PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW
- admin
- Site Admin
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
fan pisze:Dłóg wynosi już ponad 4 mln, aktualnie nie płacone jest nic, brak wody, wyłączone telefony, nawet nie było prądu przez 4 dni!
O co tu chodzi bo ja już nie kumam ? Jak można zrobić 4 bańki długu spuszczając drużynę co sezon lige niżej ??? Trzeba w końcu oddzielić sport od remontów nawet kosztem wspinania się od A-klasy. Przecież te niegospodarne bałwany - które nawet nie odczuwają potrzeby zatrudnienia kogoś od marketingu - mogą sobie robić długi na swoim podwórku, nie wplątując w to sekcji piłkarskiej. Sekcja piłkarska zacznie małymi krokami działać samodzielnie i to na pewno przyniesie efekty. Ileż Firm dziekuje już na wstępie za współpracę wiedząc, że i tak te pieniądze nie pójdą na sport tylko na odprawy i pensje panów prezesów od siedmiu boleści.
Pozwól, że sprostuję i odpowiem:
"Jak można zrobić 4 bańki długu spuszczając drużynę co sezon lige niżej ???"
To pytanie zawiera podstawowy błąd - nie spadaliśmy co sezon o ligę niżej - ostatnie 2 spadki (2002 i 2008) oddziela 6 lat.
Ale to nie ma znaczenia ponieważ - DZIAŁALNOŚĆ SPORTOWA NIE PRZYNOSI ZYSKÓW. Np. w tym sezonie JEDYNYM meczem, do którego klub nie dopłacił było spotkanie z Unią Tarnów - tzn. wpływy z biletów zróznoważyły koszt organizacji spotkania.
"Trzeba w końcu oddzielić sport od remontów nawet kosztem wspinania się od A-klasy."
Zgadzam się z Tobą. Obawiam się jednak, że znajdzie się spora rzesza kibiców, którzy "na A-klasę chodzić nie będą"
"Przecież te niegospodarne bałwany - które nawet nie odczuwają potrzeby zatrudnienia kogoś od marketingu"
Po pierwsze nie wiem o których bałwanach mówisz - obecny Prezes pracuje od kilkunastu dni...
Po drugie "ktoś od marketingu" jest potrzebnym ale w sytuacji, gdy tnie się koszty na maksa zatrudnianie kolejnej osoby to właśnie niegospodarność.
"mogą sobie robić długi na swoim podwórku, nie wplątując w to sekcji piłkarskiej"
Zdajesz sobie sprawę, że długi to w zdecydowanym zakresie skutek istnienia części sportowej SSA ?
"Sekcja piłkarska zacznie małymi krokami działać samodzielnie i to na pewno przyniesie efekty. Ileż Firm dziekuje już na wstępie za współpracę wiedząc, że i tak te pieniądze nie pójdą na sport tylko na odprawy i pensje panów prezesów od siedmiu boleści."
W pierwszą część Twojej wypowiedzi wierzę głęboko (ale głowy bym nie dał). Jednak nie wydaje mi się, żeby nagle (KRYZYS?) wszyscy rzucili się do sponsorowania Hutnika w przypadku "nowego otwarcia" - bez "panów prezesów od siedmiu boleści".

- stefan batory
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
- stefan batory
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
Jeżeli mogę z Myślenickiej perspektywy skomentować kilka spraw o których pisaliście:
Moim zdaniem oddzielenie sekcji piłkarskiej od remontowej o ile pomysłem jest dobrym, o tyle nie mamy żadnych gwarancji, że da to jakikolwiek efekt "na plus". Podczas drogi do/z Tarnowa dowiedziałem się np. że samo utrzymanie drużyny to koszt ok. 60 tys zł miesięcznie. Czy sądzicie, że wpływ z reklam i biletów są w stanie zbilansować się z kosztami? Moim zdaniem nie. Nawet gdyby na każdy mecz przychodziło po dwa tysiące kibiców...
Działania marketingowe wcale nie muszą wychodzić od marketingowca zatrudnionego w klubie. Może to wychodzić od nas, a koordynować może to osoba fikcyjnie zatrudniona w klubie (jeżeli by się ktoś taki znalazł), byle by tylko było przyzwolenie "odgórne" żeby coś się działo w tej materii. Ja mogę pomóc angażując w to swoją firmę (a możemy zrobić trochę rzeczy "wizualnych"). Sądzę, że się znajdzie wiele takich osób.
Spadnięcie do A-klasy to według mnie śmierć klubu. I piłkarsko i kibicowsko - zobaczcie ilu teraz ludzi się odwróciło od Hutnika, a wcale nie jest na przedostatnim stopniu piłkarskiej hierarchii...
Natomiast sama sytuacja odcięcia się od "Hutniczych dziadów", którzy na prawdę odstraszają sponsorów, może coś pomóc.
Tylko czy ktoś się odważy wykupić klub (część sportową) - a słyszałem, że Prezesi są skłonni to uczynić nawet za symboliczną kwotę? Ryzyko jest ogromne, bo historia zapamięta nie tych którzy klub zabijali, tylko tych którzy pogrzebali...
Moim zdaniem oddzielenie sekcji piłkarskiej od remontowej o ile pomysłem jest dobrym, o tyle nie mamy żadnych gwarancji, że da to jakikolwiek efekt "na plus". Podczas drogi do/z Tarnowa dowiedziałem się np. że samo utrzymanie drużyny to koszt ok. 60 tys zł miesięcznie. Czy sądzicie, że wpływ z reklam i biletów są w stanie zbilansować się z kosztami? Moim zdaniem nie. Nawet gdyby na każdy mecz przychodziło po dwa tysiące kibiców...
Działania marketingowe wcale nie muszą wychodzić od marketingowca zatrudnionego w klubie. Może to wychodzić od nas, a koordynować może to osoba fikcyjnie zatrudniona w klubie (jeżeli by się ktoś taki znalazł), byle by tylko było przyzwolenie "odgórne" żeby coś się działo w tej materii. Ja mogę pomóc angażując w to swoją firmę (a możemy zrobić trochę rzeczy "wizualnych"). Sądzę, że się znajdzie wiele takich osób.
Spadnięcie do A-klasy to według mnie śmierć klubu. I piłkarsko i kibicowsko - zobaczcie ilu teraz ludzi się odwróciło od Hutnika, a wcale nie jest na przedostatnim stopniu piłkarskiej hierarchii...
Natomiast sama sytuacja odcięcia się od "Hutniczych dziadów", którzy na prawdę odstraszają sponsorów, może coś pomóc.
Tylko czy ktoś się odważy wykupić klub (część sportową) - a słyszałem, że Prezesi są skłonni to uczynić nawet za symboliczną kwotę? Ryzyko jest ogromne, bo historia zapamięta nie tych którzy klub zabijali, tylko tych którzy pogrzebali...
Hutnik Kraków oddział Myślenice
"Jak można zrobić 4 bańki długu spuszczając drużynę co sezon lige niżej ???"
To pytanie zawiera podstawowy błąd - nie spadaliśmy co sezon o ligę niżej - ostatnie 2 spadki (2002 i 2008) oddziela 6 lat.
Pytanie to nie błąd, raczej było użyte w przenośni a ciągłe spadki to chyba fakt bo jakiś awans trudno mi sobie przypomnieć.
Po pierwsze nie wiem o których bałwanach mówisz - obecny Prezes pracuje od kilkunastu dni...
Po drugie "ktoś od marketingu" jest potrzebnym ale w sytuacji, gdy tnie się koszty na maksa zatrudnianie kolejnej osoby to właśnie niegospodarność.
Bałwany to leśne dziadki z Zarządu. Czy obecny Prezes coś zmieni, nie sądzę, lecz fakt myślałem raczej o poprzednikach.
Biznes polega na tym, że żeby zarobić trzeba najpierw zainwestować i absolutnie się tutaj z Tobą nie zgadzam, że zatrudnienie osoby od marketingu to niegospodarność. Efekty pracy takiej osoby zwracają się bardzo szybko.
Zdajesz sobie sprawę, że długi to w zdecydowanym zakresie skutek istnienia części sportowej SSA ?
Zdaję sobie z tego sprawę i się wcale temu nie dziwię. Z takim podejściem leśnych dziadków, którzy myślą, że Hutnik jest nadal w ekstraklasie i że sponsorzy sami będą się pchali drzwiami i oknami lepiej nie będzie.
Metal czy jest jakiś pomysł, jeśli Hutnik nie zostanie zgłoszony do rozgrywek w nowym sezonie ?
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
1) Skąd wziąć pieniążki na pensję marketingowca w sytuacji, gdy zalega się z płatnościami za WSZYSTKO? (powiększyć zadłużenie ?!?). Co do bilansu FINANSOWEGO - zapytaj P.D.
2) Jeśli SSA zdecyduje się wycofać drużynę z rozgrywek to chyba będzie czas, aby kibice wzięli sprawy w swoje ręce - wtedy okaże się kto kocha Hutnika a kto wkłada patyk w szprychy.
2) Jeśli SSA zdecyduje się wycofać drużynę z rozgrywek to chyba będzie czas, aby kibice wzięli sprawy w swoje ręce - wtedy okaże się kto kocha Hutnika a kto wkłada patyk w szprychy.

Jeśli SSA zdecyduje się wycofać drużynę z rozgrywek to chyba będzie czas, aby kibice wzięli sprawy w swoje ręce - wtedy okaże się kto kocha Hutnika a kto wkłada patyk w szprychy.
Biorąc pod uwagę politykę informacyjną leśnych dziadków, żebyśmy się tego nie dowiedzieli z gazet parę dni przed rozpoczęciem sezonu.
metal pisze:1) Skąd wziąć pieniążki na pensję marketingowca w sytuacji, gdy zalega się z płatnościami za WSZYSTKO? (powiększyć zadłużenie ?!?). Co do bilansu FINANSOWEGO - zapytaj P.D.
Trochę naciągając sprawę, to marketingowiec powinien przynajmniej na siebie zarabiać, więc tutaj nie chodzi o pieniądze dla niego. Zwłaszcza, że można z urzędu pracy wziąć bezrobotnego i zatrudnić jako stażystę, którego wynagrodzenie pokrywa urząd pracy. Problemem są według mnie pieniądze na jego działania - "z pustego i Salomon...". Jednak przykład Piotrka Danka pokazuje, że nawet posiadając bardzo ograniczony budżet można przeistoczyć w pewne efekty.
metal pisze:2) Jeśli SSA zdecyduje się wycofać drużynę z rozgrywek to chyba będzie czas, aby kibice wzięli sprawy w swoje ręce - wtedy okaże się kto kocha Hutnika a kto wkłada patyk w szprychy.
Metalu drogi, jakie masz pomysły na objęcie sterów przez kibiców? Za mało jest nas na inicjatywę typu "kupmy klub". Jestem szczerze za tym żeby coś zrobić, tylko tak jak napisałem w poście wyżej - odpowiedzialność jest ogromna.
Hutnik Kraków oddział Myślenice
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
Hotmind:
Jeśli SSA wycofa drużynę, to nie MY będziemy grabarzami, tylko ONI. A grupa ludzi, która ewentualnie reaktywuje sekcję, będzie postrzegana jako ratunek, a nie zguba (jak sądzę).
Co do "objęcia sterów" - myślę, że "nieliczni lecz fanatyczni" dysponują potencjałem pozwalającym wierzyć w sukces niekoniecznie na poziomie III ligi. Więcej niestety nie mogę powiedzieć, więc proszę nie ciągnij mnie za język
Jeśli SSA wycofa drużynę, to nie MY będziemy grabarzami, tylko ONI. A grupa ludzi, która ewentualnie reaktywuje sekcję, będzie postrzegana jako ratunek, a nie zguba (jak sądzę).
Co do "objęcia sterów" - myślę, że "nieliczni lecz fanatyczni" dysponują potencjałem pozwalającym wierzyć w sukces niekoniecznie na poziomie III ligi. Więcej niestety nie mogę powiedzieć, więc proszę nie ciągnij mnie za język

-
Panowie,
jest tutaj kilku na forum, ktorzy są zapewne wiekowo 30+ i mają gorące serca, ale (na szczęście!) chłodne głowy. Młodzież ma i gorące serca, i gorące głowy - co jest sprawą wspaniałą, niemniej nieco niebezpieczną
Dlatego uważam, że wszelkie ruchy, jakie ewentualnie byłyby przez środowisko kibicowskie podejmowane, MUSZĄ być spokojnie, w zaufanym gronie, po wielokroć przedyskutowane. Forum to nie miejsce na takie dyskursy!!!
NATOMIAST wciąż podkreślam, informacja na temat tego, co się złego i dobrego w Hutniku dzieje MUSI być upubliczniana!!! Nie może być tak, że kibice dowiedzą się o niezgłoszeniu drużyny do rozgrywek z "Wybiórczej". Dlatego tak bardzo potrzebny jest nam człowiek do kontaktów z Zarzadem. Taki, który bedzie kierował rozsądne pytania do Prezesa i przekazywał od Niego informacje dla nas. To jest pierwszy krok do tego, aby w klubie zaczęło się dziac normalnie.
Ps. Nie, nie chodzi o to, żeby Prezes miał się przed nami z czegoś tłumaczyć! Chodzi tutaj o zapewnienie cywilizowanego dostępu do informacji.
jest tutaj kilku na forum, ktorzy są zapewne wiekowo 30+ i mają gorące serca, ale (na szczęście!) chłodne głowy. Młodzież ma i gorące serca, i gorące głowy - co jest sprawą wspaniałą, niemniej nieco niebezpieczną

Dlatego uważam, że wszelkie ruchy, jakie ewentualnie byłyby przez środowisko kibicowskie podejmowane, MUSZĄ być spokojnie, w zaufanym gronie, po wielokroć przedyskutowane. Forum to nie miejsce na takie dyskursy!!!
