Hutnik Kraków - LKS Mogilany, 24.09.2011, g.16:00

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » ndz wrz 25, 2011 10:27 am

Panowie, bez jaj. W każdym normalnym klubie to Zarząd wyznacza cel a trener ma obowiązek go realizować i z efektów jego zrealizowania jest rozliczany.
U nas to wygląda tak jakby cel wyznaczał sobie sam Przytuła? Przecież wiadomo że sam sobie nie wyznaczy zbyt ambitnego celu bo im wyższy cel tym trudniejsze jest jego zrealizowanie.
Cel wydaje mi się że przed sezonem został jasno określony.
Jesteśmy Hutnik i w KAŻDEJ lidze gramy WYŁĄCZNIE o AWANS. Jeśli trener nie czuje się na siłach aby temu podołać to niestety MUSI odejść. CELE poboczne NAS NIE INTERESUJĄ!

hosek1950

Postautor: hosek1950 » ndz wrz 25, 2011 10:48 am

dopoki KP bedzie trener... dziekuje za mecze !
czas na zmiany!!

Awatar użytkownika
fcb

Postautor: fcb » ndz wrz 25, 2011 10:53 am

Jedynie komu można by było podziękować za ten mecz z piłkarzy to Łukasz Cichy. Wiadome jak gra ale jako jedyny wczoraj biegał i walczył o każdą piłkę i nie odpuszczał......
Technika gubi każdego zawodnika !

Football Forever

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » ndz wrz 25, 2011 11:03 am

Denerwują mnie w większości Wasze wpisy. Najeżdzanie na Przytułę. Ja uważam że wczoraj podjął słuszną decyzję ściągając obrońce aby zasilić siłę napadu przy remisie. To piłkarze zjebali. Nie strzela się karnego, potem setki oraz było wiele innych dogodnych sytuacji. Nie wiem który to z nazwiska (lewa strona) ciągnął zawsze do lini bramkowej i nic z tego nie było, bo albo piłkę sobie za daleko wypuszał, albo za dużo kiwał. A gdy gra się 3 obrońcami nie ma mowy o zabawie piłką i podania które mogą źle się skończyć, piłkę lepiej wywalić na aut niż (podawać) w taki sposób. Porażki uczą, walczyli, ale wymieniając nawet tysiąc podań z piłką do bramki się nie wejdzie...
BYŁ, BĘDZIE, JEST. Hutnik HKS!!
Mam swój rozum i swoje sympatie!!

Hutnik & DYNAMO % JASTRZĘBIE & MAGDEBURG

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » ndz wrz 25, 2011 11:28 am

Tylko wytłumacz mi dlaczego KP zmienił taktykę w tym sezonie? Na wiosnę grali inną i naprawdę wyglądało to super dla oka, a i punktów nazbieraliśmy mnóstwo.

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » ndz wrz 25, 2011 11:32 am

liga trochę się zmieniła, nawet bardzo zmieniła jeśli chodzi o kluby. Od tamtego sezonu nie zmieniło się jedno, ciągła gra na własnym polu karnym lub przed nim i ciagłe straty... Bo mnie najbardziej denerwuje... W obronie muszą być pewni gracze, którzy umieją rozegrać piłkę i co najważniejsze wyjeb... ją nawet w buraki jeśli nie wiedzą co zrobić niż ją w dziecinny sposób stracić. Uważasz że to zagranie ze ściagnieciem jednego obrońcy przy remisie było złym rozwiazaniem??

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz wrz 25, 2011 11:34 am

Kosoviak pisze:Denerwują mnie w większości Wasze wpisy. Najeżdzanie na Przytułę.
Nie tylko ciebie. Ja tylko pamiętam, że przed pierwszym sezonem lub przed runda wiosenną 2010, kiedy Cabaj trenował z Hutnikiem, były już jakieś drobne, negatywne głosy na temat pracy Przytuły. Wtedy stanowisko zarządu było jasne - Przytuła ma wolną rękę w tym co robi. A teraz nagle wszyscy na hura na niego najeżdżają. W sumie jak odejdzie to się nie będę mu dziwił, ale jedno jest pewne. Czy Przytuła, czy kto inny, zawsze będzie problem. Nie ma złotego środka, bo nawet dodatkowe pieniążki nie pomogły. "Hutnik od C klasy" - ciekawe ilu z was ten wariant by się podobał? Pół roku? Chyba nawet za długo.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » ndz wrz 25, 2011 11:35 am

Generalnie dobrym - przynajmniej na papierze.Ale chodzi o całość taktyki, to rozgrywanie przez bramkarza.. Nie rozumiem czemu taktyka została zmieniona.

patryk

Postautor: patryk » ndz wrz 25, 2011 11:39 am

Ta cała konferencja to chyba jakieś jaja są. Nie gramy o awans? To o co kurwa gramy w strojach ekstraklasowych, z drugim trenerem, kierownikiem drużyny, trenerem bramkarzy, kadrą z kontraktami i premiami za zwycięstwa??? Chyba się coś KP pojebało pod kopułą. To po co spora grupa ludzi angażuje swoje pieniądze, czas, czasami zdrowie? Żeby trener stwierdził, że to nie my mamy opuścić tą buraczaną ligę?

Co do średniej wieku drużyny. Nie no przepraszamy trenerze, że średnia wieku 21 lat. A jaka była rok temu? Wyższa? Każdemu z chłopaków doszedł kolejny rok, a poziom jakby się cofał.

