Wszystko o Nowej Hucie

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Staszek
Kontakt:

Polemika

Postautor: Staszek » pt lut 27, 2009 5:18 pm

A propos:
http://www.obywatel.org.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=820
Mittal Steel Poland ogranicza się do swej podstawowej funkcji - pracodawcy dla nieco ponad siedmiu tysięcy ludzi. Nie jest mecenasem nowohuckiego życia społeczno-kulturalnego.

Szkoda, że autor bezczelnie łże. Dwa razy korzystałem z uprzejmości nowohuckiej huty, w tym raz w 100%, że tak nazwę, rozrywkowych. Huta nie dość, że nic na tym nie zarobiła, to jeszcze straciła kilka złotych! Po analizie tego fragmentu nie chce mi się czytać reszty.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pt lut 27, 2009 5:19 pm

ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » pt lut 27, 2009 6:39 pm

Mam nadzieje, że z tymi symbolami IIIRP chodziło mu o negatywne, a "sympatia i szacunek" to gruba ironia.

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » pt lut 27, 2009 6:57 pm

ja wczoraj w "bez krawata" slyszalem o planie aby Twarog startowal do europarlamentu z list PSL. Mysle ze bylboy to dobre , ale wymagalo by sporej kampani bo malo kto w malopolsce go zna. Trzeba by zapewne pomoc..
pzdr Osiek

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pt lut 27, 2009 8:40 pm

metal pisze:http://miasta.[usuwamy]/krakow/1,35798,6325622,Maciej_Twarog__Nowohucka_strefa_wolnosci.html

Twaróg na łamach GWna jako postać pozytywna :lol: :lol: :lol:
Jeszcze 4, 5 lat temu robili na niego nagonkę, imputowali mu rzeczy których nie zrobił , rozbili z niego złodzieja, a teraz...
Kto się tak zmienił Twaróg czy GWno???
Niestety Maciek:
"A przecież przez cały okres III RP Balcerowicza z Michnikiem traktowałem jak duet diabłów wcielonych i zło przeogromne. Dzisiaj widzę, iż są to ludzie, a raczej instytucje, które bezpowrotnie zmieniły obraz kraju"
cóz zrozumiał kto rozdaje karty w tym kraju...

a co do innego zdania:
"I choć dzisiaj ubolewam, że tak łatwo oddaliśmy ten pomnik (Lenina), bo byłby dzisiaj wielką atrakcją turystyczną, to chyba w tamtym czasie nie było innego wyjścia."

a na Rynku Głównym wznieś pomnik Hans Michael Frank lub samego Führera.
To by dopiero była atrakcja
Idealnie jak śpiewał Świetlicki:
"Kraków i Nowa Huta - Sodoma z Gomorą Z Sodomy do Gomory jedzie się tramwajem" -po to by oglądać pomniki dwóch największych zbrodniarzy.

i jeszcze jedno zdanie:
"Mój pierwszy wolny wybór to rok 1995 i oddanie głosu w "prezydenckich" na Jacka Kuronia"
chyba w tajemnicy przed kolegami z MW bo by mu ręki nie podali

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » sob lut 28, 2009 9:18 am

Po pierwsze
dzuhas pisze:aby Twarog startowal do europarlamentu z list PSL. Mysle ze bylboy to dobre , ale

A czemu nie z Samoobrony albo SLD , a może PZPR jakby jeszcze oficjanie istniała , albo NSDAP , no kurwa , żenada , byle do koryta :evil:

Po drugie
Wybiórczej nie czytam z zasady więc jedynie opierając się na kilku cytatach które wkleił birkut stwierdzam ... ech nie , po prostu szkoda słów :?

