Wszystko o Nowej Hucie

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

dUfio

Postautor: dUfio » wt kwie 27, 2010 12:14 pm

Bua lovelasie ;)

kopiec Wandy, Dworek Matejki, Park Lotników, Muzeum Lotnictwa, dużo ciekawych miejsc aczkolwiek nie sprawdzonych do konca przeze mnie jest zapewne na obrzezach Krakowa w okolicy Wzgórz, Stoków, Zesławic itd oraz YahtClubu kolo Wisły

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw kwie 29, 2010 2:43 am

Cato pisze:hej, czy był ktoś na koncercie sobotnim "w imię wolności" ??

Obrazek

Obrazek

Pokrótce napiszę tak:
- brakowało mi miejsca, gdzie można by kupić coś do picia
(tłumy komuś może się robić słabo - napój nieodzowny)

- pierwsza orkiestra - i od razu minus - brak miejsc siedzących
(a że długo grali i przerywano to wywiadami z bohaterami walki o krzyż to nogi bolały)

- Voo Voo to dupy

i to by było na tyle minusów

Wszystko przesłoniła bardzo dobra relacja z tamtych czasów (dla zainteresowanych0 - czyli wywiady oraz 2TM23!!!
Ten zespół zmiażdżył!!!

Nawet ja bawiłem się super, a nie przepadam za taką muzyką!!!

Super!!! Zwłaszcza w takiej hali!!!
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

GrzesiekNH!

Postautor: GrzesiekNH! » pt kwie 30, 2010 1:14 pm

Nowa Huta: ul. Kaczyńskiego zamiast Alei Przyjaźni

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/39 ... ,id,t.html

kogoś ponosi konkretnie..

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt kwie 30, 2010 2:38 pm

GrzesiekNH! pisze:Nowa Huta: ul. Kaczyńskiego zamiast Alei Przyjaźni

Kurwa Ci ludzie nie mają najmniejszego pojęcia o budowaniu marki.
W folderach promocyjnych, przy różnych wydarzeniach - zawsze podkreślało się Aleja Róż.

A teraz tak po prostu chcą to wszystko przekreślić.

Totalny bezsens.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

dUfio

Postautor: dUfio » pt kwie 30, 2010 10:04 pm

coz, Pzyq i Ozzy bedą musieli zrobić sobie nowe szaliki :D

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pt kwie 30, 2010 10:13 pm

dUfio pisze:coz, Pzyq i Ozzy bedą musieli zrobić sobie nowe szaliki :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pt kwie 30, 2010 11:47 pm

i ulozyc nowy wierszyk :D
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob maja 01, 2010 11:39 am

GrzesiekNH! pisze:Nowa Huta: ul. Kaczyńskiego zamiast Alei Przyjaźni

Zrobić cholera jakiś proces przeciwko kaczynizacji i psuciu wizerunku Nowej Huty.
Wkurza mnie to podwójnie

- raz że Kaczyński sobie na ulicę nie zasłużył
- dwa że jeszcze w Nowej Hucie

Jak go tak rada miasta kocha to niech Rynek Główny nazwie jego imieniem ale Grodzką przemianuje, nawet by to pasowało bo Krzyż Katyński już tam jest

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » sob maja 01, 2010 11:55 am

Wybory 2010. PiS zakazuje radnym inicjatyw ws. upamiętniania ofiar Tu-154
jagor, PAP

Samorządowcy PiS mają zakaz podejmowania inicjatyw mających na celu upamiętnianie ofiar katastrofy lotniczej w Smoleńsku przez nadawanie ich imienia placom, ulicom i skwerom. Decyzję w tej sprawie podjął szef Komitetu Wykonawczego PiS Joachim Brudziński.

- Uznaliśmy, że to nie jest najlepszy czas na aż taki wysyp tego typu inicjatyw - powiedział dziś Brudziński. Wydane przez niego zarządzenie przewiduje, że odstępstwa od zakazu "każdorazowo wymagają zgody władz centralnych PiS".

Odpowiedzialni za przestrzeganie i egzekwowanie tego zakazu są szefowie Rad Regionalnych PiS i prezesi Zarządów Okręgowych PiS.

