Byli piłkarze z Suchych Stawów
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Trochę offtopic ale warto przeczytać.
Lech Poznań jest bliski sfinalizowania dwóch ostatnich transferów i skompletowania kadry na obecny sezon. "Fakt" informuje, iż niedługo barwy "Kolejorza" przywdzieje Mouhamadou Traore, napastnik GKP Gorzów. Z kolei po szczegółowych badaniach jest już Jan Zapotoka i tylko bardzo złe wyniki mogą sprawić, że słowacki pomocnik nie podpisze kontraktu w Poznaniu.
Środkowy napastnik klubu z Gorzowa ma kosztować około 600 tys. złotych. "Fakt" podaje, że klub jest już pogodzony ze stratą skutecznego Senegalczyka.
A w zimie była nadzieja, że ten zawodnik trafi do nas. To niechcieli psuć atmosfery w szatni czarnoskórym piłkarzem.
Gość w rok z IV ligi z Gorlic przebija się do najmocniejszego w tym momencie zespołu w Polsce.
Lech Poznań jest bliski sfinalizowania dwóch ostatnich transferów i skompletowania kadry na obecny sezon. "Fakt" informuje, iż niedługo barwy "Kolejorza" przywdzieje Mouhamadou Traore, napastnik GKP Gorzów. Z kolei po szczegółowych badaniach jest już Jan Zapotoka i tylko bardzo złe wyniki mogą sprawić, że słowacki pomocnik nie podpisze kontraktu w Poznaniu.
Środkowy napastnik klubu z Gorzowa ma kosztować około 600 tys. złotych. "Fakt" podaje, że klub jest już pogodzony ze stratą skutecznego Senegalczyka.
A w zimie była nadzieja, że ten zawodnik trafi do nas. To niechcieli psuć atmosfery w szatni czarnoskórym piłkarzem.
Gość w rok z IV ligi z Gorlic przebija się do najmocniejszego w tym momencie zespołu w Polsce.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!
Chodzi o to, że chcieli grac naszymi piłkarzami. Atmosfera w szatni była ponoc bardzo dobra i niechcieli murzynów. Pamiętacie jak w sparingu grał drugi murzynek z Gorlic Sonko? Przecież prezentował się nieźle a nie podpisali z nim kontraktu. Może się źle wyraziłem, może niechodziło o kolor skóry ale przecież Hajduk, Chylaszek i Gil nie byli naszymi wychowankami a sciągnęli ich do Huty.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!
12 sierpnia 2009, 15:30 - Jaworzno
Szczakowianka Jaworzno 0-5 GKS Katowice
Grzegorz Goncerz 6, Gabriel Nowak 15, Gražvydas Mikulėnas 40, Daniel Jarosz 47, Remigiusz Malicki 65
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6863.html
Szczakowianka Jaworzno 0-5 GKS Katowice
Grzegorz Goncerz 6, Gabriel Nowak 15, Gražvydas Mikulėnas 40, Daniel Jarosz 47, Remigiusz Malicki 65
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6863.html
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!
onet.pl pisze:Zmiana trenera w Cracovii na dobre wyjdzie Arkadiuszowi Baranowi. Relegowany przez Artura Płatka do drużyny Młodej Ekstraklasy piłkarz, w środę znów pojawił się na treningu pierwszej drużyny "Pasów".
- Odsunąłem tego zawodnika od składu między innymi dlatego, aby młodzi zawodnicy wiedzieli, że tutaj niczego za darmo dostać nie można. Jestem jednak przekonany, że Arek wkrótce wróci do składu - mówił w środę w siedzibie klubu żegnający się z Cracovią Płatek.
Niedługo potem pytany o Barana nowy trener Cracovii Orest Lenczyk ze zdziwieniem powiedział: - Do tej pory nawet nie wiedziałem, że on gra w Młodej Ekstraklasie. Bez dwóch zdań jest to przecież zawodnik
Trzy godziny później Baran wybiegł z kolegami z pierwszego składu na pierwszy pod wodzą nowego szkoleniowca trening.
Środa była dniem owocującym w spore zmiany w Cracovii. Najpierw Artura Płatka na stanowisku szkoleniowca "Pasów" zastąpił Orest Lenczyk, a następnie z pracą pożegnali się współpracownicy poprzedniego trenera. Drugim trenerem Cracovii został teraz Marek Wleciałowski. W środę uczestniczył już w pierwszych zajęciach drużyny - poinformował oficjalny serwis internetowy klubu.
- Marek Wleciałowski jest wykształconym trenerem i ma licencję UEFA Pro - przedstawił nowego członka sztabu szkoleniowego Orest Lenczyk. Nowy szkoleniowiec "Pasów" zaznaczył, że Marek Wleciałowski będzie drugim trenerem, nie zaś asystentem. - Zwracam na to uwagę, ponieważ ja nie potrzebuję asystenta do noszenia "kołków", chociaż to dzisiaj może tak wyglądało - dodaje w swoim stylu Lenczyk. - Chciałem, żeby przypatrzył się temu wszystkiemu. Jestem przekonany, że jego wiedza i doświadczenie przydadzą się naszej drużynie - tłumaczy szkoleniowiec.
Marek Wleciałowski ma 39 lat, a karierę trenerską rozpoczął w Górniku Zabrzu. Samodzielnie prowadził drużyny Ruchu Chorzów i Piasta Gliwice. Był także drugim trenerem w GKS-ie Bełchatów w czasach, gdy pierwszym szkoleniowcem był Orest Lenczyk.
Nowy trener "Pasów" zrezygnował ze współpracy z dotychczasowym drugim trenerem Robertem Podolińskiego oraz trenerem bramkarzy Rafałem Skórskim.
No i Rafał bez pracy został...
Chyba że mu jakieś nowe miejsce na Kałuży znaleźli...
-