II LIGA SEZON 2022/23

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

mr.Vitaminka

Re: II LIGA SEZON 2022/23

Postautor: mr.Vitaminka » ndz maja 14, 2023 12:03 pm

MISIEK72 pisze:Trzeba w przyszłym sezonie uciekać z tej ligi oczywiście w górę..
Trzeba stać się solidnym pierwszoligowcem
Szkoda czasu by go marnować w tej lidze.

oczywiście aktualny, nazwijmy to, klimat wokół klubu jest inny niż 2 lata temu, ale wówczas wiele osób także nas widziało w 1 lidze. Piszę oczywiście o udanej wiośnie za trenera Szydełki. Jak się to skończyło - nie muszę mówić. Ale też uważam, że do umiarkowanego optymizmu są wszelkie przesłanki. Ta liga to piłkarski czyściec - niby centralna, niby zawodowa, niby sędziowie powinni być na poziomie, ale sami widzimy, że to syf i kiła - jedynie trochę przypudrowana. Podsumowując, działania muszą być skierowane na minimum top 6. Każdy sezon tutaj to czas stracony, ale weźmy pod uwagę, że nie zawsze chcieć to móc, bo pomimo wszelkich chęci i starań wychodzi: cieć to buc.

edit: właśnie rozpoczął się ważny mecz rezerw: Śląsk vs Lech. Lech w obronie elektryczny jak my w Lublinie w pierwszej połowie. Raczej easy 3 punkty dla gospodarzy.

Edit 2: Śląsk 2-Lech2 1:2. Czyli jak zwykle nie miałem racji hehhehe
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » ndz maja 14, 2023 2:01 pm

Brawo Kolejorz!
Tak słabo grającej druzyny dawno nie widziałem,a nerwów straciłem więcej niż podczas meczów Hutnika.Niemniej jednak,dzięki temu zwycięstwu bardzo przybliżyliśmy się do pozostania w lidze.Gospodarze tracą 8 punktów i w trzech meczach oprócz nas,mają Puławy na wyjeździe.W piłce wszystko jest możliwe,ale w tym przypadku mało prawdopodobne.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » ndz maja 14, 2023 7:47 pm

Tu nawet nie ma nawet o czym dywagować . Moglibyśmy dziś pewnie bić się o utrzymanie w 3 lidze. Po latach upodlenia i sportowej degradacji od jakiegoś czasu los nam wyraźnie sprzyja. Teraz trzeba iść za ciosem i spierdalać do 1 ligi. Trzeba dać Bobli szansę by odpowiednio dobrać kilku nowych zawodników i umiejętnie stworzyć drużynę która zajmie przynajmniej 2 miejsce , a nie żadne baraże. W barażach to można grać 10 lat. 1 liga inny świat var, więcej transmisji, więcej kasy dla klubu. Jak pokazuje przykład Ruchu ten przeskok wcale nie musi być jakiś drastyczny.
Mam nadzieję , że w niedzielę pokażemy kibicowsko ,że 1 liga to jest to miejsce na które zasługujemy.

dUfio

Postautor: dUfio » ndz maja 14, 2023 7:49 pm

mr.Vitaminka pisze:
MISIEK72 pisze:Trzeba w przyszłym sezonie uciekać z tej ligi oczywiście w górę..

oczywiście aktualny, nazwijmy to, klimat wokół klubu jest inny niż 2 lata temu, ale wówczas wiele osób także nas widziało w 1 lidze. Piszę oczywiście o udanej wiośnie za trenera Szydełki. Jak się to skończyło - nie muszę mówić.

dokładnie, po sezonie, gdy sie utrzymamy, ręce na kołdre. fajnie wyglądaja te statystyki formy, super ze udalo sie wygrac najwazniejsze mecze, nie dalismy sie rozgromic najlepszym w tej lidze, transfery generalnie trafione i pewnie jeszcze pare plusów,ale pamiętajmy, ze wszystkie mecze byly na totalny styk, tocyzly się do ostatnich sekund, nawet te dwa rozstrzyniete az dwoma golami byly przyklepane w ostatnich sekundach, nawet z outsiderami ligi gralismy jak rowny z rownym, dalismy sobie odebrac wygrane Siarce, zaskoczyc Raduni, malo strzelamy bramek itd. Po sezonie symboliczny toast za wykoanny cel (99%) i zaczynamy od bardzo krytycznej, chlodnej i merytorycznej oceny tego co sie wydarzylo na wiosne. Wiecej plusów, ale minusy tez byly
w 21 roku sie zachlysnelismy tym utrzymaniem, zrobionym zreszta w znakomitym stylu, tej euforii po 5:0 z Motorem czy 3:2 w Rzeszowie nikt juz nam nie zabierze, to byl nasz pierwszy po dwoch dekadach seozn w rozgrywkach ogolnoposlkich i sie podpalilismy
teraz musimy byc mądrzejsi

mr.Vitaminka pisze:

