Do III ligi wracamy! Sezon 18/19 (transfery, sparingi, info)
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Krzycho pisze:huteusz pisze:Ja pierdole to moze robimy zrzute na pensje dla Gui skoro na taka bieda? jak to przejdzie to ja daje stowe miesiecznie i chuj, niech sobie nawet hamak rozłoży na ławce rezerwowych
to samo sobie pomyślałem, myślę, że znalazłoby się trochę osób chętnych dołożyć się do kontraktu Michała.
Niech dadzą mu pensje antoniaka czy króla a resztę doplscimy. Nie będą stratni
Kiedyś już tak było, że piłkarze mieli prywatnych sponsorów. Jeszcze chyba za czasów Przytuły. U nas jednak jest tak jak ze składkami. Na początku wszyscy chętni, a potem wpłat brak..
Co do Michała, komunikat prezesa niewiele zmienia. Czemu nikt nie mógł z nim usiąść i mu powiedzieć, że może teraz odgrywać mniejszą rolę sportową w zespole i przez to nie mogą mu zagwarantować lepszego lub takiego samego kontraktu? Wtedy sam podjąłby decyzję czy zostaje czy nie. A tak szambo sie rozlało i smród jest większy niż za czasów Przytuły i profesjonalnych dresów dla piłkarzy. Trener i prezes rozegrali to najgorzej jak mogli i nie zdziwię się jak atmosfera w drużynie będzie o wiele gorsza niż teraz. Wstyd mi za ludzi decyzyjnych, bo nikt oprócz Świątka nie zrobił więcej dla tego klubu jak Michał.
Co do Michała, komunikat prezesa niewiele zmienia. Czemu nikt nie mógł z nim usiąść i mu powiedzieć, że może teraz odgrywać mniejszą rolę sportową w zespole i przez to nie mogą mu zagwarantować lepszego lub takiego samego kontraktu? Wtedy sam podjąłby decyzję czy zostaje czy nie. A tak szambo sie rozlało i smród jest większy niż za czasów Przytuły i profesjonalnych dresów dla piłkarzy. Trener i prezes rozegrali to najgorzej jak mogli i nie zdziwię się jak atmosfera w drużynie będzie o wiele gorsza niż teraz. Wstyd mi za ludzi decyzyjnych, bo nikt oprócz Świątka nie zrobił więcej dla tego klubu jak Michał.
kurant pisze:Kiedyś już tak było, że piłkarze mieli prywatnych sponsorów. Jeszcze chyba za czasów Przytuły. U nas jednak jest tak jak ze składkami. Na początku wszyscy chętni, a potem wpłat brak..
Nawet sami piłkarze obecnego zespołu wypowiadali się na fb że to co zrobili to jest hamstwo więc widać jak wygląda teraz atmosfera w zespole. A tydzien temu była euforia
Qlawy pisze:
Nawet sami piłkarze obecnego zespołu wypowiadali się na fb że to co zrobili to jest hamstwo więc widać jak wygląda teraz atmosfera w zespole. A tydzien temu była euforia
Gwoli ścisłości. Łukasz Kędziora ma kontrakt z Hutnikiem do dziś, a Hubertowi Pachowiczowi dziś kończy sie wypożyczenie z Garbarni. Więc to są wypowiedzi właściwie byłych, a nie obecnych piłkarzy Hutnika.
O co ten krzyk - trener zgłosił dyrektorowi sportowemu kogo chce się pozbyć, a ten to zaakceptował.
A tak serio - dotąd nikomu nie przeszkadzało ze L. Janiczak pełni trzy funkcje. Teraz widać że tak być nie powinno albo będzie dyrektorem sportowym albo trenerem.
Co do usunięcia Michała to tych co coś wiedzą o relacjach na linii MG LJ ten ruch nie dziwi. I dla mnie jest to zrozumiałe - każdy trener by tak zrobił.
Sprawa jest prosta trener zostaje i nie ma w nim miejsca dla Michała, albo trener odchodzi.
Inna sprawa że sposób w jaki żegnają Michała jest żenujący
A tak serio - dotąd nikomu nie przeszkadzało ze L. Janiczak pełni trzy funkcje. Teraz widać że tak być nie powinno albo będzie dyrektorem sportowym albo trenerem.
Co do usunięcia Michała to tych co coś wiedzą o relacjach na linii MG LJ ten ruch nie dziwi. I dla mnie jest to zrozumiałe - każdy trener by tak zrobił.
Sprawa jest prosta trener zostaje i nie ma w nim miejsca dla Michała, albo trener odchodzi.
