Hutnik Kraków - LKS Mogilany, 24.09.2011, g.16:00

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz wrz 25, 2011 12:17 pm

Aldaris pisze:
OŻÓG 1950 pisze:Jeżeli facet narzeka na średnią wieku, a sam dobierał zawodników, no to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.
Ja to pamiętam, że przez szereg lat na forum był tylko jeden temat - grać wychowankami. Teraz życzenie się spełniło, ba mamy nawet swojego "hutniczego trenera" dla którego liczy się Hutnik. Rządzą jednak emocje, a sympatie czy antypatie rodzą się jak wiatr zawieje. Nie mówię, że wszystko mi się podoba, nie mam zamiaru nikogo rozgrzeszać, ale w sporcie podobnie jak w biznesie, inwestycja nie zwraca się od razu, a może nie zwrócić się wcale. Płace - wymagam od razu. Tak do sportu podeszli właściciele Wisły i od 13 lat do ligi mistrzów nie awansowali.

Chyba to porównanie z Wisłą nie na miejscu...
Klub bez kibiców nie istnieje. A w takiej lidze trudno o nich. O sponsorów zresztą też. Pograjmy sobie tu jeszcze trochę...

A co do wychowanków. Po każdym spadku zawsze było to samo - gramy swoimi juniorami. I co? I był 1 (słownie: jeden) awans, i dużo więcej spadków. Trzeba doświadczonych graczy, czy się to komuś podoba, czy nie. Uczmy się na błędach.

Pozdrawiam

patryk

Postautor: patryk » ndz wrz 25, 2011 12:19 pm

Tak Aldaris, tylko że wychowanków produkujemy nie od tego pokolenia, które aktualnie gra, tylko od kilku dobrych lat. Ja też jestem zwolennikiem gry wychowankami, ale wychowankami, którzy w wieku 18-19 lat nie będą mi się tu buntować. Przytoczyłeś tutaj sytuację z Cabajem i reakcję zarządu na tamtą chwilę. Ok, ale przez ten rok sytuacja diametralnie się zmieniła. Czy w takim razie powiedziane wtedy słowa mają zastosowanie dożywotnio?

Co do "najeżdżania" na trenera. Do momentu ujawnienia nieco stawiających go w innym świetle faktów, nikt poza krytyką po słabych meczach mu nie pizgał. Ale te właśnie niepokojące informacje + słaba forma drużyny spowodowały, że ludzie z tym klubem związani zaczynają mieć dość. A już słowa trenera z konferencji to dla mnie osobiście podanie na tacy powodu do wywalenia z klubu/odejścia/ustąpienia. Bo w tym momencie jasno określił, że cele i polityka klubu nie idą w parze z jego celami.

Powtórzę to raz jeszcze. Powrót do systemu "kasa leży na boisku" byłby z perspektywy motywacyjnej najlepszy. A tak zaczynamy mieć coś w rodzaju zepsutej i wyszczekanej drużyny średnia wieku 21 lat...
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Gumezi

Postautor: Gumezi » ndz wrz 25, 2011 12:27 pm

jeżeli trener oficjalnie mówi na konferencji prasowej że nie gramy o awans,to jest skandal.to po co cała praca zarządu i innych kibiców,po co profesjonalne stroje,odżywki,po co premie za mecze?przecież nie gramy o awans,a na środek tabeli nie potrzeba tych wszystkich rzeczy.po co mamy płacić grubą kasę za stadion,jak możemy grać na Krakusie za parę groszy?może trzeba zapytać wielkiego pana trenera czego jeszcze mu brakuje w klubie żeby osiągnąć awans.bo według niego trwa budowa drużyny i średnia wieku to tylko 21 lat.we wrześniu 2013 powie tak:"to są młodzi chłopcy,średnia wieku w drużynie wynosi tylko 23 lata.staramy się dobrze grać w piłkę,ale nie zawsze nam wychodzi.ale tak jak zawsze powtarzam,budowa zespołu to długotrwały proces,a my jesteśmy na początku drogi.w tym sezonie nie walczymy o awans bo Pcimianka ma kasę i kupili kilku doświadczonych piłkarzy.zresztą,nigdy nie mówiłem że gramy o awans,powtarzam,w Hutniku są młodzi chłopcy i muszą nabrać doświadczenia"
my Hutnika wierni fani,z Nowej Huty chuligani

