DOBRE ŻARCIE - czyli co i gdzie warto jeść

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

JOK_NH
Posty: 4768
Rejestracja: czw kwie 28, 2005 7:21 pm
Lokalizacja: Wschodnia Strona Miasta

Postautor: JOK_NH » wt lip 05, 2011 1:07 pm

jarkonh pisze:Zamiast Geanta jest teraz co ? Tesco, Real ? Nieważne...
Mają tam na pewno coś takiego jak steki z kurcząt przyprawione i gotowe do pichcenia. Znajdziecie to w lodówkach na mięsnym dziale - serdecznie polecam, na grilla rewelacja :lol:


CH nazywa się Krokus, a ten market to real.
Kiedyś słyszałem, że przyprawiają tak mięso już trochę "stare" - ale zaznaczam, że to nie jest pewne.

dzuhas
Posty: 2395
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » wt lip 05, 2011 2:48 pm

ja tez tak kiedys slyszalem :)
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
jarkonh
Posty: 1055
Rejestracja: czw maja 01, 2008 4:45 pm
Lokalizacja: Obecnie Stoki, wcześniej BW

Postautor: jarkonh » wt lip 05, 2011 8:13 pm

To nie jest ich produkt tylko jakiejś tam firm, oni tylko sprzedają :)
Ale całkiem możliwe, grill wszystko przyjmie a to steki szczególnie :lol:
Obrazek

Piotrek
Posty: 3007
Rejestracja: wt wrz 09, 2008 4:41 pm
Lokalizacja: kur2nów

Postautor: Piotrek » wt lip 05, 2011 8:57 pm

jak mowa o grillu, to polecam przyprawiony boczek w plastrach z "biedronki" paczkowany, nie jest tani, ale b. smaczny i brzuch po nim nie boli na drugi dzień

Awatar użytkownika
jarkonh
Posty: 1055
Rejestracja: czw maja 01, 2008 4:45 pm
Lokalizacja: Obecnie Stoki, wcześniej BW

Postautor: jarkonh » wt lip 05, 2011 9:00 pm

O tak, to również polecam. Dodam jeszcze karczek z Biedronki - też dobry :)
Obrazek

Hutnik_Czyzyn
Posty: 77
Rejestracja: sob lip 02, 2011 2:12 pm

Postautor: Hutnik_Czyzyn » wt lip 05, 2011 9:03 pm

oraz bodajże boczek obijany na patyku takim jak do kurczaka
Hutnik CZYŻYNY !

dzuhas
Posty: 2395
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr lip 06, 2011 1:13 am

ja caly czas czycham na tego kuraka, ktorego swego czasu tak viki(mozliwe ze pomylilem ksywy) zachwalal na Przy Arce. planuje go opierdolic w przyszlym tygodniu(Gooryl zapraszam?;), ktos idzie ze mna i mi pomoze w ocenie ? z tego co pamietam to Teatralne go bardzo chwalilo. epierdole go tak czy siak wiec to nie szantaz. Hutnik Fanatycy 1950 z Piastow !
pzdr Osiek

viki
Posty: 526
Rejestracja: ndz sie 29, 2004 4:26 am
Lokalizacja: KRK (74-75) NH (75-03) KRK (03-?)

Postautor: viki » śr lip 06, 2011 8:10 am

Ostatnio rozszarpałem kuraka z Dąbrowszczaków w marcu tego roku - palce lizać! Wierzę, że dalej trzymają formę.
ezswaz aN Hutnik

krowodrzaHKS
Posty: 816
Rejestracja: czw sty 19, 2006 4:13 pm
Lokalizacja: krowodrza

Postautor: krowodrzaHKS » śr lip 06, 2011 10:50 am

Hutnik_Czyzyn pisze:oraz bodajże boczek obijany na patyku takim jak do kurczaka

jeśli chodzi Ci o plastry boczku owinięte wokół patyka do szaszłyków, to takie coś kupiłem kiedyś w kauflandzie i smakowało zajebiście.
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

Hutnik_Czyzyn
Posty: 77
Rejestracja: sob lip 02, 2011 2:12 pm

Postautor: Hutnik_Czyzyn » śr lip 06, 2011 10:52 am

tak tak o to chodzi :D najwidoczniej też tam jest
Hutnik CZYŻYNY !

Ares
Posty: 850
Rejestracja: ndz paź 03, 2004 1:20 pm
Lokalizacja: z Krakowa

Postautor: Ares » śr lip 06, 2011 11:03 am

krowodrzaHKS pisze:Dżuhas, początkowo kebaby jak wchodziły to były w Krakowie tylko z baraniny (przynajmniej tak było na grodzkiej i pod bagatela)


Nie wiem jak teraz, ale jakiś rok lub dwa lata temu w Galerii Krakowskiej były kebaby z baraniny. Jadłem kilka razy i mięso o wiele lepsze od tego co serwuje większość kebabów w mieście.

