Wódka, browar, a może wino??
Moderator: dUfio
Perły wszystkie rodzaje na pewno można znaleźć w Carrefourze (Export widziałem jedynie w galerii krk) polecam bo piwo o smaku naprawdę konkretnym, jeśli ktos preferuje lane to jest w barze na poczatku ul. Kawiory przy Czarnowiejskiej bodajże 3.50 za szklankę.
Polecam jeszcze Królewskie jeśli ktoś będzie odwiedzał mazowieckie i Specjala w pomorskim bo w Krakowie ich jak dotąd nie widziałem.
Polecam jeszcze Królewskie jeśli ktoś będzie odwiedzał mazowieckie i Specjala w pomorskim bo w Krakowie ich jak dotąd nie widziałem.
_KaeS_ pisze:Specjal widziany w Polo Markecie na Centrum B
Boskie piwo!!!!!!! A jest tylko w puszkach? Czy są butle?
Na wyjeździe w Iławie jak je zobaczyłem w knajpe, to odrazu musiałem wciągnąć. chciałem wziąć kilka do domu, ale było ostatnie, więc i tak miałem fart! Podobno we wszystkich Polo są, tylko najczęściej w puszkach tylko.
JOK_NH pisze:_KaeS_ pisze:Specjal widziany w Polo Markecie na Centrum B
Na wyjeździe w Iławie jak je zobaczyłem w knajpe, to odrazu musiałem wciągnąć. chciałem wziąć kilka do domu, ale było ostatnie, więc i tak miałem fart! Podobno we wszystkich Polo są, tylko najczęściej w puszkach tylko.
Zgadzam sie w pełni na wakacjach w Jastrzebiej poszły tego chyba 3 kraty i jeszcze brakowało

Polo na centrum B - butelka 2,60 z kaucją

Najlepsze piwo jakie piłem
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 6:33 pm przez PSKNHKS, łącznie zmieniany 1 raz.
PSKNHKS pisze:JOK_NH pisze:_KaeS_ pisze:Specjal widziany w Polo Markecie na Centrum B
Zgadzam sie w pełni na wakacjach w Jastrzebiej poszły tego chyba 3 kraty i jeszcze brakowałoPuszki do butelki porównywac nie ma co, ale i tak super browar.
To zdjęcie sprzed 2 lat własnie jak byłem w Jastrzębiej na wakacjach. Codziennie był melanż na plaży z ogniskiem i Specjalami.

Na ul. kobierzyńskiej, za tesko po prawej jest fajny sklepik z piwami, ile gatunków rodzai to nie wiem, ale jest tego cała ściana, pieterko wyżej alkohole. jak ktoś lubi smakować wszystkiego po trochu to polecam. co do perły to pewnie piszecie o "perła chmielowa", bo jest też "Perła", ta chmielowa to lubelszczyzna i marka tam już uznana od dawna, bosman to browar szczecin czyli carlsberg. nieopodal szczecina jest miejscowośc Chociwel i tam dawniej lali pyszny 7,8% czarny okocim. co do calsberga to sie zgadzam że zniszczył Okocim, Zagłobe zniszczyli żeby sie konkurencji pozbyć i tyle. poza tym wszystkie piwa komercyjne to jedna wielka chemia, gdzie proces produkcji podobno trwa 24 godziny.
Zdrówko
Zdrówko
Widzę, że kilku osobom było już dane zasmakowac Perły i wsumie same pozytywne opinie się pojawiły. Nie dziwię się wcale, bo Perła moim zdaniem robi jedne z najlepszych piw i nie chodzi tu tylko o produkt sztandarowy, czyli Perłę Chmielową. Tak sie złożyło, że moja druga połowa pochodzi z lubelszczyzny i bywając tam często, miałem okazję spróbować również inne piwa które produkuje Perła, a które w Krakowie są nie do kupienia, czyli np. Zwierzyniec oraz Lubelskie Pils i Mocne. Podobnie jak Perła Chmielowa, smaki zajebiste. Jeśli ktoś miałby okazję spróbować, polecam
jeśli chodzi o dystrybucję Perły na terenie Krakowa, to takich miejsc jest juz całkiem sporo. Wiem, że dwie sieci nocnych sklepów (Planeta i jakaś druga) mają w sprzedaży (nie wiem czy we wszystkich punktach) Perłę Chmielową i Export, obie w zielonych bezzwrotnych butekach. Co prawda, Perła w brązowej butelce (zwrotna, tylko na lubelszczyznie) jest jeszcze doskonalsza, ale nie ma co narzekać.
Na koniec refren pewnej piosenki, pewnej kapeli, z pewnych klimatów: "PERŁA BOYS ! PERŁA BOYS ! Oi ! Oi !" 

"Być rewolucjonistą to służyć wrogowi. Być liberałem to nienawidzić ojczyzny. Współczesna demokracja to orgia zdrajców." F. Pessoa
-