NATOMIAST wciąż podkreślam, informacja na temat tego, co się złego i dobrego w Hutniku dzieje MUSI być upubliczniana!!! Nie może być tak, że kibice dowiedzą się o niezgłoszeniu drużyny do rozgrywek z "Wybiórczej". Dlatego tak bardzo potrzebny jest nam człowiek do kontaktów z Zarzadem. Taki, który bedzie kierował rozsądne pytania do Prezesa i przekazywał od Niego informacje dla nas. To jest pierwszy krok do tego, aby w klubie zaczęło się dziac normalnie.
Ps. Nie, nie chodzi o to, żeby Prezes miał się przed nami z czegoś tłumaczyć! Chodzi tutaj o zapewnienie cywilizowanego dostępu do informacji.
ezswaz aN Hutnik
Tutaj macie pełen raport z krsu, jak nie widać to piscie na prv podesle mailem zainteresowanym osobom.
Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A.
INFORMACJE OGÓLNE
DANE TELEADRESOWE
Ulica: PTASZYCKIEGO 4
Kod pocztowy: 31-979
Miejscowość: KRAKÓW
Województwo: MAŁOPOLSKIE
Powiat: M. KRAKÓW
Gmina: M. KRAKÓW
Telefon: (1) 644-33-05
Faks: (1) 643-35-13
OCENA FIRMY
Rekomendowany maksymalny
kredyt kupiecki do salda: Niemożliwy do określenia
SCORING: 1 - wysoki poziom ryzyka
DANE IDENTYFIKUJĄCE
NIP: 678-285-21-91
REGON: 356467274
Numer KRS: KRS 0000106089
SPOSÓB REPREZENTACJI
Firmę może reprezentować:
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
STATUS
Forma prawna: S.A.
Firma zarejestrowana dnia: 17.04.2002
Status Działalności: Firma aktywna
ZARZĄD
PREZES ZARZĄDU: WŁADYSŁAW PRESAK
WICEPREZES ZARZĄDU: ANDRZEJ SZMYT
WYBRANE DANE FINANSOWE
Dane za okres od 01.01.2007 do 31.12.2007
Przychody: 9 638 603,51
Zysk netto: -352 033,30
Kapitał własny: -2 493 392,88
Zatrudnienie: 101-250
POWIĄZANIA KAPITAŁOWO-OSOBOWE
Znaleziono powiązania kapitałowo-osobowe
Sprawdź w sekcji
ZALEGŁOŚCI PŁATNICZE
Sprawdź w sekcji
INFORMACJE PRASOWE
Brak informacji
INFORMACJE Z KRS
INFORMACJE PODSTAWOWE
Dane identyfikujące:
KRS KRS 0000106089
REGON 356467274
NIP 678-285-21-91
Forma prawna:
SPÓŁKA AKCYJNA
Nazwa rejestrowa:
Hutnik KRAKÓW SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA
Adres rejestrowy:
Miasto KRAKÓW
Ulica PTASZYCKIEGO 4
Kod pocztowy 31-979
Poczta KRAKÓW
Województwo MAŁOPOLSKIE
Powiat M. KRAKÓW
Gmina M. KRAKÓW
Czy firma działa z innymi podmiotami na podstawie umowy cywilnej:
NIE
Dzień rejestracji firmy w KRS:
17.04.2002
Czas na jaki utworzono spółkę:
NIEOZNACZONY
Data podpisania umowy lub statutu firmy:
11.02.2002
HISTORIA ZMIAN W UMOWIE
W dniu 03.02.2004 dokonano zmian w umowie lub statucie firmy:
29 MAJA 2003 ROKU, KANCELARIA NOTARIALNA KATARZYNA GRUSZCZYŃSKA, WOJCIECH GRUSZCZYŃSKI, KRAKÓW REPERTORIUM A NR 15321/2003 - ZMIANA PKT VIII I XIII STATUTU
W dniu 03.08.2007 dokonano zmian w umowie lub statucie firmy:
12.06.2007 R., NOTARIUSZ WOJCIECH GRUSZCZYŃSKI, KANC. NOT. W KRAKOWIE, REP. A NR 10971/2007 - WYKREŚLENIE PKT XXX STATUTU
INFORMACJE O UTWORZENIU FIRMY
W dniu rejestracji firma następujące dane dotyczące utworzenia
Rodzaj zdarzenia Czas, na jaki utworzono spółkę Oznaczenie pisma Czy wspólnik może mieć jeden czy więcej udziałów Dodatkowy uprawnienia osobiste akcjonariuszy Prawo do udziału w zyskach
Wpisano NIEOZNACZONY NIE TAK
KAPITAŁ ZAKŁADOWY
W dniu rejestracji firma posiadała następujący kapitał
Rodzaj zdarzenia Wysokość kapitału zakładowego
Określono 500 000,00
W dniu 03.02.2004 firma posiadała następujący kapitał
Podniesiono kapitał 558 000,00
WARTOŚĆ UDZIAŁÓW ZA APORT
W dniu rejestracji firma posiadała następujący wartośc udziałów za aport
Rodzaj zdarzenia Wartość udziałów za aport
Określono 455 000,00
EMISJA AKCJI
W dniu rejestracji firma dokonała emisji akcji
Rodzaj zdarzenia Nazwa serii akcji Liczba akcji w danej serii Uprzywilejowanie
Emisja akcji SERIA A 5 000 AKCJE NIE SĄ UPRZYWILEJOWANE
W dniu 03.02.2004 firma dokonała emisji akcji
Emisja akcji B 580 AKCJE NIE SĄ UPRZYWILEJOWANE
AKTUALNY ZARZĄD
HISTORIA ZMIAN W ZARZĄDZIE
W dniu rejestracji firma posiadała nastepujący skład zarządu
Rodzaj zdarzenia Nazwisko lub firma reprezentującego Imiona reprezentanta PESEL/REGON Stanowisko Czy zawieszono ? Koniec zawieszenia
Powołano POPIOŁEK JAN 50122602095 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano KOCON WOJCIECH 55111503094 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
W dniu 11.10.2002 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Rodzaj zdarzenia Nazwisko lub firma reprezentującego Imiona reprezentanta PESEL/REGON Stanowisko Czy zawieszono ? Koniec zawieszenia
Odwołano POPIOŁEK JAN 50122602095 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano ZDRADZISZ JÓZEF 38041302436 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
W dniu 02.12.2002 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Powołano KOWALSKI MICHAŁ 52011203174 WICEPREZES ZARZĄDU NIE
Odwołano KOCON WOJCIECH 55111503094 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
Powołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676 PREZES ZARZĄDU NIE
W dniu 28.09.2005 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano ZDRADZISZ JÓZEF 38041302436 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
Powołano DANEK PIOTR JAN 81051503254 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
W dniu 11.10.2007 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Zmiana zmieniono (Stanowisko) PREZES ZARZĄDU na WICEPREZES ZARZĄDU
w odniesieniu do (dla pozycji: 1. HANDZIUK 2. WŁADYSŁAW 3. PESEL/REGON 45102702676)
Odwołano DANEK PIOTR JAN 81051503254 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
Powołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315 PREZES ZARZĄDU NIE
W dniu 26.11.2007 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676 WICEPREZES ZARZĄDU NIE
Odwołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano GIL MIECZYSŁAW WŁADYSŁAW 44010903391 PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ NIE
W dniu 19.03.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Zmiana zmieniono (Stanowisko) WICEPREZES ZARZĄDU na PREZES
w odniesieniu do (dla pozycji: 1. KOWALSKI 2. MICHAŁ 3. PESEL/REGON 52011203174)
Odwołano GIL MIECZYSŁAW WŁADYSŁAW 44010903391 PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ NIE
Powołano MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 WICEPREZES NIE
W dniu 22.04.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano KOWALSKI MICHAŁ 52011203174 PREZES NIE
Odwołano MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 WICEPREZES NIE
Powołano PRESAK WŁADYSŁAW 48061005873 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano SZMYT ANDRZEJ 48111204959 WICEPREZES ZARZĄDU NIE
RADA NADZORCZA
W dniu rejestracji firma posiadała nastepujący skład rady nadzorczej
Rodzaj zdarzenia Nazwisko organu nadzoru Imiona organu nadzoru PESEL
Powołano STANIEWSKI JAN 49100702171
Powołano BRODA MAREK 54051210332
Powołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676
W dniu 02.12.2002 dokonano nastepujących zmian w składzie rady nadzorczej
Odwołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676
Powołano NOWAK JAN 28081401376
Odwołano BRODA MAREK 54051210332
Powołano NIZIOŁEK STEFAN 41112401295
W dniu 28.09.2005 dokonano nastepujących zmian w składzie rady nadzorczej
Powołano GIL MIECZYSŁAW WŁADYSŁAW 44010903391
Powołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315
W dniu 10.10.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie rady nadzorczej
Odwołano NOWAK JAN 28081401376
Odwołano NIZIOŁEK STEFAN 41112401295
Odwołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315
Powołano PRACIAK KAZIMIERZ 47030203579
Powołano BUBKA JANUSZ 53040507095
Powołano KOBA MAREK 55082311117
PROKURENCI
W dniu 26.11.2007 dokonano nastepujących zmian w składzie prokurentów
Rodzaj zdarzenia Nazwisko prokurenta Imiona prokurenta PESEL Rodzaj prokury
Udzielono prokury MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 PROKURA SAMOISTNA
W dniu 19.03.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie prokurentów
Odwołano prokurę MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 PROKURA SAMOISTNA
Udzielono prokury KAWALEC SŁAWOMIR ADAM 56090204554 PROKURA SAMOISTNA
W dniu 06.02.2009 dokonano nastepujących zmian w składzie prokurentów
Odwołano prokurę KAWALEC SŁAWOMIR ADAM 56090204554 PROKURA SAMOISTNA
Udzielono prokury ORACZEWSKI ANDRZEJ 57103004817 ŁĄCZNA Z CZŁONKIEM ZARZĄDU
RODZAJ DZIAŁALNOŚCI
W dniu rejestracji firma posiadała nastepującą działalność
Rodzaj zdarzenia Przedmiot działania wg PKD
Rozpoczeto działalność 01 41 B DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA ZWIĄZANA Z ZAGOSPODAROWANIEM TERENÓW ZIELENI
Rozpoczeto działalność 22 DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA, POLIGRAFIA I REPRODUKCJA ZAPISANYCH NOŚNIKÓW INFORMACJI
SPRAWOZDANIA FINANSOWE
Rodzaj zdarzenia Za rok Data Od Data Do
Złożono sprawozdanie finansowe 2003 01.01.2003 31.12.2003
Złożono sprawozdanie finansowe 2004 01.01.2004 31.12.2004
Złożono sprawozdanie finansowe 2005 01.01.2005 31.12.2005
Złożono sprawozdanie finansowe 2006 01.01.2006 31.12.2006
Złożono sprawozdanie finansowe 2007 01.01.2007 31.12.2007
DANE FINANSOWE
01.01.2007 01.01.2006 01.01.2005 01.01.2004 01.01.2003 01.01.2002
Na dzień: 31.12.2007 31.12.2006 31.12.2005 31.12.2004 31.12.2003 31.12.2002
-BILANS
-A. Aktywa trwałe 412 417,73 516 017,85 505 676,98 429 940,38 428 027,64 455 481,28
-I. Wartości niematerialne i prawne 281 402,60 299 825,78 319 486,46 339 147,14 358 807,82 378 468,50
1. Koszty zakończonych prac rozwojowych 0,00 0,00 0,00
2. Wartość firmy 0,00 0,00 0,00
3. Inne wartości niematerialne i prawne 281 402,60 299 825,78 319 486,46 339 147,14 358 807,82 378 468,50
