POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt lis 15, 2011 8:24 pm

http://www.polskieradio.pl/Player
Andrzej Dera z "Solidarnej Polski" kontra Jarosław Sellin PIS

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr lis 16, 2011 10:16 am

Są pierwsze pozytywne efekty marszu!!!

http://fakty.interia.pl/polska/news/mlo ... wy,1722311

Ktoś ma się zamiar zapisać?
Dla mnie byłby to poniekąd powrót na "stare śmieci"

I na koniec trochę humoru

Powstanie Ruchu miało być ogłoszone pod pomnikiem Dmowskiego na zakończenie Marszu Niepodległości, ale plany te popsuły zamieszki. Ogłoszenie powstania Ruchu ma nastąpić wkrótce.

Takie informacje zdobył antyfaszysta, który przeniknął do ONR
:P :P :P

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr lis 16, 2011 11:21 am

Młodzież Wszechpolska i ONR chcą stworzyć Ruch Narodowy, który zgarnie całą skrajną prawicę, potem przekształci się w partię, a za cztery lata wejdzie do parlamentu

Powstanie Ruchu miało być ogłoszone pod pomnikiem Dmowskiego na zakończenie Marszu Niepodległości. Pisaliśmy o tym kilka tygodni temu. Przemawiać miał Robert Winnicki, szef MW. Plany popsuły zamieszki wywołane przez "patriotycznych kibiców". Ogłoszenie powstania Ruchu przełożono, ale ma nastąpić wkrótce. Takie informacje zdobył antyfaszysta, który na kilka miesięcy przeniknął do ONR.

Według jego informacji Ruch ma być antyimigrancki, nacjonalistyczny i homofobiczny, ale dbający o grzeczny wizerunek "patriotycznej alternatywy opartej o wartości narodowe". W deklaracji ideowej na próbnej stronie Ruchu czytamy m.in.:
- Naród Polski jedynym gospodarzem Państwa Polskiego,
- Praworządne Państwo Polskie oparte o dorobek cywilizacji łacińskiej,
- Myśl polityczna oparta o najlepsze tradycje Obozu Narodowego.

Według antyfaszysty decyzję o powstaniu Ruchu podjęto wiele miesięcy temu na zamkniętym zjeździe ONR i MW we Wrocławiu. Plan był taki: powstanie stowarzyszenie Marsz Niepodległości, które zorganizuje "największy marsz środowisk narodowych" 11 listopada. Potem zmieni się w organizację Ruch Narodowy. Po dwóch latach przekształci się w partię, która wystartuje w wyborach parlamentarnych w 2015 r.

Narodowcy nie chcieli powoływać partii od razu. Obawiali się, że to zniechęci zarówno kibiców, jak i środowiska bardziej umiarkowane, które w ciągu dwóch ostatnich lat wsparły Marsz, bo złagodził swój wizerunek. Wcześniej przyciągał ledwie kilkuset ONR-owców, narodowych socjalistów z Zadrugi i neofaszystów z Falangi. Skandowali "Precz z żydowską okupacją", a pod pomnikiem Dmowskiego wznieśli ręce w geście hitlerowskiego pozdrowienia (czy - jak sami mówią - w salucie rzymskim).

Teraz liderzy MW i ONR liczą, że Ruch wchłonie całą prawą ścianę, od skrajnych bojówek, nacjonalistycznych organizacji do monarchistów, resztek LPR, konserwatystów, mniejszych grup, jak np. Solidarni 2010. Problemem może być skłócone z wszechpolakami Narodowe Odrodzenie Polski, ale po powstaniu szerokiego frontu może nie mieć szans na oddzielne działanie. Według antyfaszysty wszechpolacy prowadzili też rozmowy z kimś od ziobrystów.

Wzorem dla nowej partii ma być ultraprawicowy węgierski Jobbik, który też wyrósł z młodzieżowej organizacji nacjonalistycznej. W 2007 r. stworzył umundurowane bojówki - Gwardię Węgierską, "organizację samoobrony i obrony ojczyzny". W 2010 r. zdobył 16,5 proc. głosów i miejsca w parlamencie. Wszechpolacy w tym roku na węgierskim festiwalu Magyar Sziget spotkali się z nacjonalistami z Europy, także z Jobbiku. Jego delegaci byli na Marszu w Warszawie.

