POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » śr lut 18, 2015 9:30 am

JOK_NH pisze:
Dla mnie to trochę już przypomina tańce z gwiazdami, niż wybory :wink:

Jak dla mnie najlepsze wybory w historii. Ktoś poszedł po rozum do głowy i umiejętnie zaczęto stosować marketing i public relations w przypadku Dudy i Ogórek.

Ostatnio tak emocjonowałem się w 2005 :)
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr lut 18, 2015 12:41 pm

Racja Aldaris.
Na Ogórek to sam mam ochotę zagłosować :wink:

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr lut 18, 2015 1:56 pm

BINGONH pisze:Polecam wszystkim poniedziałkową rozmowę z Dziennika Polskiego na temat Ukrainy z ks. Isakowiczem-Zalewskim.

– Jaki scenariusz na najbliższy czas Ksiądz przewiduje? – Wcale mnie nie zdziwi, jeśli niebawem będziemy świadkami trzeciego Majdanu. Pamiętajmy, jak zakończył się ten pierwszy, kiedy po roku Wiktor Juszczenko i Julia Tymoszenko rzucili się sobie do gardeł i zdeptali nawzajem. Dziś widać już początek podobnego scenariusza, tyle że trzeci Majdan skierowany będzie przeciwko oligarchom. Przygotujmy się na to, że w ukraińskim kotle będzie jeszcze długo wrzało.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,t,sa.html

dla Aldarisa i Binga morał bajeczki :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=UjOdSVzAasw

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr lut 18, 2015 11:53 pm

Aldaris pisze:
JOK_NH pisze:
Dla mnie to trochę już przypomina tańce z gwiazdami, niż wybory :wink:

Jak dla mnie najlepsze wybory w historii. Ktoś poszedł po rozum do głowy i umiejętnie zaczęto stosować marketing i public relations w przypadku Dudy i Ogórek.

Ostatnio tak emocjonowałem się w 2005 :)

No mnie to się właśnie nie podoba. Tak samo wygląda teraz promocja PO, bo mają media i też słyszałem opinie, że kto ma kasę ten rządzi.
Bzdura i tyle, jeżeli chodzi o politykę. No ale taki trend już wszędzie :?
Mnie w tym roku mimo wszystko ciekawią wybory, bo się zastanawiam jak teraz je przekręcą.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw lut 19, 2015 3:37 pm

JOK_NH pisze:Mnie w tym roku mimo wszystko ciekawią wybory, bo się zastanawiam jak teraz je przekręcą.

Jarubas w pierwszej turze 52% :P

dUfio

Postautor: dUfio » czw lut 19, 2015 4:43 pm

sld miazdzy, cios ponizej pasa (dosłownie), pani O (cięęężka petarda jak dla mnie) dostanie pewnie z 10% i Miller oglosi: nie jest z nami tak zle!
przechuje:)

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » czw lut 19, 2015 6:30 pm

Pomijając napaleńców…
Pani O na starcie może sobie dopisać kilka punktów z racji tego, że jest jedyną kobietą w stawce.
Kobiety możemy też podzielić na inteligentne i mające inne zalety..
Te mądrzejsze pokierują się poglądami a te drugie zagłosują na nią TYLKO, dlatego że jest kobietą.
Podobna sytuacja miała miejsce w stanach gdzie głosy białych pokrywały się miej więcej po równo, natomiast czarni i mulaci w 9/10 przypadków głosowali na O niezależnie od poglądów, bo jest czarny.
Tak wiem jest jeszcze niezwykle kobieca „kandydatka” zielonych
:?
nawet bez tego PRZE
Mówię to co myślę, robię to co mówię

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » czw lut 19, 2015 8:38 pm

PITROL pisze:Pomijając napaleńców…
Pani O na starcie może sobie dopisać kilka punktów z racji tego, że jest jedyną kobietą w stawce.
Kobiety możemy też podzielić na inteligentne i mające inne zalety..
Te mądrzejsze pokierują się poglądami a te drugie zagłosują na nią TYLKO, dlatego że jest kobietą.
Podobna sytuacja miała miejsce w stanach gdzie głosy białych pokrywały się miej więcej po równo, natomiast czarni i mulaci w 9/10 przypadków głosowali na O niezależnie od poglądów, bo jest czarny.
Tak wiem jest jeszcze niezwykle kobieca „kandydatka” zielonych
nawet bez tego PRZE

Nie porównywałbym kwestii rasowych (podobnie jak religijnych) z różnicą płci. Tutaj solidarność nie istnieje. Może jedynie w środowiskach skrajnie lewicowych, które jednak są znacznie marginalne. Powiem więcej, już spotkałem się z osobami niezwykle zaciekle atakującymi Ogórek i są to kobiety mniej więcej w wieku kandydatki. Nie trzeba być wielkim myślicielem by domyślić się, że działa tu element zwyczajnej zawiści.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

ksh72

Postautor: ksh72 » pt lut 20, 2015 9:44 pm

JOK_NH pisze:No nie porównywałbym Bronka z Kukizem ze względu na inne doświadczenia w polityce. To tak jakbyś porównał karierę muzyczną Tuska z "Szansy na sukces" z twórczością Kukiza (oczywiście bez ocen) :wink:

No tak Kukiz żyje z pracy własnych rąk, a Bronek od 25 lat na naszym garnuszku.
Nie nauczył się kłamać, nie popierają go grupy interesów (a najwyżej mogą go zacząć zwalczać jak się wybije w polityce).
Szanse żadne, ale mimo że głosy liczą starsi i mądrzejsi, to jeszcze kandydować nie zakazują - najwyżej zakwestionują mu tyle podpisów ile będzie potrzeba.

BINGONH pisze:Kukiz oczywiście jak każdy obywatel ma prawo kandydować, ale trochę się tym ośmiesza. Prezydentura to raczej uwiecznienie kariery politycznej niż jej początek. Niech zacznie od sejmu...

No to mnie rozbawiłeś.
Wiesz dlaczego Kukiz walczy o jedno mandatowe okręgi wyborcze??????
Właśnie dlatego żeby nie będąc kandydatem partii mieć szansę się tam dostać, więc najpierw postanowił być prezydentem żeby móc zostać posłem.

BINGONH pisze:Kukiz oczywiście jak każdy obywatel ma prawo kandydować, ale trochę się tym ośmiesza.

jeśli szukamy kogoś kto się ośmiesza Nr1 jest Król.
To już piąty raz ja naród się na nim (nie)pozna

Rok wyborów Liczba głosów Poparcie (%) Miejsce w wyborach
1995[59] 428 969 2,40% 8/13
2000[60] 252 499 1,43% 6/12
2005[61] 214 116 1,43% 6/12
2010[62] 416 898 2,48% 4/10

im mniej kandydatów się zarejestruje to szanse na wyższą pozycję rosną

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pt lut 20, 2015 11:02 pm

Aldaris pisze:.. Może jedynie w środowiskach skrajnie lewicowych, które jednak są znacznie marginalne ..

Oby. Ale czy na pewno?...Niestety wątpię.
Tymczasem dowiadujemy się jak to było naprawdę :D
https://www.youtube.com/watch?v=eezEn-3kRNM

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob lut 21, 2015 9:33 am

Ksh72 - bardzo lubię Kukiza jako artystę. Co nie zmienia faktu, że dla mnie On do polityki się nie nadaje.
Dobrze opisuje polską rzeczywistość, ale stawia złe diagnozy. Podobnie jak śp.Lepper.
Popieranie górników czy rolników w ich protestach najlepiej o tym świadczy. Ja też bym chciał mieć 13 i 14 pensję gwarancję zatrudnienia i chu... mnie obchodzi, że cała Polska się ma na to złożyć. Każdy by chciał, tylko że ja nie jestem wyznawcą socjalizmu.
Pomysł z JOw jest tak delikatnie mówiąc poroniony, że nie ma o czym dyskutować.
W Sejmie zasiadali by ludzie pokroju Stoklosy, Koguta może nawet Bubel by sobie kupił mandat w jakimś okręgu. A jakby przyszło wybierać marszalka czy premiera to dopiero by targi i układy były.
Dziwi mnie to, że nawet część środowisk związanych z Korwinem popiera ten pomysł.
Dlatego chętnie kupię bilet na koncert Kukiza, ale głosu mu nie dam

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw lut 26, 2015 3:04 pm

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pt lut 27, 2015 11:16 am

Słuchacze pytają: Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Radio Erewań odpowiada: tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach dworca warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną....

ksh72

Postautor: ksh72 » pt lut 27, 2015 1:14 pm

Wszystkie ustalenia Sądu Rejonowego w Złotoryi zostały podtrzymane, jedynie za „hienę cmentarną” i „króla żebraków” sąd podniósł stawkę z 300 złotych do 5 tysięcy.

Od dziś nikt nie musi się obawiać pisania i mówienia wprost, że Jerzy Owsiak i Lidia Niedźwiedzka-Owsiak przez ponad 20 lat doili fundacje WOŚP i wkładali do własnej kieszeni miliony złotych, co zresztą czynią do dziś. Jeśli ktoś ma ochotę porównać metody działania fundacji WOŚP do metod stosowanych w sektach, też nie ma się czego obawiać, jest to dozwolona ocena takich niegodnych zachowań jak: „podpisz, że nie będziesz korzystał z ze sprzętu WOŚP”. Absolutnie bezpiecznym stwierdzenie, że „Złoty Melon” to firma słup, która służy do wpłacania wielomilionowych kwot podmiotom, których właścicielami są bliscy Jerzego Owsiaka bądź on sam pozostaje do pełnej dyspozycji.

http://kontrowersje.net/prawomocny_wyro ... tuje_5_tys

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz mar 08, 2015 4:39 pm

W sobotę o 12 ruszyła manifa czyli demonstracja feministek. Byli też obecni aktywiści Stop Aborcji, którzy rozwiesili banery i próbowali zagłuszyć demonstrację. Co ciekawe zrobili to bardzo skutecznie. Manifa ruszyła spod pomnika Mickiewicza na rynku, dalej ulicą Bracką, Gołębią przez Planty na Plac Szczepański. W miejscach przemówień za każdym razem Stop Aborcji było obecne i za każdym razem wyprzedzało Manifę. Pod Collegium Novum doszło do małej wymiany zdań co udało mi się uwiecznić na filmikach, ale zadymy nie było, bo nie miał kto jej rozkręcić :D

https://www.youtube.com/watch?v=pUjll0ZiFZQ

https://www.youtube.com/watch?v=3YenXA-Okmg

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek