razem dajmy rade BUKMACHEROM

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » czw maja 06, 2010 9:33 am

Ku.....A
gdybym wiedzial ze Lazio pusci mecz Interowi to gralbym grubo :(
kurs byl chyba 1,50 na Inter
Ludziska dawajcie znac wczesniej , moze ktos wie czy Interowi tez nie puszcza w nastepnym meczu bodajze CHievo ?

Ares

Postautor: Ares » czw maja 06, 2010 10:42 am

Wystarczy sie choć troche orientować w sympatiach klubowych we Włoszech. Kwestia puszczenia meczu przez Lazio to nie tylko nienawiść do Romy, ale również fakt że kibiców Lazio i Interu łączą dobre stosunki (choć pewnie nie wszystkich bo we Włoszech zgody wyglądają troche inaczej). Dlatego to proste jak konstrukcja cepa że woleli pomóc swoim przyjaciołom niż wrogom. Kibice Lazio mają w klubie silne wpływy, dlatego takie sytuacje są do przewidzenia.

Chievo Verona to raczej na murawie sie nie położy, dlatego że Inter przez lata zył w dobrej komitywie z ich lokalnym rywalem, czyli Hellas Verona. Poza tym w Veronie panuje "specyficzny" klimat o czym zwłaszcza przekonał sie Balotelli, który sam stwierdził że najbardziej na świecie nie nawidzi grać w Veronie ;)
Nie wiem jaki bedzie wynik ale nikt tam Interu nie przywita serdecznie.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw maja 06, 2010 2:15 pm

Na czym polega ów specyficzny klimat i jak wyglądają tam zgody?

Ares

Postautor: Ares » czw maja 06, 2010 2:40 pm

W Veronie panuje klimat mocno prawicowy. Dotyczy to raczej całego miasta bo uznaje sie że te miasto jest raczej prawicowe. Czarni piłkarze mają tam zawsze przechlapane ;) Poza tym z tego co słyszałem to w Veronie w ogóle nie lubi tych wszystkich wielkich klubów włoskich (kiedys Hellas zyli w dobrych stosunkach z Interem ale to raczej przeszłość) wiec nawet Chievo może stawić opór Interowi na boisku. No ale w tym momencie to już nic nie jest takie pewne bo za kulisami zaczynają sie przetasowania i kto wie czy Chievo nie dostanie jakiejś "premii" za wyłożenie sie, chociaż są i głosy że Roma chciałaby "zasponsorowac" rywali Interu żeby mieli dodatkową motywacje do walki :)
Co do zgód to we Włoszech tak jak w wielu krajach są to zgody raczej pomiedzy poszczególnymi grupami kibiców a nie całymi klubami.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw maja 06, 2010 2:41 pm

Thx :)

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pt maja 07, 2010 9:26 am

No wiec poszlo za 500
Chelsea - WIgan hand 2 golami kurs 1,35 pewniak nr 1
MU - Stoke zwyciestwo kurs 1,12
Lech -Polonia B 1,20 zwyciestwo
Real - Bilbao 1 kurs 1,10
Inter-Chievo 1,10
lacznie 2,19
do wygrania 597,70
chyba najwieksze czepanko bedzie przy Lechu reszta murowani faworyci

flagus

Postautor: flagus » pt maja 07, 2010 1:57 pm

Na dzisiaj

ŁKS - Pogoń 1 (2,15) (Pogoń ma w nogach 90 minut w PP i podróż do Łodzi, obie drużyny grają o awans --- ale myślę że ŁKS.
Pejsovia - Polonia W====obie drużyny strzelą bramkę (1,70) mecz drużyn z pierwszej piątki jeśli chodzi o stracone bramki... Radosny futbol...
Warta-Kluczbork 1 (1,7)---Warta gra o czapkę gruszek, Kluczbork niby o utrzymanie. Więc jeśli będzie wał to będzie niewypał.... Ale Warta u siebie 7-3-4. Więc 1.
SCR Altach - First Vienna 1 (1,4) ----- Tu już bez większego pogłębiania.
Kursik 8,69 za 10.

Edit: Zastanawiałem się nad meczem Jaga-Ruch.
Gdyby w finale PP grały właśnie te drużyny nie zastanawiałbym się nawet chwili nad 2 i to za grubą kasę. Wyznając zasadę dla Was Puchar dla nas III miejsce (też gra w pucharach) nie miał bym nawet cienia wątpliwości.
Teraz na 75% jestem pewien zwycięstwa Ruchu. Jaga niby nie jest jeszcze pewna utrzymana ale punkty w meczu z Polonią Bytom pewnie zdobędzie. Dzisiaj oddaje punkty Ruchowi a w nowym sezonie, Ruch oddaje punkty Jadze.
Tydzień temu Lechia oddała Piastowi to co mu zawdzięcza w tamtym sezonie.
Tyle z mojej logiki........ Może za jakieś drobne skuszę się na Ruch.

Edit2: Walka Pudzianowski - Kawaguchi nie wiem skąd tyle optymizmu u Pudziana bo ten Japoniec wygrał 9 z 10 walk a Pudzian dopiero zaczyna.
Pudzian postawił na siebie 20 tys. Ja tam postawiłem 10 na Japońca. Kasa żadna a jak wejdzie 5.75 to miodzio.
Ostatnio zmieniony pt maja 07, 2010 4:01 pm przez flagus, łącznie zmieniany 3 razy.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » pt maja 07, 2010 2:14 pm

flagus pisze:Pejsovia - Polonia W====obie drużyny strzelą bramkę (1,70) mecz drużyn z pierwszej piątki jeśli chodzi o stracone bramki... Radosny futbol...