W temacie planów na ten sezon. Jeżeli trener teraz przypomina, że on tego nigdy nie powiedział, że gra o awans - to POWINIEN ZREZYGNOWAĆ PRZED SEZONEM, bo dla wszystkich pozostałych ludzi będących przy Hutniku awans w obecnym sezonie to był priorytet. Oby nie okazało się, że zamiast stracić sponsorów trenera, potracimy własnych ze względu na poziom sportowy i widmo gry w tak niskiej lidze przez lata.

jak napisałem wcześniej, kolejne 2 mecze to mecze o uratowanie tego sezonu. Jeżeli już w 1 meczu polegną - trener powinien odejść. Jego następca będzie miał 2 tygodnie, żeby poukładać na nowo zespół.

A na ten moment to proponuję trenerowi, aby zszedł z Olimpu i cele klubu oraz wygłaszanie aspiracji pozostawił osobom, które nim (klubem, bo nie trenerem niestety) kierują...
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » ndz wrz 25, 2011 11:46 am

pilkarze graja chuja, ale wydaje mi sie ze na wiecej ich nie stac - to sa dzieci
trener-sam wybral tych pilkarzy, skloca i krzyczy na kibicow, robi wały, nie chce awansowac, ubiera sie jak pedal(razem se swoim Niedziwedziem), promuje pilkarzy - nie klub, nie chce mi sie dalej wymieniac bo mi sie nie dobrze robi jak o nim mysle. co on tu jeszcze robi ?
pzdr Osiek

dandi 79

Postautor: dandi 79 » ndz wrz 25, 2011 11:49 am

Patryk popieram cię w 100 %!

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz wrz 25, 2011 11:55 am

Aldaris pisze:
Kosoviak pisze:Denerwują mnie w większości Wasze wpisy. Najeżdzanie na Przytułę.
Nie tylko ciebie. Ja tylko pamiętam, że przed pierwszym sezonem lub przed runda wiosenną 2010, kiedy Cabaj trenował z Hutnikiem, były już jakieś drobne, negatywne głosy na temat pracy Przytuły. Wtedy stanowisko zarządu było jasne - Przytuła ma wolną rękę w tym co robi. A teraz nagle wszyscy na hura na niego najeżdżają. W sumie jak odejdzie to się nie będę mu dziwił, ale jedno jest pewne. Czy Przytuła, czy kto inny, zawsze będzie problem. Nie ma złotego środka, bo nawet dodatkowe pieniążki nie pomogły. "Hutnik od C klasy" - ciekawe ilu z was ten wariant by się podobał? Pół roku? Chyba nawet za długo.

Aldaris, od kiedy pamiętam, zawsze byłeś zwolennikiem opcji "zostawmy to, nie narzekajmy, będzie dobrze...".
Rozumiem - stabilizacja.
Ale bez jaj. Jeżeli facet narzeka na średnią wieku, a sam dobierał zawodników, no to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.
Nie mówię już o innych jego złych uczynkach...

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz wrz 25, 2011 12:09 pm

OŻÓG 1950 pisze:Jeżeli facet narzeka na średnią wieku, a sam dobierał zawodników, no to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.
Ja to pamiętam, że przez szereg lat na forum był tylko jeden temat - grać wychowankami. Teraz życzenie się spełniło, ba mamy nawet swojego "hutniczego trenera" dla którego liczy się Hutnik. Rządzą jednak emocje, a sympatie czy antypatie rodzą się jak wiatr zawieje. Nie mówię, że wszystko mi się podoba, nie mam zamiaru nikogo rozgrzeszać, ale w sporcie podobnie jak w biznesie, inwestycja nie zwraca się od razu, a może nie zwrócić się wcale. Płace - wymagam od razu. Tak do sportu podeszli właściciele Wisły i od 13 lat do ligi mistrzów nie awansowali.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » ndz wrz 25, 2011 12:14 pm

Ci co mieszkają w Hucie, są blisko z klubem, wiedzą wiecej. Ja wiem tylko tyle co sam widzę. A jeśli jest tak źle z Przytułą, to nalezy poszukać trenera z papierem. Zdarza mi się obserwować często mecze Borku, bo mam blisko. Trenera mają dobrego, ta drużyna walczy, obrona bardzo pewna, nie ma głupich zabaw z piłką, w sumie nie mogę doczekać się tego meczu. Jeszcze samemu grajac kiedyś w Borku chciałem aby taki mecz był, nie spodziewałem się że w tak niskiej klasie rozgrywkowej tylko ( wtedy Hutnik był w Ekstraklasie) i powiem szczerze, to co Borek gra, czeka Nas kolejna porażka na Suchych Stawach, bo dziwne jest to że ta drużyna gra lepiej na wyjazdach niż u siebie... i mają byłego naszego zawodnika Dutkę.
A jeśli chodzi o trenera.. od czego mamy zarząd jeśli są takie sprzeciwy??
Może warto porozmawiać np z Piotrem Kocąbem, który przez wiele lat był zwiazany z Hutnikiem??

Kolor1980

Postautor: Kolor1980 » ndz wrz 25, 2011 12:17 pm

Wczorajsza konferencj przepelnila szale goryczy .Dopoki menager Przytula bedzie trenerem niestety nie pojawie sie na Suchych Stawach i nie jestem wyjatkiem pod tym wzgledem .Wiecej niz 400 osob na ,,szczycie" z Balinem nie przewiduje , chyba ze zarzad w koncu zdecyduje i wyp... Przytule .