Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

GrzesiekNH!

Postautor: GrzesiekNH! » śr sie 12, 2009 8:25 am

MAX pisze:dla tych osób składam serdeczne życzenia aby deklaracja miasta o nowoczesnej przebudowie SS w 2011 r. i kwota 40 mln się spełniła

Z tego co sobie przypominam to Szmyt mówił coś w stylu : przy obecnej sytuacji gdzie Kraków nie ma Euro 2012 nie ma co liczyć na nowocześnie zmodernizowany obiekt, więc należy brać co dają..

viki

Postautor: viki » śr sie 12, 2009 8:26 am

Informacjo, gdzie jesteś? Ciekaw bardzo jestem Twojego wyjaśnienia (jeżeli uda Ci się uzyskac taką informację), kto wpadł na genialny pomysł z kredytem? Cracovia, Wisła, miasto Kraków czy była to nowatorska inicjatywa HKSSA?

Pojawiają się bowiem kolejne pytania:
- czy SSA Hutnik Kraków, przed podjęciem decyzji o przyjęciu kredytu od miasta na "remont" stadionu - który to "remont" w chwili obecnej na koszt HKSSA jest zupełnie zbędny*!!! - uzyskał od Wisły i Cracovii wiążące deklaracje co do ilości rozegranych na Suchych Stawach meczów i kwocie, jaką ww. kluby będą uiszczać na rzecz Hutnika? (Czy określono kary za nierozegranie minimalnej ilości spotkań?)
- w jakiej wysokości został udzielony kredyt? (Finanse publiczne jednostki samorządu terytorialnego są jawne, zatem nie powinno być problemu z ustaleniem kwoty, prawda? Proszę o potwierdzenie.)
- czy prawdą jest, że oświetlenie (montaż masztów + niezbędnej infrastruktury np. stacja trafo) jest odrębnie opłacany w 100% przez miasto Kraków?
- czy prawdą jest informacja podana wcześniej na tym forum, iż jeżeli maszty oświetleniowe w obecnej formie nie znikną do X 2012 (rozumiem, że do ich rozbiorki zobowiązane jest na tę chwilę miasto Kraków?), to opactwo Cystersów na koszt Hutnika zleci ich rozbiórkę dowolnej firmie? Jeżeli to jest prawda, dlaczego zgodzono się na tak niekorzystne rozwiązanie? Dlaczego ewentualnie inicjowana przez Cystersów rozbiórka nie odbędzie się na koszt miasta Kraków? Co spowodowało, że nie można było zapisać takiego rozwiązania? Jaki powód/argument(y)?

* Gdyż i owszem, jak zakładano wcześniej, prawdziwa przebudowa i moderniacja "Suchych Stawów" - jako stadionu miejskiego - na koszt miasta Krakowa, byłaby ze wszech miar pożądana!
ezswaz aN Hutnik

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » śr sie 12, 2009 12:24 pm

co wy piszecie (niektórzy)
prezes O. nie ma nic do gadania??? :shock: :shock:

to po co on jest tym prezesem???
jeśli o niczym nie decyduje to po ch.ja tu jest??? mamy nadmiar gotówki???
nie wiemy na co wydawac 8 tys miesiecznie.

a co do stadionu to lepiej nas wyje..c nie mogli.
dostaniemy od miasta pożyczkę zeby wyremontować stadion, który należy do tego miasta.
remont ma polegac na tym aby dostosować go do wymog ekstaklasowych, tak aby mogli tak grać nasi najwieksi wrogowie.
do 2012 bedziemy musieli zdemontowac oswietlenie- być może na własny koszt.
WiC wiedzac ze jestesmy od nich zalezni (splata pozyczki) moze nas dymac jak chce np. ustalac stawki za wynajem.
na dzisiaj stawki sa niejawne bo to tajemnica handlowa :lol: :lol:

jest w tym tylko jeden pozytyw
jesli nie splacimy pozyczki to nas rozwiaza wpizdu i hieny z zarzadu beda musialy szukac innej padliny, a my wreszcie normalnie od C klasy.

patryk

Postautor: patryk » śr sie 12, 2009 12:38 pm

birkut pisze:co wy piszecie (niektórzy)
prezes O. nie ma nic do gadania??? :shock: :shock:

to po co on jest tym prezesem???
jeśli o niczym nie decyduje to po ch.ja tu jest??? mamy nadmiar gotówki???
nie wiemy na co wydawac 8 tys miesiecznie.

