15.03.2025 Hutnik Kraków -Wieczysta Kraków g.11

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

luke.krak

Re: 15.03.2025 Hutnik Kraków -Wieczysta Kraków g.11

Postautor: luke.krak » pt mar 14, 2025 7:23 am

Z kibicami którzy mają zbiórkę pod stadionem o 9 :wink:

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt mar 14, 2025 10:44 am

może jakieś pomysły dla trenerów czy greenkeeperów przed jutrzejszym meczem?

jak sądzicie - lepiej będzie dla nas jak boisko będzie bardziej grząskie? może ustawić zraszacze na noc i niech trochę zroszą teren? :)

nie wiem czy to ktokolwiek pamięta, ale był taki sezon gdzie Groclin Grodzisk Wielkopolski skończył rundę jesienną z kilkoma punktami a przez całą wiosnę punktował jak na mistrza i się utrzymali. Ile w tym zasługi piłkarzy a ile kontaktom p. Drzymały - tego nie wiem. Natomiast zastosowali (przynajmniej raz) zajebisty patent w meczu z Legią u siebie. Otóż skrócili boisko wszerz o kilka metrów po każdej stronie. Dzięki temu Legia miała mniejsze opcje na skrzydłach i było dużo klepaniny w środku pola. Z tego co pamiętam to Groclin wygrał to spotkanie. Może więc taki manewr powtórzyć i u nas? :lol: :lol: :lol:

edit:

jeszcze sobie przypomniałem sceny z meczu Polonii Wwa z Wisłą w kestraklasie (coś w okolicach lat 2000.). Bramkarz Sarnat w pewnym momencie zasygnalizował sędziemu, że... poprzeczka w bramkach jest zbyt nisko :))))) i rzeczywiście tak było, o ile to nie pamiętam, ale ze 20 centów to na bank. Nic nie sugeruję, aleeeeee......... :mrgreen:

edit2:

znalazłem ten sezon, o którym wspomniałem w kontekście Groclinu. było to w 1999/2000 roku. po rundzie jesiennej Groclin miał 5 punktów, a na koniec rozgrywek....36 :) patrz panie jaki przypadek...
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

tomabon

Postautor: tomabon » pt mar 14, 2025 11:09 am

mr.Vitaminka pisze:znalazłem ten sezon, o którym wspomniałem w kontekście Groclinu. było to w 1999/2000 roku. po rundzie jesiennej Groclin miał 5 punktów, a na koniec rozgrywek....36 :) patrz panie jaki przypadek...

podobny motyw był z GKS Bełchatów w sezonie w którym Hutnik był na podium (1995/1996) - po pierwszej rundzie 9 punktów, na koniec sezonu 42 punkty, spuszczono wówczas Pogoń bo drużynom się nie chciało do Szczecina jeździć

mieliśmy w tym utrzymaniu swoją niechlubną cegiełkę, żeby się utrzymać Bełchatów musiał wygrać w przedostatniej kolejce na Suchych Stawach (bramkę Berensztajna w 86 minucie zapamiętam do końca życia), ale żeby Hutnik był w pucharach, co było częścią układu, to zdegradowana Olimpia musiała w tej samej kolejce wygrać z czwartym w kolejce ŁKS - piłkarski poker przy tych układankach to był pikuś

i to jest w sumie bardzo przykre, że największy historycznie sukces Hutnik osiągnął w takich "okolicznościach"

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt mar 14, 2025 11:25 am

tomabon pisze:
mr.Vitaminka pisze:znalazłem ten sezon, o którym wspomniałem w kontekście Groclinu. było to w 1999/2000 roku. po rundzie jesiennej Groclin miał 5 punktów, a na koniec rozgrywek....36 :) patrz panie jaki przypadek...

podobny motyw był z GKS Bełchatów w sezonie w którym Hutnik był na podium (1995/1996) - po pierwszej rundzie 9 punktów, na koniec sezonu 42 punkty, spuszczono wówczas Pogoń bo drużynom się nie chciało do Szczecina jeździć

mieliśmy w tym utrzymaniu swoją niechlubną cegiełkę, żeby się utrzymać Bełchatów musiał wygrać w przedostatniej kolejce na Suchych Stawach (bramkę Berensztajna w 86 minucie zapamiętam do końca życia), ale żeby Hutnik był w pucharach, co było częścią układu, to zdegradowana Olimpia musiała w tej samej kolejce wygrać z czwartym w kolejce ŁKS - piłkarski poker przy tych układankach to był pikuś

i to jest w sumie bardzo przykre, że największy historycznie sukces Hutnik osiągnął w takich "okolicznościach"

ja z kolei pamiętam to z perspektywy Wiadomości sportowych w tvp, gdzie mieli zwyczaj, że puszczali szybkie skróty kolejki, ale w kolejności od drużyn z najwyższych miejsc. I najpierw dali Widzew, potem Legię i następnie nas z GKS B. nie znałem wyniku, telegazety nie miałem i po prostu jak zobaczyłem, że przegraliśmy to miałem łzy w oczach, bo wydawało się właśnie że ŁKS, który miał tyle samo punktów co my, spokojnie wygra albo chociaż zremisuje z Lechią... aż tu puścili ten skrót i z rozpaczy wkroczyłem w euforię. Już hujtam z tym co po latach wyszło. Tego nikt nam nie zabierze, a że to był "pocałunek śmierci" to inna sprawa. Przynajmniej jest co wspominać.