Znajomy mi przesłał link do GóWna i przyznam i wyżej wklejam cytat z owego artykułu.
Swoja droga przypomina mi to akcje Abwehry, IW czy Legionisty-J-23, który wkradł się w szeregi Polonii niczym Mata Hari. Zapewne ów, tajemniczo brzmiący antyfaszysta, będzie miał swój cokolik w warszawskiej siedzibie Krytyki Politycznej. :)

Jednak jak większość informacji rozpowszechnianych przez mainstream i ta była, przysłowiowe gówno warta:

http://narodowcy.net/oswiadczenie-preze ... 011/11/16/

Oświadczenie Prezesa MW i Kierownika Głównego ONR
A

W związku z doniesieniami dzisiejszej Gazety Wyborczej, oświadczamy co następuje:

1. Nie planujemy powoływać formacji politycznej.
2. Nie zamierzamy rezygnować z podmiotowości naszych organizacji, ani łączyć ich w jakąś większą całość.
3. Nie jest prawdą, jakoby Stowarzyszenie Marsz Niepodległości tworzone było z intencją zmieniania go w partię polityczną. Stowarzyszenie powstało jako inicjatywa ponad i pozapartyjna, łączy ludzi różnych środowisk i przekonań, a jego nadrzędnym celem jest organizacja dorocznego Marszu Niepodległości, krzewienie postaw patriotycznych i narodowych, a także promocja idei niepodległego państwa polskiego.
4. Widzimy potrzebę powstawania sieci powiązań i współdziałania szerokiego spektrum środowisk o charakterze patriotycznym, narodowym, niepodległościowym i katolickim. Dotychczasowe doświadczenia prawicy narodowej pokazują, że realna praca społeczna u podstaw jest fundamentem wszelkiej działalności publicznej. Gry szyldami partyjnymi oraz schodzenie i rozchodzenie się nieodpowiedzialnych liderów jest żywym zaprzeczeniem tak pojmowanej troski o dobro narodu.
5. Wszystkich prawych Polaków zachęcamy do budowania takiej sieci relacji i wyrażamy przekonanie, że sytuacja w kraju dojrzała do tego, by narodowo-patriotyczna część opinii publicznej podjęła trud samoorganizacji bez oglądania się na skostniałe struktury partyjne. Prawdziwie oddolny ruch powstaje jako naturalny odruch, jako odpowiedź na realne zapotrzebowanie społeczne, a nie poprzez spektakularne ogłoszenie tego faktu, jakby chciały tego media.

Prezes Zarządu Głównego Młodzieży Wszechpolskiej
Robert Winnicki

Kierownik Główny Obozu Narodowo-Radykalnego
Przemysław Holocher
Quam dulce et decorum est pro patria mori

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr lis 16, 2011 12:41 pm

To mi tylko gw nadzieje zrobiło a tak to bawcie się dalej sami, raz na rok pospolite ruszenie a potem kilkanaście kanap "prezes i jego pies" - od lat nie da się zjednoczyć polskiego ruchu narodowego.

To już nawet się lewactwo w najbardziej skrajnej postaci (transwestyci) do sejmu dostali - a po prawej stronie dalej wojna o honorowe miejsce na fotelu zamiast kanapy.

Głęboko wierzyłem że po tym wejściu "Paikotów" do sejmu prawica odpuści spory personalne i stworzy coś na wzór Obozu Wielkiej Polski ale jak widać nie.

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr lis 16, 2011 12:58 pm

BINGONH pisze:To już nawet się lewactwo w najbardziej skrajnej postaci (transwestyci) do sejmu dostali - a po prawej stronie dalej wojna o honorowe miejsce na fotelu zamiast kanapy.

Głęboko wierzyłem że po tym wejściu "Paikotów" do sejmu prawica odpuści spory personalne i stworzy coś na wzór Obozu Wielkiej Polski ale jak widać nie.