Rafał_Hutnik

Postautor: Rafał_Hutnik » ndz wrz 25, 2011 12:28 pm

jeden proponuje przestac placic skladki
drudzy przestac chodzic na mecze

z takimi pomyslami to wypierdalac do tematu 'humor i smieszne linki'

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz wrz 25, 2011 12:33 pm

patryk pisze:Tak Aldaris, tylko że wychowanków produkujemy nie od tego pokolenia, które aktualnie gra, tylko od kilku dobrych lat. Ja też jestem zwolennikiem gry wychowankami, ale wychowankami, którzy w wieku 18-19 lat nie będą mi się tu buntować. Przytoczyłeś tutaj sytuację z Cabajem i reakcję zarządu na tamtą chwilę. Ok, ale przez ten rok sytuacja diametralnie się zmieniła. Czy w takim razie powiedziane wtedy słowa mają zastosowanie dożywotnio?

Czyli co, mamy traktować takie deklaracje Przytuły czy innego trenera na początku swojej pracy przez pół. Że i tak nie będzie kolorowo i przyjdzie moment, w którym zostanie usunięty, bo nie spełnił oczekiwań. W takim razie sens jego pracy traci sens, bo jasno i wyraźnie zdeklarował na początku swojej drogi jako trenera, że buduje drużynę na lata.

patryk pisze:
Powtórzę to raz jeszcze. Powrót do systemu "kasa leży na boisku" byłby z perspektywy motywacyjnej najlepszy. A tak zaczynamy mieć coś w rodzaju zepsutej i wyszczekanej drużyny średnia wieku 21 lat...

A czego się spodziewałeś. Wspaniałej Hutniczej drużyny złożonej z wychowanków, która dla dobra swoich kibiców zapierdziela na boisku 200 % normy. Wychowanków, którzy jeszcze Hutnika mają w poważaniu, a wzrok mają skierowany w kierunku błoń. Widzę teraz zachwyt nad obecną drużyna juniorów, która ma zastąpić tą obecną w przyszłości. Ok, może i fajnie grają, ale ciekawe jaki klops będzie i tym razem i który trener będzie winny.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

patryk

Postautor: patryk » ndz wrz 25, 2011 12:48 pm

Aldaris pisze:
patryk pisze:Tak Aldaris, tylko że wychowanków produkujemy nie od tego pokolenia, które aktualnie gra, tylko od kilku dobrych lat. Ja też jestem zwolennikiem gry wychowankami, ale wychowankami, którzy w wieku 18-19 lat nie będą mi się tu buntować. Przytoczyłeś tutaj sytuację z Cabajem i reakcję zarządu na tamtą chwilę. Ok, ale przez ten rok sytuacja diametralnie się zmieniła. Czy w takim razie powiedziane wtedy słowa mają zastosowanie dożywotnio?

Czyli co, mamy traktować takie deklaracje Przytuły czy innego trenera na początku swojej pracy przez pół. Że i tak nie będzie kolorowo i przyjdzie moment, w którym zostanie usunięty, bo nie spełnił oczekiwań. W takim razie sens jego pracy traci sens, bo jasno i wyraźnie zdeklarował na początku swojej drogi jako trenera, że buduje drużynę na lata.

patryk pisze:

A czego się spodziewałeś. Wspaniałej Hutniczej drużyny złożonej z wychowanków, która dla dobra swoich kibiców zapierdziela na boisku 200 % normy. Wychowanków, którzy jeszcze Hutnika mają w poważaniu, a wzrok mają skierowany w kierunku błoń. Widzę teraz zachwyt nad obecną drużyna juniorów, która ma zastąpić tą obecną w przyszłości. Ok, może i fajnie grają, ale ciekawe jaki klops będzie i tym razem i który trener będzie winny.

