Byli piłkarze z Suchych Stawów

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Re: Byli piłkarze z Suchych Stawów

Postautor: dUfio » sob kwie 05, 2025 6:38 pm

mr.Vitaminka pisze:A propos byłych piłkarzów to nie wiem czemu ale skojarzyła się mi sytuacja z jednego z wyjazdów, pewnie w okolicy końcówki wieku, nie pamiętam gdzie, bo znam to z opowieści. Ale na pewno coś w rodzaju Radomska albo Opoczna. Pewnie można to zweryfikować, ale być może ja coś popierdole. Ale do brzegu... Gola dla nas strzela Wawrów, w sektorze gości zapada decyzja żeby podziękować strzelcowi gola, ale nikt nie pamięta jego imienia :lol: :lol: :lol: więc poszło: Wawrów! <oklaski > Wawrów!:lol: :lol: :lol:

sytuacji z "podziekowaniami" oczywiscie nie znam, ale "Maria" oczywiscie dobrze pamietam, gdyz grał u nas w tym epokowym okresie gdy zsunelismy sie z ekstraklasy do 3 ligi
jakos pozytywnie kojarzylem jego czas gry w Hutniku, choc widze, ze bilans w ekstraklasie to jakas katastrofa jak na napastnika (31 meczów, 1 gol - ale za to w wygranym meczu z Legia). Na pewno potem w 2 lidze strzelal wiecej, ale ile - nie mam pojecia i tez nie wiem o ktory mecz moglo chodzic V.
Wygrzebalem, ze strzelil gola Cracovii w derbach w 1997 roku. Drugiego gola zdobyl dla nas wspomniany wczesniej przez Winnetou byly gracz Legii - Waldemar Góra. Tyle, ze byl wtedy juz w Cracovii i byla to bramka samobojcza. Wspanialy powrot na Suche Stawy, zycze kazdemu bylemu pilkarzowi Hutnika takiego

Ostatnie kilka sezonow Wawrów spedzil w Odrze Bytom Odrzanski - czyli w tym klubie, z ktorego trafil do nas Bełycz. Ciekawe, czy ktos z kibicow tego klubu skojarzyl te fakty :D

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » sob kwie 05, 2025 9:02 pm

vitoss pisze:
Winnetou pisze::roll:
tomabon pisze:
A Pazdan?

To ten łysy?Nie znam :D

Jeszcze Marcin Chmiest

48 występów i 9 goli w barwach Legii zaliczył też Kaziu Putek
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

vitoss

Postautor: vitoss » sob kwie 05, 2025 9:26 pm

metal pisze:
vitoss pisze:
Winnetou pisze::roll:

To ten łysy?Nie znam :D

Jeszcze Marcin Chmiest

48 występów i 9 goli w barwach Legii zaliczył też Kaziu Putek

Dorzucę jeszcze Marcina Jałoche który był u nas w 2001 roku. Więcej meczów miał akurat w Legii niż u nas.
W sumie bardzo ciekawy temat się zrobił

dUfio

Postautor: dUfio » sob kwie 05, 2025 9:28 pm

to z tego samego zaciągu Grzegorz Lewandowski... choc ten okres chcialoby sie wymazac z pamieci

co ciekawe Lewandowski gra nadal :o a przynajmniej jest w skladzie zespolu Fala Hen Gąski, druzyny zachodniopomorskiej B-klasy rocznik dosc popularny z naszych pilkarzy lat 90 i przelomu wiekow: 1970, taki jak np Wawrów

w czolowce dlugowiecznych jest Mieczysław Ożóg (chyba najstarszy biorac pod uwage grajacych w ekstraklasie)
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1556

moze nie jest to byly pilkarz Hutnika, ale jest inspiracją do nicku jednego z forumowiczow :D

w kadrze LKS Szynwałd (na pewno byl jesienia) figuruje Artur Prokop, prawdopodobnie jedyny czynny pilkarz z wystepami w ekstraklasie w barwach Hutnika
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1708

z ciekawostek jego syn zagrał w meczu Hutnik-Wisłoka w 2019 roku

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob kwie 05, 2025 9:55 pm

dUfio pisze:
mr.Vitaminka pisze:A propos byłych piłkarzów to nie wiem czemu ale skojarzyła się mi sytuacja z jednego z wyjazdów, pewnie w okolicy końcówki wieku, nie pamiętam gdzie, bo znam to z opowieści. Ale na pewno coś w rodzaju Radomska albo Opoczna. Pewnie można to zweryfikować, ale być może ja coś popierdole. Ale do brzegu... Gola dla nas strzela Wawrów, w sektorze gości zapada decyzja żeby podziękować strzelcowi gola, ale nikt nie pamięta jego imienia :lol: :lol: :lol: więc poszło: Wawrów! <oklaski > Wawrów!:lol: :lol: :lol:

sytuacji z "podziekowaniami" oczywiscie nie znam, ale "Maria" oczywiscie dobrze pamietam, gdyz grał u nas w tym epokowym okresie gdy zsunelismy sie z ekstraklasy do 3 ligi
jakos pozytywnie kojarzylem jego czas gry w Hutniku, choc widze, ze bilans w ekstraklasie to jakas katastrofa jak na napastnika (31 meczów, 1 gol - ale za to w wygranym meczu z Legia). Na pewno potem w 2 lidze strzelal wiecej, ale ile - nie mam pojecia i tez nie wiem o ktory mecz moglo chodzic V.
Wygrzebalem, ze strzelil gola Cracovii w derbach w 1997 roku. Drugiego gola zdobyl dla nas wspomniany wczesniej przez Winnetou byly gracz Legii - Waldemar Góra. Tyle, ze byl wtedy juz w Cracovii i byla to bramka samobojcza. Wspanialy powrot na Suche Stawy, zycze kazdemu bylemu pilkarzowi Hutnika takiego