Nie jestem ekspertem, ale z tego co sie orientuje, Doner Kebab to własnie nazwa kebaba z baraniny lub innego mięsa, podawanego z surówką w bułce typu pita. Tak więc to, co w większości sprzedają w Polsce, to właśnie Doner Kebab, przynajmniej teoretycznie.

JOK_NH
Posty: 4768
Rejestracja: czw kwie 28, 2005 7:21 pm
Lokalizacja: Wschodnia Strona Miasta

Postautor: JOK_NH » śr lip 06, 2011 11:59 am

Juhas, idziemy na tego kuraka. Też chętnie opierdolę :lol:

dzuhas
Posty: 2395
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr lip 06, 2011 1:30 pm

Ares pisze:
krowodrzaHKS pisze:Dżuhas, początkowo kebaby jak wchodziły to były w Krakowie tylko z baraniny (przynajmniej tak było na grodzkiej i pod bagatela)


Nie wiem jak teraz, ale jakiś rok lub dwa lata temu w Galerii Krakowskiej były kebaby z baraniny. Jadłem kilka razy i mięso o wiele lepsze od tego co serwuje większość kebabów w mieście.

Nie jestem ekspertem, ale z tego co sie orientuje, Doner Kebab to własnie nazwa kebaba z baraniny lub innego mięsa, podawanego z surówką w bułce typu pita. Tak więc to, co w większości sprzedają w Polsce, to właśnie Doner Kebab, przynajmniej teoretycznie.


http://i53.tinypic.com/2lix6dy.jpg
to co kiedys wkleilem to tez(albo i przede wszystkim) jest Doner a bulki to tam szukac jak igly w stogu siana, tzn jest ale taka jak w Tortilli i raczej nie stanowi podmiotu lecz orzeczenie :)

Jok bardzo mozliwe ze dzisiaj ukasimy zestaw smakosza w postaci Jubilatka + kurak z Przy Arce. reszte tez zapraszam, w koncu jest Adwent(albo jakakolwiek inna pora roku koscielnego) !
pzdr Osiek

JOK_NH
Posty: 4768
Rejestracja: czw kwie 28, 2005 7:21 pm
Lokalizacja: Wschodnia Strona Miasta

Postautor: JOK_NH » śr lip 06, 2011 1:39 pm

dzuhas pisze:
Ares pisze:
krowodrzaHKS pisze:Dżuhas, początkowo kebaby jak wchodziły to były w Krakowie tylko z baraniny (przynajmniej tak było na grodzkiej i pod bagatela)


Nie wiem jak teraz, ale jakiś rok lub dwa lata temu w Galerii Krakowskiej były kebaby z baraniny. Jadłem kilka razy i mięso o wiele lepsze od tego co serwuje większość kebabów w mieście.

Nie jestem ekspertem, ale z tego co sie orientuje, Doner Kebab to własnie nazwa kebaba z baraniny lub innego mięsa, podawanego z surówką w bułce typu pita. Tak więc to, co w większości sprzedają w Polsce, to właśnie Doner Kebab, przynajmniej teoretycznie.


http://i53.tinypic.com/2lix6dy.jpg
to co kiedys wkleilem to tez(albo i przede wszystkim) jest Doner a bulki to tam szukac jak igly w stogu siana, tzn jest ale taka jak w Tortilli i raczej nie stanowi podmiotu lecz orzeczenie :)

Jok bardzo mozliwe ze dzisiaj ukasimy zestaw smakosza w postaci Jubilatka + kurak z Przy Arce. reszte tez zapraszam, w koncu jest Adwent(albo jakakolwiek inna pora roku koscielnego) !


Ale to pewnie zależy, czy wygrasz "walkę". Ale powiem Ci, że chętnie Jubilatka + kolacyjka z kurakiem :)

dzuhas
Posty: 2395
Rejestracja: śr gru 15, 2004 2:35 pm
Lokalizacja: KrK
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr lip 06, 2011 2:39 pm

nie wiem czy wygralem czy przegralem ale jednak wracam do planu sportowy lipiec wiec trzeba to przelozyc :)

no moze nie do konca bo wybieram sie na wielka obrzydliwie nie zdrowa knysze na zloty wiek ale potem juz bede jadl tylko zdrowo

kurak w przyszlym tygodniu
pzdr Osiek