Próba grania tragedią w kampanii?

Brudziński tłumaczył, że choć inicjatywy dotyczące nadawania imienia ofiar katastrofy poszczególnym miejscom "są inspirowane dobrymi emocjami, myślami i intencjami", to władze partii uznały, że "to nie jest najlepszy czas na aż taki wysyp tego typu inicjatyw".

- Może być to potraktowane przez ośrodki nam nieprzychylne, czy przez część mediów, nawet lokalnych, jako próba grania tą tragedią w kampanii wyborczej - powiedział Brudziński.

Ponadto, jak mówił, zmiany nazw ulic czy placów "zawsze rodzą określone skutki dla społeczności lokalnych".

- Jeżeli to miałby być decyzja dotycząca parku czy skweru, takie skutki może nie są zbyt uciążliwe, ale jeśli dotyczy to głównej ulicy w danym mieście, przy której znajduje się ileś urzędów, firm, mieszka wielu mieszkańców, to wiąże się to z olbrzymimi perturbacjami, stąd ten zakaz - tłumaczył Brudziński.

Jak powiedział, zakaz obowiązuje zarówno samorządowców PiS, którzy są członkami partii, ale też tych, którzy zasiadają w klubach ugrupowania.

Zarządzenie: Zabrania się....

- Zabrania się w ramach doraźnej działalności partyjnej, politycznej i samorządowej na poziomie gminnym, powiatowym, okręgowym i wojewódzkim podejmowania inicjatyw politycznych mających na celu upamiętnienie ofiar katastrofy lotniczej w Smoleńsku poprzez nadawania ich imienia placom, ulicom, skwerom itp. - taką treść ma zarządzenie wydane przez Brudzińskiego.

Po katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem zdecydowano m.in. o nadaniu imienia Lecha Kaczyńskiego jednemu z rond w Sieradzu. Pojawiła się również inicjatywa, by imię zmarłego tragicznie prezydenta nadać jednej z ulic w Krakowie. Z kolei słupska rada odrzuciła pomysł radnych PiS dotyczący nadania jednemu z parków imienia Marii i Lecha Kaczyńskich.
pzdr Osiek

ozzy

Postautor: ozzy » sob maja 01, 2010 12:03 pm

cóż, nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek robił szaliki Alei Przyjaźni, wierszyka też nie kojarzę ;]

dUfio

Postautor: dUfio » sob maja 01, 2010 12:10 pm

BINGONH pisze:
- raz że Kaczyński sobie na ulicę nie zasłużył
- dwa że jeszcze w Nowej Hucie

przeanalizuj wzystkie nazwy ulic w Krakowie i ocen kto zasłużył na swoją a kto nie,rozumiem że Balladyna, Mały Książe i Proszowice zasłużyły bardziej ;)

jestem za ulicą dla Lecha bo to naturalna kolej rzeczy, ale podobnie jak Stefan-powinna być to jakas nowa ulica, ewentualnie przemianowana jakaś mniej znana bądź z mniej charakterystyczną nazwą. najlepiej nowa, bo stara to wchuj duże koszty, zmiana adresów, dokumentów itd.

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » sob maja 01, 2010 12:20 pm

ozzy pisze:cóż, nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek robił szaliki Alei Przyjaźni, wierszyka też nie kojarzę ;]

Niektórzy powinni zainwestować w mape :lol:

Wiecie chociaż o jaka przyjaźń chodzi :?:
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » sob maja 01, 2010 12:21 pm

ozziego i przyka(przyqa?)
Ostatnio zmieniony sob maja 01, 2010 12:26 pm przez dzuhas, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob maja 01, 2010 12:23 pm

No chyba każdy wie.
Na szczęście nazywa się to Aleja Przyjaźni i w nazwie nie ma określone jakiej.

Podobnie rzecz się miała z osiedlami 20. lecia, 30. lecia itd.

dUfio

Postautor: dUfio » sob maja 01, 2010 12:47 pm

o kurwa ale gafa chyba od tego nie picia :lol: :lol: :lol: :lol: