Hutnik Nowa Huta - Limanovia Limanowa - 18.08.2012 godz. 17

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

majlech

Postautor: majlech » ndz sie 19, 2012 8:18 am

Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!

Awatar użytkownika
DawidNh

Postautor: DawidNh » ndz sie 19, 2012 8:33 am

...:Całe Życie Krew W Błękicie:...

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » ndz sie 19, 2012 10:49 am

Fotki na www.Hutnik.org beda 23 sierpnia. Nie jestem w stanie obecnie ich umiescic.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » ndz sie 19, 2012 11:00 am

Oglądałem drugą połowę prawie całą i to co mówili tutaj znawcy piłki nożnej na niższym szczeblu, że III liga słabsza od IV okazuje się nie mieć w ogóle sensu. Tutaj jesteśmy średniakami ligowymi i trzeba się z tym pogodzić - rozpieścił nasz wszystkich poprzedni sezon.
I po meczu nie śpiewałem, że nic się nie stało - właśnie się stało, jebana kurwa Sotnicka macha prowokacyjnie po meczu zwycięskim i mnie to bolało, że szmata bez honoru, która powinna mieć zakaz gry pojawiła się w ogóle na SS. Od piłkarzy wymagam zwycięstwa właśnie w takich meczach!

Piotrek

Postautor: Piotrek » ndz sie 19, 2012 11:16 am

Po Szreniawie że ligę mamy wygraną, po Limanowie, że jesteśmy średnim średniakiem, ech. Wg mnie dalej gramy żeby wygrać ligę, stać nas na to i nic nie może tego zmienić!!!
Co do samego meczu, mi się podobał, na pewno nie jeden mecz w wyższych ligach jest grany na niższym poziomie. Szkoda wyniku, acz nie ma co rozpaczać. Teraz już mamy z górki, piłkarze wiedzą jak się gra w 3 lidze ze słabym i z mocnym więc jedziemy ze wszystkimi z odpowiednią prędkością

dUfio

Postautor: dUfio » ndz sie 19, 2012 11:42 am

nie śpiewamy "nic się nie stało" bo się stało

jak Hutnik przegra mecz to śpiewamy "jesteśmy z Wami" bo jesteśmy, "czy wygrywasz..." bo kochamy, "był, będzie, jest" bo był, będzie i jest

ogólnie jeden z najlepszych dopingów w historii meczy przegranych 0:1
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2012 11:54 am przez dUfio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RoCeNoWaHuTa

Postautor: RoCeNoWaHuTa » ndz sie 19, 2012 11:48 am

JOK_NH pisze:I po meczu nie śpiewałem, że nic się nie stało - właśnie się stało, jebana kurwa Sotnicka macha prowokacyjnie po meczu zwycięskim i mnie to bolało, że szmata bez honoru, która powinna mieć zakaz gry pojawiła się w ogóle na SS.

trzeba było targać kraty i gonić kurwę:)
A co tam w oświadczeniach na wiśle?

Awatar użytkownika
nhkuba

Postautor: nhkuba » ndz sie 19, 2012 1:26 pm

Wie ktoś dlaczego znów był wyłączony zegar :?:

Egipcjanin Sinue

Postautor: Egipcjanin Sinue » ndz sie 19, 2012 1:55 pm

Wg mnie mecz był wyrównany, szybki, bardzo dużo było walki. Rzucała się w oczy różnica wiekowa między Naszymi a przyjezdnymi, a co za tym idzie widać było u gości więcej doświadczenia i opanowania. Nie widzę powodu krytykować Naszych, cieszę się, że zaczynają się mecze ciekawe na wysokim poziomie. Potrzebujemy ogrania z drużynami o poziomie piłkarskim podobnym do Naszego ( choć wiadomo jesteśmy Najlepsi:) ).