4. Zaliczki na wartości niematerialne i prawne 0,00 0,00 0,00
-II. Rzeczowe aktywa trwałe 43 220,13 48 716,07 48 125,52 56 030,24 52 018,82 60 965,78
-1. Środki trwałe 43 220,13 48 716,07 48 125,52 56 030,24 52 018,82 60 965,78
a. Grunty w tym prawa wieczyste 0,00 0,00 0,00
b. Budynki, lokale i obiekty 15 615,00 16 563,00 17 511,00 18 459,00 19 407,00 20 355,00
c. Urządzenia techniczne i maszyny 15 651,38 17 920,22 9 040,80 6 946,64 3 042,00 0,00
d. Środki transportu 11 953,75 14 232,85 21 573,72 30 624,60 29 569,82 36 632,78
e. Inne środki trwałe 0,00 0,00 3 978,00
2. Środki trwałe w budowie 0,00 0,00 0,00
3. Zaliczki na środki trwałe 0,00 0,00 0,00
-III. Należności długoterminowe 0,00 0,00 0,00
1. Od jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
2. Od pozostałych jednostek 0,00 0,00 0,00
-IV. Inwestycje długoterminowe 0,00 0,00 0,00
1. Nieruchomości 0,00 0,00 0,00
2. Wartości niematerialne i prawne 0,00 0,00 0,00
-3. Długoterminowe aktywa finansowe 0,00 0,00 0,00
-a. W jednostkach powiązanych 0,00 0,00 0,00
i. udziały lub akcje 0,00 0,00 0,00
ii. inne papiery wartościowe 0,00 0,00 0,00
iii. udzielone pożyczki 0,00 0,00 0,00
iv. inne długoterminowe aktywa finansowe 0,00 0,00 0,00
-b. W pozostałych jednostkach 0,00 0,00 0,00
4. Inne inwestycje długoterminowe 0,00 0,00 0,00
-V. Długoterminowe rozliczenia międzyokresowe 87 795,00 167 476,00 138 065,00 34 763,00 17 201,00 16 047,00
1. Aktywa z tytułu odroczonego podatku dochodowego 87 795,00 167 476,00 138 065,00 34 763,00 17 201,00 16 047,00
2. Inne rozliczenia międzyokresowe 0,00 0,00 0,00
-B. Aktywa obrotowe 1 975 530,35 1 851 824,25 1 199 164,95 1 725 441,87 1 491 133,37 581 370,43
-I. Zapasy 10 527,41 13 880,60 12 073,00 85 800,03 18 728,05 3 776,20
1. Materiały 10 527,41 13 880,60 12 073,00 15 415,03 16 921,65 1 836,40
2. Półprodukty i produkty w toku 70 385,00 0,00 0,00
3. Produkty gotowe 0,00 0,00 0,00
4. Towary 0,00 1 806,40 1 939,80
5. Zaliczki na dostawy 0,00 0,00 0,00
-II. Należności krótkoterminowe 1 859 596,47 1 683 496,01 1 027 518,85 1 388 793,86 1 379 354,58 561 475,39
-1. Należności od jednostek powiązanych 40 934,92 63 434,92 77 303,05 0,00
-a. Z tytułu dostaw i usług w okresie spłaty 0,00 0,00 0,00
i. Do 12 miesięcy 0,00 0,00 0,00
ii. Powyżej 12 miesięcy 0,00 0,00 0,00
b. Inne 40 934,92 63 434,92 77 303,05 0,00
-2. Należności od pozostałych jednostek 1 767 222,03 1 636 339,09 986 583,93 1 325 358,94 1 302 051,53 561 475,39
-a. Z tytułu dostaw i usług w okresie spłaty 1 767 222,03 1 636 339,09 986 583,93 1 325 358,94 1 302 051,53 546 243,39
i. Do 12 miesięcy 1 767 222,03 1 636 339,09 986 583,93 1 325 358,94 1 302 051,53 546 243,39
b. Z tytułu podatków, dotacji, ceł, ZUS 0,00 0,00 15 232,00
c. Inne 92 374,44 47 156,92 0,00 0,00 0,00
d. Dochodzone na drodze sądowej 0,00 0,00 0,00
-III. Inwestycje krótkoterminowe 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
-1. Krótkoterminowe aktywa finansowe 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
i. Udziały lub akcje 0,00 0,00 0,00
ii. Inne papiery wartościowe 0,00 0,00 0,00
iii. Udzielone pożyczki 0,00 0,00 0,00
iv. Inne krótkoterminowe aktywa finansowe 0,00 0,00 0,00
-c. Środki pieniężne i inne aktywa pieniężne 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
i. Środki pieniężne w kasie i na rachunkach 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
ii. Inne środki pieniężne 0,00 0,00 0,00
iii. Inne aktywa pieniężne 0,00 0,00 0,00
2. Inne inwestycje krótkoterminowe 0,00 0,00 0,00
IV. Krótkoterminowe rozliczenia międzyokresowe 12 822,32 8 371,82 11 483,15 4 741,23 4 605,80 16 019,06
Aktywa razem 2 387 948,08 2 367 842,10 1 682 341,93 2 155 382,25 1 919 161,01 1 036 851,71
-A. Kapitał (fundusz) własny -2 493 392,88 -2 766 865,78 -2 183 332,71 -818 994,86 -417 597,90 -83 683,21
I. Kapitał (fundusz) podstawowy 558 000,00 558 000,00 558 000,00 558 000,00 558 000,00 500 000,00
II. Należne wpłaty na kapitał podstawowy -11 030,00 -11 030,00 -11 030,00 -11 000,00 -11 000,00 -14 338,00
III. Udziały (akcje) własne -49 104,00 0,00 25 000,00
IV. Kapitał (fundusz) zapasowy 27 900,00 27 900,00 27 900,00 27 900,00 27 900,00 0,00
V. Kapitał z aktualizacji wyceny 0,00 0,00 0,00
VI. Pozostałe kapitały rezerwowe 0,00 0,00 0,00
VII. Zysk (strata) z lat ubiegłych -2 716 229,58 -2 758 202,71 -1 344 790,86 -992 497,90 -594 345,21 0,00
VIII. Zysk (strata) netto -352 033,30 -583 533,07 -1 413 411,85 -352 292,96 -398 152,69 -594 345,21
IX. Odpisy z zysku netto w ciągu roku 0,00 0,00 0,00
-B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 4 881 340,96 5 134 707,88 3 865 674,64 2 974 377,11 2 336 758,91 1 120 534,91
-I. Rezerwy na zobowiązania 0,00 0,00 0,00
1. Rezerwa z tytułu odroczonego podatku doch. 0,00 0,00 0,00
-2. Rezerwa na świadczenia emerytalne i podobne 0,00 0,00 0,00
a. Długoterminowa 0,00 0,00 0,00
b. Krótkoterminowa 0,00 0,00 0,00
-3. Pozstałe rezerwy 0,00 0,00 0,00
-II. Zobowiązania długoterminowe 9 327,51 25 333,47 41 333,43 0,00 0,00 0,00
1. Wobec jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
-2. Wobec pozostałych jednostek 9 327,51 25 333,47 41 333,43 0,00 0,00 0,00
a. Kredyty i pożyczki 0,00 0,00 0,00
b. Z tytułu emisji dłużnych papierów wartościowych 0,00 0,00 0,00
c. Inne zobowiązania finansowe 0,00 0,00 0,00
d. Inne 0,00 0,00 0,00
-III. Zobowiązania krótkoterminowe 4 872 013,45 5 109 374,41 3 824 341,21 2 974 377,11 2 336 758,91 1 120 534,91
-1. Wobec jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
-a. Z tytułu dostaw i usług o okresach wymagalności 0,00 0,00 0,00
b. Inne 0,00 0,00 0,00
-2. Wobec pozostałych jednostek 4 872 013,45 5 097 828,94 3 809 800,74 2 959 477,35 2 315 110,07 1 098 886,07
a. Kredyty i pożyczki 17 333,29 15 993,96 37 205,86 111 204,19 66 324,87 39 134,34
-d. Z tytułu dostaw i usług o okresach wymagalności 411 173,60 660 221,29 539 629,55 217 039,69 157 061,91 178 691,79
i. Do 12 miesięcy 411 173,60 660 221,29 539 629,55 217 039,69 157 061,91 178 691,79
e. Zaliczki otrzymane na dostawy 0,00 0,00 0,00
f. Zobowiązania wekslowe 0,00 0,00 0,00
g. Z tytułu podatków, ceł, ZUS i innych świadczeń 3 932 945,09 3 858 812,35 2 853 697,71 1 762 379,70 1 502 912,06 427 459,11
h. Z tytułu wynagrodzeń 454 062,09 449 300,16 349 892,19 525 379,49 547 053,76 399 228,99
i. Inne 51 178,59 113 501,18 29 375,43 343 474,28 41 757,47 54 371,84
-3. Fundusze specjalne 5 320,79 11 545,47 14 540,47 14 899,76 21 648,84 21 648,84
a. ZFSS 0,00 0,00 0,00
b. ZFRON 0,00 0,00 0,00
c. Pozostałe 0,00 0,00 0,00
-IV. Rozliczenia międzyokresowe 0,00 0,00 0,00
1. Ujemna wartość firmy 0,00 0,00 0,00
-2. Inne rozliczenia międzyokresowe 0,00 0,00 0,00
a. Długoterminowe 0,00 0,00 0,00
b. Krótkoterminowe 0,00 0,00 0,00
Pasywa razem 2 387 948,08 2 367 842,10 1 682 341,93 2 155 382,25 1 919 161,01 1 036 851,70
Okres sprawozdawczy od: 01.01.2007 01.01.2006 01.01.2005 01.01.2004 01.01.2003 01.01.2002
Okres sprawozdawczy do: 31.12.2007 31.12.2006 31.12.2005 31.12.2004 31.12.2003 31.12.2002
-RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT (WERSJA KALKULACYJNA)
-A. Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów w tym: 0,00 0,00 0,00
-od jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
I. Przychody netto ze sprzedaży produktów 0,00 0,00 0,00
II. Przychody netto ze sprzedaży towarów i materiałów 0,00 0,00 0,00
-B. Koszty sprzedanych produktów, towarów i materiałów w tym: 0,00 0,00 0,00
-jednostkom powiązanym 0,00 0,00 0,00
I. Koszt wytworzenia sprzedanych produktów 0,00 0,00 0,00
II. Wartość sprzedanych towarów i materiałów 0,00 0,00 0,00
C. Zysk (strata) brutto ze sprzedaży (A-B) 0,00 0,00 0,00
D. Koszty sprzedaży 0,00 0,00 0,00
E. Koszty ogólnego zarządu 0,00 0,00 0,00
F. Zysk (strata) ze sprzedaży (C-D-E) 0,00 0,00 0,00
-G. Pozostałe przychody operacyjne 0,00 0,00 0,00
I. Zysk ze zbycia niefinansowych aktywów trwałych 0,00 0,00 0,00
II. Dotacje 0,00 0,00 0,00
III. Inne przychody operacyjne 0,00 0,00 0,00
-H. Pozostałe koszty operacyjne 0,00 0,00 0,00
I. Strata ze zbycia niefinansowych aktywów trwałych 0,00 0,00 0,00
II. Aktualizacja wartości aktywów niefinansowych 0,00 0,00 0,00
III. Inne koszty operacyjne 0,00 0,00 0,00
I. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (F+G-H) 0,00 0,00 0,00
-J. Przychody finansowe 0,00 0,00 0,00
-I. Dywidendy i udziały w zyskach w tym 0,00 0,00 0,00
- od jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
-II. Odsetki w tym 0,00 0,00 0,00
III. Zysk ze zbycia inwestycji 0,00 0,00 0,00
IV. Aktualizacja wartości inwestycji 0,00 0,00 0,00
V. Inne 0,00 0,00 0,00
-K. Koszty finansowe 0,00 0,00 0,00
-I. Odsetki w tym: 0,00 0,00 0,00
- dla jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
II. Strata ze zbycia inwestycji 0,00 0,00 0,00
III Aktualizacja wartości inwestycji 0,00 0,00 0,00
IV. Inne 0,00 0,00 0,00
L. Zysk (strata) z działaności gospodarczej (I+J-K) 0,00 0,00 0,00
-M. Wynik zdarzeń nadzwyczajnych (M.I.-M.II) 0,00 0,00 0,00
I. Zyski nadzwyczajne 0,00 0,00 0,00
II. Straty nadzwyczajne 0,00 0,00 0,00
N. Zysk (strata) brutto (L-+M) 0,00 0,00 0,00
O. Podatek dochodowy 0,00 0,00 0,00
P. Pozostałe obowiązkowe zmniejszenia zysku (zwiększenia straty) 0,00 0,00 0,00
R. Zysk (strata) netto (N-O-P) 0,00 0,00 0,00
Okres sprawozdawczy od: 01.01.2007 01.01.2006 01.01.2005 01.01.2004 01.01.2003 01.01.2002
Okres sprawozdawczy do: 31.12.2007 31.12.2006 31.12.2005 31.12.2004 31.12.2003 31.12.2002
-RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT (WERSJA PORÓWNAWCZA)
