Stadion Hutnika - zarządcy, remonty, perspektywy.

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

HKSStrusia

Postautor: HKSStrusia » czw lis 10, 2011 11:28 pm

Jeśli nie stadion Wandy to może stadion AWF Kraków al. Jana Pawła II jest na prawdę spoko należałoby się tylko przyjrzeć nawierzchni. Grałem na nim ale dawno :) no i w miarę blisko jest.
link http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_awf_krakow
http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_awf_krakow

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt lis 11, 2011 2:14 am

A jak w kwestii bezpieczeństwa z organizacją? Wydaje się że na stadion AWF można wskoczyć z każdej strony.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pt lis 11, 2011 9:21 am

Ladny ten stadion , moze nie wiedza o jego istnieniu
tam spokojnie kolo lasku milo i przyjemnie (obok akademik he ) mogliby sobie grywac

Awatar użytkownika
snuff

Postautor: snuff » pt lis 11, 2011 12:22 pm

Nie sądzę, żeby AWF miał ochotę gościć kibiców Hutnika na swoich obiektach a nawet jeśli to pewnie w ramach zabezpieczenia chcieliby sporo kasy :-(

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » pt lis 11, 2011 2:05 pm

To jest stadion i murawa wyglada na normalną.
Wanda to trochę zły pomysł. Klepisko, biorąc pod uwagę gry innych zespołów Wandy na tym pastwisku, cieżko wymagać o dobrą stan murawy i na pewno nikt nie będzie pchał pieniędzy bo Hutnik chce rozegrać parę meczy.

Mamy też w Krakowie dwa stadiony Miejskie. Skoro inni grali na Suchych Stawach, dlaczego nie mamy zagrać np na kałuży??
Tylko obawiam się że powstałby duży problem.
Gdyby tak było,wydaje mi się że 3/4 z Was nie pojechało by na mecz...
Wyszło by wtedy tak naprawdę ilu kibiców kocha swój klub i jeździ tam gdzie Nasz Hutniczek gra....

a to zrozumieją tylko Ci kibice, którzy nie mieszkają w Hucie a w Krakowie czy poza nim. Są wiernymi kibicami, bo pomimo przeprowadzki chcę im się ruszyć tyłek by jechać na mecz ukochanej drużyny.
Mam swój rozum i swoje sympatie!!

Hutnik & DYNAMO % JASTRZĘBIE & MAGDEBURG

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt lis 11, 2011 2:51 pm

Kosoviak pisze:To jest stadion i murawa wyglada na normalną.
Wanda to trochę zły pomysł. Klepisko, biorąc pod uwagę gry innych zespołów Wandy na tym pastwisku, cieżko wymagać o dobrą stan murawy i na pewno nikt nie będzie pchał pieniędzy bo Hutnik chce rozegrać parę meczy.

Mamy też w Krakowie dwa stadiony Miejskie. Skoro inni grali na Suchych Stawach, dlaczego nie mamy zagrać np na kałuży??
Tylko obawiam się że powstałby duży problem.
Gdyby tak było,wydaje mi się że 3/4 z Was nie pojechało by na mecz...
Wyszło by wtedy tak naprawdę ilu kibiców kocha swój klub i jeździ tam gdzie Nasz Hutniczek gra....

a to zrozumieją tylko Ci kibice, którzy nie mieszkają w Hucie a w Krakowie czy poza nim. Są wiernymi kibicami, bo pomimo przeprowadzki chcę im się ruszyć tyłek by jechać na mecz ukochanej drużyny.

Ty tak poważnie? :shock:
Co Ty kurwa nie pamiętasz naszych protestów w NH? Jeżeli dla Ciebie to jest wyznacznik wierności to pogratulować.

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » pt lis 11, 2011 3:31 pm

JOK_NH pisze:Ty tak poważnie? :shock:
Co Ty kurwa nie pamiętasz naszych protestów w NH? Jeżeli dla Ciebie to jest wyznacznik wierności to pogratulować.

Ja patrzę na to aby Hutnik grał na odpowiednim boisku,stadionie a nie na pastwisku. Jestem wiernym kibicem, bo mieszkając poza Hutą, jestem cały czas za Hutnikiem i staram się być na każdym meczu i dlatego też chcę aby Nasz klub nie był zawsze na poboczu.
Pamiętam protesty, może mniej niż Ty (nie mieszkam w hucie) tylko co one dały??
Grali, grali.
Suche Stawy to od lat 50-tych Stadion który budowali Nowohucianie, kibice Hutnika.
Czasy mamy inne już, wiadomo Huta ma swój urok, ale jest dzielnicą Krakowa gdzie są dwa stadiony Miejskie. Wybudowane między innymi za Twoje pieniadze. Skoro inni mogli grać na SS, dlaczego My mamy być zawsze gorsi, nie widziani. Skoro PMK i UM zgadzają sie na zamknięcie stadionu od lutego to ja jako kibic uważam że Hutnik ale także Garbarnia która obecnie tu gra, powinna dostać z tego tytułu stadion nie gorszy niż na Suchych Stawach na których będzie rozgrywała mecze nie płacąc za to złotówki!! Skoro miasto jest tak bogate i Wisła gra na stadionie za darmo, dlaczego My, dużo biedniejszy Hutnik mamy płacić??

Na koniec dodam tyle. My jesteśmy Hutnik Nowa Huta i mamy grać na dobrym boisku, nie krowim pastwisku. Bo na to zasługuje klub jak i jego kibice aby oglądać też mecze w godnych warunkach!!

