Ogólnohutnicza pomoc
Moderator: dUfio
bolo pisze:witajcie forumowicze gdzie mogę kupic GRE TELEWIZYJNA PEGASUS:?:![]()
http://allegro.pl/pegasus-gra-telewizyj ... 15697.html nawet masz pistolet w zestawie

Witam
Poszukuje informatyka do wypozycjonania strony internetowej www.sanit-sklep.pl
ok 20-30 słów , najlepiej stała współpraca .
Poszukuje informatyka do wypozycjonania strony internetowej www.sanit-sklep.pl
ok 20-30 słów , najlepiej stała współpraca .
Nic nie działa bardziej destrukcyjnie niż cichy i bezbarwny stadion
-
- Kontakt:
ja jestem na 1 roku II stopnia (czyli na dobrą sprawę 4 rok) na UEKu i tak naprawdę trudno stwierdzić czy kierunek ten daje duże perspektywy, to co mi się podoba to spora liczba przedmiotów które faktycznie mogą się przydać w pracy, a nie tylko jakieś abstrakcyjne bzdury
sporo zależy też pewnie jaką specjalność wybierzesz (dostępnych jest bodaj 10 w tym m.in. controlling, rachunkowość, zarządzanie zasobami ludzkimi)
sporo zależy też pewnie jaką specjalność wybierzesz (dostępnych jest bodaj 10 w tym m.in. controlling, rachunkowość, zarządzanie zasobami ludzkimi)
HKS
Lucas[NH] pisze:Czy ktoś z Hutniczej braci studiuje/studiował "Zarządzanie"?Czy może ktoś inny orientuje się czy jest to perspektywiczny kierunek itd?
Studiowałem wiec cos moge powiedziec. Zależy pod jakim względem? i jakie zarządzanie? tzn jaka specjalnosc?
Ogólnie, jeżeli chodzi o perspektywy znalezienia bezproblemowo dobrej pracy, to raczej nie polecam bo konkurencja bardzo duża (ten kierunek jest na prawie każdej uczelni), no chyba że ktos już pracuje np. na etacie kierowniczym i chciałby poszerzyć wiedze, albo chce awansować. To z założenia miał być kierunek menedżerski, ale stał sie ogromnie popularny bo jest dosyc uniwersalny (praktycznie przekrój wszystkich nauk ekonomicznych i społecznych) i wybiera go wiele osób ktore nie za bardzo wiedza co studiowac.
Trzeba powiedzieć szczerze że absolwentowi zarządzania nikt nic nie da zarządzać jesli nie bedzie miał doswiadczenia i innych kwalifikacji.
Kierunek jest fajny jesli ktos już gdzies pracuje i ma ambicje, lub dla kogos, kto potrzebuje podstaw, aby pozniej skupic sie juz na konkretnej specjalizacji. W innych przypadkach raczej bym nie polecał.
Jeśli chodzi o specjalność na kierunku zarządzanie, to w pierwszej kolejności polecałbym: controlling, zarządzanie finansami, rachunkowość lub coś w ten deseń (kolejność przypadkowa). Wielu znajomych po tych specjalizacjach miało najmniejsze problemy ze znalezieniem pracy. No ale nie wiadomo jak to będzie za kilka lat.
Ja akurat studiowałem zarządzanie zasobami ludzkimi. Specjalność jest fajna i ciekawa, natomiast aby pracować w zawodzie to trzeba mieć przynajmniej ze 2 lata doświadczenia zawodowego. Do tego umiejętności praktyczne (np. znajomość specjalistycznych programów), czego już niestety na polskich uczelniach nie uczą. Generalnie fajna specjalność jak ktoś lubi zagadnienia z pogranicza ekonomii i psychologii. Natomiast nie daje gwarancji zrobienia kariery przy obecnych warunkach.
Jeśli ktoś już chce studiować jakiś kierunek ekonomiczny, to bardziej polecam: finanse i rachunkowość. Być może trudniejsze i mniej przyjemne niż zarządzanie, ale w tej chwili bardziej perspektywiczne jeśli chodzi o możliwość zatrudnienia.
Ja akurat studiowałem zarządzanie zasobami ludzkimi. Specjalność jest fajna i ciekawa, natomiast aby pracować w zawodzie to trzeba mieć przynajmniej ze 2 lata doświadczenia zawodowego. Do tego umiejętności praktyczne (np. znajomość specjalistycznych programów), czego już niestety na polskich uczelniach nie uczą. Generalnie fajna specjalność jak ktoś lubi zagadnienia z pogranicza ekonomii i psychologii. Natomiast nie daje gwarancji zrobienia kariery przy obecnych warunkach.
Jeśli ktoś już chce studiować jakiś kierunek ekonomiczny, to bardziej polecam: finanse i rachunkowość. Być może trudniejsze i mniej przyjemne niż zarządzanie, ale w tej chwili bardziej perspektywiczne jeśli chodzi o możliwość zatrudnienia.
Winnetou pisze:Wie ktos kiedy bedzie znany terminarz naszych siatkarzy na Igrzyskach Olimpijskich?
http://www.s-w-o.pl/index.php/io-2012-t ... siatkarek/
Grupa A
No Mecz Data Godzina Miasto Hala
1 GBR-BUL 29.07 9:30 London Earls Court
3 AUS-ARG 29.07 14:45 London Earls Court
5 ITA-POL 29.07 20:00 London Earls Court
8 POL-BUL 31.07 11:30 London Earls Court
9 ITA-ARG 31.07 14:45 London Earls Court
11 GBR-AUS 31.07 20:00 London Earls Court
14 AUS-BUL 02.08 11:30 London Earls Court
16 POL-ARG 02.08 16:45 London Earls Court
18 GBR-ITA 02.08 22:00 London Earls Court