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » sob lut 28, 2009 12:43 pm

Raven pisze:...
Po drugie
Wybiórczej nie czytam z zasady więc jedynie opierając się na kilku cytatach które wkleił birkut stwierdzam ... ech nie , po prostu szkoda słów :?

wychodząc z założenia ze wroga trzeba poznać aby go krytykować przez wiele lat czytałem GWno (ale nie kupowałem) , teraz nie czytam i opieram sie jedynie na tym co wkleił Metal

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » sob lut 28, 2009 6:49 pm

birkut pisze:
wychodząc z założenia ze wroga trzeba poznać aby go krytykować

to rozumiem że za tydzień widzimy się na R22 :wink:

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz mar 08, 2009 5:50 pm

Obrazek

Z którego to może być roku :?:
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » ndz mar 08, 2009 11:31 pm

Stefan, Birkut, Raven...

Powiedzcie szczerze - czy nie jesteście w stanie zaakceptować poglądów choć o deko innych od Waszych u kolegi po szalu?

Znacie moje "skłonności", a jednak jestem ostatnią osobą, która napisałaby cokolwiek złego o Maćku Twarogu. Gość zrobił tyle dobrego dla Hutnika, że jeśli chodzi o mnie to mógłby teraz sobie wytatuować Tuska, Kaczyńskiego czy nawet Leppera na ręce, a i tak nie przestałbym Go szanować.

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » pn mar 09, 2009 12:12 am

metal pisze:Stefan, Birkut, Raven...

Powiedzcie szczerze - czy nie jesteście w stanie zaakceptować poglądów choć o deko innych od Waszych u kolegi po szalu?

Znacie moje "skłonności", a jednak jestem ostatnią osobą, która napisałaby cokolwiek złego o Maćku Twarogu. Gość zrobił tyle dobrego dla Hutnika, że jeśli chodzi o mnie to mógłby teraz sobie wytatuować Tuska, Kaczyńskiego czy nawet Leppera na ręce, a i tak nie przestałbym Go szanować.

Ja nie piszę źle o Maćku Twarogu. Odnoszę się jedynie do konkretniej wypowiedzi. A czy powiedział by to Maciek Twaróg , Roman Dmowski czy Jezus Chrystus to mój komentarz byłby taki sam.

dUfio

Postautor: dUfio » pn mar 09, 2009 9:18 am

Aldaris pisze:
Z którego to może być roku :?:

przed 2005 (nie ma balonu) po 1996 (sa krzeselka poza kryta)

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn mar 09, 2009 11:50 am

metal pisze:Stefan, Birkut, Raven...

Metal- kto jak kto, ale ty na pewno czytasz wszystkie wątki na tym forum, wiec czytałeś i tę moją wypowiedź z 24 lutego 2009 roku w obronie Twaroga

"szaman1950
nie ośmieszaj się
[Twaróg] zrobił więcej niż ostatnich kilka zarządów, nie pełniąc jednocześnie żadnej funkcji w klubie i nie pobierając pieniędzy, a doświadczają ze strony zarządu przykrości.

ew dyskusje przenieś do innego watku"

więc twoj atak jest nietrafiony.
Szacunek za to co zrobił dla Hutnika nie powoduje że jest dla mnie osobą świętą, nietykalna.
Moralność jest dla mnie w życiu bardzo ważna, więc będe zawsze krytywował ludzi którzy zastanawiająco łatwo zmieniają np. sympatie polityczne. A kumanie sie z osobami, które wymyślały zarzuty aby go zniszczyć, jest dla mnie bardzo niesmaczne.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn mar 09, 2009 11:56 am

Może nie ATAK a PRZYTYK :)
Przeczytawszy Wasze wypowiedzi przyznaję Wam rację.

[***************]
Ostatnio zmieniony pn mar 09, 2009 12:59 pm przez metal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn mar 09, 2009 12:54 pm

metal pisze:Może nie ATAK a PRZYTYK :)
Przeczytawszy Wasze wypowiedzi przyznaję Wam rację.
[***************]

nie jesteś uprawniony, i nie chcąc pisać napisaleś coś co może dużo sugerować.
jako że i ja nie chce grzebać sie w jego prywatność, wiec w odróżnieniu od ciebie nie napiszę nic.