https://hutnikkrakow.com/dawid-burka-no ... ka-2621-46
Ostatni mecz ligowy w Siedlcach....w grudniu
Sezon 2025/26 - sparingi, transfery, info
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Sezon 2025/26 - sparingi, transfery, info
Ostatnio zmieniony śr cze 25, 2025 5:09 pm przez LOKO, łącznie zmieniany 1 raz.
[/quote]
Każde odejście to osobna historia i przy każdym decydował pilkarz i/lub zarząd i/lub sztab, mam wrażenie że sie o tym zapomina
Skala odejśc jest duża ale większość była raczej spodziewana bardziej mnie interesuje kto przyjdzie i przede co z tego ulepi trener a to można bedzie ocenić i to wstępnie koło września[/quote]
Ja sie spodziewalem odejsc pewnych pilkarzy, ale czegos takiego nie. Jeszcze dzis jak doszlo info ze zegnamy Janie i Belycza to dla mnie juz
To juz nie jest przebudowa druzyny tylko to jest rozpierdol totalny. Odchodza zawodnicy ktorzy juz cos tam pograli i znaczyli wiele dla druzyny. Odchodza zawodnicy ktorzy przychodzili z nizszych lig i bez nazwisk - Belycz , Gorski i oni jakos mocno nie zaistnieli u nas w pierwszym sezonie ( niewiemy co byloby dalej) a takich wlasnie bedziemy znow sciagac. Rozumiem ze z pjs kasy niema, ze w congnorze szalu finansowego niema, a moze w klubie cos jest nie tak , czego publicznie sie niedowiemy. Jakbysmy znalali przyczyny odejsc pilkarzy to moglibysmy sie czegos domyslac. Bo domniemam ze Glogowski, Jania niechcieli podpisac bo sa zainteresowania z klubow wyzej. Fratczak sie mogl obrazic. Wilak, Pietrzyk nie byli nasi. Tarasovsa misja sie skonczyla i pewnie juz klub nie chcial. Misak idzie w trenerke. Belycz, Gorski, Kuzimski , Tomal - czy to zarzad im podziekowal czy sami chcieli odejsc? Jeszcze pasuje zeby sie z Urbanczykiem cos pojebalo i jestesmy ugotowani.
Każde odejście to osobna historia i przy każdym decydował pilkarz i/lub zarząd i/lub sztab, mam wrażenie że sie o tym zapomina
Skala odejśc jest duża ale większość była raczej spodziewana bardziej mnie interesuje kto przyjdzie i przede co z tego ulepi trener a to można bedzie ocenić i to wstępnie koło września[/quote]
Ja sie spodziewalem odejsc pewnych pilkarzy, ale czegos takiego nie. Jeszcze dzis jak doszlo info ze zegnamy Janie i Belycza to dla mnie juz

To juz nie jest przebudowa druzyny tylko to jest rozpierdol totalny. Odchodza zawodnicy ktorzy juz cos tam pograli i znaczyli wiele dla druzyny. Odchodza zawodnicy ktorzy przychodzili z nizszych lig i bez nazwisk - Belycz , Gorski i oni jakos mocno nie zaistnieli u nas w pierwszym sezonie ( niewiemy co byloby dalej) a takich wlasnie bedziemy znow sciagac. Rozumiem ze z pjs kasy niema, ze w congnorze szalu finansowego niema, a moze w klubie cos jest nie tak , czego publicznie sie niedowiemy. Jakbysmy znalali przyczyny odejsc pilkarzy to moglibysmy sie czegos domyslac. Bo domniemam ze Glogowski, Jania niechcieli podpisac bo sa zainteresowania z klubow wyzej. Fratczak sie mogl obrazic. Wilak, Pietrzyk nie byli nasi. Tarasovsa misja sie skonczyla i pewnie juz klub nie chcial. Misak idzie w trenerke. Belycz, Gorski, Kuzimski , Tomal - czy to zarzad im podziekowal czy sami chcieli odejsc? Jeszcze pasuje zeby sie z Urbanczykiem cos pojebalo i jestesmy ugotowani.
Solidną jedenastkę można sklecić z tych co odeszli. Może nawet pierwszoligową.
tomabon pisze:Solidną jedenastkę można sklecić z tych co odeszli. Może nawet pierwszoligową.
Nie przesadzał bym z tą pierwszoligową - wystarczy popatrzyć na tabelę z tamtego sezonu.
