Polonia Bytom- Hutnik Kraków 19.10.2024 20:00

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

mr.Vitaminka

Re: Polonia Bytom- Hutnik Kraków 19.10.2024 20:00

Postautor: mr.Vitaminka » pt paź 25, 2024 11:38 am

JOK_NH pisze:Dokładnie, to właśnie pokazuje, jak te wypowiedzi są "obiektywne".
Co nie zmienia faktu, że rzeczywiście sędziowanie w tej lidze jest na serio słabym poziomie.

sędziowanie jest takie jak ta liga + podobno płacą im jakieś ogryzki i dlatego to tak wygląda.

poza tym z jednym się zgadzam (tylko nie wiem czy to mówił Musiał czy trener Polonii), że w takich meczach w drugiej lidze powinien być VAR. tych wozów jest już przecież trochę i nie wyobrażam sobie żeby np baraże były bez tego + na tego typu hitowych spotkaniach mogliby już sędziować arbitrzy z e-klapy albo lepsi z 1 ligi. bo tak to mamy sytuację, że co chwilę czorny robi swoje i ktoś jest pokrzywdzony (w tym wiadomo, że najbardziej MY :) ).
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Andrew

Postautor: Andrew » pt paź 25, 2024 7:48 pm

Jezeli ogladasz ekstraklase to zapewne wiesz ze wsrod czarnych jest tez troche ananasów nie odbiegajacych poziomem od tych naszych. Co do varu to po piascie ja mam do niego stosunek negatywny :D
Przepisy sa jakie sa i zarowna z reka czy jakims nie ewidentnym kontaktem w roznich programach sportowych sie kloca , ze ten by gwizdnal a ten nie, wiec to akurat tylko kwestia interpretacji. Co do karnych na wieczystej to tez opini sporo. Jak dla mnie pierwsza to takie pol na pol (ja bym za zolta byl) natomiast druga to kabaret. Peszko po tym meczu chyba sie nie odniósł do sedziowania, tak jak ten z Bytomia po naszym. Wiec Peszko pewnie odniesie sie po Sosnowcu jak jego to dotknie. Ja nie widze tutaj zeby bylo cos robione celowo, tylko oni sa poprostu ciency.

HAMAS

Postautor: HAMAS » pt paź 25, 2024 8:00 pm

tez tak uwazam

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt paź 25, 2024 8:33 pm

Andrew pisze:Jezeli ogladasz ekstraklase to zapewne wiesz ze wsrod czarnych jest tez troche ananasów nie odbiegajacych poziomem od tych naszych. Co do varu to po piascie ja mam do niego stosunek negatywny :D
Przepisy sa jakie sa i zarowna z reka czy jakims nie ewidentnym kontaktem w roznich programach sportowych sie kloca , ze ten by gwizdnal a ten nie, wiec to akurat tylko kwestia interpretacji. Co do karnych na wieczystej to tez opini sporo. Jak dla mnie pierwsza to takie pol na pol (ja bym za zolta byl) natomiast druga to kabaret. Peszko po tym meczu chyba sie nie odniósł do sedziowania, tak jak ten z Bytomia po naszym. Wiec Peszko pewnie odniesie sie po Sosnowcu jak jego to dotknie. Ja nie widze tutaj zeby bylo cos robione celowo, tylko oni sa poprostu ciency.

ja prawie dokładnie to napisałem co Ty. sędziowie ciency to i błędy się zdarzą. ale po to jest VAR żeby ewidentne pomyłki zweryfikować. wiadomo że takie rzeczy jak ręka czy delikatny faul w polu karnym zawsze i wszędzie będą przedmiotem dyskusji. ale VAR powoduje że szansa wypaczenie meczu znacznie się zmniejsza. ot, tyle.

Andrew

Postautor: Andrew » sob paź 26, 2024 8:22 am

mr.Vitaminka pisze:
Andrew pisze:Jezeli ogladasz ekstraklase to zapewne wiesz ze wsrod czarnych jest tez troche ananasów nie odbiegajacych poziomem od tych naszych. Co do varu to po piascie ja mam do niego stosunek negatywny :D

ja prawie dokładnie to napisałem co Ty. sędziowie ciency to i błędy się zdarzą. ale po to jest VAR żeby ewidentne pomyłki zweryfikować. wiadomo że takie rzeczy jak ręka czy delikatny faul w polu karnym zawsze i wszędzie będą przedmiotem dyskusji. ale VAR powoduje że szansa wypaczenie meczu znacznie się zmniejsza. ot, tyle.