-A. Przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi, w tym: 9 638 603,51 6 340 375,38 4 267 566,29 5 183 425,43 4 933 753,71 2 151 617,59
I. Przychody netto ze sprzedaży produktów 9 632 529,01 6 343 486,71 4 257 331,17 5 112 885,32 4 156 799,72 1 275 595,13
II. Zmiana stanu produktów 4 450,50 -3 111,33 -63 643,08 70 520,43 -11 412,28 16 019,06
III Koszt wytworzenia produktów na własne potrzeby jed. 0,00 0,00 0,00
IV. Przychody netto ze sprzedaży towarów i materiałów 1 624,00 73 878,20 19,68 788 366,27 860 003,40
-B. Koszty działalności operacyjnej 9 768 838,79 6 903 155,57 5 506 330,63 5 428 737,42 5 259 854,93 2 604 752,15
I. Amortyzacja 47 418,96 36 224,65 33 418,36 47 063,95 32 504,62 48 663,84
II. Zużycie materiałów i energii 1 100 063,81 821 381,43 534 451,15 601 428,14 384 368,14 126 262,65
III. Usługi obce 1 238 385,76 645 834,21 507 412,09 528 984,42 520 443,74 246 809,83
-IV. Podatki i opłaty w tym: 309 143,50 265 185,60 223 275,02 47 790,93 55 974,50 22 748,23
- podatek akcyzowy 0,00 0,00 0,00
V. Wynagrodzenia 5 891 796,65 4 279 726,62 3 447 269,58 3 524 205,10 2 827 610,17 1 020 155,07
VI. Ubezpieczenia społeczne i inne świadczenia 1 048 794,97 770 880,02 589 439,44 607 525,94 531 717,07 192 584,53
VII. Pozostałe koszty rodzajowe 131 321,14 83 923,04 102 268,10 71 719,26 112 894,15 57 751,37
VIII. Wartość sprzedanych towarów i materiałów 1 914,00 68 796,89 19,68 794 342,54 889 776,63
C. Zysk (strata) ze sprzedaży (A-B) 130 235,28 -562 780,19 -1 238 764,34 -245 311,99 -326 101,22 -453 134,56
-D. Pozostałe przychody operacyjne 113 981,01 216 957,92 210 053,85 71 401,95 73 286,21 28 509,31
II. Dotacje 0,00 0,00 26 175,51
III. Inne przychody operacyjne 113 981,01 216 957,92 210 053,85 71 401,95 73 286,21 2 333,80
-E. Pozostałe koszty operacyjne 115 326,07 172 818,77 171 964,54 62 524,33 25 612,45 183 253,48
III. Inne koszty operacyjne 115 326,07 172 818,77 171 964,54 62 524,33 25 612,45 183 253,48
F. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (C+D-E) -131 580,34 -518 641,04 -1 200 675,03 -236 434,37 -278 427,46 -607 878,73
-G. Przychody finansowe 2 075,80 9 227,20 4 957,80 6 354,17 5 812,91 2 717,14
-II. Odsetki w tym 2 075,80 9 227,20 4 957,80 6 221,66 5 709,36 217,14
V. Inne 132,51 103,55 2 500,00
-H. Koszty finansowe 142 847,76 99 702,23 320 996,62 141 026,66 126 692,14 5 230,62
-I. Odsetki w tym: 142 847,76 99 702,23 296 444,62 141 026,66 78 377,83 5 162,92
II. Strata ze zbycia inwestycji 24 552,00 0,00 0,00 0,00
IV. Inne 0,00 48 314,31 67,70
I. Zysk (strata) z działaności gospodarczej (F+G-H) -272 352,30 -609 116,07 -1 516 713,85 -371 106,86 -399 306,69 -610 392,21
-J. Wynik zdarzeń nadzwyczajnych (J.I.-J.II) 1 251,90 0,00 0,00
I. Zyski nadzwyczajne 1 251,90 0,00 0,00
K. Zysk (strata) brutto (I-+J) -272 352,30 -609 116,07 -1 516 713,85 -369 854,96 -399 306,69 -610 392,21
L. Podatek dochodowy 3 828,00 103 302,00 -17 562,00 -1 154,00 -16 047,00
M. Pozostałe obowiązkowe zmniejszenia zysku (zwiększenia straty) 0,00 0,00 0,00
N. Zysk (strata) netto (K-L-M) -352 033,30 -583 533,07 -1 413 411,85 -352 292,96 -398 152,69 -594 345,21
DANE FINANSOWE
ANALIZA WSKAŹNIKOWA
-TABELA Z WYNIKAMI ANALIZY POZIOMEJ RACHUNKU ZYSKÓW I STRAT (DYNAMIKA)
2007 2006 2005 2004 2003
Przychody z sprzedaży 52,02 % 48,57 % -17,67 % 5,06 % 129,30 %
Koszty działalności operacyjnej 41,51 % 25,37 % 1,43 % 3,21 % 101,93 %
Wynagrodzenia 37,67 % 24,15 % -2,18 % 24,64 % 177,17 %
Zysk/strata ze sprzedaży n/a n/a n/a n/a n/a
Pozostałe przychody operacyjne -47,46 % 3,29 % 194,19 % -2,57 % 157,06 %
Pozostałe koszty operacyjne -33,27 % 0,50 % 175,04 % 144,12 % -86,02 %
Zyska/strata z działalności operacyjnej n/a n/a n/a n/a n/a
Przychody finansowe -77,50 % 86,11 % -21,98 % 9,31 % 113,93 %
Koszty finansowe 43,27 % -68,94 % 127,61 % 11,31 % 2322,12 %
Zyska/strata z działalności gospodarczej n/a n/a n/a n/a n/a
Wynik zdarzeń nadzwyczajnych n/a n/a n/a n/a n/a
Zysk brutto n/a n/a n/a n/a n/a
Podatek dochodowy n/a -96,29 % n/a n/a n/a
Zysk netto n/a n/a n/a n/a n/a
-STRUKTURA BILANSU
2007 2006 2005 2004 2003 2002
Udział aktywów trwałych 17,27% 21,79% 30,06% 19,95% 22,30% 43,93%
Udział aktywów obrotowych 82,73% 78,21% 71,28% 80,05% 77,70% 56,07%
-PŁYNNOŚĆ FINANSOWA
Algorytmy, które stosowane w analizie sprawności zarządzania miały następującą postać:
Płynność bieżąca = Aktywa obrotowe
Zobowiązania krótkoterminowe
Płynność szybka = Należności krótkoterminowe + Inwestycje krótkoterminowe
Płynność gotówkowa = Inwestycje krótkoterminowe
Wskaźnik płynności bieżącej 0,405 0,362 0,314 0,580 0,638 0,519
Wskaźnik płynności szybkiej 0,401 0,358 0,302 0,550 0,628 0,501
Wskaźnik płynności gotowką 0,019 0,029 0,033 0,083 0,038 0,000
-SPRAWNOŚĆ ZARZĄDZANIA
Analiza wyników sprawności zarządzania w przedsiębiorstwach ma szczególne znaczenie. Prowadzi, bowiem do wyznaczenia wysokości cyklu konwersji gotówkowej. Badanie to prowadzone jest na dwóch poziomach wyrażonych w dniach lub razach.
Rotacja należności w razach 5,18 3,77 4,15 3,73 3,58 3,83
Rotacja należności w dniach 70,42 96,92 87,88 98,06 102,05 95,25
Rotacja zobowiązań w razach 1,98 1,24 1,12 1,74 2,11 1,92
Rotacja zobowiązań w dniach 184,50 294,13 327,09 210,02 172,87 190,09
Rotacja zapasów w razach 915,57 456,78 353,48 60,41 263,44 569,78
Rotacja zapasów w dniach 0,40 0,80 1,03 6,06 1,39 0,64
Cykl konwersji gotówkowej -113,68 -196,42 -238,18 -105,90 -69,44 -94,20
Algorytmy, które stosowane są w analizie płynności mają następującą postać:
Rotacja należności w razach = Przychody z sprzedaży
Należności krótkoterminowe
Rotacja zobowiązań w razach = Przychody z sprzedaży
Rotacja zapasów w razach = Przychody z sprzedaży
Zapasy
Rotacja należności w dniach = Należności krótkoterminowe x 365
Przychody z sprzedaży
Rotacja zobowiązań w dniach = Zobowiązania krótkoterminowe x 365
Przychody z sprzedaży
Rotacja zapasów w dniach = Zapasy x 365
Przychody z sprzedaży
Cykl konwersji gotówkowej [w dniach]:
rotacja należności + rotacja zapasów - rotacja zobowiązań
-ANALIZA ZYSKOWNOŚCI
Część ta jest szczególnie istotna dla właścicieli firmy, gdyż wskazuje na mozliwości osiągnięcia przez udziałowców zysków z ich inwestycji w postaci wniesionych kapitałów.
ROI -0,147 -0,246 -0,840 -0,163 -0,207 -0,573
ROE n/a n/a n/a n/a n/a n/a
Zyskowność przychodów -0,037 -0,092 -0,331 -0,068 -0,081 -0,276
Algorytmy, które stosowane w analizie sprawności zarządzania miały następującą postać:
ROI = Zysk netto
Aktywa ogółem
ROE = Zysk netto
Kapitały własne
Zyskowność sprzedaży = Zysk netto
Przychody ze sprzedaży
-ANALIZA POZIOMU ZADŁUŻENIA
Analizie poziomu zadłużenia szczególną wagę nadają banki, gdyż daje ona wiele odpowiedzi z punktu widzenia dostawcy kapitału. Nasze analizy dokonywane są na trzech poziomach. Poziom pierwszy to pokrycie aktywów. Wskazuje ono na zaangażowanie właściciela firmy (kapitał własny) w całość kapitału jaki posiada firma. W doktrynie uznaje się, że im wyższy poziom udziału kapitału własnego w sumie bilansowej tym firma jest bezpieczniejsza dla zewnętrznych dostawców kapitału (banków, firm udzielających kredytu kupieckiego). Z drugiej jednak strony należy pamiętać, że zbyt wysoki udział kapitałów własnych prowadzi do spadku zyskowności, gdyż właściciel firmy żąda wysokiej stopy zwrotu z takiej inwestycji. Wskaźnik ten wylicza się stosując następujący algorytm:
Pokrycie aktywów = Suma aktywów
Kapitały własne
Wskaźnik zadłużenia ogólnego = Zobowiązania krótkoterminowe + zobowiązania
Kapitały własne
Dane pochodzące z tego wskaźnika informują o tym kto w większym stopniu finansuje tą firmę: czy właściciel (kapitał własny), czy zewnętrzni dostawcy kapitału (banki, dostawcy sprzedający na kredyt kupiecki)?
Pokrycie aktywów trwałych = Kapitały własne
Aktywa trwałe
Pokrycie aktywów -0,96 -0,86 -0,77 -2,63 -4,60 -12,39
Wskaźnik zadłużenia ogólnego -1,96 -1,86 -1,77 -3,63 -5,60 -13,39
Pokrycie aktywów trwałych -6,05 -5,36 -4,32 -1,90 -0,98 -0,18
-ANALIZA PRODUKTYWNOŚCI
Ostatnią grupą wskaźników są wskaźniki świadczące o poziomie produktywności aktywów oraz aktywów trwałych. Algorytmy tych wskaźników mają następującą postać: Produktywność aktywów = Przychody ze sprzedaży
Aktywa ogółem
Produktywność aktywów trwałych = Przychody ze sprzedaży
Aktywa trwałe
Produktywność aktywów 4,04 2,68 2,54 2,40 2,57 2,08
Produktywnośc aktywów trwałych 23,37 12,29 8,44 12,06 11,53 4,72
-OCENA PRAWDOPODOBIEŃSTWA UPADŁOŚCI
InfoVeriti przeprowadza badania w zakresie prawdopodobieństwa upadłości dla polskich przedsiębiorstw. Na podstawie naszych badań wykazano jakie wskaźniki najlepiej potrafią wskazać prawdopodobieństwo upadku firmy oraz wartości jakie uznane są za krytyczne. Poniżej prezentujemy wskaźniki dla sektora, w którym działa firma wraz z ich krytycznymi wartościami:
Wskaźnik Wrażliwość Wartość krytyczna
rotacja należności w dniach 82,80% 104,59
cykl konwersji gotówkowej 89,10% -100,48
rotacja zobowiązań w dniach 89,50% 214,05
pokrycie majątku trwałego 91,70% -0,12
kapitał obrotowy 91,80% -63,60%
zyskowność sprzedaży 91,90% -0,15
ROI 91,90% -0,22
ROE 92,90% -0,21
Firma osiągnęła następujące wyniki na tych wskaźnikach (badanie dotyczy zawsze ostatniego roku obrotowego):
Wskaźnik Wartość krytyczna [2007]
rotacja należności w dniach 70,42
cykl konwersji gotówkowej -113,68
rotacja zobowiązań w dniach 184,50
pokrycie majątku trwałego -6,05
kapitał obrotowy -121,30 %
zyskowność sprzedaży -0,04
ROI -0,15
ROE n/a
Porównanie to pokazuje, że nie ma bezpośrednich przesłanek, które świadczyć mogą o zagrożeniu bankructwem firmy.
POWIĄZANIA KAPITAŁOWE
INFORMACJE DOTYCZĄCE OSÓB
BRODA, MAREK
Data Firma Rodzaj zdarzenia Dotyczy Stanowisko/Funkcja Ilość Udziałów Wartośc Udziałów
28.02.2002 AGENCJA REKLAMOWO-POLIGRAFICZNA KM - GRAF SP. J. M. I J. BRODA K. I B. KOZIEŁ Powołano Zarząd CZŁONEK
28.02.2002 AGENCJA REKLAMOWO-POLIGRAFICZNA KM - GRAF SP. J. M. I J. BRODA K. I B. KOZIEŁ Został Wspólnicy
17.04.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Rada nadzorcza
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Rada nadzorcza
GIL, MIECZYSŁAW
Data Firma Rodzaj zdarzenia Dotyczy Stanowisko/Funkcja Ilość Udziałów Wartośc Udziałów
12.06.2001 TVN SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
06.08.2001 TVN SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
24.08.2001 AGENCJA ROZWOJU PRZEMYSŁU S.A. Powołano Rada nadzorcza
18.03.2002 AGENCJA ROZWOJU PRZEMYSŁU S.A. Odwołano Rada nadzorcza
20.01.2004 ARKA S.A. W LIKWIDACJI Powołano Rada nadzorcza
30.07.2004 RECYKLER M. JASEK SP. J. Udzielono Prokurenci
01.09.2004 CENTRUM KSZTAŁCENIA I SZKOLENIA SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
28.09.2005 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Rada nadzorcza
01.03.2006 RECYKLER M.JASEK SP. J. Odwołano Prokurenci
26.11.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ
26.05.2008 PKWP SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
KAWALEC, SŁAWOMIR ADAM
07.03.2008 AXEL SP. Z O.O. Został Udziałowcy 10 10 000
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Udzielono Prokurenci
06.02.2009 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Prokurenci
KOCON, WOJCIECH WIESŁAW
20.12.2001 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-REMONTOWE COMPLEX S.A. Powołano Zarząd PREZES
15.02.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-REMONTOWE COMPLEX S.A. Odwołano Zarząd PREZES
17.04.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
22.10.2003 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Zmiana (Nazwisko) Rada nadzorcza
20.07.2005 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
20.07.2005 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
22.05.2006 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
19.09.2003 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
KOWALSKI, MICHAŁ RYSZARD
11.03.2002 HUTNICZE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWE W KRAKOWIE W LIKWIDACJI Powołano Rada nadzorcza
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU
22.12.2004 HUTNICZE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWE W KRAKOWIE W LIKWIDACJI Odwołano Rada nadzorcza
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Zmiana (Stanowisko) Zarząd PREZES
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES
MADEJ, BOGUSŁAW EUGENIUSZ
26.11.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Udzielono Prokurenci
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Prokurenci
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd WICEPREZES
09.10.2008 STAL-MAD SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
09.10.2008 STAL-MAD SP. Z O.O. Został Udziałowcy 7 7 000
NIZIOŁEK, STEFAN
07.10.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-PRODUKCYJNE PROFER SP. Z O.O. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU
07.10.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-PRODUKCYJNE PROFER SP. Z O.O. Został Udziałowcy 52 26 000
07.10.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-PRODUKCYJNE PROFER SP. Z O.O. Udzielono Prokurenci
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Rada nadzorcza
09.03.2004 PROFER HOTEL SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
10.10.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Rada nadzorcza
ORACZEWSKI, ANDRZEJ EDWARD
16.03.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
02.01.2006 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
06.02.2009 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Udzielono Prokurenci
POPIOŁEK, JAN
17.04.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
10.05.2002 SPÓŁDZIELNIA BUDOWY DOMÓW JEDNORODZINNYCH WIELICZKA Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
11.10.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
30.07.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
04.02.2005 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Odwołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
28.07.2005 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Udzielono Prokurenci
26.10.2007 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Odwołano Prokurenci
23.04.2008 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Udzielono Prokurenci
PRACIAK, KAZIMIERZ JÓZEF
07.08.2007 EKOENERGETYKA SP. Z O.O. Został Udziałowcy 10 1 000
10.10.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Rada nadzorcza
PRESAK, WŁADYSŁAW ANTONI
03.12.2001 HUTA ŁAZISKA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
27.02.2002 GÓRNOŚLĄSKA AGENCJA POSZANOWANIA ENERGII SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
28.10.2002 HUTA STALI CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
14.11.2002 PRE-FABUD SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU SPÓŁKI - DYREKTOR NACZELNY
13.01.2003 GÓRNOŚLĄSKA AGENCJA POSZANOWANIA ENERGII GRAPE SP. Z O.O. W LIKWIDACJI Odwołano Rada nadzorcza
14.01.2003 HUTA ŁAZISKA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
10.03.2003 PRE-FABUD SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU SPÓŁKI - DYREKTOR NACZELNY
09.06.2003 ISD HUTA CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
13.02.2004 TOWARZYSTWO FINASOWE SILESIA SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
16.03.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Powołano Rada nadzorcza
16.09.2004 ISD HUTA CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
16.09.2004 WALCOWNIA RUR JEDNOŚĆ SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
17.09.2004 TOWARZYSTWO FINASOWE SILESIA SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
25.03.2005 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Odwołano Rada nadzorcza
24.11.2005 ISD HUTA CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
31.10.2006 WALCOWNIA RUR JEDNOŚĆ SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
SKOWRONEK, CZESŁAW
25.05.2001 MOSTOSTAL KRAKÓW FIRMA MONTAŻOWA 5 S.A. Powołano Rada nadzorcza
10.08.2001 CENTRUM INFORMATYKI HTS - COMARCH S.A. W KRAKOWIE Powołano Rada nadzorcza
20.12.2001 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU - DYREKTOR ZARZĄDZAJĄCY
31.12.2001 MOSTOSTAL KRAKÓW S.A. Powołano Rada nadzorcza
18.04.2002 COMSET S.A. Odwołano Rada nadzorcza
06.06.2002 POLSKIE HUTY STALI S.A. Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
21.06.2002 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Zmiana (Stanowisko) Zarząd PREZES ZARZĄDU
25.06.2002 HUTNICZA IZBA PRZEMYSŁOWO-HANDLOWA Powołano Rada nadzorcza
05.08.2002 MOSTOSTAL KRAKÓW S.A. Odwołano Rada nadzorcza
04.12.2002 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
01.08.2003 METALODLEW S.A. Powołano Rada nadzorcza
01.08.2003 HK STAL-SERVICE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-PRODUKCYJNE SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
09.04.2004 ARCELORMITTAL POLAND S.A. Odwołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
15.07.2004 METALODLEW S.A. Odwołano Rada nadzorcza
28.07.2004 HK STAL-SERVICE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-PRODUKCYJNE SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
19.05.2005 HUTNICZA IZBA PRZEMYSŁOWO-HANDLOWA Odwołano Rada nadzorcza
11.10.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
26.11.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
STANIEWSKI, JAN
20.06.2002 TRAKS SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES
30.07.2002 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU DS. STRATEGII I ROZWOJU
30.09.2002 TRAKS SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES
30.07.2003 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWE ZAKŁAD AUTOMATYZACJI HTS SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
11.05.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWE ZAKŁAD AUTOMATYZACJI HTS SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
28.09.2004 ARCELORMITTAL SERVICE GROUP SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
18.07.2005 ARCELORMITTAL SERVICE GROUP SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
15.07.2008 ARCELORMITTAL SERVICE GROUP SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
SZMYT, ANDRZEJ
07.12.2004 LIBAN S.A. Powołano Rada nadzorcza
30.11.2007 WOJSKOWY KLUB SPORTOWY WAWEL Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU
02.12.2008 WOJSKOWY KLUB SPORTOWY WAWEL Odwołano Zarząd CZŁONEK
Raport wygenerowano 08.06.2009 23:23
Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A.
INFORMACJE OGÓLNE
DANE TELEADRESOWE
Ulica: PTASZYCKIEGO 4
Kod pocztowy: 31-979
Miejscowość: KRAKÓW
Województwo: MAŁOPOLSKIE
Powiat: M. KRAKÓW
Gmina: M. KRAKÓW
Telefon: (1) 644-33-05
Faks: (1) 643-35-13
OCENA FIRMY
Rekomendowany maksymalny
kredyt kupiecki do salda: Niemożliwy do określenia
SCORING: 1 - wysoki poziom ryzyka
DANE IDENTYFIKUJĄCE
NIP: 678-285-21-91
REGON: 356467274
Numer KRS: KRS 0000106089
SPOSÓB REPREZENTACJI
Firmę może reprezentować:
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ W IMIENIU SPÓŁKI WYMAGANE JEST WSPÓŁDZIAŁANIE DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ALBO JEDNEGO CZŁONKA ZARZĄDU ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM.
STATUS
Forma prawna: S.A.
Firma zarejestrowana dnia: 17.04.2002
Status Działalności: Firma aktywna
ZARZĄD
WYBRANE DANE FINANSOWE
Dane za okres od 01.01.2007 do 31.12.2007
Przychody: 9 638 603,51
Zysk netto: -352 033,30
Kapitał własny: -2 493 392,88
Zatrudnienie: 101-250
POWIĄZANIA KAPITAŁOWO-OSOBOWE
Znaleziono powiązania kapitałowo-osobowe
Sprawdź w sekcji
ZALEGŁOŚCI PŁATNICZE
Sprawdź w sekcji
INFORMACJE PRASOWE
Brak informacji
INFORMACJE Z KRS
INFORMACJE PODSTAWOWE
Dane identyfikujące:
KRS KRS 0000106089
REGON 356467274
NIP 678-285-21-91
Forma prawna:
SPÓŁKA AKCYJNA
Nazwa rejestrowa:
Hutnik KRAKÓW SPORTOWA SPÓŁKA AKCYJNA
Adres rejestrowy:
Miasto KRAKÓW
Ulica PTASZYCKIEGO 4
Kod pocztowy 31-979
Poczta KRAKÓW
Województwo MAŁOPOLSKIE
Powiat M. KRAKÓW
Gmina M. KRAKÓW
Czy firma działa z innymi podmiotami na podstawie umowy cywilnej:
NIE
Dzień rejestracji firmy w KRS:
17.04.2002
Czas na jaki utworzono spółkę:
NIEOZNACZONY
Data podpisania umowy lub statutu firmy:
11.02.2002
HISTORIA ZMIAN W UMOWIE
W dniu 03.02.2004 dokonano zmian w umowie lub statucie firmy:
29 MAJA 2003 ROKU, KANCELARIA NOTARIALNA KATARZYNA GRUSZCZYŃSKA, WOJCIECH GRUSZCZYŃSKI, KRAKÓW REPERTORIUM A NR 15321/2003 - ZMIANA PKT VIII I XIII STATUTU
W dniu 03.08.2007 dokonano zmian w umowie lub statucie firmy:
12.06.2007 R., NOTARIUSZ WOJCIECH GRUSZCZYŃSKI, KANC. NOT. W KRAKOWIE, REP. A NR 10971/2007 - WYKREŚLENIE PKT XXX STATUTU
INFORMACJE O UTWORZENIU FIRMY
W dniu rejestracji firma następujące dane dotyczące utworzenia
Rodzaj zdarzenia Czas, na jaki utworzono spółkę Oznaczenie pisma Czy wspólnik może mieć jeden czy więcej udziałów Dodatkowy uprawnienia osobiste akcjonariuszy Prawo do udziału w zyskach
Wpisano NIEOZNACZONY NIE TAK
KAPITAŁ ZAKŁADOWY
W dniu rejestracji firma posiadała następujący kapitał
Określono 500 000,00
W dniu 03.02.2004 firma posiadała następujący kapitał
Podniesiono kapitał 558 000,00
WARTOŚĆ UDZIAŁÓW ZA APORT
W dniu rejestracji firma posiadała następujący wartośc udziałów za aport
Rodzaj zdarzenia Wartość udziałów za aport
Określono 455 000,00
EMISJA AKCJI
W dniu rejestracji firma dokonała emisji akcji
Emisja akcji SERIA A 5 000 AKCJE NIE SĄ UPRZYWILEJOWANE
W dniu 03.02.2004 firma dokonała emisji akcji
Emisja akcji B 580 AKCJE NIE SĄ UPRZYWILEJOWANE
AKTUALNY ZARZĄD
HISTORIA ZMIAN W ZARZĄDZIE
W dniu rejestracji firma posiadała nastepujący skład zarządu
Powołano POPIOŁEK JAN 50122602095 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano KOCON WOJCIECH 55111503094 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
W dniu 11.10.2002 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano POPIOŁEK JAN 50122602095 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano ZDRADZISZ JÓZEF 38041302436 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
W dniu 02.12.2002 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Powołano KOWALSKI MICHAŁ 52011203174 WICEPREZES ZARZĄDU NIE
Odwołano KOCON WOJCIECH 55111503094 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
Powołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676 PREZES ZARZĄDU NIE
W dniu 28.09.2005 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano ZDRADZISZ JÓZEF 38041302436 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
Powołano DANEK PIOTR JAN 81051503254 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
W dniu 11.10.2007 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Zmiana zmieniono (Stanowisko) PREZES ZARZĄDU na WICEPREZES ZARZĄDU
w odniesieniu do (dla pozycji: 1. HANDZIUK 2. WŁADYSŁAW 3. PESEL/REGON 45102702676)
Odwołano DANEK PIOTR JAN 81051503254 CZŁONEK ZARZĄDU NIE
Powołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315 PREZES ZARZĄDU NIE
W dniu 26.11.2007 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676 WICEPREZES ZARZĄDU NIE
Odwołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano GIL MIECZYSŁAW WŁADYSŁAW 44010903391 PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ NIE
W dniu 19.03.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Zmiana zmieniono (Stanowisko) WICEPREZES ZARZĄDU na PREZES
w odniesieniu do (dla pozycji: 1. KOWALSKI 2. MICHAŁ 3. PESEL/REGON 52011203174)
Odwołano GIL MIECZYSŁAW WŁADYSŁAW 44010903391 PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ NIE
Powołano MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 WICEPREZES NIE
W dniu 22.04.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie zarządu
Odwołano KOWALSKI MICHAŁ 52011203174 PREZES NIE
Odwołano MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 WICEPREZES NIE
Powołano PRESAK WŁADYSŁAW 48061005873 PREZES ZARZĄDU NIE
Powołano SZMYT ANDRZEJ 48111204959 WICEPREZES ZARZĄDU NIE
RADA NADZORCZA
W dniu rejestracji firma posiadała nastepujący skład rady nadzorczej
Powołano STANIEWSKI JAN 49100702171
Powołano BRODA MAREK 54051210332
Powołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676
W dniu 02.12.2002 dokonano nastepujących zmian w składzie rady nadzorczej
Odwołano HANDZIUK WŁADYSŁAW 45102702676
Powołano NOWAK JAN 28081401376
Odwołano BRODA MAREK 54051210332
Powołano NIZIOŁEK STEFAN 41112401295
W dniu 28.09.2005 dokonano nastepujących zmian w składzie rady nadzorczej
Powołano GIL MIECZYSŁAW WŁADYSŁAW 44010903391
Powołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315
W dniu 10.10.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie rady nadzorczej
Odwołano NOWAK JAN 28081401376
Odwołano NIZIOŁEK STEFAN 41112401295
Odwołano SKOWRONEK CZESŁAW 47070504315
Powołano PRACIAK KAZIMIERZ 47030203579
Powołano BUBKA JANUSZ 53040507095
Powołano KOBA MAREK 55082311117
PROKURENCI
W dniu 26.11.2007 dokonano nastepujących zmian w składzie prokurentów
Udzielono prokury MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 PROKURA SAMOISTNA
W dniu 19.03.2008 dokonano nastepujących zmian w składzie prokurentów
Odwołano prokurę MADEJ BOGUSŁAW EUGENIUSZ 62081308219 PROKURA SAMOISTNA
Udzielono prokury KAWALEC SŁAWOMIR ADAM 56090204554 PROKURA SAMOISTNA
W dniu 06.02.2009 dokonano nastepujących zmian w składzie prokurentów
Odwołano prokurę KAWALEC SŁAWOMIR ADAM 56090204554 PROKURA SAMOISTNA
Udzielono prokury ORACZEWSKI ANDRZEJ 57103004817 ŁĄCZNA Z CZŁONKIEM ZARZĄDU
RODZAJ DZIAŁALNOŚCI
W dniu rejestracji firma posiadała nastepującą działalność
Rodzaj zdarzenia Przedmiot działania wg PKD
Rozpoczeto działalność 01 41 B DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA ZWIĄZANA Z ZAGOSPODAROWANIEM TERENÓW ZIELENI
Rozpoczeto działalność 22 DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA, POLIGRAFIA I REPRODUKCJA ZAPISANYCH NOŚNIKÓW INFORMACJI
SPRAWOZDANIA FINANSOWE
Rodzaj zdarzenia Za rok Data Od Data Do
Złożono sprawozdanie finansowe 2003 01.01.2003 31.12.2003
Złożono sprawozdanie finansowe 2004 01.01.2004 31.12.2004
Złożono sprawozdanie finansowe 2005 01.01.2005 31.12.2005
Złożono sprawozdanie finansowe 2006 01.01.2006 31.12.2006
Złożono sprawozdanie finansowe 2007 01.01.2007 31.12.2007
DANE FINANSOWE
01.01.2007 01.01.2006 01.01.2005 01.01.2004 01.01.2003 01.01.2002
Na dzień: 31.12.2007 31.12.2006 31.12.2005 31.12.2004 31.12.2003 31.12.2002
-BILANS
-A. Aktywa trwałe 412 417,73 516 017,85 505 676,98 429 940,38 428 027,64 455 481,28
-I. Wartości niematerialne i prawne 281 402,60 299 825,78 319 486,46 339 147,14 358 807,82 378 468,50
1. Koszty zakończonych prac rozwojowych 0,00 0,00 0,00
2. Wartość firmy 0,00 0,00 0,00
3. Inne wartości niematerialne i prawne 281 402,60 299 825,78 319 486,46 339 147,14 358 807,82 378 468,50
4. Zaliczki na wartości niematerialne i prawne 0,00 0,00 0,00
-II. Rzeczowe aktywa trwałe 43 220,13 48 716,07 48 125,52 56 030,24 52 018,82 60 965,78
-1. Środki trwałe 43 220,13 48 716,07 48 125,52 56 030,24 52 018,82 60 965,78
a. Grunty w tym prawa wieczyste 0,00 0,00 0,00
b. Budynki, lokale i obiekty 15 615,00 16 563,00 17 511,00 18 459,00 19 407,00 20 355,00
c. Urządzenia techniczne i maszyny 15 651,38 17 920,22 9 040,80 6 946,64 3 042,00 0,00
d. Środki transportu 11 953,75 14 232,85 21 573,72 30 624,60 29 569,82 36 632,78
e. Inne środki trwałe 0,00 0,00 3 978,00
2. Środki trwałe w budowie 0,00 0,00 0,00
3. Zaliczki na środki trwałe 0,00 0,00 0,00
-III. Należności długoterminowe 0,00 0,00 0,00
1. Od jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
2. Od pozostałych jednostek 0,00 0,00 0,00
-IV. Inwestycje długoterminowe 0,00 0,00 0,00
1. Nieruchomości 0,00 0,00 0,00
2. Wartości niematerialne i prawne 0,00 0,00 0,00
-3. Długoterminowe aktywa finansowe 0,00 0,00 0,00
4. Inne inwestycje długoterminowe 0,00 0,00 0,00
-V. Długoterminowe rozliczenia międzyokresowe 87 795,00 167 476,00 138 065,00 34 763,00 17 201,00 16 047,00
1. Aktywa z tytułu odroczonego podatku dochodowego 87 795,00 167 476,00 138 065,00 34 763,00 17 201,00 16 047,00
2. Inne rozliczenia międzyokresowe 0,00 0,00 0,00
-B. Aktywa obrotowe 1 975 530,35 1 851 824,25 1 199 164,95 1 725 441,87 1 491 133,37 581 370,43
-I. Zapasy 10 527,41 13 880,60 12 073,00 85 800,03 18 728,05 3 776,20
1. Materiały 10 527,41 13 880,60 12 073,00 15 415,03 16 921,65 1 836,40
2. Półprodukty i produkty w toku 70 385,00 0,00 0,00
3. Produkty gotowe 0,00 0,00 0,00
4. Towary 0,00 1 806,40 1 939,80
5. Zaliczki na dostawy 0,00 0,00 0,00
-II. Należności krótkoterminowe 1 859 596,47 1 683 496,01 1 027 518,85 1 388 793,86 1 379 354,58 561 475,39
-1. Należności od jednostek powiązanych 40 934,92 63 434,92 77 303,05 0,00
-a. Z tytułu dostaw i usług w okresie spłaty 0,00 0,00 0,00
b. Inne 40 934,92 63 434,92 77 303,05 0,00
-2. Należności od pozostałych jednostek 1 767 222,03 1 636 339,09 986 583,93 1 325 358,94 1 302 051,53 561 475,39
-a. Z tytułu dostaw i usług w okresie spłaty 1 767 222,03 1 636 339,09 986 583,93 1 325 358,94 1 302 051,53 546 243,39
i. Do 12 miesięcy 1 767 222,03 1 636 339,09 986 583,93 1 325 358,94 1 302 051,53 546 243,39
b. Z tytułu podatków, dotacji, ceł, ZUS 0,00 0,00 15 232,00
c. Inne 92 374,44 47 156,92 0,00 0,00 0,00
d. Dochodzone na drodze sądowej 0,00 0,00 0,00
-III. Inwestycje krótkoterminowe 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
-1. Krótkoterminowe aktywa finansowe 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
-c. Środki pieniężne i inne aktywa pieniężne 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
i. Środki pieniężne w kasie i na rachunkach 92 584,15 146 075,82 125 589,95 246 106,75 88 444,94 99,78
ii. Inne środki pieniężne 0,00 0,00 0,00
iii. Inne aktywa pieniężne 0,00 0,00 0,00
2. Inne inwestycje krótkoterminowe 0,00 0,00 0,00
IV. Krótkoterminowe rozliczenia międzyokresowe 12 822,32 8 371,82 11 483,15 4 741,23 4 605,80 16 019,06
Aktywa razem 2 387 948,08 2 367 842,10 1 682 341,93 2 155 382,25 1 919 161,01 1 036 851,71
-A. Kapitał (fundusz) własny -2 493 392,88 -2 766 865,78 -2 183 332,71 -818 994,86 -417 597,90 -83 683,21
I. Kapitał (fundusz) podstawowy 558 000,00 558 000,00 558 000,00 558 000,00 558 000,00 500 000,00
II. Należne wpłaty na kapitał podstawowy -11 030,00 -11 030,00 -11 030,00 -11 000,00 -11 000,00 -14 338,00
III. Udziały (akcje) własne -49 104,00 0,00 25 000,00
IV. Kapitał (fundusz) zapasowy 27 900,00 27 900,00 27 900,00 27 900,00 27 900,00 0,00
V. Kapitał z aktualizacji wyceny 0,00 0,00 0,00
VI. Pozostałe kapitały rezerwowe 0,00 0,00 0,00
VII. Zysk (strata) z lat ubiegłych -2 716 229,58 -2 758 202,71 -1 344 790,86 -992 497,90 -594 345,21 0,00
VIII. Zysk (strata) netto -352 033,30 -583 533,07 -1 413 411,85 -352 292,96 -398 152,69 -594 345,21
IX. Odpisy z zysku netto w ciągu roku 0,00 0,00 0,00
-B. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 4 881 340,96 5 134 707,88 3 865 674,64 2 974 377,11 2 336 758,91 1 120 534,91
-I. Rezerwy na zobowiązania 0,00 0,00 0,00
1. Rezerwa z tytułu odroczonego podatku doch. 0,00 0,00 0,00
-2. Rezerwa na świadczenia emerytalne i podobne 0,00 0,00 0,00
-3. Pozstałe rezerwy 0,00 0,00 0,00
-II. Zobowiązania długoterminowe 9 327,51 25 333,47 41 333,43 0,00 0,00 0,00
1. Wobec jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
-2. Wobec pozostałych jednostek 9 327,51 25 333,47 41 333,43 0,00 0,00 0,00
a. Kredyty i pożyczki 0,00 0,00 0,00
d. Inne 0,00 0,00 0,00
-III. Zobowiązania krótkoterminowe 4 872 013,45 5 109 374,41 3 824 341,21 2 974 377,11 2 336 758,91 1 120 534,91
-1. Wobec jednostek powiązanych 0,00 0,00 0,00
-a. Z tytułu dostaw i usług o okresach wymagalności 0,00 0,00 0,00
b. Inne 0,00 0,00 0,00
-2. Wobec pozostałych jednostek 4 872 013,45 5 097 828,94 3 809 800,74 2 959 477,35 2 315 110,07 1 098 886,07
a. Kredyty i pożyczki 17 333,29 15 993,96 37 205,86 111 204,19 66 324,87 39 134,34
-d. Z tytułu dostaw i usług o okresach wymagalności 411 173,60 660 221,29 539 629,55 217 039,69 157 061,91 178 691,79
i. Do 12 miesięcy 411 173,60 660 221,29 539 629,55 217 039,69 157 061,91 178 691,79
e. Zaliczki otrzymane na dostawy 0,00 0,00 0,00
f. Zobowiązania wekslowe 0,00 0,00 0,00
g. Z tytułu podatków, ceł, ZUS i innych świadczeń 3 932 945,09 3 858 812,35 2 853 697,71 1 762 379,70 1 502 912,06 427 459,11
h. Z tytułu wynagrodzeń 454 062,09 449 300,16 349 892,19 525 379,49 547 053,76 399 228,99
i. Inne 51 178,59 113 501,18 29 375,43 343 474,28 41 757,47 54 371,84
-3. Fundusze specjalne 5 320,79 11 545,47 14 540,47 14 899,76 21 648,84 21 648,84