Patrzcie jak Hutnik rozwija, gdy przychodzą do nas piłkarze to ludzie piszą że poziom trzecioligowy, a gdy odchodzą to zaraz pierwszoligowcy
Andrew, oczywiście skala ogromną, większość do przewidzenia, natomiast 6 z 11 to już większość (Glogo, Misak, Taras, Fratczak, Pietrzyk, Tomal)
Belycz myślałem że zostanie, Kuzim po cichu liczyłem że też dostanie druga szanse, Gorski, Wilak 50/50
Andrew, oczywiście skala ogromną, większość do przewidzenia, natomiast 6 z 11 to już większość (Glogo, Misak, Taras, Fratczak, Pietrzyk, Tomal)
Belycz myślałem że zostanie, Kuzim po cichu liczyłem że też dostanie druga szanse, Gorski, Wilak 50/50
Co do Burki to czytam że wiosna nie grał z powodu kontuzji, choć potem byl cztery razy w kadrze
Początek sezonu też taki sobie, w Opolu zmieniony w 31 minucie i ro raczej nie przez kontuzję
Aczkolwiek w kolejnym meczu, z Ruchem, zagral cały mecz
Więcej mógłby opowiedzieć kolega z drużyny, Drąg, czuję że Święty wykonał połączenie przed transferem
Początek sezonu też taki sobie, w Opolu zmieniony w 31 minucie i ro raczej nie przez kontuzję
Aczkolwiek w kolejnym meczu, z Ruchem, zagral cały mecz
Więcej mógłby opowiedzieć kolega z drużyny, Drąg, czuję że Święty wykonał połączenie przed transferem
vitoss pisze:tomabon pisze:Solidną jedenastkę można sklecić z tych co odeszli. Może nawet pierwszoligową.
Nie przesadzał bym z tą pierwszoligową - wystarczy popatrzyć na tabelę z tamtego sezonu.
Tabela uwzględnia drużynę bez bramkarza
-
tomabon pisze:vitoss pisze:tomabon pisze:Solidną jedenastkę można sklecić z tych co odeszli. Może nawet pierwszoligową.
Tabela uwzględnia drużynę bez bramkarza
mr.Vitaminka lubi to

Wawrów! <oklaski> Wawrów!
Świątek w wywiadzie wlał troszkę optymizmu, mówił że monitorowali rynek transferowy, podpatrywali mnóstwo piłkarzy i wie jak wygląda sytuacja i na jakich klub piłkarzy stać, myślę że na treningu jest pełno nowych twarzy i podpisywani będą kolejno na dniach ich kontrakty. Jakoś nie wyglądał na wkurzonego tą sytuacją tylko zachowuje spokój i jakiś tam plan przygotowany ma
luke.krak pisze:Świątek w wywiadzie wlał troszkę optymizmu, mówił że monitorowali rynek transferowy, podpatrywali mnóstwo piłkarzy i wie jak wygląda sytuacja i na jakich klub piłkarzy stać, myślę że na treningu jest pełno nowych twarzy i podpisywani będą kolejno na dniach ich kontrakty. Jakoś nie wyglądał na wkurzonego tą sytuacją tylko zachowuje spokój i jakiś tam plan przygotowany ma
Pytanie czy to przypadkiem nie jest dobra mina do zlej gry. No napewno beda podpisywac nowych graczy tylko sam Krzysiek mowil o balansie w druzynie, wiec pasuje jakis doswiadczonych tez kupic bo zostal nam tylko Urbanczyk plus w srednim wieku Slomka czy Kedziora.
-
Andrew pisze:luke.krak pisze:Świątek w wywiadzie wlał troszkę optymizmu, mówił że monitorowali rynek transferowy, podpatrywali mnóstwo piłkarzy i wie jak wygląda sytuacja i na jakich klub piłkarzy stać, myślę że na treningu jest pełno nowych twarzy i podpisywani będą kolejno na dniach ich kontrakty. Jakoś nie wyglądał na wkurzonego tą sytuacją tylko zachowuje spokój i jakiś tam plan przygotowany ma
Pytanie czy to przypadkiem nie jest dobra mina do zlej gry. No napewno beda podpisywac nowych graczy tylko sam Krzysiek mowil o balansie w druzynie, wiec pasuje jakis doswiadczonych tez kupic bo zostal nam tylko Urbanczyk plus w srednim wieku Slomka czy Kedziora.
otóż to. Święty jako:
a. trener na dorobku może się zgodzić na wiele niedociągnięć, byleby tylko poprowadzić samodzielnie drużynę. Spróbować pograć wedle własnej myśli taktycznej z aktualnym uzbrojeniem. A że ta liga to stan umysłu więc nie jest wykluczone, że misja się powiedzie, a przynajmniej jego armada nie zatonie w 34. kolejce;
b. żywa legenda Hutnika nie będzie dostarczycielem smaczków i kontekstów antyklubowych podczas konferencji prasowych. Będzie, nawet nie namawiany, szedł z linią klubu. Tak mu dopomóż Bóg.
c. przedstawiciel nowej fali trenerskiej nie będzie bał się postawić na swoją koncepcję. Czy się to powiedzie czy nie, czas pokaże. Siemieniec z Jagi jest od niego parę lat młodszy i co? Dał radę? Dał. Mało kto na niego pewnie stawiał, ale gość wprowadził Jagę na salony.
Tędy droga, Panowie i Panie (Swietłana nadała depeszę spod Berlina, że zastąpi ją jej koleżanka po fachu, z niewiele mniejszym przebiegiem - Olena. Ta podobno to dopiero niezła aparatka. Stay tuned).
Wawrów! <oklaski> Wawrów!