a co do stadionu to lepiej nas wyje..c nie mogli.
dostaniemy od miasta pożyczkę zeby wyremontować stadion, który należy do tego miasta.
remont ma polegac na tym aby dostosować go do wymog ekstaklasowych, tak aby mogli tak grać nasi najwieksi wrogowie.
do 2012 bedziemy musieli zdemontowac oswietlenie- być może na własny koszt.
WiC wiedzac ze jestesmy od nich zalezni (splata pozyczki) moze nas dymac jak chce np. ustalac stawki za wynajem.
na dzisiaj stawki sa niejawne bo to tajemnica handlowa :lol: :lol:

jest w tym tylko jeden pozytyw
jesli nie splacimy pozyczki to nas rozwiaza wpizdu i hieny z zarzadu beda musialy szukac innej padliny, a my wreszcie normalnie od C klasy.

Niestety dla mnie również sprawa wygląda podobnie. Pisanie, że prezes nie ma nic do gadania jest dla mnie równoznaczne z faktem = po co w ogóle nam prezes. Warunki wynajmu, których na razie strona zarządu nie skomentowała poprzez naszego łącznika, również nie powala na kolana... Pożyczka spłacana z wpływów w biletów (przy jednoczesnym wielkim zerze za sam wynajem - interes życia...)

To tak, jakbym miał mieszkanie wolnostojące, w którym mieszka na jakiś dłuższy czas (okres dzierżawy) Kowalski i mówię mu tak. Chłopie pożyczę Ci kasę na to, żebyś kupił ode mnie żyrandol i meble które i tak wypierdoliłbym do kosza (bo są stare i w opłakanym stanie). Żebyś sobie to mógł poustawiać i zamontować, dam Ci pożyczkę!!! A żebyś mógł w ogóle ją spłacić, to przekimaj u siebie Nowaka i Wójcika z ich rodzinami (może się dorzucą do spłaty pożyczki). I jeszcze jeden ciekawy punkt. Żyrandol masz tylko na trzy lata, bo przeszkadza sąsiadom. Jak go w terminie nie usuniesz, to sąsiedzi wjadą Ci do domu i na Twój koszt wyrwą Ci z sufitu...

Ależ poruszająca i "korzystnie" brzmiąca perspektywa...
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » śr sie 12, 2009 1:02 pm

viki

Postautor: viki » śr sie 12, 2009 1:18 pm

patryk pisze:Pożyczka spłacana z wpływów w biletów (przy jednoczesnym wielkim zerze za sam wynajem - interes życia...)

Po prawdzie, to ja rozumiem, że pożyczka ma być spłacana za kasę, którą WC będą płacić Hutnikowi za wynajem Suchych Stawów. No chyba, że się mylę.

Natomiast Twoje porównanie (z wynajmem mieszkania) bardzo mi się podoba. I gdbym nie był tak wrurwiony, to pewnie bym się z tej przypowiastki zaśmiał. Ale nic z tego.

Ja natomiast użyję takiego porównania: Nasi finansowi wirtuozi (wszystko na to wskazuje, bo nie ma do tej pory dementi) wzieli już w łapę kasę z miasta (podpisali umowę o pożyczkę) natomiast nie mają jeszcze portfela zamówień. To tak, jakby ktoś budował gazociąg, wywalał grubą kasę na inwestycję, a nie miał jeszcze podstawowej kalkulacji ile tego gazu rurą prześle i za jaką stawkę. Sorry, jestem po studiach humanistycznych, i jestem w związku z tym jestem ekonomicznym półanalfabetą, ale nawet ja widzę, że to wszystko się kupy nie trzyma. Może faktycznie i lepiej się stało. Ten "interes życia" będzie chyba dla HKSSA ostatnim "złotym strzałem" i potem już się szybko wszystko rozleci w pizzzdu!