Awatar użytkownika
sudione

Postautor: sudione » ndz sie 19, 2012 3:43 pm

To co wyprawiała wczoraj nasza obrona i Kusak woła o pomstę do nieba! W 1-wszej połowie Kusak 2 razy zgubił piłkę, a w 2-giej o mało nie padła bramka sezonu strzelona prawie z połowy boiska! Gol dla Limanovii to jakieś kuriozum i zarazem deja vu z meczu z Mogilanami, nie dość, że obrońca mógł wybić tę piłkę gdzie chciał to wybrał wersję - "wybiję po profesorsku w ręce Kusaka, a on szybko wprowadzi piłkę do gry". Skończyło się jak sami widzieliście. Kusak w tym meczu nie zasłużył na nagrodę SUPER GLUE albo "człowieka ręce-klej"!;) Dodatkowo, karny z kapelusza, bo faul był przed polem karnym! Kusak powinien opuścić plac gry i gramy w 10-ciu! Co do meczu rok temu z Mogilanami to brakowało mi rzucenie się chłopaków na Limanovię w tych ostatnich 10 minutach, tak jak na Mogilany! Nie wolno wtedy kalkulować tylko rzucić się na nich jak dzik na szyszki!;) Niestety przy odrobinie szczęścia + wielbłąd sędziego + niepewna postawa naszej obrony wywożą 3 punkty z Suchych Stawów.:( Sama Limanovia zaskoczyła mnie, ale na "in minus", nie pokazała nic co by mnie rzuciło na kolana. To ma być murowany kandydat do awansu? Choć nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, zostało jeszcze 27 kolejek. Mogą się dziać jeszcze cuda. Warto też zerknąć na Beskid Andrychów, który kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa i tak sobie powolutku ciuła punkty.
Dla wszystkich tych co mówią, że jesteśmy średniakami i narzekają to wstrzymajcie się do końca rundy jesiennej, jeszcze przyjdzie czas na podsumowania. Orzeł Balin też miał awansować rok temu i wiemy jak to się skończyło. Zresztą po kiego grzyba mamy siedzieć w tej lidze? Dla ekscytujących meczy? Przeciwników? Wyjazdów? Czy dla ogrania się? Nasi chłopcy to mają się ograć, ale w II lidze ze Stalową Wolą, Rzeszowem, Lublinem, Radomiem, czy Tarnowem nie zapominając o Płocku, czy Tarnobrzegu! Mamy się "kisić" kilka sezonów w tej lidze? Pytanie - po co?!
Co do zegara, bo ludzie się non stop pytają na stadionie i na forum:
Po prostu jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę! Z tego co mi osobiście wiadomo, koszt zegara na meczu to 200zł. Pytanie czy zbierać te 200zł na zegar, czy lepiej te 2 stówki przekazać na zespoły młodzieżowe, czy na odbudowę budynku przy boisku treningowym? Ja szczerze mówiąc te kasę wolę przeznaczyć na młodzików, a z kolei mój kumpel cały mecz ze Szreniawą prawie płakał jak dziecko, że zegara nie ma i to już nie to samo i nie mógł bidulek się z tym pogodzić!;)
POZDRAWIAM SERDECZNIE

majlech

Postautor: majlech » ndz sie 19, 2012 4:14 pm

sudione,
nie podawaj nieprawdziwych informacji. Zegar jest uszkodzony i nikt nie wie, kiedy zostanie naprawiony. Nie chodzi o zadne 200 PLN.

Niestety korzystanie w tym roku z obiektu nastrecza mnostwo problemow - o ktorych pewnie czasem przekonuje sie wieksza lub mniejsza czesc widowni i obecnych na stadionie.

Od np. braku kluczy do bram, przez co kibice o malo co nie weszli i mieli problem z wyjsciem z meczu z Petrzalka, poprzez problemy z udostepnianiem pomieszczen np. dla sedziow, przez co o malo co nie dostalibysmy walkowera ze Szreniawa, po rozne wyimaginowane oczekiwania co do naszego przygotowania i naprawy stadionu przed i po meczu, wlacznie z zadaniem wplaty bardzo wysokiego wadium przed meczem, bez ktorego - gdyby nie jeden z czlonkow zarzadu, ktore zalozyl te srodki ze swoich pieniedzy - mecz by sie nie odbyl.
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!

Awatar użytkownika
MarianHKS

Postautor: MarianHKS » ndz sie 19, 2012 4:17 pm

Generalnie pierwsza połowa jeszcze znośna , druga , Kusak bił się rękami po czole Urbaniec z S.Jagłą biegają ociężale jak po kefirek po imprezie,Hul machnal sie chyba z 10 razy kompletne wiązanie nóg pod bramką przeciwnika , rozgrywanie piłki od tyłu fajna sprawa , tylko nie wsytuacji kiedy odległość między środkiem a obroncami wynosi 40 metrow!! - nie wiele brakło a bysmy sobie ze 3 bramki sami tak strzelili.To wszystko boli , bo co by nie mówić przegralismy z druzyna bardzo słabą .Duzo pracy sprzez nami , a jezeli to był głowny faworyt do awansu , to liga jest bardzo słaba.
Hutnik Centrum B

