Dobre knajpy/bary/disco

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt paź 28, 2005 4:03 pm

METAL pisze:[color=darkblue]Najlepszą miejscówką na melanże jest:
Jaskinia Rozpusty na Kościuszkowskim. Jak wejdziesz to już sam nie wyjdziesz.
]

potwierdzam, kilkakrotnie miałem okazję tam zabalowac. klimat nie do podjebania, tanie piwo (trzeba zejść trochę w dół), kibel zadbany (za darmo), dobre towarzycho i muza. :wink:
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » pt paź 28, 2005 5:15 pm

A jak się Wam podobają klimaty na najbardziej ostatnio modnej w Krakowie dzielnicy - Kazimierz :?: . Bo z tego co zauważyłem piszecie głównie o okolicach Rynku Głównego i Nowej Hucie :)

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Jakuza
Kontakt:

Postautor: Jakuza » pt paź 28, 2005 6:21 pm

Nowa Huta:
1. Kameleon
2. Dziupla

Rynek:
1. Peweks
2. Błędne Koło
3. Budda Drink & Garden - mój ulubiony pub - koniecznie z dziewuszką :wink:
4. Stodoła

Kazimierz:
1. Tu pojawia się problem bo nigdy nie pamiętam gdzie kończę imprezę a tam zawsze jest najfajniej 8) - ale ogólnie to knajpki z salsą rządzą...

Inne wynalazki:
1. Epsilon - ale to już dawno...
2. Grube Ryby - nad kamieniołomem w Zabierzowie - udane imprezy z laseczką....no i ten kamieniołom ech...
3. Knajpki nad jeziorem w Kryspinowie
Biało - Błękitno - Niebieskie barwy.....Królewskie barwy

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt paź 28, 2005 6:31 pm

Dufio napisałeś, że:chodizło o to jak jest teraz ;)
a ja właśnie opisałem jak jest teraz. Napisałem Climatic - a później - raczej Afera. Na temat Climatica się nie wypowiadam, ponieważ nie chodziłem tam wtedy.
W takim razie Dufio daruj sobie Aferę. :wink:
pzdr

Ożóg: Boro, to już stara knajpa raczej, poprostu nie była ona i nie jest tak popularna, jak jej sąsiadka :wink:

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » pt paź 28, 2005 6:46 pm

To juz nikt nie pije w bramie ani na Ławce ?? Kurde tradycja w narodzie ginie , a szkoda :roll: 8)
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

Awatar użytkownika
snuff

Postautor: snuff » pt paź 28, 2005 6:51 pm

Ja na Rynek żadko zaglądam, ale Kazimierz jest ok, raczej jednak do posiedzenia przy Pivku. W lecie obowiązkowo ogródek Mleczarnia. A w innych porach roku to różnie : Zinger, Kolory, Lokator, Absynt, La Habana, Pozytwka, Zaraz Wracam i etc.
A jak gdzies potańczyć to zdecydowanie Łubu Dubu na Wielopolu.

telipinus

Postautor: telipinus » pt paź 28, 2005 6:53 pm

Jok może Boro to nie najmłodsza i najpopularniejsza knajpa, może rzeczywiscie "swiatełka" nie są najefektowniejsze, a parkiet mały, ale grają tam całkiem niezłą muzyke (mimo ze techno czy hip- hopu na codzień nie słucham) i całkiem niezłe laski można spotkać :twisted:
Ja osobiście lubię się tam pobawić i polecam ją odwiedzić jak jeszcze nie byliście tam (wstęp od 21 lat).
tylko Hutnik HKS

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt paź 28, 2005 7:47 pm

Wiem stary. Bywam tam czasami, ponieważ barmanką tam jest kobieta mojego ziomka. Jest klimatycznie, bo nie ma bydła - dj zagra co zechcesz - dobre miejsce na niedużą bibkę.

Snuff: Rzeczywiście w Mleczarni jest zajebiście, w ciepłe wieczory uwalic się z panną w koszu...naprawdę fajny klimat - dla mnie także obowiązkowy...