Inna sprawa że sposób w jaki żegnają Michała jest żenujący
tomabon pisze:kurant pisze:Kiedyś już tak było, że piłkarze mieli prywatnych sponsorów. Jeszcze chyba za czasów Przytuły. U nas jednak jest tak jak ze składkami. Na początku wszyscy chętni, a potem wpłat brak..
wypraszam sobie, płaciliśmy regularnie
Pierwszy był niezapomniany Phil Swenda jakieś 15 lat temu. A tak na poważnie to ciekaw jestem czy Święty podpisując kontrakt 3 czy 4 dni temu wiedział jak postapia z Gują , bo nie wydaje mi się aby z takim usmiechem brał długopis w rękę.
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
-
Nigdy w życiu nie spodziewałem się tego, że Michała zabraknie w naszych III ligowych szeregach, Michał zasłużył na grę w Hutniku za postawę sportową i zaangażowanie, pieniądze to nie wszystko, czy na pewno chodzi o zarobki? Nie znam zarobków naszych piłkarzy, ale np. takie są w Jaśkowicach:
2000 zł zarabia finansowa czołówka w zespole, dolna stawka to 1000 zł. Do tego premie za wygrane mecze - 300 zł.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/zdjecia/sprawdz-ile-zarabia-sie-w-sporcie-w-malopolsce-lista-plac,4708005,artgal,33603433,t,id,tm,zid.html
2000 zł zarabia finansowa czołówka w zespole, dolna stawka to 1000 zł. Do tego premie za wygrane mecze - 300 zł.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/zdjecia/sprawdz-ile-zarabia-sie-w-sporcie-w-malopolsce-lista-plac,4708005,artgal,33603433,t,id,tm,zid.html
Jak dla mnie oświadczenie prezesa bardzo słabe, nic konstruktywnego nie wnoszące do sprawy... ja tego nie kupuję!!!! i myślę, że wiekszość z nas!!!
Teraz moje pytanie czy my bierzemy udział w jakimś pierdolonym teleturnieju Pro Junior System czy awansowaliśmy do 3ligi piłki nożnej gdzie o kazdy punkt trzeba bedzie zapierdalać na murawie i niejednokrotnie gryźć trawę a do tego potrzeba ludzi którzy za klub oddadzą serce a Michał to robił i napewno miał ambicję żeby robić to dalej!!!
Samo oświadczenie Michała na FB dużo mówi, że nawet z nim nie spróbowano rozmawiać i ewentualnie zaproponować innego kontraktu, na takim samym poziomie skoro inni dostali większe ewentualnie nawet ciut nizszego!!! I jeszcze jakże konkretne spostrzeżenie odnośnie trenera, nawet nie wiedziałem że mamy takiego wróżbitę że nie znając składu personalnego całej kadry na ten sezon a o formie piłkarzy za półtorej miesiąca to już nie wspomnę on już wie kto bedzie grał a kto bedzie rezerwowym...
Skandal Żenada Skurwysyństwo. Dziękuję za uwagę.
Teraz moje pytanie czy my bierzemy udział w jakimś pierdolonym teleturnieju Pro Junior System czy awansowaliśmy do 3ligi piłki nożnej gdzie o kazdy punkt trzeba bedzie zapierdalać na murawie i niejednokrotnie gryźć trawę a do tego potrzeba ludzi którzy za klub oddadzą serce a Michał to robił i napewno miał ambicję żeby robić to dalej!!!
Samo oświadczenie Michała na FB dużo mówi, że nawet z nim nie spróbowano rozmawiać i ewentualnie zaproponować innego kontraktu, na takim samym poziomie skoro inni dostali większe ewentualnie nawet ciut nizszego!!! I jeszcze jakże konkretne spostrzeżenie odnośnie trenera, nawet nie wiedziałem że mamy takiego wróżbitę że nie znając składu personalnego całej kadry na ten sezon a o formie piłkarzy za półtorej miesiąca to już nie wspomnę on już wie kto bedzie grał a kto bedzie rezerwowym...
Skandal Żenada Skurwysyństwo. Dziękuję za uwagę.
-
Poczytajcie kto ma i może posty na fejsie, nie wiem co się wydarzyło w tym marcu ale wydaje mi się ze coś musiało się wydarzyc. Natomiast martwią dwie sprawy. Konflikt klub kibice który się rozrasta oraz ten system pro junior bo owszem można wywalczyć spora kasę ,ale nie kosztem powrotu do 5 ligi.
http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci
-
A na dodatek Prezes pisze że budżet na wynagrodzenia będzie większy a z klubu ubyli Maki Byrski Michał i kolejni się szykują z podstawowego składu do zmiany barw.w drużynie ma być 11 juniorów za pewnie marne stypendia to ja sie pytam czy w planach jest ściągnięcie 2-3 kopaczy z poważnym doświadczeniem skoro z wynagrodzeń zejdzie tylu piłkarzy a budżet niby bedzie większy.innego rozwiązania nie widze.Co do Michała to jak były jakieś absencje w składzie na mecz to o wynik drżałem tylko jak brakowało Świętego lub Michała a w następnej kolejności Sobiego.Jako jeden z pierwszych powinien miec umowe.awansowaliśmy do jakiegoś jebanego pro juniora czy 3 ligi bo nie kumam.niech wysawią 11 juniorów zgarną 400 koła i sie zdupią tam gdzie byliśmy.to juz wogule zejdą z wynagrodzeń.a co z rezerwami?po huj bylo awansować.kto tam bedzie grał?tramparze?
Fan Hutnika pisze:Poczytajcie kto ma i może posty na fejsie, nie wiem co się wydarzyło w tym marcu ale wydaje mi się ze coś musiało się wydarzyc. Natomiast martwią dwie sprawy. Konflikt klub kibice który się rozrasta oraz ten system pro junior bo owszem można wywalczyć spora kasę ,ale nie kosztem powrotu do 5 ligi.
kto nie ma to mu streszczę.
>80 % to posty wyrażające oburzenie z powodu nie podpisania kontraktu z Michałem
Brat Michała Guji wzywa do wyrzucenia Janiczaka #Janiczakout !
nie wiem co on zrobił dobrego dla Hutnika, ale tupetu mu nie brakuje
Najciekawszy jest wątek walnego:
tu odpowiedź do Macieja Guji:
Ja kolego byłem na walnym, a Ty byłes? Czy moze byles 2 dni wczesniej w hotelu na tajnym spotkaniu? Ja wtedy na walnym usłyszalem na zywo jak zawodnik wieloletni podchodzi do swoich zwierzchników! Hierarchia jest w kazdym klubie taka, ze rzadzi klubem Zarząd a drużyną trener. Czy ta sytuacja ze schadzka w hotelu to było wg Ciebie ok? Chcesz tu sie wiecej dowiedziec i zszargac imie brata? Do wlasnego gniazda sie nie sra. Dlatego jako jego brat powinienes zastanowic sie czy obrales dobry kierunek zabierając glos w tej dyskusji na portalu spolecznosciowym. Jak juz piszesz to pisz wszystko a nie tylko co jest wygodnie pisac, bo manipulujesz.
Ja zastanawiałem się, dlaczego po pamiętnym walnym Zarząd nie wydał komunikatu w tej sprawie. Ja bym go za takie coś wywalił z klubu na drugi dzień. Szkoda koledzy po szalu, że rzadko chodzicie na walne i budujecie legendy tam gdzie ich nie ma. Dla mnie złamanie zasady cały Hutnik zawsze razem zostało wtedy rozjebane. Pisze tu ktoś o klimacie w szatni i biadoli jak to będzie. A zastanowił się ktoś jak to wygląda jak piłkarz bierze udział w czymś takim i działa przeciwko swoim mocodawcom? Bo już to przerabialiśmy w naszej historii, że albo trenerzy chcieli rządzić klubem, albo piłkarze. I efekt był zawsze tragiczny. Dajmy działać tym, ktorzy pociągnęli wózek w trudnym momencie i rozliczmy ich z rezultatów. Na razie są awanse I drużyny i rezerw oraz Akademia z rocznym stażem. Jest boisko sztuczne i stadion bez wynajmu. Są postawione cele i może na tym się skupmy.
Z innego wpisu można się dowiedzieć że prezesem miał być pan Pabich - prywatnie teść Guji.
Żaden obrońca Michał z fb nie zaprzeczył że taka sytuacja miała miejsce.
Jeśli to prawda to dziękuje za taki hutnicze legendy.
Za dużo słów padło i ten wątek musi być wyjaśniony.
Jest też wątek satyryczny
Były prezes Pan Kawa za którego nie brakowało niczego (no może poza pieniędzmi) poucza zarząd:
Po czwarte jeśli brakuje pieniędzy aby dopiąć kontrakty zawodników pomyśl jaj ściągnąć ludzi na dzień meczowy aby Klub zarobił na biletach.