Wiecie co w tym kontekście jest ważne? Ważne jest to, aby "Hutnik Nowy" miał zaklepaną grę na Suchych Stawach. Bo jak HKSSA padnie i stadion pozostanie "bezpański" to się nie zdziwię jak dostaną go w swoje łapy Cystersi. Jako zwrot w naturze, za utracone w komunistycznych czasach mienie. Zacząłem zapuszczać ucho tu oraz uwdzie i... czekam na potwierdzenie (lub nie) tej informacji. Istnieje również niebezpieczeństwo, że Cracovia, jako klub miejski, bedzie chciała położyć łapę na bazie treningowej Hutnika (którego już nie będzie).
ezswaz aN Hutnik

Harold

Postautor: Harold » śr sie 12, 2009 1:33 pm

"Po prawdzie, to ja rozumiem, że pożyczka ma być spłacana za kasę, którą WC będą płacić Hutnikowi za wynajem Suchych Stawów. No chyba, że się mylę. "

Może i się mylisz. Nie zdziwiłbym się gdyby nasi geniusze zgodzili się na rozwiązanie bezgotówkowe - WC dogaduje się z miastem :lol:

patryk

Postautor: patryk » śr sie 12, 2009 1:39 pm

Harold pisze:"Po prawdzie, to ja rozumiem, że pożyczka ma być spłacana za kasę, którą WC będą płacić Hutnikowi za wynajem Suchych Stawów. No chyba, że się mylę. "

Może i się mylisz. Nie zdziwiłbym się gdyby nasi geniusze zgodzili się na rozwiązanie bezgotówkowe - WC dogaduje się z miastem :lol:

A wtedy to pozostaje tylko ściana płaczu...

Ciekawy jestem - chyba nie ja jeden - jak te wszystkie zawirowania się skończą. Zero świeżego info na temat spraw poruszanych i nagłaśnianych w ostatnich dniach przez różnego rodzaju media (a dotyczących naszego klubu i "naszego" stadionu), zero info na temat rozmów ze sponsorem (o ile w ogóle jeszcze się toczą). Jedyny wpis, to "nie wierzcie gazetom"..

Dla mnie to niestety za mało...
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » śr sie 12, 2009 1:45 pm

Ja pierdole.. poczekajmy zobaczymy.. potem będziemy lamentować..

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » śr sie 12, 2009 3:05 pm

figlarz_Bugi

koniec swiata

Postautor: figlarz_Bugi » śr sie 12, 2009 3:39 pm

Ja pierdole.. poczekajmy zobaczymy.. potem będziemy lamentować..

zamiast pierdolić, czekać, patrzeć i lamentować może trzeba zrobić burzę mózgów i zastanowić się co (czy w ogóle jesteśmy w stanie) robić? z załamywania rąk nic nie wyniknie.
każdy pomysł mile widziany.
może nastraszyć mohery i Łojce narodu z rad dzielnic że przez to będzie niebiezpiecznie na dzielnicy i przywołać przykład rozruby na PC pare lat temu? może by nimi poszczuć majchrowskiego? niech zrobią jakiś wiec, oflagują się czy zorganizują mszę na SS w trakcie meczu (jak na koncercie madonny)?

1979

Postautor: 1979 » śr sie 12, 2009 4:30 pm

Porter_HKS pisze:http://nasza-klasa.pl/profile/966716

Obrazek

powinien dopisac BOROWY
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Junior

Postautor: Junior » śr sie 12, 2009 6:25 pm

metal pisze:MAX: nie znam przysłowia o worku piłek

Swego czasu Niedzielan przeszedł z Zagłębia L. Do Górnika(bądź odwrotnie) za worek piłek(28 chyba) po czym sie rozstrzelałi za dużą kase poszedł do Grodziska.

Ciekawy temat: Oraczewski w końcu jest wspólnie ze Szmytem odpowiedzialny za tą umowe wszechczasów czy tylko Szmyt ma za to odpowiadać czy może rada nadzorcza czy zarząd?? kto konkretnie się na to zgodził?
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr sie 12, 2009 8:13 pm

Miałem napisać długiego posta co o tym sądzę i nawet napisałem na brudno ale ze względu na ilość wulgaryzmów nie wrzucę. Po prostu w słowniku ludzi kulturalnych brak jest słów mogących dostatecznie dosadnie skomentować tą sytuację.

Jedno jest pewne od dziś nie mówimy

" wyszedł jak Zabłocki na mydle "

mówimy

" wyszedł jak Hutnik na WC "

Krzycho

Postautor: Krzycho » śr sie 12, 2009 8:37 pm

Porter_HKS pisze:http://nasza-klasa.pl/profile/966716

ciekawe kiedy zablokuje dodawanie komentarzy :D
walka z pijaństwem obowiązkiem społecznym