Sezon 2020/21 - transfery, sparingi, info
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Ktoś musi odejść. Realia są nieubłagane. Natomiast przy dwóch osobach należy się mocno zastanowić czemu. Rozumiem, że Antoniak gdyby miał kiedyś dobrą ofertę to by odszedł jak każdy piłkarz szukający dla siebie szansy. Fakty są natomiast takie, że jest w Hutniku od początku. Dla klubu którego polityka to podobno stawianie na wychowanków powinien być ikoną, sztandarowym przykładem dla młodych, że jako wychowankowie mogą być dla klubu ważni.
Dla klubu kibicowskiego to symbol którego nie powinno pozbywać się lekką ręką.
Jeśli chodzi o Rafała Skórskiego to jeżeli nie jest to jego osobista decyzja wynikająca z jakiś powodów to jest to kurwa skandal.
Jeden z lepszych trenerów bramkarzy w Polsce , mający głęboko w sercu HKS. Pracując w swoim fachu w Lechi czy Cracovi osiągnął taki poziom jakiego były czy obecny I trener nie powąchają nawet z odległości kilometrów.
Szymon Hajduk nie dostał praktycznie szansy na pokazanie się. W pierwszym meczu z GKS dał zmianę i wydawalo się,że ma potencjał.
Potem ignorowany przez trenera. Mówimy o zawodniku który u Grabowskiego w Resovii rozegrał 22 mecze w 2 lidze.. Dziwne.
Patrząc na to wszystko mam takie przemyślenia ,że gdyby nie daj Boże udało nam się zdobyć 4-6 pkt więcej to nie byłoby mowy o zmianie trenera. Byłoby zadowolenie, że dobra pozycja . Na wiosnę spadlibysmy z hukiem bez dwóch zdań. To ostatnie miejsce w tabeli to tak naprawdę punkt zwrotny w walce o utrzymanie.
Mam przeczucie, że Szydełce i całemu klubowi,( łącznie z kibicami) uda się na wiosnę osiągnąć cel.
Dla trenera utrzymanie to potwierdzenie opini ,że jest zdolnym i dobrym trenerem. Spadek to katastrofa, która raczej degraduje go z poziomu centralnego i mocno komplikuje karierę trenerską.
Jeśli chodzi o Rafała Skórskiego to jeżeli nie jest to jego osobista decyzja wynikająca z jakiś powodów to jest to kurwa skandal.
Jeden z lepszych trenerów bramkarzy w Polsce , mający głęboko w sercu HKS. Pracując w swoim fachu w Lechi czy Cracovi osiągnął taki poziom jakiego były czy obecny I trener nie powąchają nawet z odległości kilometrów.
Szymon Hajduk nie dostał praktycznie szansy na pokazanie się. W pierwszym meczu z GKS dał zmianę i wydawalo się,że ma potencjał.
Potem ignorowany przez trenera. Mówimy o zawodniku który u Grabowskiego w Resovii rozegrał 22 mecze w 2 lidze.. Dziwne.
Patrząc na to wszystko mam takie przemyślenia ,że gdyby nie daj Boże udało nam się zdobyć 4-6 pkt więcej to nie byłoby mowy o zmianie trenera. Byłoby zadowolenie, że dobra pozycja . Na wiosnę spadlibysmy z hukiem bez dwóch zdań. To ostatnie miejsce w tabeli to tak naprawdę punkt zwrotny w walce o utrzymanie.
Mam przeczucie, że Szydełce i całemu klubowi,( łącznie z kibicami) uda się na wiosnę osiągnąć cel.
Dla trenera utrzymanie to potwierdzenie opini ,że jest zdolnym i dobrym trenerem. Spadek to katastrofa, która raczej degraduje go z poziomu centralnego i mocno komplikuje karierę trenerską.
Skóra do Podbeskidzia odchodziMISIEK72 pisze:Ktoś musi odejść. Realia są nieubłagane. Natomiast przy dwóch osobach należy się mocno zastanowić czemu. Rozumiem, że Antoniak gdyby miał kiedyś dobrą ofertę to by odszedł jak każdy piłkarz szukający dla siebie szansy. Fakty są natomiast takie, że jest w Hutniku od początku. Dla klubu którego polityka to podobno stawianie na wychowanków powinien być ikoną, sztandarowym przykładem dla młodych, że jako wychowankowie mogą być dla klubu ważni.