Podsumowując, działania muszą być skierowane na minimum top 6.

podkreslmy to
bo jesli budowac mocny sklad walczacy o cos wiecej niz heroiczne utryzmanie i przeszkadzanie to trzeba celowac w top2 i tyle

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » ndz maja 14, 2023 8:23 pm

dUfio pisze:
mr.Vitaminka pisze:

oczywiście aktualny, nazwijmy to, klimat wokół klubu jest inny niż 2 lata temu, ale wówczas wiele osób także nas widziało w 1 lidze. Piszę oczywiście o udanej wiośnie za trenera Szydełki. Jak się to skończyło - nie muszę mówić.

dokładnie, po sezonie, gdy sie utrzymamy, ręce na kołdre. fajnie wyglądaja te statystyki formy, super ze udalo sie wygrac najwazniejsze mecze, nie dalismy sie rozgromic najlepszym w tej lidze, transfery generalnie trafione i pewnie jeszcze pare plusów,ale pamiętajmy, ze wszystkie mecze byly na totalny styk, tocyzly się do ostatnich sekund, nawet te dwa rozstrzyniete az dwoma golami byly przyklepane w ostatnich sekundach, nawet z outsiderami ligi gralismy jak rowny z rownym, dalismy sobie odebrac wygrane Siarce, zaskoczyc Raduni, malo strzelamy bramek itd. Po sezonie symboliczny toast za wykoanny cel (99%) i zaczynamy od bardzo krytycznej, chlodnej i merytorycznej oceny tego co sie wydarzylo na wiosne. Wiecej plusów, ale minusy tez byly
w 21 roku sie zachlysnelismy tym utrzymaniem, zrobionym zreszta w znakomitym stylu, tej euforii po 5:0 z Motorem czy 3:2 w Rzeszowie nikt juz nam nie zabierze, to byl nasz pierwszy po dwoch dekadach seozn w rozgrywkach ogolnoposlkich i sie podpalilismy
teraz musimy byc mądrzejsi

mr.Vitaminka pisze:

Podsumowując, działania muszą być skierowane na minimum top 6.

podkreslmy to
bo jesli budowac mocny sklad walczacy o cos wiecej niz heroiczne utryzmanie i przeszkadzanie to trzeba celowac w top2 i tyle

Wydaję się mi, że cel jako awans musi być po prostu postawiony. Dlatego użyłem sformułowania o minimum top 6. Generalnie uważam, że poziom ekip z aktualnego top 8 plus my jest mega wyrównany. Oczywiście w m.in. naszym przypadku ale i pewnie Motoru na aktualnym miejscu waży forma z jesieni. Kolejne moje generalicje zacznę od tego, że w takich przypadkach decyduje forma dnia a bardziej kiedy komu zejdzie, najdzie itd. Dodatkowo istotny jest terminarz, który nieodgadniony jest przed rundą, ale jak trafi się dobrze to można ustrzelić drużyny za darmo, które akurat mają mecze pt passa kutassa i punkty wlatują do plecaczka. To plus wyrównana kadra może oznaczać, że nie jesteśmy w środku tabeli, nie bijemy się "o spadek", ale zainteresowani jesteśmy top2 lub aktualnie tam się rozmiescilismy. Do tego trzeba dążyć. Jak brzmiało credo mojego liceum: semper in altum. I tego się trzymajmy. Ave dzuhas

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » ndz maja 14, 2023 9:23 pm

Tak patrzę na PJS to Nowakowski musi zagrać jeszcze 63 minuty co zapewne wcześniej czy później się wydarzy. Punkty Zarzyckiego, Miechówki, Królikowskiego i Góralskiego w łącznej liczbie 275 przepadną ale będącemu za nami Zniczowi 206 punktów też zniknie, a Jastrzębiu 84. Piąte miejsce powinniśmy utrzymać .

bn

Postautor: bn » ndz maja 14, 2023 9:57 pm

Nie wiedziałem po co na minutę wszedł Karpiński ale teraz już widzę, że chodziło o PJS, więc zapewne zobaczymy go jeszcze w co najmniej dwóch meczach na łącznie 47 minuty.

Jeśli chodzi o przyszły sezon, to po trzech ostatnich rundach jesiennych mam minimalne oczekiwania, żebyśmy byli w środku tabeli, najlepiej z 10 punktowa przewaga nad strefą spadkową. Jeśli zerknąć na tabelę meczów tylko z 2023 to jesteśmy na 7. miejscu, czyli okej ale nie jest to żadna dominacja ligi ani nawet miejsce w barażach. Wyzwaniem jest utrzymać dłużej dobrą passę, bo lepszy okres przez jakiś czas to ma każda z drużyn.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » ndz maja 14, 2023 10:06 pm

Wiadomo, że drużyna w obecnym kształcie nie ma szans na awans. Rozważamy jednak, że zostanie odpowiednio wzmocniona i geniusz trenerski Bobli zmieni ją w potwora......

fan

Postautor: fan » pn maja 15, 2023 8:09 am

Podziwiam wasz hurra optymizm co do awansu do 1 ligi...

Pytanie gdzie będziemy grać już po awansie bo tego trupa bez oświetlenia to raczej nikt nie dopuści do rozgrywek.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn maja 15, 2023 9:26 am

Nasze zwycięstwo w meczu ze Stomilem daje nam 100% utrzymanie.

Nasz remis w meczu ze Stomilem daje nam 100% utrzymanie, gdy Zagłębie II wygra z Polkowicami i Wisła Puławy nie przegra ze Śląskiem II.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » pn maja 15, 2023 10:07 am

fan pisze:Podziwiam wasz hurra optymizm co do awansu do 1 ligi...

Pytanie gdzie będziemy grać już po awansie bo tego trupa bez oświetlenia to raczej nikt nie dopuści do rozgrywek.

My za to podziwiamy twój hurraoptymizm co do spadku Hutnika do 3 ligi......

ksh72

Postautor: ksh72 » pn maja 15, 2023 3:27 pm

Gdyby Zagłębie przegrało swój ostatni mecz byłoby praktycznie pozamiatane.

Pozostało:
Garbarnia 9 pkt przewagi - GKS Jastrzębie (w), Olimpia Elbląg (w), Górnik Polkowice (d)
Siarka 9 pkt przewagi - Pogoń Siedlce (d), Stomil (w), Śląsk II (d)
Śląsk II 8 pkt przewagi - Wisła (w), Hutnik (d), Siarka (w)
Górnik 5 pkt przewagi - Zagłębie II (w), Polonia (d), Garbarnia (w)
Radunia 4 pkt przewagi - KKS 1925 Kalisz (d), Pogoń (w), Stomil (d)
Zagłębie II 4 pkt przewagi - Górnik (d), Motor (w), KKS Kalisz (d)
Hutnik - Stomil (d), Śląsk II (w), Znicz (d)
Z Siarką, Górnikiem i jak dotąd ze Śląskiem mamy bilans na plus.

Przy naszym zerze do końca rundy Garbarnia i Śląsk żeby na przeskoczyć musiałyby wygrać wszystkie mecze.
Jedyny spod kreski który nam realnie zagraża to Górnik.
Ma gorszy bilans z nami (więc jeśli nie będzie jakiejś dodatkowe małej tabeli z innym drużynami) musi zdobyć 6 pkt więcej od nas.
A jak Polkowice ograją Lubin to znowu Lubinowi będzie ciężko nas przeskoczyć.

dUfio

Postautor: dUfio » wt maja 16, 2023 6:16 am

https://twitter.com/pklimek99/status/16 ... 8425143303

lecimy na 0.5%

inna sprawa, ze np Zagłębie przez ostatnie kolejki miał non stop 85-90% na spadek, cos tam powygrywalo i "wrocili do zywych"

strasznie chwiejne te statystyki, wg mnie jest jakis blad w wyliczeniach chocby nie zakladajacy tego, jak wyrownana jest ta liga, wg mnie wyliczynienia powinny byc mniej skrajne

buki mają bardziej zyciowe podejscie dajac rowne kursy w meczach dolu z górą

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt maja 16, 2023 7:29 am

fan pisze:Podziwiam wasz hurra optymizm co do awansu do 1 ligi...

https://sport.tvp.pl/69861112/puszcza-n ... y-reymonta

Ja wiem, że nikomu by nie w smak było jeździć na psiarski stadion, ale z drugiej strony jaki by był to chochlik losu. Każdy z Was był wkurwiony jak psiarskie wywieszały swoje barwy na naszym płocie i jak nasz pseudo dach był obklejony ich wlepkami. Teraz by się to odwróciło, bo w przeciwieństwie do drugiej strony błoń nie są operatorem a stadion jest miejski i jedynie go wynajmują od miasta na mecze. Oczywiście to pisałem pół żartem pół serio, bo to rzeczywiście odrażające być tam w roli gospodarza.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Qlawy

Postautor: Qlawy » wt maja 16, 2023 7:57 am

Sandecja spadła już oficjalnie.
Zawsze lepsza opcja wyjazdowa niż Chojniczanka.
Pytanie kiedy skończą im stadion