PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » ndz cze 21, 2009 6:39 pm

http://nasza-klasa.pl/profile/18577443/ ... album/2/22
Ja tam nic nie mam do tego :P wręcz kurwa zabawne ale.. może za rok już będziemy klubem grających fanów białej mazdy .. wisła,, lechia.. toż to kurwa trochę drażni.. :evil:

luke.krak

Postautor: luke.krak » ndz cze 21, 2009 8:45 pm

ja pierdole , bedziemy grac z Andrychowem, Alwernia.. ale kurwa wstyd

Awatar użytkownika
SOLARIS

Postautor: SOLARIS » ndz cze 21, 2009 10:10 pm

chuj mozemy nawet grac z Fc Biedronka Jaworzno wazne ze jestesmy odanii niema co plakac nie tylko nasza ekipa gra w niszej lidze

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » ndz cze 21, 2009 10:18 pm

Damy rade :!:

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » ndz cze 21, 2009 10:40 pm

Pomysł z zaczynaniem wszystkiego od nowa jest w naszym przypadku chybionym pomysłem.
Pamiętajcie jestesmy dla władz miasta kula u nogi, nie mamy zadnego przebicia we władzach Krakowa, media sa nam nie zyczliwe. Odkad z polityki wycofał się M. Twaróg nie mamy zadnych plecow w radzie miasta.
Pomysł utworzenia ruchu 100 rowniez nie wydaje sie ralny. Ilu sie znajdzie ludzii , ktorzy dadza miesiecznie 100 i wiecej zlotych-20? 30?
Kto działa, działał w stowarzyszeniu wie, jak trudno wydusic bylo czasami skladki czlonkowskie w wysokosci podajze 10,czy 20 pln miesiecznie. Jesli zaniemy plan 0 to na wieki pozostaniemy amatorskim klubem borykajacym sie po a klasowych boiskach, chociaz chcialbym sie mylic, pozdrawiam.
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » ndz cze 21, 2009 10:58 pm

Tez podchodze bardzo sceptycznie do "opcji zero" czyli startu zupelnie od zera, nie jestesmy Lechia Gdanski czy GKSem Katowice by taka sytuacja dawala tylko pozytywne skutki. Najlepsze byloby oddzielenie czesci sportowej od tej remontowej, tak by spolka remontowa mogla splacac spokojnie dlug ze swoich zyskow nie bedac jednoczesnie obciazona wydatkami na sport. Natomiast czesc pilkarska bez zadnych dlugow ze wsparciem kibicow i na poczatek pewnie nie wielkiej grupy sponsorow gralaby najblizszy sezon w tej samej lidze (III), a nie jakiejś A klasie. Oczywiscie w zaleznosci od sytuacji finansowej spolki remontowej , spolka ta moglaby wspomagac pilkarzy w ramach normalnego sponsoringu. Pytanie czy taki wariant jest mozliwy.

lucero

Postautor: lucero » ndz cze 21, 2009 10:58 pm

Jesli zaniemy plan 0 to na wieki pozostaniemy amatorskim klubem borykajacym sie po a klasowych boiskach, chociaz chcialbym sie mylic, pozdrawiam.[/quote]

Czekamy wiec na inny pomysl, rozumiem ze masz firme ktora wylozy 1-2 mln na najblizszy sezon 3- ligowy. Jak tak to nie ma sie o co martwic

Pierdolicie tutaj trzy po trzy, to czy chcecie zaczynac od zera czy nie, nie ma znaczenia. Obudzimy sie z decyzja odgorna o likwidacji i tylko od nas zalezy czy bedzie wariant ratunkowy w postaci drogi B

Jak zagramy w przyszlym sezonie w 3 lidze to druzyna juniorow plus moze uda sie utrzymac np Pasionka

O meczach na SS tez mozna zapomniec, bedzie boisko boczne do 300 osob i selekcja

Obudzcie sie wreszcie i patrzcie na sprawy realistycznie

Jedyne nad czym mozna pomyslec to czy obecna druzyna juniorow sladem Korony nie jest w stanie powalczyc o pierwsze miejsce, jezeli jakims cudem udaloby sie nam zglosic druzyne do rozgrywek na tym szczeblu bo na zgloszenie jej przez "starego" Hutnika wg mnie nie ma co liczyc w obecnych realiach

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » pn cze 22, 2009 12:00 am

Okj Lucero to w takim razie czekamy na twój plan restrukturyzacji Hutnika. Ciekawe kim będziemy grali gdzie(może na Krakusie?) i za co. Wielkim wydarzeniem było zebranie 4000 pln na nocleg dla piłkarzy, tyle miesięcznie zarabiają nasi najlepsi zawodnicy, powiedz mi jak chcesz wygospodarować brakujące 56000 pln, bo tyle kosztuje obecnie utrzymanie drużyny, na tym szczeblu rozgrywek. Nawet jak zaczniemy od a klasy to koszty stałe też będą znaczne chyba, że wszystko będzie oparte na zasadzie wolontariatu, jesli tak to zapomnijmy o profesjonalnej druzynie na wieki wieków.
BOG Z Nami, chuj z Nimi.

Oldschool Fan

Oro

Postautor: Oro » pn cze 22, 2009 12:33 am

stefan batory pisze:Najlepsze byloby oddzielenie czesci sportowej od tej remontowej, tak by spolka remontowa mogla splacac spokojnie dlug ze swoich zyskow nie bedac jednoczesnie obciazona wydatkami na sport. Natomiast czesc pilkarska bez zadnych dlugow ze wsparciem kibicow i na poczatek pewnie nie wielkiej grupy sponsorow gralaby najblizszy sezon w tej samej lidze (III), a nie jakiejś A klasie. Oczywiscie w zaleznosci od sytuacji finansowej spolki remontowej , spolka ta moglaby wspomagac pilkarzy w ramach normalnego sponsoringu. Pytanie czy taki wariant jest mozliwy.

Chyba czegoś nie rozumiesz... To nie pion remontowy ma długi, to część sportowa je tworzy. Rozdzielając to w ten sposób de facto spowodowałbyś upadek i jednej i drugiej części. Koncepcja rozdzielenia jest brana pod uwagę, ale nad tym muszą siąść tędzy prawnicy

lucero

Postautor: lucero » pn cze 22, 2009 12:38 am

>Okj Lucero to w takim razie czekamy na twój plan restrukturyzacji Hutnika

>powiedz mi jak chcesz wygospodarować brakujące 56000 pln, bo tyle kosztuje obecnie utrzymanie drużyny

O czym Ty piszesz bo chyba sie pogubiles. Ja nie jestem za utrzymaniem obecnego stanu rzeczy tylko Ty :). Wiec Ty sie zastanow skad wziac 56 tys zlotych miesiecznie oraz wymysl restrukturyzacje klubu, chyba ze pod Twoim niezadowoleniem pzy opcji zero kryla sie opcja ze twor Hutnika pod jakakolwiek postacia ma zostac calkowicie zlikwidowany

Jezeli nie to w takim razie oczekuje pomyslow od przeciwnikow wariantu zero a wiec takze od Ciebie, skad wziac ten 1 mln zlotych minimum na najblizszy sezon

Czas macie do najblizszego walnego (do piatku) wiec proponowalbym sie sprezyc i wykazac REALNYMI pomyslami

Dla przeciwwagi sa czynione starania czesci osob, ktore stapaja mocniej po ziemi, iz w razie wycofania druzyny z rozgrywek przez Hutnik SSA a wiec w sytuacji, kiedy SPRAWA BEDZIE JASNA miec plan B, ktory bedzie staral sie kontynuowac ruch pilkarsko-kibicowski w Nowej Hucie

Ja oraz osoby z powyzszego akapitu raczej nie mają ZŁUDZEŃ, iz na bazie obecnego stanu finansowego, prawnego, dlugi itd jest najmniejsza szansa na restukturyzacje starego Hutnika

Moze (ale do tego jak sadze potrzebna bylaby kolejna zmiana prezesa) ktoś jeszcze pociagnie ten wozek przez sezon, dwa, z 4 mln dlugu zrobi sie 12, pradu nie bedzie przez 3 miesiace a nie trzy dni i likwidacja nastapi w 2011.

Wiec jedyna szansa w pomyslach Pennego i spolki jednym slowem, aby bylo inaczej

Junior

Postautor: Junior » pn cze 22, 2009 1:19 am

Kto twierdzi że bramka starcona u Nas to błąd Turbasy to chyba nigdy nie był bramkarzem/bronił w jakimś poważnym meczu. taka sytuacja jest najbrdziej chujowa dla bramkarza jaka może byc. nie ma żadnej jego winy w tym golu
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn cze 22, 2009 9:21 am

Junior pisze:Kto twierdzi że bramka starcona u Nas to błąd Turbasy to chyba nigdy nie był bramkarzem/bronił w jakimś poważnym meczu. taka sytuacja jest najbrdziej chujowa dla bramkarza jaka może byc. nie ma żadnej jego winy w tym golu

Junior: pomyliłeś wątki.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » pn cze 22, 2009 10:07 am

Oro pisze:Rozdzielając to w ten sposób de facto spowodowałbyś upadek i jednej i drugiej części.

Dla czego rozdzielenie sekcji piłkarskiej i remontowej spowodowało by upadek tej drugiej ?

Oro

Postautor: Oro » pn cze 22, 2009 10:44 am

Raven pisze:
Oro pisze:Rozdzielając to w ten sposób de facto spowodowałbyś upadek i jednej i drugiej części.

Dla czego rozdzielenie sekcji piłkarskiej i remontowej spowodowało by upadek tej drugiej ?

Mówiłem o rozdzieleniu w sposób, jaki zasugerował któryś z przedmówców: "rozdzielamy tak, że część remontowa bierze wszystkie długi" - moim zdaniem byłoby to zarżnięcie spółki, gdzie już i tak nie płaci się ludziom, aby tylko piłkarze mieli maksymalnie wszystko, co możliwe.
Jak wspomniałem, rozdzielenie obu pionów to jest koncepcja brana pod uwagę, o ile mi wiadomo, już głowią się nad tym prawnicy kombinując jak zjeść ciastko (pozbyć się długów) i mieć ciastko (nie rozwalać drużyny). Problem - jeśli w ogóle można to tak określić - polega na tym, że obecny zarząd na pewno nie pozwoli sobie na wydawanie więcej pieniędzy, niż będzie miał, a niektórym piłkarzom to się pewnie, hm, może nie spodobać. Gdyby awansowali, wtedy wszystkim byłoby łatwiej.

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » pn cze 22, 2009 11:05 am

Oro pisze: Gdyby awansowali, wtedy wszystkim byłoby łatwiej.

czy gdyby im sie chciało awansować.. ?
z wielkim zacieakwieniem czekam na wyjaśnienie sytuacji ze środka sezonu, magiczny spadek formy, donosy z siłowni, wreszcie deklaracje kapitana, coraz marniejsza postawa - nasz pomysł a`la Górnik Zabrze, tajemniczy trening i wielka metamorfoza - sił starczyło tylko do meczu z Unią.. wg mnie kolejną istotną sprawą po zgłoszeniu nas do nowego sezonu bedzie wyjaśnienie tej sytuacji i wyczyszczenie albo plotek, ale zespołu. Ta podobno "najczystsza od niepamiętnych czasów druzyna" wystarczająco dała do myślenia, ale tak jak mówię, pierwsze to zgoszenie do rozgrywek..
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych