To i owo na sportowo.
Moderator: dUfio
jestem za Meliksonem w kadrze a przeciw jakims Arboledom , Rogerom czy innym Polanskim ktorych kot mial pradziadka z Polski dlatego graja w kadrze Polski
chlop ma obywatelstwo ? ma , wiec nie widze powodow dla ktorych mozna by go nie powolac
bedzie korzysc dla rerezentacji ? bedzie. i to zajebista
Smuda to debil ? debil z kosmosu
chlop ma obywatelstwo ? ma , wiec nie widze powodow dla ktorych mozna by go nie powolac
bedzie korzysc dla rerezentacji ? bedzie. i to zajebista
Smuda to debil ? debil z kosmosu
pzdr Osiek
W sumie do Meliksona nie mialbym nic (Matka -Polka , gra w polskiej lidze ,mieszka w Polsce) poza jednym i najwazniejszym - ma juz za soba przeszlosc w Reprezentacji Izraela a to go jak dla mnie eliminuje , podobnie jak kazdego kto juz gdzies tam gral dla innego kraju.
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata
BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY
- Glebi_NH_WJ
- pawel_nh_zw
Niespecjalnie mnie obchodzi reprezentacja bo nigdy nic nie osiąga, ale co do jednego jestem pewien - w reprezentacji Polski grają Polacy. W polskiej rodzinie wychowani, po polsku mówiący, z polskimi korzeniami. Mój stary na przykład jest z USA ale ja tam nawet nigdy nie byłem, nie znam nikogo stamtąd i czuję się w 100% Polakiem mimo nazwiska, więc na pewno nie dyskryminuję nikogo ze względu na mieszane pochodzenie. Ale osoba ta powinna CZUĆ SIĘ POLAKIEM I NAWET NIE ROZWAŻAĆ GRANIA W INNEJ REPREZENTACJI.
Równie dobrze możemy na olimpiadę w sprincie brać cyganów jako Polaków i poszczuć ich policją, złoto w kieszeni.
Równie dobrze możemy na olimpiadę w sprincie brać cyganów jako Polaków i poszczuć ich policją, złoto w kieszeni.
Mistrzejowice Hutnika kibice!
- stefan batory
stefan batory pisze:Jego matka jest Żydówką z Polskim paszportem ? Czy Polką z paszportem Polski i Izraela?
Zydowka z Polskim paszportem = Polka
Polka z paszportem Polski i Izraela = Polka

Polka + nie Polak = Prorok (50 % Polak 50 % nie Polak)
z rownania wychodze ze najlepiej by bylo jakby Melikson gral tylko jedna polowe
w drugiej moze sie zajac oddawaniem moich kamienic !!!
pzdr Osiek
- stefan batory
ale po co ?
bedziemy mieli wtedy reprezentacje Kurdow , Czeczenow, Baskow, Tatarow, Slazakow itd itp . sadze ze Fifa , Pzpn i ja takze, mamy duzo wiecej ciekawszych zajec niz debatowanie nad tym czy dany grajek majacy rodzicow (dziadkow, pradziadkow) roznych narodowosci jest Hiszpanem , Polakiem , Łemkiem , Izraelczykiem czy Kosmita. Obywatelstwo powoduje ze takimi pierdolami zajmuje sie jakis urzedas a ja moge wtedy jezdzic na rowerze i pic browary z Zbigniewem Krecina
Ale ok. idzmy tym tropem . uzyles sformulowania "Zydówka" - to narodowosc czy obywatelstwo ?
edyta : chociaz nie chce mi sie juz tego rozkminiac
Dla mnie Zydowka to okreslenie odnaszace sie do religii ale z tego co wlasnie czytam to jest to duzo bardziej skomplikowane i juz mi sie nie chce. zostawmy tych BIEDNYCH Zydow , tyle przez nas nacierpieli przez wieki
bedziemy mieli wtedy reprezentacje Kurdow , Czeczenow, Baskow, Tatarow, Slazakow itd itp . sadze ze Fifa , Pzpn i ja takze, mamy duzo wiecej ciekawszych zajec niz debatowanie nad tym czy dany grajek majacy rodzicow (dziadkow, pradziadkow) roznych narodowosci jest Hiszpanem , Polakiem , Łemkiem , Izraelczykiem czy Kosmita. Obywatelstwo powoduje ze takimi pierdolami zajmuje sie jakis urzedas a ja moge wtedy jezdzic na rowerze i pic browary z Zbigniewem Krecina
Ale ok. idzmy tym tropem . uzyles sformulowania "Zydówka" - to narodowosc czy obywatelstwo ?
edyta : chociaz nie chce mi sie juz tego rozkminiac

pzdr Osiek
-
dzuhas pisze:stefan batory pisze:Jego matka jest Żydówką z Polskim paszportem ? Czy Polką z paszportem Polski i Izraela?
Zydowka z Polskim paszportem = Polka
Polka z paszportem Polski i Izraela = Polka![]()
Polka + nie Polak = Prorok (50 % Polak 50 % nie Polak)
z rownania wychodze ze najlepiej by bylo jakby Melikson gral tylko jedna polowe
w drugiej moze sie zajac oddawaniem moich kamienic !!!
Oby Tobie nie odebrał.

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/wizyt ... omosc.html
stefan batory pisze:To jest dużo prostsze , wystarczy odróżnić narodowość od obywatelstwa.
Zgadza się, lecz widzę, że termin reprezentacja narodowa, jaką de facto powinniśmy ( a tak nie jest niestety ) posiadać jest często mylona z reprezentacją obywatelską, chociażby niemiecką....
Quam dulce et decorum est pro patria mori