a. ZFSS 0,00 0,00 0,00
b. ZFRON 0,00 0,00 0,00
c. Pozostałe 0,00 0,00 0,00
-IV. Rozliczenia międzyokresowe 0,00 0,00 0,00
1. Ujemna wartość firmy 0,00 0,00 0,00
-2. Inne rozliczenia międzyokresowe 0,00 0,00 0,00
a. Długoterminowe 0,00 0,00 0,00
b. Krótkoterminowe 0,00 0,00 0,00
Pasywa razem 2 387 948,08 2 367 842,10 1 682 341,93 2 155 382,25 1 919 161,01 1 036 851,70
-RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT (WERSJA KALKULACYJNA)
-A. Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów w tym: 0,00 0,00 0,00
I. Przychody netto ze sprzedaży produktów 0,00 0,00 0,00
II. Przychody netto ze sprzedaży towarów i materiałów 0,00 0,00 0,00
-B. Koszty sprzedanych produktów, towarów i materiałów w tym: 0,00 0,00 0,00
-jednostkom powiązanym 0,00 0,00 0,00
I. Koszt wytworzenia sprzedanych produktów 0,00 0,00 0,00
II. Wartość sprzedanych towarów i materiałów 0,00 0,00 0,00
C. Zysk (strata) brutto ze sprzedaży (A-B) 0,00 0,00 0,00
D. Koszty sprzedaży 0,00 0,00 0,00
E. Koszty ogólnego zarządu 0,00 0,00 0,00
F. Zysk (strata) ze sprzedaży (C-D-E) 0,00 0,00 0,00
-G. Pozostałe przychody operacyjne 0,00 0,00 0,00
II. Dotacje 0,00 0,00 0,00
III. Inne przychody operacyjne 0,00 0,00 0,00
-H. Pozostałe koszty operacyjne 0,00 0,00 0,00
III. Inne koszty operacyjne 0,00 0,00 0,00
I. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (F+G-H) 0,00 0,00 0,00
-J. Przychody finansowe 0,00 0,00 0,00
-II. Odsetki w tym 0,00 0,00 0,00
V. Inne 0,00 0,00 0,00
-K. Koszty finansowe 0,00 0,00 0,00
-I. Odsetki w tym: 0,00 0,00 0,00
II. Strata ze zbycia inwestycji 0,00 0,00 0,00
IV. Inne 0,00 0,00 0,00
L. Zysk (strata) z działaności gospodarczej (I+J-K) 0,00 0,00 0,00
-M. Wynik zdarzeń nadzwyczajnych (M.I.-M.II) 0,00 0,00 0,00
I. Zyski nadzwyczajne 0,00 0,00 0,00
N. Zysk (strata) brutto (L-+M) 0,00 0,00 0,00
O. Podatek dochodowy 0,00 0,00 0,00
P. Pozostałe obowiązkowe zmniejszenia zysku (zwiększenia straty) 0,00 0,00 0,00
R. Zysk (strata) netto (N-O-P) 0,00 0,00 0,00
-RACHUNEK ZYSKÓW I STRAT (WERSJA PORÓWNAWCZA)
-A. Przychody netto ze sprzedaży i zrównane z nimi, w tym: 9 638 603,51 6 340 375,38 4 267 566,29 5 183 425,43 4 933 753,71 2 151 617,59
I. Przychody netto ze sprzedaży produktów 9 632 529,01 6 343 486,71 4 257 331,17 5 112 885,32 4 156 799,72 1 275 595,13
II. Zmiana stanu produktów 4 450,50 -3 111,33 -63 643,08 70 520,43 -11 412,28 16 019,06
III Koszt wytworzenia produktów na własne potrzeby jed. 0,00 0,00 0,00
IV. Przychody netto ze sprzedaży towarów i materiałów 1 624,00 73 878,20 19,68 788 366,27 860 003,40
-B. Koszty działalności operacyjnej 9 768 838,79 6 903 155,57 5 506 330,63 5 428 737,42 5 259 854,93 2 604 752,15
I. Amortyzacja 47 418,96 36 224,65 33 418,36 47 063,95 32 504,62 48 663,84
II. Zużycie materiałów i energii 1 100 063,81 821 381,43 534 451,15 601 428,14 384 368,14 126 262,65
III. Usługi obce 1 238 385,76 645 834,21 507 412,09 528 984,42 520 443,74 246 809,83
-IV. Podatki i opłaty w tym: 309 143,50 265 185,60 223 275,02 47 790,93 55 974,50 22 748,23
- podatek akcyzowy 0,00 0,00 0,00
V. Wynagrodzenia 5 891 796,65 4 279 726,62 3 447 269,58 3 524 205,10 2 827 610,17 1 020 155,07
VI. Ubezpieczenia społeczne i inne świadczenia 1 048 794,97 770 880,02 589 439,44 607 525,94 531 717,07 192 584,53
VII. Pozostałe koszty rodzajowe 131 321,14 83 923,04 102 268,10 71 719,26 112 894,15 57 751,37
VIII. Wartość sprzedanych towarów i materiałów 1 914,00 68 796,89 19,68 794 342,54 889 776,63
C. Zysk (strata) ze sprzedaży (A-B) 130 235,28 -562 780,19 -1 238 764,34 -245 311,99 -326 101,22 -453 134,56
-D. Pozostałe przychody operacyjne 113 981,01 216 957,92 210 053,85 71 401,95 73 286,21 28 509,31
II. Dotacje 0,00 0,00 26 175,51
III. Inne przychody operacyjne 113 981,01 216 957,92 210 053,85 71 401,95 73 286,21 2 333,80
-E. Pozostałe koszty operacyjne 115 326,07 172 818,77 171 964,54 62 524,33 25 612,45 183 253,48
III. Inne koszty operacyjne 115 326,07 172 818,77 171 964,54 62 524,33 25 612,45 183 253,48
F. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (C+D-E) -131 580,34 -518 641,04 -1 200 675,03 -236 434,37 -278 427,46 -607 878,73
-G. Przychody finansowe 2 075,80 9 227,20 4 957,80 6 354,17 5 812,91 2 717,14
-II. Odsetki w tym 2 075,80 9 227,20 4 957,80 6 221,66 5 709,36 217,14
V. Inne 132,51 103,55 2 500,00
-H. Koszty finansowe 142 847,76 99 702,23 320 996,62 141 026,66 126 692,14 5 230,62
-I. Odsetki w tym: 142 847,76 99 702,23 296 444,62 141 026,66 78 377,83 5 162,92
II. Strata ze zbycia inwestycji 24 552,00 0,00 0,00 0,00
IV. Inne 0,00 48 314,31 67,70
I. Zysk (strata) z działaności gospodarczej (F+G-H) -272 352,30 -609 116,07 -1 516 713,85 -371 106,86 -399 306,69 -610 392,21
-J. Wynik zdarzeń nadzwyczajnych (J.I.-J.II) 1 251,90 0,00 0,00
I. Zyski nadzwyczajne 1 251,90 0,00 0,00
K. Zysk (strata) brutto (I-+J) -272 352,30 -609 116,07 -1 516 713,85 -369 854,96 -399 306,69 -610 392,21
L. Podatek dochodowy 3 828,00 103 302,00 -17 562,00 -1 154,00 -16 047,00
M. Pozostałe obowiązkowe zmniejszenia zysku (zwiększenia straty) 0,00 0,00 0,00
N. Zysk (strata) netto (K-L-M) -352 033,30 -583 533,07 -1 413 411,85 -352 292,96 -398 152,69 -594 345,21
DANE FINANSOWE
ANALIZA WSKAŹNIKOWA
-TABELA Z WYNIKAMI ANALIZY POZIOMEJ RACHUNKU ZYSKÓW I STRAT (DYNAMIKA)
2007 2006 2005 2004 2003
Przychody z sprzedaży 52,02 % 48,57 % -17,67 % 5,06 % 129,30 %
Koszty działalności operacyjnej 41,51 % 25,37 % 1,43 % 3,21 % 101,93 %
Wynagrodzenia 37,67 % 24,15 % -2,18 % 24,64 % 177,17 %
Zysk/strata ze sprzedaży n/a n/a n/a n/a n/a
Pozostałe przychody operacyjne -47,46 % 3,29 % 194,19 % -2,57 % 157,06 %
Pozostałe koszty operacyjne -33,27 % 0,50 % 175,04 % 144,12 % -86,02 %
Zyska/strata z działalności operacyjnej n/a n/a n/a n/a n/a
Przychody finansowe -77,50 % 86,11 % -21,98 % 9,31 % 113,93 %
Koszty finansowe 43,27 % -68,94 % 127,61 % 11,31 % 2322,12 %
Zyska/strata z działalności gospodarczej n/a n/a n/a n/a n/a
Wynik zdarzeń nadzwyczajnych n/a n/a n/a n/a n/a
Zysk brutto n/a n/a n/a n/a n/a
Podatek dochodowy n/a -96,29 % n/a n/a n/a
Zysk netto n/a n/a n/a n/a n/a
-STRUKTURA BILANSU
Udział aktywów trwałych 17,27% 21,79% 30,06% 19,95% 22,30% 43,93%
Udział aktywów obrotowych 82,73% 78,21% 71,28% 80,05% 77,70% 56,07%
-PŁYNNOŚĆ FINANSOWA
Płynność bieżąca = Aktywa obrotowe
Płynność szybka = Należności krótkoterminowe + Inwestycje krótkoterminowe
Płynność gotówkowa = Inwestycje krótkoterminowe
Wskaźnik płynności bieżącej 0,405 0,362 0,314 0,580 0,638 0,519
Wskaźnik płynności szybkiej 0,401 0,358 0,302 0,550 0,628 0,501
Wskaźnik płynności gotowką 0,019 0,029 0,033 0,083 0,038 0,000
-SPRAWNOŚĆ ZARZĄDZANIA
Analiza wyników sprawności zarządzania w przedsiębiorstwach ma szczególne znaczenie. Prowadzi, bowiem do wyznaczenia wysokości cyklu konwersji gotówkowej. Badanie to prowadzone jest na dwóch poziomach wyrażonych w dniach lub razach.
Rotacja należności w razach 5,18 3,77 4,15 3,73 3,58 3,83
Rotacja należności w dniach 70,42 96,92 87,88 98,06 102,05 95,25
Rotacja zobowiązań w razach 1,98 1,24 1,12 1,74 2,11 1,92
Rotacja zobowiązań w dniach 184,50 294,13 327,09 210,02 172,87 190,09
Rotacja zapasów w razach 915,57 456,78 353,48 60,41 263,44 569,78
Rotacja zapasów w dniach 0,40 0,80 1,03 6,06 1,39 0,64
Cykl konwersji gotówkowej -113,68 -196,42 -238,18 -105,90 -69,44 -94,20
Algorytmy, które stosowane są w analizie płynności mają następującą postać:
Rotacja należności w razach = Przychody z sprzedaży
Należności krótkoterminowe
Rotacja zobowiązań w razach = Przychody z sprzedaży
Rotacja zapasów w razach = Przychody z sprzedaży
Zapasy
Rotacja należności w dniach = Należności krótkoterminowe x 365
Przychody z sprzedaży
Rotacja zobowiązań w dniach = Zobowiązania krótkoterminowe x 365
Przychody z sprzedaży
Rotacja zapasów w dniach = Zapasy x 365
Przychody z sprzedaży
Cykl konwersji gotówkowej [w dniach]:
rotacja należności + rotacja zapasów - rotacja zobowiązań
-ANALIZA ZYSKOWNOŚCI
Część ta jest szczególnie istotna dla właścicieli firmy, gdyż wskazuje na mozliwości osiągnięcia przez udziałowców zysków z ich inwestycji w postaci wniesionych kapitałów.
ROI -0,147 -0,246 -0,840 -0,163 -0,207 -0,573
ROE n/a n/a n/a n/a n/a n/a
Zyskowność przychodów -0,037 -0,092 -0,331 -0,068 -0,081 -0,276
ROI = Zysk netto
Aktywa ogółem
ROE = Zysk netto
Kapitały własne
Zyskowność sprzedaży = Zysk netto
Przychody ze sprzedaży
-ANALIZA POZIOMU ZADŁUŻENIA
Analizie poziomu zadłużenia szczególną wagę nadają banki, gdyż daje ona wiele odpowiedzi z punktu widzenia dostawcy kapitału. Nasze analizy dokonywane są na trzech poziomach. Poziom pierwszy to pokrycie aktywów. Wskazuje ono na zaangażowanie właściciela firmy (kapitał własny) w całość kapitału jaki posiada firma. W doktrynie uznaje się, że im wyższy poziom udziału kapitału własnego w sumie bilansowej tym firma jest bezpieczniejsza dla zewnętrznych dostawców kapitału (banków, firm udzielających kredytu kupieckiego). Z drugiej jednak strony należy pamiętać, że zbyt wysoki udział kapitałów własnych prowadzi do spadku zyskowności, gdyż właściciel firmy żąda wysokiej stopy zwrotu z takiej inwestycji. Wskaźnik ten wylicza się stosując następujący algorytm:
Pokrycie aktywów = Suma aktywów
Kapitały własne
Wskaźnik zadłużenia ogólnego = Zobowiązania krótkoterminowe + zobowiązania
Kapitały własne
Dane pochodzące z tego wskaźnika informują o tym kto w większym stopniu finansuje tą firmę: czy właściciel (kapitał własny), czy zewnętrzni dostawcy kapitału (banki, dostawcy sprzedający na kredyt kupiecki)?
Pokrycie aktywów trwałych = Kapitały własne
Aktywa trwałe
Pokrycie aktywów -0,96 -0,86 -0,77 -2,63 -4,60 -12,39
Wskaźnik zadłużenia ogólnego -1,96 -1,86 -1,77 -3,63 -5,60 -13,39
Pokrycie aktywów trwałych -6,05 -5,36 -4,32 -1,90 -0,98 -0,18
-ANALIZA PRODUKTYWNOŚCI
Ostatnią grupą wskaźników są wskaźniki świadczące o poziomie produktywności aktywów oraz aktywów trwałych. Algorytmy tych wskaźników mają następującą postać: Produktywność aktywów = Przychody ze sprzedaży
Aktywa ogółem
Produktywność aktywów trwałych = Przychody ze sprzedaży
Aktywa trwałe
Produktywność aktywów 4,04 2,68 2,54 2,40 2,57 2,08
Produktywnośc aktywów trwałych 23,37 12,29 8,44 12,06 11,53 4,72
-OCENA PRAWDOPODOBIEŃSTWA UPADŁOŚCI
InfoVeriti przeprowadza badania w zakresie prawdopodobieństwa upadłości dla polskich przedsiębiorstw. Na podstawie naszych badań wykazano jakie wskaźniki najlepiej potrafią wskazać prawdopodobieństwo upadku firmy oraz wartości jakie uznane są za krytyczne. Poniżej prezentujemy wskaźniki dla sektora, w którym działa firma wraz z ich krytycznymi wartościami:
Wskaźnik Wrażliwość Wartość krytyczna
rotacja należności w dniach 82,80% 104,59
cykl konwersji gotówkowej 89,10% -100,48
rotacja zobowiązań w dniach 89,50% 214,05
pokrycie majątku trwałego 91,70% -0,12
kapitał obrotowy 91,80% -63,60%
zyskowność sprzedaży 91,90% -0,15
ROI 91,90% -0,22
ROE 92,90% -0,21
Firma osiągnęła następujące wyniki na tych wskaźnikach (badanie dotyczy zawsze ostatniego roku obrotowego):
Wskaźnik Wartość krytyczna [2007]
rotacja należności w dniach 70,42
cykl konwersji gotówkowej -113,68
rotacja zobowiązań w dniach 184,50
pokrycie majątku trwałego -6,05
kapitał obrotowy -121,30 %
zyskowność sprzedaży -0,04
ROI -0,15
ROE n/a
Porównanie to pokazuje, że nie ma bezpośrednich przesłanek, które świadczyć mogą o zagrożeniu bankructwem firmy.