Druga strona medalu to to że są to dwie drużyny które strzeliły najmniej bramek w lidze czyli po 22.

Ja myślę że jak ktoś strzeli to będzie obrona Częstochowy i się skończy 1:0/0:1 ale pewnie się myle :wink:

flagus

Postautor: flagus » pt maja 07, 2010 3:45 pm

KonradHKS pisze:
flagus pisze:Pejsovia - Polonia W====obie drużyny strzelą bramkę (1,70) mecz drużyn z pierwszej piątki jeśli chodzi o stracone bramki... Radosny futbol...

Druga strona medalu to to że są to dwie drużyny które strzeliły najmniej bramek w lidze czyli po 22.

Ja myślę że jak ktoś strzeli to będzie obrona Częstochowy i się skończy 1:0/0:1 ale pewnie się myle :wink:

Może być i tak --- tyle że żadna z drużyn nie jest pewna utrzymania
Cracovii zostaje jeszcze Wisła i Piast na wyjeździe
Polonii derby z Legią i wyjazd do Bytomia, jak Polonia pobawi się w Janosika to pasy mogą do ostatniej kolejki być niepewni.
Postawiłem tak dlatego że przeczytałem że na wskutek kontuzji w C wystąpi tylko dwóch nominalnych obrońców...
Ale to ich zmartwienie....

Zresztą teraz warto grać dziwne wyniki (niespodzianki) chyba że buki zablokują wcześniej (patrz Lechia - Piast).
http://www.pajacyk.pl

http://www.pustamiska.pl

Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
KoKoNH

Postautor: KoKoNH » sob maja 08, 2010 12:01 pm

Lech Poznań - Polonia Bytom (1X2) Lech Poznań ?
Banik Ostrava - Mlada Boleslav (1X2) Banik Ostrava ?
Slovan Liberec - Sparta Praga (1X2) Sparta Praga ?
Ankaragücü - Fenerbahce (1X2) Fenerbahce ?
Olympique Lyon - AS Monako (1X2) Olympique Lyon ?
Real Madryt - Athletic Bilbao (1X2) Real Madryt ?
Chelsea FC - Wigan Athletic (1X2) Chelsea FC ?

stawka 40, do wygrania 212 :)

no i lipa, bo nie popatrzyłem na daty, Lyon za tydzień gra ;/

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » ndz maja 09, 2010 6:39 pm

KSH74NH pisze:No wiec poszlo za 500
Chelsea - WIgan hand 2 golami kurs 1,35 pewniak nr 1
MU - Stoke zwyciestwo kurs 1,12
Lech -Polonia B 1,20 zwyciestwo
Real - Bilbao 1 kurs 1,10
Inter-Chievo 1,10
lacznie 2,19
do wygrania 597,70
chyba najwieksze czepanko bedzie przy Lechu reszta murowani faworyci

no to siadlo :)

flagus

Postautor: flagus » wt maja 11, 2010 11:26 am

No to na dzisiaj...

Bełchatów - Lechia 1 (oba zespoły o pietruszkę - GKS atut własnego boiska)
1,75
Jagiellonia - Bytom 1 (patrz mecz wyżej) 1,68
Lubin - Korona 1 (patrz mecze wyżej) 2,10 --- Micanski walczy o króla strzelców.
Wodzisław - Śląsk 1 (mecz o życie - jeśli Odra dzisiaj nie wygra to leci -- chyba nikt nie wierzy aby w meczu z wisłą który może być o mistrzostwo, Odra coś ugra) 2,15

Kursik 13,28 za skromną 10 (jak zwykle)

Mecz derbowy c -w odpuszczam. Idealnym wynikiem byłby remis --- cracovię przybliża do spadku, wisłe oddala od mistrzostwa.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » wt maja 11, 2010 11:34 am

remis a nawet dwie porazki daja Cracovii utrzymanie. Caly dol gra ze soba teraz i nastepnej
co jedynie to Cravovia moze remisujac pozbawic Wisle majstra
Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 11:38 am przez KSH74NH, łącznie zmieniany 1 raz.

flagus

Postautor: flagus » wt maja 11, 2010 11:38 am

KSH74NH pisze:remis daje Cracovii utrzymanie

CRACOVIA może sobie zapewnić utrzymanie, remisując z Piastem w ostatniej kolejce. W takim przypadku w najmniej korzystnym wariancie mogłaby się zrównać punktami z Piastem, dać się wyprzedzić Odrze oraz zrównać się punktami lub dać się wyprzedzić Polonii i Śląskowi. Na szczęście dla Cracovii w żadnej konfiguracji tabelek meczów bezpośrednich nie zajmie 15. miejsca, ponieważ miałaby wtedy dodatni bilans meczów z Piastem (4-1 w punktach), a z Polonia i Śląskiem zdobyła po trzy punkty, z kolei Piast z żadnym z tych zespołów nie zdobył więcej niż trzy punkty.

Fajna analiza szans wszystkich potencjalnych spadkowiczów.....
http://www.90minut.pl/news/122/news1228 ... lejce.html

Byle by psiarnia nie świętowała na stadionie z którym wiążą się lata wspomnień.............

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » wt maja 11, 2010 11:40 am

moim daniem leci
Arka i Odra
a mistrzem ciezko powiedziec
zalezy od dzisiejszych meczow