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pt mar 14, 2025 1:45 pm

mr.Vitaminka pisze:może jakieś pomysły dla trenerów czy greenkeeperów przed jutrzejszym meczem?

jak sądzicie - lepiej będzie dla nas jak boisko będzie bardziej grząskie? może ustawić zraszacze na noc i niech trochę zroszą teren? :)

nie wiem czy to ktokolwiek pamięta, ale był taki sezon gdzie Groclin Grodzisk Wielkopolski skończył rundę jesienną z kilkoma punktami a przez całą wiosnę punktował jak na mistrza i się utrzymali. Ile w tym zasługi piłkarzy a ile kontaktom p. Drzymały - tego nie wiem. Natomiast zastosowali (przynajmniej raz) zajebisty patent w meczu z Legią u siebie. Otóż skrócili boisko wszerz o kilka metrów po każdej stronie. Dzięki temu Legia miała mniejsze opcje na skrzydłach i było dużo klepaniny w środku pola. Z tego co pamiętam to Groclin wygrał to spotkanie. Może więc taki manewr powtórzyć i u nas? :lol: :lol: :lol:

edit:

jeszcze sobie przypomniałem sceny z meczu Polonii Wwa z Wisłą w kestraklasie (coś w okolicach lat 2000.). Bramkarz Sarnat w pewnym momencie zasygnalizował sędziemu, że... poprzeczka w bramkach jest zbyt nisko :))))) i rzeczywiście tak było, o ile to nie pamiętam, ale ze 20 centów to na bank. Nic nie sugeruję, aleeeeee......... :mrgreen:

edit2:

znalazłem ten sezon, o którym wspomniałem w kontekście Groclinu. było to w 1999/2000 roku. po rundzie jesiennej Groclin miał 5 punktów, a na koniec rozgrywek....36 :) patrz panie jaki przypadek...

Dobrze kombinujesz kolego. Widzę, że uważałeś na lekcjach Fryzjera. Jeszcze będziemy mieli z Ciebie pożytek :D

Jak na razie proponuję Wilcze Doły. Pod Grunwaldem się udało. Albo coś bardziej na czasie. Ostatni mecz Motor - Legia. Niech każdy przyniesie gwizdek :D

Andrew

Postautor: Andrew » pt mar 14, 2025 7:03 pm

Jak tak widze teraz co sie dzieje, to zraszacze nie beda potrzebne, byle sie nie okazalo ze cala noc tak bedzie jebac bo i meczu moze nie byc...

dUfio

Postautor: dUfio » pt mar 14, 2025 8:13 pm

Wandyta pisze:Ponoć Wieczysta dostała 100 wejściówek po 40 zł/szt. Ciekawe czy wypełnią tą zawrotną ilość 8)

ciekawe skąd masz info, ja mam ze dostali 50, a listę wysłali na 55
zapewne bedzie ich duzo wiecej na naszych sektorach, bo przeciez niemozliwe jest zeby info o tym, ze zostalo 300 wejsciowek pojawilo sie po tym jak Hksy laskawie kupily bilety w takiej ilosci w przedsprzedazy.

co do deszczu, az tak myslisz Andrew ze moga odwolac?
pamietam wieeele ulew na Suchych Stawach, tydzien przed meczem, dzien przed, rano, w trakcie itd i zawsze jakos udawalo sie grac, nieprzypominam sobie ani jednej sytuacji zeby mecz na SS byl odwolany z powodu deszczu, nawet jak byly oberwania chmury, na szybko Hutnik-Stal '05 (pierwsza wizyta FCM i niedoszly, wlasnie z powodu ulewy, debiut flagi Na Zawsze Hutnik"), albo Górnik Wieliczka jesien 2017 gdy krecilismy zapowiedz na Beskid. Lalo, warunki byly ciezkie, ale gralismy

Andrew

Postautor: Andrew » pt mar 14, 2025 8:25 pm

Mi sie przypomina wyjazd tylko kurde nie jestem pewien gdzie to bylo, Bks Bochnia co bylismy pod stadionem juz chyba i odwolali? U nas tak mysle i mysle i zgadza sie gralismy w dupianej pogodzie i niemoge przypomniec sobie zeby w dniu meczu cos odwolali. A nie bylo tak kiedys ze cala kolejke przeniesli? Niewiem jak na ten moment boisko wygląda u nas, ale tak ze slyszenia to treningi w jakis nizszych klasach odwolali bo plyty dramat. A leje i leje dalej, ale chyba ma byc coraz lepiej.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt mar 14, 2025 8:39 pm