POWIĄZANIA KAPITAŁOWE
INFORMACJE DOTYCZĄCE OSÓB
BRODA, MAREK
28.02.2002 AGENCJA REKLAMOWO-POLIGRAFICZNA KM - GRAF SP. J. M. I J. BRODA K. I B. KOZIEŁ Powołano Zarząd CZŁONEK
28.02.2002 AGENCJA REKLAMOWO-POLIGRAFICZNA KM - GRAF SP. J. M. I J. BRODA K. I B. KOZIEŁ Został Wspólnicy
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Rada nadzorcza
GIL, MIECZYSŁAW
12.06.2001 TVN SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
06.08.2001 TVN SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
24.08.2001 AGENCJA ROZWOJU PRZEMYSŁU S.A. Powołano Rada nadzorcza
18.03.2002 AGENCJA ROZWOJU PRZEMYSŁU S.A. Odwołano Rada nadzorcza
20.01.2004 ARKA S.A. W LIKWIDACJI Powołano Rada nadzorcza
30.07.2004 RECYKLER M. JASEK SP. J. Udzielono Prokurenci
01.09.2004 CENTRUM KSZTAŁCENIA I SZKOLENIA SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
01.03.2006 RECYKLER M.JASEK SP. J. Odwołano Prokurenci
26.11.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU - DELEGOWANY CZŁONEK RADY NADZORCZEJ
26.05.2008 PKWP SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
KAWALEC, SŁAWOMIR ADAM
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Udzielono Prokurenci
06.02.2009 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Prokurenci
KOCON, WOJCIECH WIESŁAW
20.12.2001 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-REMONTOWE COMPLEX S.A. Powołano Zarząd PREZES
15.02.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-REMONTOWE COMPLEX S.A. Odwołano Zarząd PREZES
17.04.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
22.10.2003 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Zmiana (Nazwisko) Rada nadzorcza
20.07.2005 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
20.07.2005 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
22.05.2006 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
19.09.2003 KRAKOWSKIE ZAKŁADY SPRZĘTU ORTOPEDYCZNEGO SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
KOWALSKI, MICHAŁ RYSZARD
11.03.2002 HUTNICZE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWE W KRAKOWIE W LIKWIDACJI Powołano Rada nadzorcza
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU
22.12.2004 HUTNICZE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWE W KRAKOWIE W LIKWIDACJI Odwołano Rada nadzorcza
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Zmiana (Stanowisko) Zarząd PREZES
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES
MADEJ, BOGUSŁAW EUGENIUSZ
26.11.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Udzielono Prokurenci
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES
19.03.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Prokurenci
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd WICEPREZES
09.10.2008 STAL-MAD SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
09.10.2008 STAL-MAD SP. Z O.O. Został Udziałowcy 7 7 000
NIZIOŁEK, STEFAN
07.10.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-PRODUKCYJNE PROFER SP. Z O.O. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU
07.10.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-PRODUKCYJNE PROFER SP. Z O.O. Został Udziałowcy 52 26 000
07.10.2002 PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-PRODUKCYJNE PROFER SP. Z O.O. Udzielono Prokurenci
02.12.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Rada nadzorcza
09.03.2004 PROFER HOTEL SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
ORACZEWSKI, ANDRZEJ EDWARD
16.03.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
02.01.2006 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
06.02.2009 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Udzielono Prokurenci
POPIOŁEK, JAN
17.04.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
10.05.2002 SPÓŁDZIELNIA BUDOWY DOMÓW JEDNORODZINNYCH WIELICZKA Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
11.10.2002 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
30.07.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
04.02.2005 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Odwołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
28.07.2005 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Udzielono Prokurenci
26.10.2007 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Odwołano Prokurenci
23.04.2008 PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI SAMOCHODOWEJ W KRAKOWIE S.A. Udzielono Prokurenci
PRACIAK, KAZIMIERZ JÓZEF
07.08.2007 EKOENERGETYKA SP. Z O.O. Został Udziałowcy 10 1 000
10.10.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Rada nadzorcza
PRESAK, WŁADYSŁAW ANTONI
03.12.2001 HUTA ŁAZISKA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
27.02.2002 GÓRNOŚLĄSKA AGENCJA POSZANOWANIA ENERGII SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
28.10.2002 HUTA STALI CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
14.11.2002 PRE-FABUD SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU SPÓŁKI - DYREKTOR NACZELNY
13.01.2003 GÓRNOŚLĄSKA AGENCJA POSZANOWANIA ENERGII GRAPE SP. Z O.O. W LIKWIDACJI Odwołano Rada nadzorcza
14.01.2003 HUTA ŁAZISKA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
10.03.2003 PRE-FABUD SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU SPÓŁKI - DYREKTOR NACZELNY
09.06.2003 ISD HUTA CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
13.02.2004 TOWARZYSTWO FINASOWE SILESIA SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
16.03.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Powołano Rada nadzorcza
16.09.2004 ISD HUTA CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
16.09.2004 WALCOWNIA RUR JEDNOŚĆ SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
17.09.2004 TOWARZYSTWO FINASOWE SILESIA SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
25.03.2005 PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWE SED-HUT S.A. Odwołano Rada nadzorcza
24.11.2005 ISD HUTA CZĘSTOCHOWA SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
31.10.2006 WALCOWNIA RUR JEDNOŚĆ SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
SKOWRONEK, CZESŁAW
25.05.2001 MOSTOSTAL KRAKÓW FIRMA MONTAŻOWA 5 S.A. Powołano Rada nadzorcza
10.08.2001 CENTRUM INFORMATYKI HTS - COMARCH S.A. W KRAKOWIE Powołano Rada nadzorcza
20.12.2001 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU - DYREKTOR ZARZĄDZAJĄCY
31.12.2001 MOSTOSTAL KRAKÓW S.A. Powołano Rada nadzorcza
18.04.2002 COMSET S.A. Odwołano Rada nadzorcza
06.06.2002 POLSKIE HUTY STALI S.A. Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
21.06.2002 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Zmiana (Stanowisko) Zarząd PREZES ZARZĄDU
25.06.2002 HUTNICZA IZBA PRZEMYSŁOWO-HANDLOWA Powołano Rada nadzorcza
05.08.2002 MOSTOSTAL KRAKÓW S.A. Odwołano Rada nadzorcza
04.12.2002 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
01.08.2003 METALODLEW S.A. Powołano Rada nadzorcza
01.08.2003 HK STAL-SERVICE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-PRODUKCYJNE SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
09.04.2004 ARCELORMITTAL POLAND S.A. Odwołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
15.07.2004 METALODLEW S.A. Odwołano Rada nadzorcza
28.07.2004 HK STAL-SERVICE PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-PRODUKCYJNE SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
19.05.2005 HUTNICZA IZBA PRZEMYSŁOWO-HANDLOWA Odwołano Rada nadzorcza
11.10.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
26.11.2007 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Odwołano Zarząd PREZES ZARZĄDU
STANIEWSKI, JAN
20.06.2002 TRAKS SP. Z O.O. Powołano Zarząd PREZES
30.07.2002 POLSKIE HUTY STALI - HUTA IM. TADEUSZA SENDZIMIRA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU DS. STRATEGII I ROZWOJU
30.09.2002 TRAKS SP. Z O.O. Odwołano Zarząd PREZES
30.07.2003 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWE ZAKŁAD AUTOMATYZACJI HTS SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
11.05.2004 PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWE ZAKŁAD AUTOMATYZACJI HTS SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
28.09.2004 ARCELORMITTAL SERVICE GROUP SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
18.07.2005 ARCELORMITTAL SERVICE GROUP SP. Z O.O. Odwołano Rada nadzorcza
15.07.2008 ARCELORMITTAL SERVICE GROUP SP. Z O.O. Powołano Rada nadzorcza
SZMYT, ANDRZEJ
07.12.2004 LIBAN S.A. Powołano Rada nadzorcza
30.11.2007 WOJSKOWY KLUB SPORTOWY WAWEL Powołano Zarząd CZŁONEK ZARZĄDU
22.04.2008 Hutnik KRAKÓW SPORTOWA S.A. Powołano Zarząd WICEPREZES ZARZĄDU
02.12.2008 WOJSKOWY KLUB SPORTOWY WAWEL Odwołano Zarząd CZŁONEK
Raport wygenerowano 08.06.2009 23:23
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan
Oldschool Fan
-
Dzisiaj odbyło się spotkanie p. Prezesa Andrzeja Oraczewskiego z przedstawicielami kibiców Hutnika. Miało ono formę miłej rozmowy (a nie jak to chcieli niektórzy przesłuchania), podczas której rozmawialiśmy o bieżącej sytuacji SSA, planach na przyszłość, zagrożeniach widzianych okiem Pana Prezesa i kibiców. Dżentelmeńska umowa zobowiązuje nas (kibiców obecnych na spotkaniu) do zachowania wyłącznie dla siebie części informacji, mam nadzieję, że nie weźmiecie nam tego za złe.
Poniżej postaram się w formie odpowiedzi na zadane przez Forowiczów wcześniej pytania przedstawić interesujące nas zagadnienia:
1) Pan Prezes przedstawił się jako człowiek od lat związany z naszą dzielnicą i Hutnikiem. Opowiedział o swojej wizji modernizacji SSA (zarówno części sportowej jak i remontowo-budowlanej) o czym niżej.
2) Przepływ informacji
Pan Prezes wyraził gotowość do przekazywania informacji na temat bieżących wydarzeń w SSA za pośrednictwem Oficjalnej Strony Hutnika (czyli "kreski").
3) Etat marketingowca
W obecnej sytuacji finansowej spółki nie stać na kolejny etat.
/ten temat rozwinie jak sądzę Piotrek Danek/.
4) Jaki jest bieżący portfel zamówień?
Oczywiście takie informacje są poufne. Pan Prezes przedstawił nam zarys portfela zamówień, oraz potencjalnych kontrahentów, z którymi finalizowane są rozmowy. Na uwagę zasługuje fakt wyjścia SSA poza zaklęty krąg spółek powiązanych z Hutą w kierunku usług związanych z branżą budowlana (developerami).
5) Restrukturyzajca:
Pan Prezes powiedział nam o wadach, które widzi w strukturze SSA i przedstawił swoją wizję zmian. Mówiąc językiem kibiców Prezes najwyraźniej nie należy do "leśnych dziadków", gdyż rażą go te same rzeczy, co nas. Jednak priorytetem dla Pana Prezesa jest oddłużenie spółki.
Prezes widzi konieczność (i możliwość) zmian zarówno w części remontowo-budowlanej jak i sportowej. Mówiąc ogólnie chodzi o racjonalizację kosztów. W minionym roku działalność sportowa (wszystkie koszty sportowe od organizacji meczów, koszty dzierżawy terenów, pensje zawodników i trenerów, drużyny juniorskie itp) pochłonęła czterokrotnie więcej niż wyniósł zysk SSA.
6) czy planowane jest rozdzielenie części rem-bud od części sportowej:
Ten scenariusz jest brany pod uwagę.
7) Poziom zadłużenia.
Pan Prezes podał konkretne liczby (których nie przytaczamy - pokrywają się z informacjami z "przecieków"). Najwięksi wierzyciele to ZUS, Urząd Skarbowy oraz Zakład Energetyczny.
Cool Czy istnieją przeterminowane zobowiązania wobec piłkarzy?
Prawdopodobnie nie.
9) Pensja Prezesa a przychody SSA.
Retoryczne(?) pytanie Penny'ego Wise'a doczekało się odpowiedzi.
Pensja Pana Prezesa netto stanowi około 1/1500 zeszłorocznych przychodów SSA. (mam nadzieję, że taka odpowiedź nie zostanie uznana za złamanie dżentelmeńskiej umowy a jednocześnie da kibicom obraz kwot o jakich mówimy).
10) Ilu pracowników SSA to pracownicy biurowi?
Na około 100 pracowników SSA 12 osób (włączając Zarząd) to pracownicy biurowi (ponadto jedna osoba w najbliższym czasie odchodzi).
11) Kto jest właścicielem pakietu większościowego SSA?
Pan Prezes nie został upoważniony do ujawnienia tej informacji. Nasze jaskółki grzebiąc w Krajowym Rejestrze Sądowym znalazły potwierdzenie faktu objęcia sporek puli akcji przez jednego z byłych prezesów Hutnika.
12) Czy rozważna jest opcja wycofania drużyny z rozgrywek?
TAK.
Zanim ruszycie do komentowania i rozbierania powyższego na czynniki pierwsze - PRZYPOMINAM, ŻE PREZES JEST JEDYNIE PRACOWNIKIEM ZATRUDNIONYM PRZEZ WŁAŚCICIELI KLUBU.
Proponuję dalszy ciąg dyskusji prowadzić w wątku "Przyszłość KSH"
http://forum.Hutnik.krakow.pl/viewtopic ... &start=450
PS: Pan Prezes prosił o zdementowanie wytłuszczonych słów:
szaman1950 napisał:
rozmawiałem dziś z naszym człowiekiem w spółce o tych prezesach starym i nowym.1 info o starym wyobrazcie sobie panowie że brakowało chłopu do emerytury 3 miechy,więc jacyś koleśie załatwili mu........stanowisko prezesa w HUTNIKU rewelacja przynajmniej już wiemy dlaczego typ wolał pasy od HKS.2 info powtarzam to co o nim mówią zwykli szeregowi pracownicy spółki.nowy prezes,cytuję cholernie dużo obiecuje a nic nie robi żeby choć część jego obietnic się spełniła.Co to oznacza dla naszego HUTNIKA nie wiadomo .Nie ma co człowieka przekreślać ale myśle ze warto patrzyć mu na ręce od samego początku
Temat jest o przyszłości Hutnika więc mnie tylko interesowało:
Wycofują mojego HUTNIKA czy nie, tylko to mnie interesuje!Po co człowiek ma się podniecać jakimiś barażami jak o dupe to będzie można rozbić.A skoro prezes jest zwykłym szeregowym pracownikiem to co on może...Nic.
Fanatycznie przywiązany>HKS