KADRA NA MUNDIAL
Moderator: dUfio
Zamiast Mili Baka, Rasiaka i Gizy wzialbym : Błaszczykowski, Kłos, Franek,Bury. W pierwszej chwili myslalem ze to zart jak zobaczylem ze wzial jelenia czy brozka zamiast franka albo sagana. Mila nie porozumienie chlop nie gra caly sezon a jedzie na mundial, a jak sie go pytali czemy na mundial nie jedzie Dudek powiedzial ze malo gra w klubie. Rasialdo tak samo pol sezonu ogladal z trybun, franek gral nie strzelal bramek ale gral ponoc dobrze w tej anglii pare asyst. Moim zdaniem Franek jest zaraz po Zurawskim naszym najlepszym napastnikiem. Brawo dla jansa za to ze nie wzial Dudka zamiat jego mogl jednak wziasc Kowalewskiego zamiast Fabianskiego. Podoba mi sie tez Gancarczyk solidny gosc.
Bohaterów Września- Zawsze Wierni
Tak jak napisal Junior--albo bedzie wóz albo przewóz...Dobrze ze zaryzykowal bo jak bedzie powtorka z Korei to bedzie mial argument-zarykowalem, nie bralem za zaslugi itd..
Franek nie jedzie?To chyba najwieksza niespodzianka...A z jadacych to wiele niespodzianek--Mila (?)
Widzieliscie ostatni mecz W.Owczymi?Chlop prawie sie zabil jak strzelal gola--pilka uderzyla w lewa noga odbila sie od prawej,przewrocil sie a pilka poturlala sie do bramki i od slupka gol..Fart na maxa..Rasiak byl pewny ze pojedzie..Pupil Janasa..Wszedl w drugiej polowie meczu jak z Wysp byli juz zmeczeni strzelil dwa gole i wielki bohater..Giza
hmmm No coment..A ze Dudek nie jedzie to dalej jestem w szoku...Dla mnie byl pewniakiem 100%
Ale coz-albo szaleniec albo geniusz z naszego trenera!
Co prawda sklad jest ostateczny ALE na 24h przed meczem mozna dolaczyc zawodnika gdy jakis z 23osobowej kadry odniesie powazniejsza kontuzje wiec jest szansa dla Franka...
Franek nie jedzie?To chyba najwieksza niespodzianka...A z jadacych to wiele niespodzianek--Mila (?)

Ale coz-albo szaleniec albo geniusz z naszego trenera!

Co prawda sklad jest ostateczny ALE na 24h przed meczem mozna dolaczyc zawodnika gdy jakis z 23osobowej kadry odniesie powazniejsza kontuzje wiec jest szansa dla Franka...
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard
Elbert Hubbard
Perła17 pisze:SIMON NH pisze:Co prawda sklad jest ostateczny ALE na 24h przed meczem mozna dolaczyc zawodnika gdy jakis z 23osobowej kadry odniesie powazniejsza kontuzje wiec jest szansa dla Franka...
Jesli to prawda to trzeba gdzies dojechac rasiaka i polamac mu patyczki
Trzeba by jeszcze w ten sposob dojechac Mile, Gize i Brozka. Do dwoch ostatnich nie jest za daleko :>
Dobrze ze nie powolal Dudka, ale pierwszym bramkarzem powinien byc Fabianski. To mlody zdolny chlopak niech juz teraz zaczyna sie ogrywac w takich imprezach.
Do obrony nie mam powazniejszych zastzezen, natomiat w pomocy raza mnie nazwiska Mili i Lewandowskiego.
Natomiat atak to juz tragedia, procz Zurawskiego wszystkich bym wyjebal, a za nich powolal Sosina, Saganowskiego i Janczyka.
Do obrony nie mam powazniejszych zastzezen, natomiat w pomocy raza mnie nazwiska Mili i Lewandowskiego.
Natomiat atak to juz tragedia, procz Zurawskiego wszystkich bym wyjebal, a za nich powolal Sosina, Saganowskiego i Janczyka.
tylko Hutnik HKS
Oro pisze:Perła17 pisze:SIMON NH pisze:Co prawda sklad jest ostateczny ALE na 24h przed meczem mozna dolaczyc zawodnika gdy jakis z 23osobowej kadry odniesie powazniejsza kontuzje wiec jest szansa dla Franka...
Trzeba by jeszcze w ten sposob dojechac Mile, Gize i Brozka. Do dwoch ostatnich nie jest za daleko :>
No to do dzieła

Bohaterów Września- Zawsze Wierni
-
Perła17 pisze:SIMON NH pisze:Co prawda sklad jest ostateczny ALE na 24h przed meczem mozna dolaczyc zawodnika gdy jakis z 23osobowej kadry odniesie powazniejsza kontuzje wiec jest szansa dla Franka...
Jak ma na to wolne miejsce wskoczyć Franek to lepiej nie łamać tych patyczków...
telipinus pisze:Dobrze ze nie powolal Dudka, ale pierwszym bramkarzem powinien byc Fabianski. To mlody zdolny chlopak niech juz teraz zaczyna sie ogrywac w takich imprezach.
zdecydowanie się zgadzam

Power =
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;
czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;
czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik
-
Przyznam, że z naszego szkoleniowca niezły ryzykant...ale zdaje sobie on w pełni sprawę, że sam odpowiada za swoje decyzje...a my mozemy je tylko skomentowac w/g własnego mniemania...
Boje sie, że jednak jest w tej kadrze za duzo, że się tak wyrażę eksperymentu...ale jestem dobrej mysli!
Ja mimo wszystko wziąłbym na MŚ w Niemczech Dudka jako trzeciego bramkarza, oraz Kłosa, Saganowskiego i mimo wszystko jednak Franka ( chociaż tu sam poniekąd się ze sobą "kłócę"
)
Bardzo zaskoczyło mnie powołanie Rasiaka, Gizy,
Dutki oraz Brozka i ich raczej nie widziałbym w kadrze...ale cóż.
Byle do czerwca!!
Boje sie, że jednak jest w tej kadrze za duzo, że się tak wyrażę eksperymentu...ale jestem dobrej mysli!

Ja mimo wszystko wziąłbym na MŚ w Niemczech Dudka jako trzeciego bramkarza, oraz Kłosa, Saganowskiego i mimo wszystko jednak Franka ( chociaż tu sam poniekąd się ze sobą "kłócę"

Bardzo zaskoczyło mnie powołanie Rasiaka, Gizy,
Dutki oraz Brozka i ich raczej nie widziałbym w kadrze...ale cóż.

Byle do czerwca!!
Quam dulce et decorum est pro patria mori
-
W sumie jak dzisiaj dokładnie prześledziłem skład to pierwsza "11" nie będzie jakoś znacznie odbiegać od tej w eliminacjach. Często bronił Boruc, w ataku Frankowski wchodził z ławki a mecz zaczynali Rasiak z Żurawskim. Podobnie w pomocy i obronie są zawodnicy którzy grali w eliminacjach. Tak więc pierwszą "11" mamy OK. Dopiero rezerwowi nas wszystkich zaskoczyli.
I tutaj uważam, że dobrze bo:
- rozbił możliwe kółka adoracji. Jedno z największych granie do Franka w meczu z Litwą byle ten się przełamał. To był dramat !!!
- zakładając realny scenariusz: wychodzimy z grupy i trafiamy Anglie lub Szwecje - odpadamy. Nikt o Janasie nie powie, że poniósł klęskę i zostanie na następne eliminacje. A w następnych eliminacjach to Ci rezerwowi muszą stanowić o sile reprezentacji. Są młodzi i to będą ich eliminacje. Janas będzie miał plusa, bo Ci goście będą już stanowić jedną drużynę. Po dwóch miesiącach spędzonych na zgrupowaniach i MŚ będą się jakoś rozumieć.
I tutaj uważam, że dobrze bo:
- rozbił możliwe kółka adoracji. Jedno z największych granie do Franka w meczu z Litwą byle ten się przełamał. To był dramat !!!
- zakładając realny scenariusz: wychodzimy z grupy i trafiamy Anglie lub Szwecje - odpadamy. Nikt o Janasie nie powie, że poniósł klęskę i zostanie na następne eliminacje. A w następnych eliminacjach to Ci rezerwowi muszą stanowić o sile reprezentacji. Są młodzi i to będą ich eliminacje. Janas będzie miał plusa, bo Ci goście będą już stanowić jedną drużynę. Po dwóch miesiącach spędzonych na zgrupowaniach i MŚ będą się jakoś rozumieć.