Penny: Tradycja nie ginie, tyle, że teraz za jej kultywowanie można zapłacic 100... :wink:

dUfio

Postautor: dUfio » pt paź 28, 2005 8:17 pm

METAL pisze:Jaskinia Rozpusty na Kościuszkowskim

własnie tam wyruszam, ale tylko na 1-2 piwka

no...

przynajmniej takie jest załozenie...
Ostatnio zmieniony pt paź 28, 2005 11:09 pm przez dUfio, łącznie zmieniany 1 raz.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt paź 28, 2005 8:33 pm

Buahahahahaha...Dufio, a jedzie mi tu czołg?
Takie jest założenie...dobre. Jak wrócisz, to wpisz jak się skończyło to założenie... :wink: :lol:

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » pt paź 28, 2005 8:51 pm

JOK_NH pisze:Wiem stary. Bywam tam czasami, ponieważ barmanką tam jest kobieta mojego ziomka. Jest klimatycznie, bo nie ma bydła - dj zagra co zechcesz - dobre miejsce na niedużą bibkę.

Snuff: Rzeczywiście w Mleczarni jest zajebiście, w ciepłe wieczory uwalic się z panną w koszu...naprawdę fajny klimat - dla mnie także obowiązkowy...

Penny: Tradycja nie ginie, tyle, że teraz za jej kultywowanie można zapłacic 100... :wink:

wiem , dlatego przenieśliśmy się spod całodobowego na niepodległości 8) , a do knajp to lubiłem obejrzeć mecz w Cornerze , ale podobno ten lokal stał się passe :roll: .Z knajp Krakowskich to czesto piło się w Awarii , Drukarni na Krzyża.Sw , Hariss Piano Jazz Bar , teraz nawet nie wiem czy te knajpy istnieją , bo nieczęsto zapuszczam się do crakowka , po stukroc wole Nowohuckie klimaty , pamietajcie niewazne gdzie sie pije tylko z Kim i co :wink: , a całą tę modę na knajpy mam głeboko w dupie , w tych co mówicie to byłem chyba tylko raz w 9 , ale towarzycho jakie tam bywa , czyli , panowie z giełdy elektronicznej i jednoczesnie wani ksc o szerokich karkach i malych mozgach i ich laseczki posypane brokatem i tanim samoopalaczem , które resztki uroku osobistego traca po otworzeniu ryja , nie dzieki .Z bardziej orginalnych miejsc kiedyś byłem na pewnej "dyskotece" w powiecie Opoczynskim , gdzie załapałem się na walki w kisielu organizowane przez legendarnego Czarka Mończyka :D
BOG Z Nami, chuj z Nimi.

Oldschool Fan

dUfio

Postautor: dUfio » pt paź 28, 2005 11:07 pm

JOK_NH pisze:Buahahahahaha...Dufio, a jedzie mi tu czołg?
Takie jest założenie...dobre. Jak wrócisz, to wpisz jak się skończyło to założenie... :wink: :lol:

haaaa! już jestem :D wiec nie było tak zle... no ale.. skromne 5-6 piwek na łeb poszło no ale ... to głownie ze tego wzgledu ze jutro etap kolejny :D

Awatar użytkownika
RSG

Postautor: RSG » sob lis 05, 2005 2:02 pm

JOK_NH pisze:Wiem stary. Bywam tam czasami, ponieważ barmanką tam jest kobieta mojego ziomka. Jest klimatycznie, bo nie ma bydła - dj zagra co zechcesz - dobre miejsce na niedużą bibkę.

ta barmanka to niewysoka blondynka ze śliczną buśką? :)[/b]

telipinus

Postautor: telipinus » sob lis 05, 2005 7:31 pm

RSG tam sa same niewysokie blondynki (czyli dwie :wink: ) ,chyba wiem o ktorej mowisz.
Tak na marginesie za chwile sie tam wybieram :twisted:
tylko Hutnik HKS

Junior

Postautor: Junior » ndz lis 06, 2005 12:25 am

a ja włsnie wróciłem byłem w Starym porcie , tam jest luz Tanie piwo.......i w sumie tyle. po drodze jesze spotkałem pewneą osobe z forum ale nie wazne ide spac bo jutro trzeba ranow stać (al kurna rym):))
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"