Na szybko. OWP nie był przede wszystkim żadną partią polityczną a organizacją o zasięgu wykraczającym poza działalność stricte parlamentarna/partyjną.

Jeżeli natomiast miałeś na myśli stworzenie obecnie organizacji o charakterze OWP (we wcześniejszym poście odnosiłeś się do działalności parlamentarnej), to również się pod tym podpisuję, aczkolwiek szczerze Ci napisze, że byłbym sceptyczny jeżeli chodzi o jej powstanie, a jeżeli już miałoby to nastąpić, to o progres liczebnościowy takiej organizacji.

Na popularność OWP w czasach dwudziestolecia miały wpływ zupełnie inne czynniki jak chociażby struktura narodowościowa, czy tez zamach majowy i dziwię się , że społeczeństwo nie widzi pewnych konotacji (niewielkich co prawda ale istniejących) w swoistej lewackiej modzie ogarniającej przede wszystkim media czy chociażby zagrożeń wynikających z multikulti.
Quam dulce et decorum est pro patria mori

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr lis 16, 2011 1:34 pm

Pewnie że da się przełożyć lat 20/30 na lata współczesne.

Ale potrzebna jest bezwzględnie jedność - Obóz który skupia wszelkie środowiska nawet z podziałem na sekcje polityczna, młodzieżowa, edukacyjno-wydawnicza...

Zdecydowanie jedna partia i szeroka organizacja bo wiadomo że np. Jurek się nie dogada z Korwinem i ONR ale są (moim zdanie) w stanie wspólnie działać dla dobra Państwa.

Obecny podział jest wręcz śmieszny bo czym się niby różny ONR od NOP czy MW?

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr lis 16, 2011 1:41 pm

BINGONH pisze:To już nawet się lewactwo w najbardziej skrajnej postaci (transwestyci) do sejmu dostali - a po prawej stronie dalej wojna o honorowe miejsce na fotelu zamiast kanapy.

Jak już coś to transseksualiści ;)

Oglądałem przedwczoraj film o tym całym Krzysztofo-Annie i ciekawostka - sąd przyznał mu prawnie płeć żeńską mimo że gość miał ptaka w spodniach... Sorry za offtopic, ale polskie prawo mnie zaskakuje. Jak dla mnie kolejność powinna być odwrotna... Pojebane to wszystko.

Marchewa

Postautor: Marchewa » pt lis 18, 2011 7:10 pm

Dzisiejsze expose: policjanci jako jedyna grupa zawodowa dostaną podwyżki, będzie się działo.
BUTCHERS '98 - 20 LAT WALKI

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt lis 18, 2011 7:35 pm

Marchewa pisze:Dzisiejsze expose: policjanci jako jedyna grupa zawodowa dostaną podwyżki, będzie się działo.

Z drugiej strony mundurowi najbardziej dostaną w dupę 25 lat służby i 55 lat życia aby uzyskać emeryturę - skończy im się eldorado.

Cieszy mnie zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn (widać że w rządzie są silne wpływy feministek :P ) i zapowiedź (choć jak znam życie to się tylko na zapowiedzi skończy) likwidacji KRUS-u

A ogólnie to dużo gadania nad niczym bo to nie są żadne reformy - reforma to by była jakby wyrzucili na bruk połowę z tej prawie 500 000 armii urzędasów i ułatwili prowadzenie działalności gospodarczej.

Jako grupa społeczna utrzymująca socjal a nie utrzymując się z socjalu mogę to wszytko przeboleć

derexnh

Postautor: derexnh » pt lis 18, 2011 9:52 pm

Marchewa pisze:Dzisiejsze expose: policjanci jako jedyna grupa zawodowa dostaną podwyżki, będzie się działo.

policja i armia - zeby miec ich po swojej stronie jak sie zaczna jakies spoleczne rozroby.

derexnh

Postautor: derexnh » pt lis 18, 2011 10:01 pm

BINGONH pisze:
Z drugiej strony mundurowi najbardziej dostaną w dupę 25 lat służby i 55 lat życia aby uzyskać emeryturę - skończy im się eldorado.

