POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » wt maja 31, 2011 10:28 pm

stazyja69 pisze:
OŻÓG 1950 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=qA3Gv2g0s30&feature=player_embedded

To jest twój głos w temacie , czy tylko tak wkleiłeś ? :wink:

A o co Ci dokładnie chodzi? Sprecyzuj proszę, bo wydaje mi się, że filmik mówi prawdę.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr cze 01, 2011 2:06 am

...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr cze 01, 2011 10:51 am

Ja dziwiłem się tylko , że podpierasz się tvsld :roll:

A o jakich uzurpatorach mówi p. Wojciech Cejrowski ?

-----------------------------------------------------------------------------

Rząd Białorusi i Bank Narodowy Białorusi wystąpiły 31 maja do Międzynarodowego Funduszu Walutowego o kredyt stabilizacyjny

Mińsk poprosił też o kredyt Euroazjatycką Wspólnotę Gospodarczą (EaWG) - w wysokości 3 mld dolarów w ciągu trzech lat.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr cze 01, 2011 11:58 am

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr cze 01, 2011 2:59 pm

Sąd Okręgowy w Warszawie uniewinnił siedmiu oficerów i żołnierzy, oskarżonych o dokonanie zbrodni wojennej zabójstwa cywili i ostrzelania niebronionego cywilnego obiektu w Nangar Khel (Afganistan) w 2007 roku. Wobec wszystkich uniewinnionych sąd uznał, że brak jest danych dostatecznie uzasadniających podejrzenie popełnienia czynu.

Przywracają mi wiarę w państwo i sądy!
Co prawda sam publiczny proces jest już mega skandalem ale wyrok jak najbardziej słuszny!

Starzyja co do Białorusi to warto się zapoznać z artykułami w Najwyżym Czasie! W każdym razie polska klasa polityczna może być z siebie dumna - w końcu odniosła sukces w polityce międzynarodowej wepchnęła Białoruś w objęcia Rosji

dan1950

Postautor: dan1950 » śr cze 01, 2011 6:36 pm

JOK_NH pisze:http://niezalezna.pl/11346-10-dowodow-na-ze-tusk-jest-matolem
Joka, takie wrzucasz linki? Przecież Ty się brzydzisz polityką :D

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr cze 01, 2011 7:06 pm

dan1950 pisze:

A to niby czego świadectwo?

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr cze 01, 2011 9:29 pm

BINGONH pisze:
Starzyja co do Białorusi to warto się zapoznać z artykułami w Najwyżym Czasie! W każdym razie polska klasa polityczna może być z siebie dumna - w końcu odniosła sukces w polityce międzynarodowej wepchnęła Białoruś w objęcia Rosji

Spróbuję nadrobić zaległości z Najwyższego Czasu !

Czy aby na pewno Polska miała jakikolwiek wpływ na Łukaszenkę ?
A opozycja na Białorusi podzielona . I jeszcze do tego działania służb specjalnych - masakra. Podejrzewam że mogą bardzo wiele .

Z tego co pamiętam to ZBIR miał wielkie wspólne plany .
A teraz Łukaszenka buja się pomiędzy "wielkim" bratem a "wielką" Europą
A tajne służby , wojsko , milicja potrzebuje kaski

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw cze 02, 2011 11:10 am

Polska miała wpływ na sytuację na Białorusi skutecznie oczerniając Białoruś na arenie europejskiej.
Używając do tego jeszcze polskiej mniejszości której to wyszło na niekorzyść (jakoś dziwnie spokojnie jesteśmy o prawa naszych rodaków na Litwie gdzie naprawdę są prześladowani)
Zamknięcie się zachodu na Białoruś spowodowało to iż Łukaszenka mógł patrzyć tylko na wschód. I przez długi czas skutecznie udawało mu się dotować swoją gospodarkę rosyjskimi pieniędzmi (bardzo niskie ceny surowców kupowanych w Rosji)
Wszelkie próby i naciski Rosjan były nieskuteczne - ot zakręcał kurek przesyłowy i miał ich w d... .
A sama idea ZBIR-u była różnie rozumowana w Moskwie i Mińsku.
W Moskwie miała to być fasadowa organizacja która podporządkuje Białoruś i stworzy z niej rosyjska strefę wpływów, w Mińsku snuto podobne plany tyle że to Łukaszenka miałby stać na czele!
Co do opozycji to po pierwsze jakoś bardziej wierzę w to co pisze WikiLeaks niż gazeta w. czy WSI24 że Łukaszenka faktycznie fałszował wyniki wyborów na swoją niekorzyść by wypaść bardziej wiarygodnie w oczach zachodu!
A obecny kryzys to wyniki tego iż przed ostatnim wyborami Łukaszenka podniósł płaca w budżetówce uwaga uwaga o 50%! i system tego nie wytrzymał.
Kredyt od Rosji dostanie w zamian za prywatyzację (czytaj sprzedaż Rosjanom) przemysłu.