Z piłkarskiego punktu widzenia mam największy żal o Kurka, powinien wrocić do pełni sił i walczyć o skład bo napewno stać go na to, Legia go chciała cieszyliśmy się że został a teraz oddamy go za darmo ? 🤔🥴 ewentualnie spróbujmy go wypożyczyć 🤔
Edit. Doczytałem że zawodnicy o których mowa zostali wystawieni na listę transferową co nie jest jednoznaczne z ich odejściem tym bardziej za darmo
Edit. Doczytałem że zawodnicy o których mowa zostali wystawieni na listę transferową co nie jest jednoznaczne z ich odejściem tym bardziej za darmo
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2021 1:58 pm przez wojo77, łącznie zmieniany 1 raz.
MISIEK72 pisze:Patrząc na to wszystko mam takie przemyślenia ,że gdyby nie daj Boże udało nam się zdobyć 4-6 pkt więcej to nie byłoby mowy o zmianie trenera. Byłoby zadowolenie, że dobra pozycja . Na wiosnę spadlibysmy z hukiem bez dwóch zdań. To ostatnie miejsce w tabeli to tak naprawdę punkt zwrotny w walce o utrzymanie.
Też o tym tak pomyślałem.
Zimny prysznic , powinien nam wyjść na dobre .
Wyższa pozycja mogłaby nas uśpić .
Oby nowy trener trafił do tych chłopaków i potrafił ich poskładać odpowiednio. Nie chcę oglądać Hutnika w 3 lidze przez blisko kolejne 2 dekady. Generalnie z drugiej strony, jestem jakoś spokojny o utrzymanie w 2 lidze, a to chyba z tego względu, że bardzo dużo meczy gramy u siebie i oby już bez tych obostrzeń i przy wypełnionych trybunach.
P.S Póżniej nowy stadion i jakoś to będzie i oby za naszego życia jeszcze
P.S Póżniej nowy stadion i jakoś to będzie i oby za naszego życia jeszcze

Hutnik Kraków
Czegoś tu nie rozumiem... Dopiero co w wywiadzie dla krakowskiej, Trener powiedział, że pierwszy wspólny trening będzie 7, wtedy się przyjrzy i podejmie decyzję co do kształtu kadry. To jak tydzień przed pierwszym treningiem, nie widząc chłopaków na żywo na oczy, zdecydował kogo odpalić? Gdzie miał okazję, zobaczyć np. takiego Wójcika?
Zestawienie ile grali wystawieni na listę: (za nh2010.pl)
Minuty:
1. Dawid Smug - 1530
2. Piotr Stawarczyk - 1350
3. Krzysztof Świątek - 1305
4. Patryk Kieliś - 1302
5. Łukasz Kędziora - 1287
6. Mateusz Ozimek - 1162
7. Miłosz Drąg - 1140
8. Dawid Linca - 1117
9. Sebastian Olszewski - 1083
10. Tomasz Jaklik - 1070
11. Abdallah Hafez - 993
12. Mateusz Zając - 777
13. Kamil Sobala - 638
14. Przemysław Antoniak - 599
15. Mateusz Reczulski - 556
16. Bartosz Tetych - 301
17. Szymon Hajduk - 216
18. Patryk Matysek - 113
19. Kacper Jodłowski - 106
20. Filip Handzlik - 85
21. Paweł Pyciak - 72
22. Adrian Wójcik - 27
23. Tomasz Kurek- 0
Pod tym kątem "nominacje" wydają się dość logiczne. Z drugiej strony podanie takiej listy w Nowy Rok a przede wszystkim przed pierwszym treningiem nowego trenera jest hmmm dość kontrowersyjne spokojnie to można było wrzucić np 11.1. Zwłaszcza że jeśli ktoś będzie się inteteresowac to kluby z niższych lig, które wracają do gry później
Cóż mleko się rozlało, choć wydaje się ze nominacje Szydełki mogą się pokrywać w 80-100% z tym co poszlo w eter
Jeśli chcemy bic się o utrzymanie to musimy szukać oszczędności w kadrze, żeby wzmocnić ja grajkami do pierwszej "13", zwłaszcza że z niej pewnie też ktoś odpadnie
Oczywiście przykład Antoniaka jest fenomenalny jeśli chodzi o historię współczesną Hutnika. Pytanie czy stać nas na sentymenty, jeśli sportowo się nie zawsze zgadza (choć kto wie jakby to wyglądało po ostro przepracowanej zimie u nowego trenera). Ogólnie sama w sobie instytucja "listy transferowej" jest dla mnie dziwna, pytanie ile klubów z tego realnie korzysta, bo w teorii prawie każdy cos takiego ogłasza
Minuty:
1. Dawid Smug - 1530
2. Piotr Stawarczyk - 1350
3. Krzysztof Świątek - 1305