To jest dostanie w dupe ?? :)

BINGONH pisze:Cieszy mnie zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn (widać że w rządzie są silne wpływy feministek :P ) i zapowiedź (choć jak znam życie to się tylko na zapowiedzi skończy) likwidacji KRUS-u

Jesli sie nie przeslyszalem wiek wyrowna sie w 2040r...
KRUS jak wiadomo zalezy od PSL (chociaz Palikoty moga pomoc PO w razie ew. sprzeciwu ale bedzie to oznaczac koniec koalcji).

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob lis 19, 2011 10:47 am

derexnh - do służb mundurowych zwłaszcza do Policji szli ludzi (nie liczac tych specyficznej psychice) głównie po ten szybki socjal 15 lat służby to na dobrą sprawa przed 40 byłeś emerytem - otrzymywali nie 100% emerytury ale coś powyżej 50 potem to wzrastało.

Zakładana reforma podwyższenie wieku emerytalnego podnosi wiek emerytalny do 67 i zrównuje go dla kobiet i mężczyzn

Ma być okres przejściowy w przypadku mężczyzn do 2020
w przypadku kobiet do 2040

ksh72

Postautor: ksh72 » sob lis 19, 2011 11:31 am

flagus pisze:Najbardziej "bezstronny" powraca.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ja ... m-tygodniu

trafiles

http://www.youtube.com/watch?v=FH6yCFap1BQ

jako jedyny (nie ogladam wszystkich tv wiec niech mnie ktos poprawi) pokazal jak bawila sie policja na marszu.
nadranie ,ktore byloby szlagierem we wszystkich krajach posiadajacych niezalezne media wizyjne

bn

Postautor: bn » sob lis 19, 2011 1:38 pm

BINGONH pisze:Cieszy mnie zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn (widać że w rządzie są silne wpływy feministek :P ) i zapowiedź (choć jak znam życie to się tylko na zapowiedzi skończy) likwidacji KRUS-u

A z czego tu się cieszyć? Już widzę pracujące kobiety w wieku 66 lat. Przy tej sytuacji fiskalnej za 5 lat trzeba będzie podnieść wiek emerytalny do 70 lat a za 10 do 75 lat. To już uczciwiej było wprowadzić emerytury tylko na poziomie minimalnej pensji dla obecnych osób poniżej 30tki i zostawić wiek na obecnym poziomie. To by jeszcze by było realne do wypłacenia, bo obecnie kwoty na kontach ZUS-owskich są tylko wirtualne, tych pieniędzy nie ma. Istotne z tego expose jest to, że będzie mnóstwo podwyżek podatków i zero cięć w administracji.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob lis 19, 2011 1:48 pm

bn pisze:

A z czego tu się cieszyć? Już widzę pracujące kobiety w wieku 66 lat. Przy tej sytuacji fiskalnej za 5 lat trzeba będzie podnieść wiek emerytalny do 70 lat a za 10 do 75 lat. To już uczciwiej było wprowadzić emerytury tylko na poziomie minimalnej pensji dla obecnych osób poniżej 30tki i zostawić wiek na obecnym poziomie. To by jeszcze by było realne do wypłacenia, bo obecnie kwoty na kontach ZUS-owskich są tylko wirtualne, tych pieniędzy nie ma. Istotne z tego expose jest to, że będzie mnóstwo podwyżek podatków i zero cięć w administracji.

Cieszy mnie zrównanie wieku nie jego podniesienie.
Nie ma powodu dla którego kobiety mają mieć przywileje zwłaszcza że żyją średnio dłużej od mężczyzn.

Przede wszystkim należy raz na zawsze skończyć z debilnym systemem solidarności społecznej iż obecni pracujący utrzymują emerytów!

W praktyce każdy sam pracuje na zapewnieni swojej starości a co do szczegółów to już można dyskutować.

Skomentowałem obecną decyzję którą uważam za słuszną bo osobiście jestem zwolennikiem kupowania złota lub inwestowania w nieruchomości niż liczenia na pomoc państwa