Ot i tak zachód który wierzy w bożka - demokracja właśnie obalił kolejne suwerenne państwo a Rosjanie śmieją się w kułak i wspominają jakim to geniuszem politycznym był Lenin gdy mówił o tych "pożytecznych idiotach"

A już tak całkiem na koniec, jak na Białorusi garstka ludzi parę late temu protestowała przeciw wynikowi wyborów (mam na myśli poprzednie) to mogłem to sobie pooglądać w TV niemal na żywo, teraz jak od tygodnia w Hiszpanii młodzież okupuje plac w Madrycie i domaga się zmian to cisza jak makiem zasiał...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw cze 02, 2011 12:58 pm

Bingo , ja jako laik ( obserwator ) myslę że Łukaszenka jest " zwykłym "wyrobnikiem Kremla .
I tak naprawdę wykonywał , wykonuje i będzie wykonywał polecenia z Rosji .
Czasami dla niepoznaki pośle parę markowanych kuksańców dla zmyłki i tyle .

Wyjatkowo zgadzam sie z tym podejściem p. Stanisława Michalkiewicza
cytat z :
Co w tej sytuacji oznacza nawoływanie, by w sprawie Białorusi UE rozmawiała z Rosją? Następstwem takich rozmów byłby zapewne sprawiedliwy podział wpływów na Białorusi między Rosję, a UE –
Rezultatem byłaby likwidacja jakiejkolwiek niepodległości Białorusi. Z punktu widzenia Rosji korzyść z takiej likwidacji byłaby oczywista – ale jaki interes w likwidowaniu niepodległości Białorusi ma Polska? O możliwości rozciągnięcia polskich wpływów na dawnych Kresach Wschodnich nie ma mowy, bo ani Niemcy, ani ruscy szachiści tubylczym mężykom stanu na to nie pozwolą, zatem nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć.

A co do Hiszpanii - czytałeś może manifest ruchu 15 maja ?

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw cze 02, 2011 2:39 pm

stazyja69 pisze:A co do Hiszpanii - czytałeś może manifest ruchu 15 maja ?

Niestety nie czytałem, i podejrzewam że bym się pod nim nie podpisał (tak wnioskuje znając mentalność społeczeństw UE)

Ale chodziło mi o sam fakty manipulacji przekazem ważnych wydarzeń w TV

Rewolucja w świecie arabskim - niemal na żywo
Protesty w Hiszpania - niemal zero.
Kadafi ściąga najemników - wiedzą wszyscy
W Syrii Prezydent morduje setki ludzi - przekaz znikomy.

Mam nadzieję że nikomu nie muszę udowadniać iż telewizja kłamie.

PS. przeczytałem manifest - i tak jak sądziłem nie podpisuję się

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pt cze 03, 2011 12:55 pm

Gościa odstawili na boczny tor i chce o sobie przypomnieć.
Inna sprawa, że sama idea ciekawa. To już dzisiaj. Ciekawe czy pokażą na WSI 24.
http://ludwikdorn.salon24.pl/309393,kpr ... godz-17-00
Mówię to co myślę, robię to co mówię

dan1950

Postautor: dan1950 » sob cze 04, 2011 8:23 am

JOK_NH pisze:
dan1950 pisze:

A to niby czego świadectwo?
Tego, że nie jesteś konsekwentny ale i tak wszyscy wiemy że się zaraz wytłumaczysz.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » sob cze 04, 2011 11:56 am

Daj sobie siana człowieku, bo nudny jesteś.
Bez odbioru,

dan1950

Postautor: dan1950 » ndz cze 05, 2011 8:01 am

JOK_NH pisze:Daj sobie siana człowieku, bo nudny jesteś.
Bez odbioru,
Najlepiej powiedzieć, że ktoś jest nudny. Ja powiem Ci tak, i myślę że wiele osób by Ci to powiedziało, jesteś denny. Tyle w tym temacie do Twojej persony, również bez jakichkolwiek pozdrowień.(reszta polemiki na priwie, jak chcesz to możemy wszystko wyjaśnić na meczu :D)