II liga sezon 2024/25

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

mr.Vitaminka

Re: II liga sezon 2024/25

Postautor: mr.Vitaminka » wt maja 27, 2025 4:56 pm

sęk w tym, że w zeszłym sezonie, wszyscy którzy CHCIELI zawansować do barażów wygrali po 2 mecze w dwóch ostatnich kolejkach (oprócz nas, no ale chyba w takim razie nie chcieliśmy). teraz prognozuję, że może być podobnie, z tym że jest jeden mecz pomiędzy zainteresowanymi stronami (podpiździe - Kalisz) i to daje JESZCZE jakiekolwiek pole do dyskusji.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

fan

Postautor: fan » wt maja 27, 2025 5:46 pm

Najgorzej jak Kalisz wygra z Podbeskidziem, ale to mało prawdopodobne - każdy inny wynik i w przypadku naszych dwóch wygranych mamy baraże...

dUfio

Postautor: dUfio » wt maja 27, 2025 5:51 pm

fan pisze:Najgorzej jak Kalisz wygra z Podbeskidziem, ale to mało prawdopodobne - każdy inny wynik i w przypadku naszych dwóch wygranych mamy baraże...

No właśnie nie, przez dzisiejsza wygraną Świtu im starcza teraz 4 pkt żeby nas lyknac

bn

Postautor: bn » wt maja 27, 2025 6:39 pm

No cóż, szkoda. Liczyłem że Rekord się postawi.

Mi również wychodzi, że wygrana KKS-u z Podbeskidziem sprawia że nic nie zależy od nas. W tej chwili dla mnie Świt jest pewniakiem bo gra ze słabeuszami, a jak KKS wygra z Podbeskidziem to w ostatniej kolejce wystarczy im wygrana z GKS J. u siebie żeby awansować i nawet nasze dwie wygrane nic nie pomogą (remis z GKS J. też nas wyklucza). Jak w KKS-Podbeskidzie będzie remis bądź wygrana Podbeskidzia, to nasze dwie wygrane sprawiają że awansujemy.

Przez wygraną Świtu na pewno Zagłębie Sosnowiec pożegnało się już ostatecznie z awansem a jesteśmy ostatnim klubem który jeszcze może awansować. Dobry był pomysł z tym systemem barażowym. Inna sprawa, że patrząc z boku śmieszne że o to jedno miejsce barażowe motywuje się aż sześć klubów. Raczej niełatwe a my mamy najmniejsze szanse.

Nie wiem, jakie mamy szansę na wygraną z Pogonią GM, ale powalczyć można. Jak nie wygramy, to albo stracimy całkiem szanse albo w najlepszym przypadku awansujemy tylko pod warunkiem że wygramy trzema bramkami w Bielsku i jeszcze zarówno KKS i Świt zmarnują swoje szanse - raczej nieprawdopodobne.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » wt maja 27, 2025 6:42 pm

dUfio pisze:
fan pisze:Najgorzej jak Kalisz wygra z Podbeskidziem, ale to mało prawdopodobne - każdy inny wynik i w przypadku naszych dwóch wygranych mamy baraże...

No właśnie nie, przez dzisiejsza wygraną Świtu im starcza teraz 4 pkt żeby nas lyknac

jest tak jak pisze fan. jeśli Kalisz nie wygra to przy naszych 6 oczkach, KKS może zdobyć max 4 pkt, podpiździe max 3 pkt i Świt max 6 pkt. Wówczas Świt będzie miał 54 pkt, my 52, podpiździe i KKS max 51. innymi słowy, szanse na takie rozwiązanie są marne, ale SĄ :) nasi musieliby dokonać niespotykanej rzeczy w tym sezonie, czyli wygrać 3 razy pod rząd. będziemy mądrzejsi po weekendzie.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt maja 27, 2025 7:35 pm

Ja się już pogubiłem w tych kalkulacjach.

dUfio

Postautor: dUfio » wt maja 27, 2025 8:26 pm

mr.Vitaminka pisze:
dUfio pisze:

jest tak jak pisze fan. jeśli Kalisz nie wygra to przy naszych 6 oczkach, KKS może zdobyć max 4 pkt, podpiździe max 3 pkt i Świt max 6 pkt. Wówczas Świt będzie miał 54 pkt, my 52, podpiździe i KKS max 51. innymi słowy, szanse na takie rozwiązanie są marne, ale SĄ :) nasi musieliby dokonać niespotykanej rzeczy w tym sezonie, czyli wygrać 3 razy pod rząd. będziemy mądrzejsi po weekendzie.

Ano tak, nie brałem pod uwagę że wygrana Podbeskidzia z kks nie ma większego znaczenia w naszym pościgu i tak musimy wygrać oba mecze

I to nie trzy z rzedu tylko 5, cóż nam z 3 :lol:

W sumie dobrze ze oni grają w nd bi nasz z pgm na pewno będzie o coś...