Jak będziemy Wandą, Borkiem, klubem bez sukcesów, kibiców, możemy wtedy siedzieć cicho... i grać sobie nawet na (boisku) na łąkach mogilskich koło lasku- o ile tam jeszcze są bramki na tych łąkach

Obrazek

ŁukaszGT'02

Postautor: ŁukaszGT'02 » sob lis 12, 2011 12:54 pm

Kurwa wole pastwisko w Hucie niż wembley przy błoniach ogarnij się na wande przyjdzie 500 - 1000 osób a na żydów hmmm myślę że do 300 max

Awatar użytkownika
Daro1950

Postautor: Daro1950 » sob lis 12, 2011 2:50 pm

Nie ma nawet takiej opcji żebyśmy grali po którejkolwiek stronie błoń!!!

teatralneNHB

Postautor: teatralneNHB » sob lis 12, 2011 4:31 pm

według mnie na wandzie przy odrobinie pielęgnacji nie bedize tragedii. jezeli dostana pieniadze jakies za wynajem sadze ze doprowadza plyte boiska do naszych wymogów.

petos

Postautor: petos » sob lis 12, 2011 4:54 pm

Kosoviak pisze:
JOK_NH pisze:Ty tak poważnie? :shock:

Ja patrzę na to aby Hutnik grał na odpowiednim boisku,stadionie a nie na pastwisku. Jestem wiernym kibicem, bo mieszkając poza Hutą, jestem cały czas za Hutnikiem i staram się być na każdym meczu i dlatego też chcę aby Nasz klub nie był zawsze na poboczu.
Pamiętam protesty, może mniej niż Ty (nie mieszkam w hucie) tylko co one dały??
Grali, grali.
Suche Stawy to od lat 50-tych Stadion który budowali Nowohucianie, kibice Hutnika.
Czasy mamy inne już, wiadomo Huta ma swój urok, ale jest dzielnicą Krakowa gdzie są dwa stadiony Miejskie. Wybudowane między innymi za Twoje pieniadze. Skoro inni mogli grać na SS, dlaczego My mamy być zawsze gorsi, nie widziani. Skoro PMK i UM zgadzają sie na zamknięcie stadionu od lutego to ja jako kibic uważam że Hutnik ale także Garbarnia która obecnie tu gra, powinna dostać z tego tytułu stadion nie gorszy niż na Suchych Stawach na których będzie rozgrywała mecze nie płacąc za to złotówki!! Skoro miasto jest tak bogate i Wisła gra na stadionie za darmo, dlaczego My, dużo biedniejszy Hutnik mamy płacić??

Na koniec dodam tyle. My jesteśmy Hutnik Nowa Huta i mamy grać na dobrym boisku, nie krowim pastwisku. Bo na to zasługuje klub jak i jego kibice aby oglądać też mecze w godnych warunkach!!

Jak będziemy Wandą, Borkiem, klubem bez sukcesów, kibiców, możemy wtedy siedzieć cicho... i grać sobie nawet na (boisku) na łąkach mogilskich koło lasku- o ile tam jeszcze są bramki na tych łąkach

Obrazek

Pomijajac to ze lepiej gdzies blisko grac, i ze wiecej pewnie ludzi bedzie niz na craxie to masz racje. Te zasrane stadiony sa zbudowane za nasze pieniadze i teoretycznie mamy tam prawo grac, tylko ze to jeszcze jest wydaje mi sie troche bardziej skomplikowane niz same wzgledy sportowe, raczej by sie srali ze wzgledow organizacyjnych i bezpieczenstwa

bn

Postautor: bn » ndz lis 13, 2011 11:30 am

AWF byłby niezły gdyby się udało dogadać jak się patrzy na te zdjęcia...

dUfio

Postautor: dUfio » ndz lis 13, 2011 7:55 pm

propozycje gry poza NH są niepoważne

oczywiście trzeba wierzyć w cud, że zagramy jednak u nas

ale jak nie to oczywiście najlepszym rozwiązaniem będzie Wanda

poza szeregiem minusów (infrastrukturze itd) jest plus taki że możnaby nieco bardziej zaktywizować zaniedbane nieco kibicowsko osiedla w połnocnej części starej Huty takie jak Sportowe, Zielone, Szkolne, Górali, Krakowiaków, Szklane Domy, Urocze

Można będzie sprawdzić poza tym czy chłopaki z Młodości, Wandy i Skarpy będą chodzić nadal w licznych grupach mimo dużych odległości ;)

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn lis 14, 2011 1:46 am

Czyli same fajne rzeczy, oprócz klimatu dla grajków.
Dla nas rzeczywiście ciekawie. :wink:

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » pn lis 14, 2011 8:10 pm

Piotrek pisze:
fan pisze:Czy jest szansa, żeby Hutnik zagrał na swojej byłej hali, czy jest to temat nie do przejścia i czym to jest uzależnione ?

W tym sezonie raczej temat nie do przejścia. Wanda powiedziała że nie wynajmie nam hali "bo nie". Byliśmy dogadani z opiekunem obiektu na pierwszy mecz sezonu (po cenach wg cennika) i nie było problemów- była też rozmowa na temat umowy na cały sezon, dopiero najwyraźniej interwencja ludzi zarządzających KS Wanda spowodowała pojawienie się różnych dziwnych problemów z wynajmem hali. Na wystosowane wtedy do Wandy pismo, do dziś nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Wynajem hali był uzależniony tylko i wyłącznie od zgody zarządu KS Wanda.
Być może w przyszłym sezonie coś się zmieni, jednakże ta hala dalej nadaje się do kapitalnego remontu (ogrzewanie, oświetlenie, dach), póki co zostały tylko ściany pomalowane.

ps: ten temat już gdzieś chyba był wałkowany i do tego temat na pytania jest osobny, teraz podkleiłem coby jako taki porządek utrzymać.

ps. nie bierzecie pod uwagę że tu Wanda może powiedzieć też "bo nie" ?? (chodzi mi o "stadion piłkarski")