arnoldhks

Postautor: arnoldhks » ndz sie 19, 2012 5:38 pm

Bardzo szkoda tej porażki, ale Hutnik zagrał słabe spotkanie, więc remis to maks co można było uzyskać. Karny z kapelusza, co do zółtej kartki dla Kusaka to pełna zgoda (nie zgadzam się, że należała mu się czerwona, bo w chwili faulu on nie był ostatnim, a byli za nim obrońcy). Bardzo martwi słaba forma naszego bramkarza - wczoraj był bardzo niepewny oraz to że, zmiennicy nic nie wnieśli do gry i byli słabsi od schodzących. Dziwna była wypowiedź Paszy na konferencji - moim zdaniem nie może mieć pretensji do przeciwnika, że jest on nastawiony na grę z kontry... Za tydzień mecz w Libiązu i trzeba go wygrać, ale mam nadzieję, że wróci do składu Lubera ( grał pełny mecz w juniorach, strzelił 2 bramki i zaliczył jedną asystę). Mimo dobrego występu Cichego, uważam, że Lubera jest dużo od niego lepszy.

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » ndz sie 19, 2012 8:31 pm

MarianHKS pisze:Generalnie pierwsza połowa jeszcze znośna , druga , Kusak bił się rękami po czole Urbaniec z S.Jagłą biegają ociężale jak po kefirek po imprezie,Hul machnal sie chyba z 10 razy kompletne wiązanie nóg pod bramką przeciwnika , rozgrywanie piłki od tyłu fajna sprawa , tylko nie wsytuacji kiedy odległość między środkiem a obroncami wynosi 40 metrow!! - nie wiele brakło a bysmy sobie ze 3 bramki sami tak strzelili.To wszystko boli , bo co by nie mówić przegralismy z druzyna bardzo słabą .Duzo pracy sprzez nami , a jezeli to był głowny faworyt do awansu , to liga jest bardzo słaba.

Chyba na innym meczu byłeś. To właśnie w drugiej połowie Hutnik grał lepiej niż w pierwszej. przez większość połowy to my przeważaliśmy. Ja nie rozumiem tych którzy czepiają się obrony. Straciliśmy dopiero 1 bramkę w 3 meczach. Limanovia nie miała klarownych okazji. No może jedną. Wydaje mi się że ten element został poprawiony. Jeżeli ktoś już popełnił błąd to był drugi zawodnik, który asekurował. Martwić powinno raczej to że już dwa mecze bez strzelonej bramki graliśmy. Popatrzcie na skład Limanovi. Tam kilku zawodników grało nie dość że całe życie w 3 lidze to jeszcze paru grało w wyższych ligach. A od nas kto tak naprawde ma doświadczenie na tym poziomie??? Święty, Cichy, Jagła, Nawrot i chyba tyle. Ja bym nie narzekał. Musimy przyjąć na klatę to że nie będziemy już wszystkiego wygrywać jak w poprzedniej rundzie. W tamtym roku był moment po porażce z Mogilanami że już mało kto wierzył w awans, a jak się skończyło? Kilkanaście punktów przewagi. W tym roku raczej awansu nie będzie ale w przyszłym musimy się o niego bić. Bo moim zdaniem jak utkniemy w 3 lidze to zapał i euforia może gdzieś się ulotnić i tyle z tego będzie.
Uważam że 2 liga to powinno być minimum dla Hutnika. W 3 lidze o sponsora będzie trudno w drugiej pewnie też łatwo nie będzie ale szanse chyba są większe. Trudno mi zrozumieć to ,że takie drużyny jak Puszcza Niepołomice są w stanie pozyskać pieniądze na grę w lidze wyżej niż my. Nie mam pojęcia czym kierują się ludzie inwestujący pieniądze w wiejskie kluby nie mające kibiców, stadionu czy infrastruktury. Czy ktoś w innej części kraju słyszał o takim klubie jak Puszcza Niepołomice??? Mało prawdopodobne. A Hutnik to chyba rozpoznawalna marka więc k..wa dlaczego nikt nie chce rzucić trochę kasy żeby ten klub wreszcie znalazł się w miejscu na jakie zasługuje!!!!!!!!??????
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

fan

Postautor: fan » ndz sie 19, 2012 9:50 pm

Jestem pewien, że po takim prrzegranym meczu na pewno nam kibiców nie ubędzie !
Grali i walczyli i to się liczy a że mecz się nie ułożył i sotnicki miał dzień konia dzięki temu, że nasi walili prosto w niego to już trudno.
Ta liga jest mocniejsza, ale nie ma zdecydowanego faworyta jakim w poprzednim sezonie były Mogilany, później Balin, więc czołówka będzie cały czas tracić punkty i nie wiadomo co się wydarzy.

GRAMY O AWANS BO DOPIERO OD II LIGI ZACZYNA SIĘ TROCHĘ CIEKAWIEJ...