Taka ciekawostka odnośnie naszego byłego trenera Albina Mikulskiego. Hutnika przejął w 2007 roku, ale okazuje się, że były przymiarki do jego zatrudnienia w 2002 roku w trakcie 2 ligowego sezonu. Kto wówczas dociągnął ten sezon do końca?
Polecam również ten filmik z Mikulskim w roli głównej, szczególnie w okresie 7:06 - 7:46
https://www.youtube.com/watch?v=5Nauak8LQE8
Arka w Krakowie
20 marca 2002
Drugoligowe rozgrywki nabierają tempa. Już jutro Arka rozegra swój kolejny mecz o punkty. O te trzeba się starać, szczególnie, iż najbliższym przeciwnikiem gdynian będzie drużyna także walcząca o utrzymanie się na zapleczu ekstraklasy. Przeciwnikiem "żółto-niebieskich" będzie Hutnik Kraków, zajmujący aktualnie 17. pozycję w tabeli.
Przypomnijmy, że w rundzie jesiennej w Gdyni padł niespodziewany wynik. "Żółto-niebiescy" doznali porażki 2:3. Bramki dla Hutnika zdobywali Jasiak, Macniak i Lambo oraz Rybkiewicz (dwie) dla Arki. Obecnie pierwszy z wymienionych krakowian leczy kontuzję (podobnie jak obrońca, Janev oraz napastnik, Chmiest), a dwaj pozostali już nie występują w tej drużynie. Do listy nieobecnych trzeba dodać także Kosterę, który w najbliższym meczu musi pauzować za kartki.
Ten rok hutnicy rozpoczęli źle. Przegrali trzy pierwsze mecze (z Orlenem 0:2, Garbanią 1:2, Jagiellonią 0:2), po których z funkcji trenera zrezygnował Władysław Łach. Na ławce, w ostatniej kolejce zasiadł Leszek Walankiewicz. Jego debiut w roli trenera drużyny wypadł bardzo dobrze. Zespół z Suchych Stawów odniósł pierwsze zwycięstwo od siedmiu kolejek. Udało im się pokonać Zagłębie Sosnowiec (3:1), z którym Arka ostatnio zremisowała.
Wydawało się, że posada Walankiewicza była chwilowa (od poniedziałku zespół miał przejąć Albin Mikulski), lecz ten po rozmowach z prezesem klubu otrzymał propozycję kontynuowania pracy z zespołem. Siła ataku Hutników opiera się głównie na bramkostrzelnym Bernasie (pomocnik) oraz Księżycu (obrońca). Ogólnie przy kilku kontuzjach skład krakowian nie wygląda zbyt imponująco. Podobnie jak ich pozycja w tabeli oraz gra.
Arkowcy zapowiadają, że jadą po pierwsze wyjazdowe zwycięstwo, które niewątpliwie poprawiłoby znacznie ich sytuację. Z drużyn, z którymi "żółto-niebiescy" przyjdzie się jeszcze zmierzyć na wyjeździe (Hutnik, ŁKS, Górnik Łęczna, Włókniarz, Ceramika, Myszków), krakowianie, obok zespołu z Myszkowa, wydają się najsłabszym zespołem.
Do drużyny, po przerwie spowodowanej nadmiarem żółtych kartek, wraca Michał Smarzyński . Powinni też zagrać Łukasz Nawotczyński oraz Piotr Burlikowski , którzy ostatnio borykali się z lekkimi kontuzjami. Niestety nie wystąpi kapitan "żółto-niebieskich" Dariusz Ulanowski (kartki), oraz Mariusz Radoń (konuzja).
Czytaj więcej na:
https://nauka.trojmiasto.pl/Arka-w-Krak ... op=std#tri
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo