HKS, czyli: Hutnicy Kochają Siłownię
Moderator: dUfio
-
-
-
HDS pisze:mr.V
podejzewam ze ogolnorozwojówke już<?> skonczyles<?>.
jakim teraz treningiem "pojedziesz"?
ja cos takiego ulozylem wstępnie na 3 miechy -pozniej zmiana cwiczen ale cel dalej ten sam...
1 dzień
BARKI:
- wyciskanie sztangi z klatki piersiowej (3x 6-10) i zza karku w siadzie (na zmianę) (3x 6-10)
- unoszenie ramion przodem w górę ze sztangielkami w staniu 5x 8-10
- unoszenie ramion bokiem w górę ze sztangielkami w opadzie 5x10
TRICEPSY
-prostowanie przedramion na wyciągu 3x10
-wyciskanie francuskie sztanga łamaną w leżeniu 3x10
-wyciskanie wąskim uchwytem w leżeniu 4x6-10
2 dzień
wolne
3 dzień
KLATKA
-wyciskanie sztangi na ławce poziomej 6x6-10
-rozpiętki na skośnej ławce 3x10
-wyciskanie sztangi na skośnej ławce (góra) 3x6-10
-BICEPSY:
- uginanie ramion ze sztangą w staniu-2 serie rozgrzewkowe i 4 ciężkie po 6-8 powtórzeń
- uginanie ramienia ze sztangielkami uchwyt młotkowy 3x10
4 dzień
wolne
5 dzień
NOGI I GRZBIET
- prostowanie nóg 4x10
- przysiady na maszynie 4x10
- wspięcia na palce w siadzie 5x10
- martwy ciąg 4x10
- podciąganie drążka wyciągu do karku w siadzie 4x6-10
- podciąganie drążka wyciągu do klatki w siadzie 3x10
6 dzień
wolne
7 dzień = 1 dzień.... etc
nie pisałem nic bo mi aż było wstyd że nic nie robię, jednak teraz się zawziąłem i od prawie 3 tygodni jade z tematem

tak wiec ogólnorozwojówka za mną, następny tydzień rozpoczynie się standardowa rzeźnia.
hds - czy 5-6 ćwiczeń na dzień to nie za mało? ja jade 8-12 ćwiczeń (45 - 60 minut treningu), 3 x 10 powtórzeń. kiedyś robiłem inaczej jednak spotkałem się z opiniami że taki trening jest najbardziej optymalny dla amatorów.
poza tym mam już parę rozkmin jak urozmaicić przekładanie ciężarów, ale najpierw wypróbuje je na sobie a potem, o ile się sprawdzą, zapodam na forum hehe
trochę mi ię przytyło, waże teraz gdzieś z 92kg, ale najgorsze obżarstwo chyba za mną, bo przez święta schudłem prawie kilosa

Wawrów! <oklaski> Wawrów!
-
-
-
U mnie spokój hehe.
Zakupione dwie skromne odżyweczki i regularny trening. Zmieniłem sobie tylko system - nie nastawiam się na ciężar tylko na super dokładne/przesadzone wykonanie fazy negatywnej - no i narazie jestem zadowolony.
Jedyny mankament to że przez robotę muszę teraz ćwiczyć wieczorami a przyzwyczajony byłem do południowych treningów.
Ale ma to swoje plusy.
Jeśli chodzi o odżwyki to jedno to białko ostrowii - dobra jakość podobno ale smaku to to nie ma. Drugie to welowodanowo białkowa odżyweczka żebym miał co w robocie "przegryzać"
Zakupione dwie skromne odżyweczki i regularny trening. Zmieniłem sobie tylko system - nie nastawiam się na ciężar tylko na super dokładne/przesadzone wykonanie fazy negatywnej - no i narazie jestem zadowolony.
Jedyny mankament to że przez robotę muszę teraz ćwiczyć wieczorami a przyzwyczajony byłem do południowych treningów.
Ale ma to swoje plusy.
Jeśli chodzi o odżwyki to jedno to białko ostrowii - dobra jakość podobno ale smaku to to nie ma. Drugie to welowodanowo białkowa odżyweczka żebym miał co w robocie "przegryzać"
-