztą to odczułem wracając od rodziny z świętokrzyskiej wsi, nie wlazłem do kilku przepełnionych pksow, jakieś kombinscje, stopy itd, w końcu jadąc przegubowym cb z koszyc (kto pamięta?) przeliczałem że na 2 polowe powiniwne być i faktycznie byłem ok 18 w Hucie, wypatruje wyniku do przerwy na zegarze a tu zegar nie działa, za to pod kasami ludzie. Strajk jaki czy ki huj? Wysiadam pod cmentarzem na Wandy i dzida na stadion no i dowiaduje się co jest grane. Postaliśmy chwilę, trzy gwizdki i do domu. Tzn kto do domu to do domu my do Cafe deska na majówkowe piwko.
W ten sam dzień sovia grała w Wolbromiu ale pomysł trafienia ich wybiły naszym hools korki
Tydzień *chyba później korków w drodze do łącznej aż takich nie było....

Co vo dla nas to z ostatniej 4 ligi pamiętam że dostaliśmy za mecz z Michałowianka, a w tym terminie zagraliśmy awansem z clepardia więc w owa sobotę +6 pkt

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt kwie 11, 2025 2:29 pm

dUfio pisze:
mr.Vitaminka pisze:

edit:

Pamiętam ten mecz, majowka 2008, a właściwie ostatni dzień czyli niedziela, korki jak sk....
Sam zresztą to odczułem wracając od rodziny z świętokrzyskiej wsi, nie wlazłem do kilku przepełnionych pksow, jakieś kombinscje, stopy itd, w końcu jadąc przegubowym cb z koszyc (kto pamięta?) przeliczałem że na 2 polowe powiniwne być i faktycznie byłem ok 18 w Hucie, wypatruje wyniku do przerwy na zegarze a tu zegar nie działa, za to pod kasami ludzie. Strajk jaki czy ki huj? Wysiadam pod cmentarzem na Wandy i dzida na stadion no i dowiaduje się co jest grane. Postaliśmy chwilę, trzy gwizdki i do domu. Tzn kto do domu to do domu my do Cafe deska na majówkowe piwko.
W ten sam dzień sovia grała w Wolbromiu ale pomysł trafienia ich wybiły naszym hools korki
Tydzień *chyba później korków w drodze do łącznej aż takich nie było....

Co vo dla nas to z ostatniej 4 ligi pamiętam że dostaliśmy za mecz z Michałowianka, a w tym terminie zagraliśmy awansem z clepardia więc w owa sobotę +6 pkt

no właśnie były :) ruch wahadłowy, co prawda, ale korek to korek

dUfio

Postautor: dUfio » sob kwie 12, 2025 7:25 am

co słychać na dole 1 ligi?

Ostatnio jak sprawdzałem tamtą tabelę to ostanie dwa miejsca okupowały Siedlce ze Stalową mając po 1 punkcie w 5 meczach. Już 27 kolejka a ci dalej leb w leb, aktualnie po 16 punktów. W strefie spadkowej też Warta Poznań, która rok temu o tej porze była nad kreską, ale...w ekstraklasie, gdzie wywalila się na ostatniej prostej, Korona wygrała na Lechu i polecieli i teraz mogą polecieć znów. Wczoraj przegrali i w tej kolejce ze strefy nie wyjdą. Tyle samo punktów ma Kotwica, przez ten jeden odebrany punkt. W grę o utryzmanie zamieszana jest tez Odra Opole i Chrobry Głogów i zdecydownaie z ktoras z tych dwoch druzyn wolalbym zagrac w przyszlym sezonie, zamiast Kotwicy cyz Warty (nie wazne w ktorej lidze).
Nad nimi jest Stal Rzeszów, ale juz ma wysoką 13-punktową przewagę nad strefą. Generalnie system ligi sprzyja obibokom, bo mozna punktowac jak Warta (0,75 na mecz) i byc nadal w grze o utrzymanie, a to za sprawa systemu i tego ze z ligi leca tylko 3 druzyny na 18.
Z drugiej strony 1 lidze trzeba oddac ze juz nawet zeby grac o baraze to trzeba miec bardzo wysoki poziom punktowania. Rzeka ktora jest na 6 miejscu punktuje ok 1,7 na mecz, już 1,6 Łęcznej to za malo. Z punktami takimi jak mamy teraz w 2 (1,44), bylibysmy gdzies na poziomie Znicza, który jest 9, ale strata do6 miejsca to nie 0 a 7 pkt

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob kwie 12, 2025 8:08 am

Warta zleci wg moich zaawansowanych analiz na 100%

Ostatni raz wygrali w zeszłym roku. A w 11 kolejnych meczach zdobyli 2 punkty, stracili 20 goli a zdobyli ich aż 3. To już nawet gofersellery punktują od nich lepiej i mają realna szanse na to, że się utrzymają, bo dzięki indolencji Poznaniaków szykuje się prawdziwy wyścig żółwi o walkę o spadek.

Poza Warciarzami polecą Siedlce i Stalówka.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » sob kwie 12, 2025 9:09 am

A od nas oby Podbeskidzie nie znosze i kalisz jescze bardziej
Kiedys chojniczanka mi grała na nerwach ale cóż ,najważniejsze że ten symulant co kto wie "zalatwil" nam baraze już gra gdzie indziej

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob kwie 12, 2025 8:10 pm

mr.Vitaminka pisze:
Poza Warciarzami polecą Siedlce i Stalówka.

I Siedlce strzelają zwycięskiego gola w 94. minucie...Klątwa.

dUfio

Postautor: dUfio » wt kwie 15, 2025 1:23 pm

Na meczu Kszo-Sandecja 4800 luda :shock:

Sandały wygrywają i maja 5 pkt przewagi

vitoss

Postautor: vitoss » czw maja 01, 2025 2:17 pm

Nasz rywal w barażach Wieczysta ma nowego starego trenera.
Wrócił Przemysław Cecherz

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » sob maja 03, 2025 6:10 pm

GTS wpierdziel u siebie od Wisły Płock a czysta od Wisły Puławy. W weekend pracuję ale od razu się humor poprawia ..
Mówię to co myślę, robię to co mówię