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr maja 28, 2025 5:48 am

dUfio pisze:
mr.Vitaminka pisze:
dUfio pisze:

Ano tak, nie brałem pod uwagę że wygrana Podbeskidzia z kks nie ma większego znaczenia w naszym pościgu i tak musimy wygrać oba mecze

I to nie trzy z rzedu tylko 5, cóż nam z 3 :lol:

W sumie dobrze ze oni grają w nd bi nasz z pgm na pewno będzie o coś...

technicznie rzecz ujmując, ostatnie dwa mecze możemy zremisować :))))

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt maja 30, 2025 10:32 am

dziś nas interesuje mecz w Lubinie, zdegradowane rezerwy zagrają z rozpędzonym Świtem. najlepiej gdyby goście dostali w pędzel, ale to chyba marzenia ściętej głowy...

a co nas już interesuje pośrednio to porażka ŁKSu z Jastrzębiem, bo wtedy będą musieli zapunktować w ostatniej kolejce na Świcie albo widmo barażów poważnie zajrzy w oczy.

Sovia gra ze SKRĄ i raczej przypieczętuje utrzymanie.

jutro w zasadzie interesuje nas nasz mecz a pojutrze Rekord z Puławami będzie walczył "o spadek" a na deser Kalisz z podpiździem. oby było jeszcze czym się emocjonować...

Wandyta

Postautor: Wandyta » pt maja 30, 2025 3:59 pm

dUfio

Postautor: dUfio » pt maja 30, 2025 4:17 pm

Świt chce i już wygrywa z ZL

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt maja 30, 2025 4:18 pm

dUfio pisze:Świt chce i już wygrywa z ZL

dzwoń tam do Lubina, że jeszcze mają matematyczne szanse na utrzymanie... jest jakaś szansa, że nie czytają naszego forum i nie wiedzą o Puławach...

dUfio

Postautor: dUfio » pt maja 30, 2025 5:29 pm

Dowiedzieli w przerwie ale i tak nie chcą bo już 0:2

http://www.90minut.pl/news/337/news3375 ... -lige.html

My oczywiście licencja na 2 ligę bez nadzorów

Paweł Mogielnicki
@mogiel90
Podbeskidzie zapewni sobie udział w barażach, jeśli wygra, a Świt Szczecin przegra lub Hutnik nie wygra.

Świt Szczecin zapewni sobie udział w barażach, jeśli wygra, KKS 1925 przegra, a Hutnik nie wygra.

Czyli generalnie nasza jutrzejsza wygrana jest niezbędna żebyśmy mieli jeszcze jakiekolwiek emocje w całej lidze

Świt odjeżdża zostaję zatem wariant z tsp które wygrywa z kks i przegrywa z nami

Ps.
Ciekawe czy po meczu Świtu na 90minut będzie info "spadek zaglebia", skoro pulawy out

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt maja 30, 2025 7:00 pm

nie czarujmy się, mamy tylko matematyczne szanse na cokolwiek. z zespołami w naszym zasięgu tabelowym, czyli z miejsc od 4. - do 12. na siedem spotkań w rundzie wiosennej wygraliśmy RAZ a sześć razy chyciliśmy w czapkę.

w zeszłym roku sam liczyłem nasze szanse przed meczem przedostatniej kolejki w Kołobrzegu, przy dobrych wiatrach mieliśmy okazję awansować bezpośrednio albo przy sprzyjających rezultatach być w strefie barażowej przed ostatnim meczem i wszyscy naokoło wygrali (chyba 4 drużyny, które mogły/miały stracić punkty) no i my zanotowaliśmy klasyczny wpierdol-X w Goferstadt. w ostatniej kolejce mieliśmy jeszcze matematyczne szanse ale każdy z naszych rywali wygrał a my... oczywiście w pędzel u siebie. chciałbym, żeby było inaczej, a chyba przy tej nadziei trzyma mnie niewiadoma zmienna w postaci Krzyśka na ławce, bo hujwi czy może ich jakoś zahipnotyzował jak Benhaker albo kazał Swietłanie zmienić świerka na klasyczną brazylijską ogoloną kuciapkę czy cokolwiek, ale to sprawia, że sam nie wiem na co ich aktualnie stać. może to kurwa jest jakieś uśpione monstrum, które właśnie dostało paliwa i rozpierdoli wszystkich po drodze do końca... oszkurwa, żona mnie obudziała i mówi że się zesrałem... :oops:

dUfio

Postautor: dUfio » pt maja 30, 2025 8:52 pm

Swit miazdzy. Od porazki w kwietniu z Puławami 7 meczów,
4 wygrane, 3 remisy.

W ogóle co się wylosował zestaw beniaminków

Grodzisk awans
Wieczysta baraże
Świt 90% baraże

Tylko Rekord odstaje ale też nie są totalnymi łamagami, mogą się uratować w barażach,niech opierdala Legie2 i będzie git

Co do ogółu, jeśli zdobędziemy 3 pkt w dwóch meczach to będziemy mieć identyczny wynik jak rok temu, tyle wtedy mieliśmy tyle po 32, mega ważny mecz w Kołobrzegu i potencjalnie łatwiejszy u siebie. Jak się skończyło wiemy.
Teraz podobne pubktownie tyle że pierwsza 4 totalnie odleciała, a dalej też gęsto