Ostatnie kilka sezonow Wawrów spedzil w Odrze Bytom Odrzanski - czyli w tym klubie, z ktorego trafil do nas Bełycz. Ciekawe, czy ktos z kibicow tego klubu skojarzyl te fakty :D

niepotrzebnie pisałem tamtego posta, już teraz w mojej głowie: "Wawrów! <oklaski> Wawrów" nie zabrzmi tak autentycznie jak do tej pory, kiedy sam nie pamiętałem jego imienia. Bezimienny został nazwany i już życie nigdy nie będzie takie same....
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

dUfio

Postautor: dUfio » sob kwie 05, 2025 10:27 pm

ja pamietalem, bo mowilismy na niego po prostu "Mario", a to byly czasy popularnej platformowki na pegasusa :D

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob kwie 05, 2025 11:48 pm

dUfio pisze:ja pamietalem, bo mowilismy na niego po prostu "Mario", a to byly czasy popularnej platformowki na pegasusa :D

tak czy siak: "dzięki" za spierdolenie młodzieńczych czasów. kurwa, w pegasusa musiał grać
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » sob kwie 12, 2025 7:35 pm

Drąg strzela premierową bramkę w I lidze,a jego Pogoń wygrywa 2-1.

bn

Postautor: bn » śr kwie 16, 2025 8:38 pm

dUfio

Postautor: dUfio » czw kwie 24, 2025 5:14 pm

Andrew

Postautor: Andrew » czw kwie 24, 2025 5:42 pm

dUfio pisze:https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/znany-trener-blisko-wieczystej-nasz-news/268440

Peszko kiedys mowil ze to jest jedyny czlowiek w pilce ktoremu reki nie poda, to musialby odejsc całkiem.z klubu, bo niewierze ze lobbuje za jego zatrudnieniem. Jesli chca nie awansować to myślę ze Stokowiec bedzie dobrym kandydatem i ma szanse spelnic cel.

1979

Postautor: 1979 » czw kwie 24, 2025 11:56 pm

Andrew pisze:
dUfio pisze:https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/znany-trener-blisko-wieczystej-nasz-news/268440

Peszko kiedys mowil ze to jest jedyny czlowiek w pilce ktoremu reki nie poda.

Bo jest rudy??
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Andrew

Postautor: Andrew » pt kwie 25, 2025 7:54 am

Tego nie powiedzial ale;
"Relacje między Peszką a obecnym szkoleniowcem Zagłębia Lubin nie należą do najlepszych. Gdy Stokowiec został trenerem Lechii, odesłał 44-krotnego reprezentanta Polski do rezerw. Obaj panowie mieli ze sobą na pieńku, aż do 2020 roku, gdy Peszko opuścił Gdańsk i związał się z Wieczystą Kraków. Piłkarz po opuszczeniu klubu wielokrotnie wbijał szpilki w stronę Stokowca. Tuż po zwolnieniu go z Lechii, Peszko nie szczędził słów w stronę byłego trenera. "
" wcześniej wskazywał, że jego zdaniem głównym problemem Stokowca jest komunikacja. - Przecież mógł wziąć mnie na rozmowę, powiedzieć: „Sławek, wkur... mnie swoim podejściem, nie pasujesz do mojej drużyny, bo wolę zawodników, którzy będą mnie słuchać, nie odważą się odzywać w szatni. Rozwiążmy kontrakt za porozumieniem stron, bo ta współpraca nie ma sensu". Gdybym to usłyszał, sytuacja byłaby klarowna. On jednak działał inaczej. Kiedy strzelałem gole z Piastem i Lechem, klepał po plecach, mówił do mnie „Sławuś" i pytał, czy może chcę mniej trenować."
" Stokowiec, jako osobowość. Jest kłamcą i oszustem. Nie potrafi powiedzieć tego, co chce, tylko zrzuca to na kogoś innego. Tą osobą był głównie prezes. Z nim miałem wszystko wyjaśniać, a wiedziałem, że to wszystko jest po stronie Stokowca – stwierdził."
"Mam nadzieję, że już nigdy nie spotkam na swej drodze Stokowca. Tak śliskiego człowieka rzadko się spotyka - mówił na świeżo Peszko."
Takze raczej przyjacioly to nie sa.

pawcio

Postautor: pawcio » wt kwie 29, 2025 7:17 pm

http://www.90minut.pl/news/337/news3370 ... 25-26.html

Nie wie ktoś, jak kasa za Głogowskiego? Jak nie dostaną licencji, to pewnie padną i ani złotówki nie zobaczymy :/

Ofc to pewnie tylko straszak i im przywrócą po odwołaniu, ale i tak jestem ciekawy jak tam z kasą?

dUfio

Postautor: dUfio » śr maja 07, 2025 8:40 pm

w prywatnej rozmowie jeden z kibiców Lechii powiedział, ze calosc splacona, ale nie jestem w stanie tego zweryfikowac, musialby sie nasz klub odniesc

na kaluzy po raz pierwszy w podstawie, ale bilans poki co nadal 0 goli 0 asyst 1 zolta kartka w sumie w 8 meczach