4. Patryk Kieliś - 1302
5. Łukasz Kędziora - 1287
6. Mateusz Ozimek - 1162
7. Miłosz Drąg - 1140
8. Dawid Linca - 1117
9. Sebastian Olszewski - 1083
10. Tomasz Jaklik - 1070
11. Abdallah Hafez - 993
12. Mateusz Zając - 777
13. Kamil Sobala - 638
14. Przemysław Antoniak - 599
15. Mateusz Reczulski - 556
16. Bartosz Tetych - 301
17. Szymon Hajduk - 216
18. Patryk Matysek - 113
19. Kacper Jodłowski - 106
20. Filip Handzlik - 85
21. Paweł Pyciak - 72
22. Adrian Wójcik - 27
23. Tomasz Kurek- 0
Pod tym kątem "nominacje" wydają się dość logiczne. Z drugiej strony podanie takiej listy w Nowy Rok a przede wszystkim przed pierwszym treningiem nowego trenera jest hmmm dość kontrowersyjne spokojnie to można było wrzucić np 11.1. Zwłaszcza że jeśli ktoś będzie się inteteresowac to kluby z niższych lig, które wracają do gry później
Cóż mleko się rozlało, choć wydaje się ze nominacje Szydełki mogą się pokrywać w 80-100% z tym co poszlo w eter
Jeśli chcemy bic się o utrzymanie to musimy szukać oszczędności w kadrze, żeby wzmocnić ja grajkami do pierwszej "13", zwłaszcza że z niej pewnie też ktoś odpadnie
Oczywiście przykład Antoniaka jest fenomenalny jeśli chodzi o historię współczesną Hutnika. Pytanie czy stać nas na sentymenty, jeśli sportowo się nie zawsze zgadza (choć kto wie jakby to wyglądało po ostro przepracowanej zimie u nowego trenera). Ogólnie sama w sobie instytucja "listy transferowej" jest dla mnie dziwna, pytanie ile klubów z tego realnie korzysta, bo w teorii prawie każdy cos takiego ogłasza
- centrum nh
Jesli druzyna zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, to prawie caly zespol jest do wymiany. I podobnie jest w naszym klubie, gdzie moze tylko 4-5 pilkarzy nie zawiodlo.
Moim zdaniem listy transferowe sa bez sensu. Dlatego, ze kazdy pilkarz jest na sprzedaz. Kwestia tylko pieniedzy. A ci wystawieni na liste za darmo tez nie odejda.
Moim zdaniem listy transferowe sa bez sensu. Dlatego, ze kazdy pilkarz jest na sprzedaz. Kwestia tylko pieniedzy. A ci wystawieni na liste za darmo tez nie odejda.
-
Winnetou pisze:Moim zdaniem listy transferowe sa bez sensu. Dlatego, ze kazdy pilkarz jest na sprzedaz. Kwestia tylko pieniedzy. A ci wystawieni na liste za darmo tez nie odejda.
No wlasnie odejda. Chodzi o to zeby zeszli z listy plac. Moze za 7 tych zawodnikow bedziemy w stanie zakontraktowac 3 o wyzszych umiejetnosciach i kontraktach.
Hutnik 1950 KRAKÓW.
dUfio pisze:Cóż mleko się rozlało, choć wydaje się ze nominacje Szydełki mogą się pokrywać w 80-100% z tym co poszlo w eter
Wątpię, żeby Szydełko odpalił Pyciaka, Antoniaka, Hajduka, Kurka i Reczulskiego jakby zobaczył ich na treningu na tle Jaklika, Tetycha, Handzlika, Czarnieckiego, Jodłowskiego czy Olszewskiego. Ale pewnie nie zobaczy...
To co zadecydowało o wykluczeniu tych pięciu zawodników, a nie innych to raczej nie względy sportowe, a zapewne finansowe i zawodowe.
W ogóle ewenementem jest że nowy trener nie może wybrać z kim chce pracować tylko poprzednik mu wybiera.
Jeśli Szydełko poszedł na taki układ to nie świadczy to o nim za dobrze.
Szydełko sam powiedział że nie spodziewał się że ktoś z górnej tabeli do niego zadzwoni żeby objął fotel trenera tylko jak już to ktoś z dołu, więc brał co było ale myśle że narazie skulił ogon bo musi poznać środowisko itp. a w przyszłości będzie miał więcej do powiedzenia jak się wdroży to pokaże jeszcze swoje zdanie tak myśle. A wogóle to Panowie nie ma co jojczyć trzeba się cieszyć że Panowie w programie byli optymistami, Janiczak też widać zajawiony jest Hutnikiem działajmy wszyscy wspólnie aby pokazać że za wcześnie nas skreślono. Z pozdrowieniami i do zobaczenia myśle na stadionie już na początku rundy.