Ja to widzę tak, że jeżeli trener w roku 2010 chce budować drużynę na lata, a po roku oczekuje wzmocnień, kontraktów dla piłkarzy, sztabu szkoleniowego, strojów ekstraklasowych, obiadków przed meczami - to nie jest to już tylko budowa drużyny na lata, tylko albo na awans albo niepotrzebne dociążanie finansowe klubu. Borussia Dortmund (może porównanie chore, ale uważam że chyba najbardziej wymowne) młodymi zawodnikami wygrała Bundesligę, a my nie mamy podstaw, żeby awansować z V ligi polskiej do IV? To za co płacimy zawodnikom, po co płacimy za stadion? Po co spinamy się wszyscy, żeby warunki do rozwoju mieli jak na ligę i warunki finansowe optymalne? Wreszcie kogo boimy się stracić w razie podkupienia przez anonimowego sponsora? Skoro Ci zawodnicy nie są gotowi na wygranie 5 ligi w wieku 18-19 lat (grając ze sobą przez lata), to do dorosłej piłki na poziomie ekstraklasy gotowi nie będą chyba nigdy. Bo chcąc osiągnąć coś sensownego w piłce, to zamiast się buntować powinni - niezależnie od sympatii klubowych - wykonywać swoją pracę jak profesjonaliści. Bo chyba tak są w tej chwili opłacani.

Co do tego czego się spodziewałem... Napiszę Ci przede wszystkim czego się nie spodziewałem. Mianowicie nie spodziewałem się, że gówniarze, których nagle trener tłumaczy wiekiem - będą w stanie się buntować. Puść ich wszystkich w zimie bez kontraktów, ciekawe ilu znajdzie pracę na podobnych lub lepszych warunkach (stawiam że góra 3).
Nie podoba mi się, że trener po dobrej wiośnie nagle zaczyna się motać i tłumaczyć średnią wieku.
Nie podoba mi się, że ta drużyna pomimo grania ze sobą ponad rok - straciła swój styl.

A do tych 200% to napiszę Ci tylko tyle, że ja hipotetycznie będąc przełożonym oczekiwałbym po swoich podopiecznych właśnie takiego zaangażowania, a nie gry na pół gwizdka jak to było wcześniej
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Awatar użytkownika
jarekb

Postautor: jarekb » ndz wrz 25, 2011 1:19 pm

Oglądnąłem konferencje no i muszę przyznać, że zgadzam się z trenerem - drużynę należy budować na lata, tylko jedna prosta sprawa ! Niech nam KP nie mąci w głowach - awans przy odpowiednich warunkach w niczym by nie przeszkodził ! Wręcz przeciwnie - trzeba się rozwijać, umieć zwyciężać i walczyć w każdej lidze ! Nie wydaje mi się, aby wyjście z tej ligi było na dzień dzisiejszy czymś nadzwyczajnym i poza zasięgiem chłopaków !

Kolejne awanse ( nie twierdzę, że z roku na rok ) będą polem do popisu dla Nas i Zarządu. Teraz wypełniamy swoje obowiązki w 100% i nie przyjmuje takich tłumaczeń!
W takich meczach nie mamy się ciągle uczyć gry, takie mecze musimy wygrywać !

Ares

Postautor: Ares » ndz wrz 25, 2011 1:23 pm

Aldaris pisze:Frekwencji jak zwykle też nie trzeba komentować.

Dla wielu kibiców, sama obecność Hutnika w tej buraczanej lidze jest już wystarczającym upokorzeniem. Jeszcze większym jest płacenie 10 zł za bilet żeby zobaczyć jak jakieś Mogilany golą Hutnika na Suchych Stawach. W takich chwilach absolutnie nie żałuje że nie płace składek, bo po takiej konferencji prasowej czułbym się zwyczajnie oszukany. Wielu kibiców, których interesuje głównie aspekt sportowy meczu, szybko na SS nie wróci.

Brawo za walkę? A z kim oni przegrali?! Z Mogilanami! Mój Boże do czego to doszło. Jakiekolwiek usprawiedliwianie takich porażek jest żenujące. To jest Hutnik! Łaski nikomu nie robią. Ile drużyn w tej amatorskiej lidze ma takie warunki? Chyba niewiele, jeśli jakaś w ogóle. Mogilańskie żule będą do końca życia się tasować na samo wspomnienie wiktorii ich LKS-u nad "wielkim" Hutnikiem.

Po co ten cały profesjonalizm, skoro można w tej lidze bawić się w futbol tak jak np. Borek (gdzie nie ma nawet ćwierć tego co w Hutniku) i nieźle na tym wychodzić. To jest tylko V liga. Amatorska!

Rafał_Hutnik

Postautor: Rafał_Hutnik » ndz wrz 25, 2011 1:32 pm

nastepny hit... dumny z tego ze nie placi skladek
godne pozalowania

oszuwar

Postautor: oszuwar » ndz wrz 25, 2011 2:15 pm

No to wychodza nam na forum prawdziwi kibice. Zaczynaja sie
problemy i od razu, nie płace, nie chodze...
Z Hutnikiem od zawsze...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz wrz 25, 2011 2:24 pm

A ja powiem tak:

Dufio kiedyś wrzucił na forum link do fajnego kawałka i tam były takie słowa:
"mamy cel, więc połowa sukcesu jest już za nami...".

Przytuła celu nie ma.

Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz wrz 25, 2011 2:25 pm

oszuwar pisze:No to wychodza nam na forum prawdziwi kibice. Zaczynaja sie
problemy i od razu, nie płace, nie chodze...

Bo jedni drugich nakręcają i tak właśnie jest.

Wyniki na razie bronią piłkarzy i trenera. Porażka z Mogilanami była pierwszą od roku na Suchych Stawach. W tym sezonie Hutnicy mieli serie pięciu zwycięstw pod rząd. Remis w Olkuszu, potem remis z Karpatami, ale jakby nie było, bardzo dobry mecz z Lotnikiem w Kryspinowie i zwycięstwo 0-2. Teraz porażka po bardzo pechowym meczu z Mogilanami. Ja to mam powoli wrażenie, że zrobiła się sytuacja, że ekipie Przytuły nie wolno stracić punktu, a jeśli już wygrać to pięć, sześć zero. Zobaczcie na wyniki z jesieni tamtego sezonu i porównajcie z tymi. Niestety pech chciał znowu, że w obliczu walki o awans znów pojawił się bogaty jak na ta ligę zespół czyli Orzeł i trzeba go gonić.
Co do słów trenera, myślę, że mówiąc "nie mówiłem, że gramy o awans" nie znaczą tego samego co "nie chcemy awansować"
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » ndz wrz 25, 2011 2:30 pm

litosci
wyniki bronia ich moze przed Toba ,na pewno nie przede mna. nikt mnie nie nakreca a to ze pierwszy raz od 1984 mielismy szanse wygrywac remisujac 1-1 w 63 minucie i majac dwoch pilkarzy urodzonych w Styczniu po poludniu mnie nie specjalnie interesuje

proponuje zrobic zrzute zeby chlopaki mialy jeszcze zasluzone piwko po meczu. a moze i dziewczynke ?

edit: jednak ktos mnie nakreca, nakrecil mnie filmik z konferencji po ostatnim meczu i wczesniejsze spotkanie trenera z kibicami
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz wrz 25, 2011 2:45 pm

W porządku to jest twoje zdanie, ja mam swoje. Piszę to tylko dlatego, żeby ktoś kto czyta, nie miał wrażenia, że nagle za całą sytuacje winien jest Przytuła, że nagle zrobiła się sytuacja, że stał się wrogiem nr.1 gdzie jeszcze przed paroma miesiącami był wychwalany.
Piłkarsko nie jest wcale tak źle jak niektórzy tu piszą. Spokojnie dograć tą rundę i dopiero potem podejmować jakieś decyzje, na spokojnie. Zresztą decyzje jako tako zostały już podjęte. Stanowisko zarządu było w miare przejrzyste tzn. współpraca idzie w dobrym kierunku mimo pewnych zgrzytów. Ja przyjmuję te słowa i chodzę dalej na mecze.
Teraz już trochę na wyrost, ale... to jest drugi sezon. W pierwszym wiadomo początki, trudności itd. W drugim już czegoś się wymaga i niestety przychodzi pewne wypalenie, zastój. Potrzeba trochę czasu i po ostatnich wydarzeniach danie drugiej szansy. Myślę, że KP przynajmniej na jakiś czas na taką zasłużył.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz wrz 25, 2011 2:51 pm

Aldaris pisze:Spokojnie dograć tą rundę i dopiero potem podejmować jakieś decyzje, na spokojnie.

Jak dla mnie - wykorzystać zbliżającą się pauzę i już teraz zrobić zmianę.

Aldaris pisze:Stanowisko zarządu było w miare przejrzyste tzn. współpraca idzie w dobrym kierunku mimo pewnych zgrzytów.

PR

Aldaris pisze:i po ostatnich wydarzeniach danie drugiej szansy. Myślę, że KP przynajmniej na jakiś czas na taką zasłużył.

Druga szansa już była. To już będzie trzecia. Mamy tyle czasu, żeby sobie pozwolić na takie czekanie?