Ogólnohutnicza pomoc
Moderator: dUfio
-
- Posty: 726
- Rejestracja: sob wrz 18, 2004 12:20 pm
- Lokalizacja: Nowa Huta
od czasu do czasu lubię spędzić trochę czasu w kuchni na zabawie z garnkami.
wzięło mnie ostatnio na pizzę lub zapiekankę domowej roboty, taką z brytfanki a z racji iż jestem na chorobowym chętnie zająłbym się czymś pożytecznym i ulepiłbym takie cudo tylko jest jeden problem...
...nie wiem jak się zabrać do tego
dlatego proszę o pomoc(jakiś przepis itp, każda wskazówka mile widziana), może jest wśród nas jakiś miłośnik domowej kulinarii, ewentualnie popytajcie rodziców, dziadków
wzięło mnie ostatnio na pizzę lub zapiekankę domowej roboty, taką z brytfanki a z racji iż jestem na chorobowym chętnie zająłbym się czymś pożytecznym i ulepiłbym takie cudo tylko jest jeden problem...
...nie wiem jak się zabrać do tego
dlatego proszę o pomoc(jakiś przepis itp, każda wskazówka mile widziana), może jest wśród nas jakiś miłośnik domowej kulinarii, ewentualnie popytajcie rodziców, dziadków
pizza
ciasto : pół kilo mąki, szczypta soli, 8 łyżek oleju, szklanka wody letniej przegotowanej - drożdże instant, najlepiej dr oetkera, 1 paczka, zagniaatasz to wszyskto razem aż będziesz miał taką kulę jednolita, co się już nie lepi do rąk - bo na początku to cholernie...potem zostawiasz to wciepłyum miejscu na 1- 1.5 h xzeby Ci trochę podrosło, ale w sumie jakoś bardzo nie musi. potem bierzesz to na blaszkę i ropzciągasz rękami w sumie nałtawiej, co położyusz na wierzch to Twoja sprawa, byle nie za bardoz płynne <np. nie za dużo pomidorów bo Ci się z ciasta zrobi zakalec > piecz to 30 min. w 150 ale w sumie to kwestia pieca więc raczej musisz to wyczuc.pozdro i daj znac, czy wyszlo
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych
ten kawałek męczy niekumatych
no więc...
na wstępie powiem iż ciasto zrobiła mi moja kochana mamuśka, taaa wyręczyłem się nią
składniki tej pizzy: ser żółty edamski(starty na takiej metalowej tarce ), pieczarki(były jakieś niedopieczone), 1 pomidor i kilka plastrów szynki.
całość była pieczona w piecyku przez ok 25 min, jak wcześniej wspomniałem tylko pieczarki były jakieś niedopieczone, ale całość oceniam na duży plus.
dzięki Cato.
nie posiadam tak wielkiej brytfanki
pozdrawiam.
na wstępie powiem iż ciasto zrobiła mi moja kochana mamuśka, taaa wyręczyłem się nią
składniki tej pizzy: ser żółty edamski(starty na takiej metalowej tarce ), pieczarki(były jakieś niedopieczone), 1 pomidor i kilka plastrów szynki.
całość była pieczona w piecyku przez ok 25 min, jak wcześniej wspomniałem tylko pieczarki były jakieś niedopieczone, ale całość oceniam na duży plus.
dzięki Cato.
Junior pisze:A najlepiej to przywieź w sobote skosztujemy co Ci tam wyszło
nie posiadam tak wielkiej brytfanki
pozdrawiam.
możesz grilować możesz nie zależy tez jak te pieczarki pociełeś grubo czy cienko gdy grubo to wiadome że bedziesz miał twarde to tak jakbyś chiał pierś z kuraczaka z zamrażarki wjebać na patelnie i czekać aż ci się usmaży pozdro pichcie puki jeszcze jest czas bo baby coraz wiecej rozkapryszone nieumiejace gotować a codziennie do baru chyba nie zamieżacie chodzić
- metal
- Site Admin
- Posty: 3362
- Rejestracja: pn sie 23, 2004 5:01 pm
- Lokalizacja: http://www.Hutnik.krakow.pl
- Kontakt:
Troche późno, ale Jacka Krąga polecam - sam zaklepałem go już rok temu na moje weselicho, które Metal jak wiesz będzie ciut wcześniej niż Twoje . A teraz moja prośba... Czy ktoś ma może kontakt do jakiejś dobrej - patrz taniej - hurtowni alko, bo chciałbym zakupić spory sort weselnej i jednocześnie nie przepłacić!! Proszę o kontakt na priv lub odpowiedź w tm temacie. Pozdro
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"