sezon 22/23 - 7 pkt
sezon 21/22 - 2 pkt
sezon 20/21 - 7 pkt
Wiem, że teraz aspiracje są większe i bardzo dobrze, ale nie ma co dramatyzować, bo jesteśmy w całkiem innym miejscu niż w poprzednich sezonach. Można narzekać na styl, brak składnych akcji, apatyczność, decyzje trenera, transfery itd. Ale i tak progres punktowy nie kłamie. Powtórzę się po raz kolejny - w tej lidze każdy może wygrać z każdym, zresztą kursy u buków nie kłamią. Tu decyduje w większości przypadek, dyspozycja dnia itd. W którymś momencie oczywiście klaruje się czub tabeli, środek i peleton do spadku i tu widzę jedynie szanse, żeby znaleźć się po odpowiedniej stronie i nie obgryzać paznokci w obawie przed spadkiem w odchłań, czyli do 3 ligi. Wg mnie najważniejsza jest stabilizacja punktowa, i mam tu na uwadze że czasem pewnie przepierdolą mecz, ale później trzeba znów te punkty ciułać. W tym sezonie każdy z nich jest na wagę złota. Do mitycznej 10tej kolejki jeszcze 2 spotkania i zobaczymy w którym miejscu będziemy. Póki co, wg mnie jest to miejsce (punkty, styl) optymalne po tych wszystkich sezonach-jajach, które przeżyliśmy. Nie spodziewałem się niczego innego. I nie mam zamiaru zagłaskiwać piłkarzy, sztabu itd. tylko zwrócić na pewne fakty uwagę. Jak będą cięli w huja to pierwszy się tu pojawię