Andrew pisze:Jak tak widze teraz co sie dzieje, to zraszacze nie beda potrzebne, byle sie nie okazalo ze cala noc tak bedzie jebac bo i meczu moze nie byc...

spokojnie, Winnetou wykopał te doły i tam wszystko spłynie.

a jak mecz ma się nie odbyć to walkower i huj, jak ktoś nie umie przygotować boiska to niech gra w a klasie. a nie, moment.. :oops:

dUfio

Postautor: dUfio » pt mar 14, 2025 9:40 pm

Andrew pisze:Mi sie przypomina wyjazd tylko kurde nie jestem pewien gdzie to bylo, Bks Bochnia co bylismy pod stadionem juz chyba i odwolali? U nas tak mysle i mysle i zgadza sie gralismy w dupianej pogodzie i niemoge przypomniec sobie zeby w dniu meczu cos odwolali. A nie bylo tak kiedys ze cala kolejke przeniesli? Niewiem jak na ten moment boisko wygląda u nas, ale tak ze slyszenia to treningi w jakis nizszych klasach odwolali bo plyty dramat. A leje i leje dalej, ale chyba ma byc coraz lepiej.

inne klepiska to tak, poza Bochnia jeszcze dzien meczu np Polaniec w 2014. Ale to wszystko inne boiska, a nie porownujmy wiejskich kartofliks do naszego Wimbledonu
cale kolejki pewnie sie zdarzały, ale zeby cos tylko u nas - to raczej na pewno nie w 21 wieku. Jak widac nasze grunty sa wyjatkowo chlonne a murawa porządna i dobrze utrzymana

luke.krak

Postautor: luke.krak » pt mar 14, 2025 9:43 pm

Wandyta

Postautor: Wandyta » pt mar 14, 2025 10:46 pm

dUfio pisze:
Wandyta pisze:Ponoć Wieczysta dostała 100 wejściówek po 40 zł/szt. Ciekawe czy wypełnią tą zawrotną ilość 8)

ciekawe skąd masz info, ja mam ze dostali 50, a listę wysłali na 55

Pracuję z gościem który jest kibicem Wieczystej i pokazywał mi info z FB, w którym było napisane że przyznali im 100 wejściówek po 40 zł/szt. Może się coś zmieniło, nie mam swojego FB, to nie wiem.

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » sob mar 15, 2025 12:04 am

Co do odwołanych meczów w zamierzchłych czasach to pamiętam jeden taki mecz. Był to 1996 lub 1997. Chyba marzec i mecz, już nie pamiętam dokładnie z kim. Może Katowice albo Zagłębie Lubin. Środa godzina 15.00. Pogoda chujowa, śnieg z deszczem. Garstka kibiców pod stadionem. Mecz odwołany w ostatniej chwili. Pamiętam ten dzień dobrze, bo po meczu miałem przygody.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » sob mar 15, 2025 5:31 am

Winnetou pisze:Co do odwołanych meczów w zamierzchłych czasach to pamiętam jeden taki mecz. Był to 1996 lub 1997. Chyba marzec i mecz, już nie pamiętam dokładnie z kim. Może Katowice albo Zagłębie Lubin. Środa godzina 15.00. Pogoda chujowa, śnieg z deszczem. Garstka kibiców pod stadionem. Mecz odwołany w ostatniej chwili. Pamiętam ten dzień dobrze, bo po meczu miałem przygody.

Coś kolega koloryzuje. Kiedy te przygody, skoro mecz odwołany?
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

dUfio

Postautor: dUfio » sob mar 15, 2025 6:12 am

Winnetou pisze:Co do odwołanych meczów w zamierzchłych czasach to pamiętam jeden taki mecz. Był to 1996 lub 1997. Chyba marzec i mecz, już nie pamiętam dokładnie z kim. Może Katowice albo Zagłębie Lubin. Środa godzina 15.00. Pogoda chujowa, śnieg z deszczem. Garstka kibiców pod stadionem. Mecz odwołany w ostatniej chwili. Pamiętam ten dzień dobrze, bo po meczu miałem przygody.

moze mowisz o tym meczu
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=70292

to miala byc inauguracja wiosny sezonu 95/96

mecze były zaplanowane na 9/10 marca, nasz jak widac odbył się dopiero w kwietniu
tyle ze tu pierwotna kolejka byla w weekend, a odrobienie w srode
no i cala kolejka zostala odwolana z wpowodu zamrozonych boisk, info bylo nawet w magazynie gol
https://sport.tvp.pl/48028592/gol-magaz ... ine-stream

ta garstka co przyszla pewnie nie wiedziala o odwolaniu

no chyba ze chodzi o jakis inny mecz skoro to byla sroda