No widzisz jak to z madrym pogadac 8) trzeba sie poprostu pogodzic z tym jaka jakosc prezentuja sedziowie, bo karne takie jak z Chojnicami na wyjezdzie czy z Bytomiem dalej beda sie zdarzac i mozna sie tylko wk... ale nic nie poradzimy.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob paź 26, 2024 11:39 am

Andrew pisze:
mr.Vitaminka pisze:

No widzisz jak to z madrym pogadac 8) trzeba sie poprostu pogodzic z tym jaka jakosc prezentuja sedziowie, bo karne takie jak z Chojnicami na wyjezdzie czy z Bytomiem dalej beda sie zdarzac i mozna sie tylko wk... ale nic nie poradzimy.

tylko pytanie zasadnicze, czy tylko ja mam tak, że patrzę na Hutnika przez pryzmat różowych bądź czarnych okularów czy jest w istocie w ten sposób, że w prawie wszystkich przypadkach czarni naj jebią w dupakę ile wlezie?

Andrew

Postautor: Andrew » sob paź 26, 2024 12:17 pm

W tamtym sezonie w ekstraklasie na weszlo byla prowadzona niewydrukowana tabela. Odsyłam żeby sobie odnalezc. Pomimo varu naliczyli oni 74 bledy sedziowskie takie kluczowe na caly sezon. W skrocie - po 34 kolejkach najwiekszym odchyłami byly roznice punktowe na skutek bledow +4pkt Lech, Gornik -5pkt Piast. No to tutaj jest różnica az 9pkt w zaleznosci od sedziowania ,co moze miec duzy wplyw na miejsce w tabeli.

pawcio

Postautor: pawcio » sob paź 26, 2024 6:46 pm

Andrew pisze:W tamtym sezonie w ekstraklasie na weszlo byla prowadzona niewydrukowana tabela. Odsyłam żeby sobie odnalezc. Pomimo varu naliczyli oni 74 bledy sedziowskie takie kluczowe na caly sezon. W skrocie - po 34 kolejkach najwiekszym odchyłami byly roznice punktowe na skutek bledow +4pkt Lech, Gornik -5pkt Piast. No to tutaj jest różnica az 9pkt w zaleznosci od sedziowania ,co moze miec duzy wplyw na miejsce w tabeli.

Tak, tylko ze ta niewydrukowana tabela nie daje pełnego obrazu. Założenie jest takie, że za brak czerwonej kartki, albo brak karnego z automatu dopisują bramkę, a w rzeczywistości tak to nie zawsze działa. Karny jeszcze pół biedy, ale czerwona zazwyczaj nie ma aż raz diametralnego wpływu na mecz moim zdaniem.

Andrew

Postautor: Andrew » sob paź 26, 2024 7:29 pm

pawcio pisze:
Andrew pisze:W tamtym sezonie w ekstraklasie na weszlo byla prowadzona niewydrukowana tabela. Odsyłam żeby sobie odnalezc. Pomimo varu naliczyli oni 74 bledy sedziowskie takie kluczowe na caly sezon. W skrocie - po 34 kolejkach najwiekszym odchyłami byly roznice punktowe na skutek bledow +4pkt Lech, Gornik -5pkt Piast. No to tutaj jest różnica az 9pkt w zaleznosci od sedziowania ,co moze miec duzy wplyw na miejsce w tabeli.

Tak, tylko ze ta niewydrukowana tabela nie daje pełnego obrazu. Założenie jest takie, że za brak czerwonej kartki, albo brak karnego z automatu dopisują bramkę, a w rzeczywistości tak to nie zawsze działa. Karny jeszcze pół biedy, ale czerwona zazwyczaj nie ma aż raz diametralnego wpływu na mecz moim zdaniem.

Calkowita zgoda. Tak samo jak przyznanie czy nie karnego w 20min nie musi wplynac na wynik koncowy meczu. Niema na to jednoznacznej odpowiedzi. Ale nawet po tej tabeli widac ze myla sie sedziowie i w jedna i druga strone i dziala to tak ze srednio jest tych pomylek niewielki odchył w jedna strone. Chyba ze my jestesmy tacy pechowi ze u nas tylko na niekorzysc gwizdaja.

ksh72

Postautor: ksh72 » ndz paź 27, 2024 9:52 pm

ksh72 pisze:i jakby mecz Wieczysta-Polonia odbył się w pierwotnym terminie ( i przebiegał tak jak przebiegł) o ile łatwiej by się grało z osłabioną 2 zawodnikami Polonia i wymęczoną ciężkim meczem.

No i jak pisałem. Zmęczona i wykartkowana Polonia przegrywa w Chojnicach.