Wódka, browar, a może wino??

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Który alkohol preferujesz?

Wódka
73
31%
Wino
9
4%
Browar
154
65%

Liczba głosów: 236

Awatar użytkownika
PSKNHKS

Postautor: PSKNHKS » czw wrz 03, 2009 4:46 pm

Perły wszystkie rodzaje na pewno można znaleźć w Carrefourze (Export widziałem jedynie w galerii krk) polecam bo piwo o smaku naprawdę konkretnym, jeśli ktos preferuje lane to jest w barze na poczatku ul. Kawiory przy Czarnowiejskiej bodajże 3.50 za szklankę.
Polecam jeszcze Królewskie jeśli ktoś będzie odwiedzał mazowieckie i Specjala w pomorskim bo w Krakowie ich jak dotąd nie widziałem.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw wrz 03, 2009 4:53 pm

Która Perła jest w tym barze, co mówisz (piszesz)?
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
_KaeS_
Kontakt:

Postautor: _KaeS_ » czw wrz 03, 2009 4:53 pm

Specjal widziany w Polo Markecie na Centrum B ;)

Awatar użytkownika
PSKNHKS

Postautor: PSKNHKS » czw wrz 03, 2009 5:00 pm

Zielona na pewno ewentualnie jeszcze jeden punkt z Perłą (ale tylko butelkową) trochę dalej na Kawiorach w Student markecie, cena wszędzie jest w okolicach 2,40 ale warto patrzeć w Carrfourze bo bywały w promocji za 2 zł :)

Dzieki KaeS orientujesz sie moze w jakiej cenie ?

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw wrz 03, 2009 5:04 pm

_KaeS_ pisze:Specjal widziany w Polo Markecie na Centrum B ;)

Boskie piwo!!!!!!! A jest tylko w puszkach? Czy są butle?

Na wyjeździe w Iławie jak je zobaczyłem w knajpe, to odrazu musiałem wciągnąć. chciałem wziąć kilka do domu, ale było ostatnie, więc i tak miałem fart! Podobno we wszystkich Polo są, tylko najczęściej w puszkach tylko.

Awatar użytkownika
PSKNHKS

Postautor: PSKNHKS » czw wrz 03, 2009 5:10 pm

JOK_NH pisze:

Na wyjeździe w Iławie jak je zobaczyłem w knajpe, to odrazu musiałem wciągnąć. chciałem wziąć kilka do domu, ale było ostatnie, więc i tak miałem fart! Podobno we wszystkich Polo są, tylko najczęściej w puszkach tylko.

Zgadzam sie w pełni na wakacjach w Jastrzebiej poszły tego chyba 3 kraty i jeszcze brakowało :) Puszki do butelki porównywac nie ma co, ale i tak super browar.
Polo na centrum B - butelka 2,60 z kaucją :)
Najlepsze piwo jakie piłem
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 6:33 pm przez PSKNHKS, łącznie zmieniany 1 raz.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw wrz 03, 2009 5:29 pm

PSKNHKS pisze:
JOK_NH pisze:

Zgadzam sie w pełni na wakacjach w Jastrzebiej poszły tego chyba 3 kraty i jeszcze brakowało :) Puszki do butelki porównywac nie ma co, ale i tak super browar.

To zdjęcie sprzed 2 lat własnie jak byłem w Jastrzębiej na wakacjach. Codziennie był melanż na plaży z ogniskiem i Specjalami. :DObrazek

Piotrek

Postautor: Piotrek » czw wrz 03, 2009 7:08 pm

Na ul. kobierzyńskiej, za tesko po prawej jest fajny sklepik z piwami, ile gatunków rodzai to nie wiem, ale jest tego cała ściana, pieterko wyżej alkohole. jak ktoś lubi smakować wszystkiego po trochu to polecam. co do perły to pewnie piszecie o "perła chmielowa", bo jest też "Perła", ta chmielowa to lubelszczyzna i marka tam już uznana od dawna, bosman to browar szczecin czyli carlsberg. nieopodal szczecina jest miejscowośc Chociwel i tam dawniej lali pyszny 7,8% czarny okocim. co do calsberga to sie zgadzam że zniszczył Okocim, Zagłobe zniszczyli żeby sie konkurencji pozbyć i tyle. poza tym wszystkie piwa komercyjne to jedna wielka chemia, gdzie proces produkcji podobno trwa 24 godziny.
Zdrówko

dUfio

Postautor: dUfio » czw wrz 03, 2009 8:06 pm

mi mocny harnaś podeszedł, lepszy od mocnego okocimia i tatry aczkolwiek w piwach powyzej 6% nie gustuje zbyt. odstrasza cena - 4 pak w cerefere kosztuje tyle co 6 pak zwyklego

navijac

Postautor: navijac » czw wrz 03, 2009 9:37 pm

Widzę, że kilku osobom było już dane zasmakowac Perły i wsumie same pozytywne opinie się pojawiły. Nie dziwię się wcale, bo Perła moim zdaniem robi jedne z najlepszych piw i nie chodzi tu tylko o produkt sztandarowy, czyli Perłę Chmielową. Tak sie złożyło, że moja druga połowa pochodzi z lubelszczyzny i bywając tam często, miałem okazję spróbować również inne piwa które produkuje Perła, a które w Krakowie są nie do kupienia, czyli np. Zwierzyniec oraz Lubelskie Pils i Mocne. Podobnie jak Perła Chmielowa, smaki zajebiste. Jeśli ktoś miałby okazję spróbować, polecam 8) jeśli chodzi o dystrybucję Perły na terenie Krakowa, to takich miejsc jest juz całkiem sporo. Wiem, że dwie sieci nocnych sklepów (Planeta i jakaś druga) mają w sprzedaży (nie wiem czy we wszystkich punktach) Perłę Chmielową i Export, obie w zielonych bezzwrotnych butekach. Co prawda, Perła w brązowej butelce (zwrotna, tylko na lubelszczyznie) jest jeszcze doskonalsza, ale nie ma co narzekać. :) Na koniec refren pewnej piosenki, pewnej kapeli, z pewnych klimatów: "PERŁA BOYS ! PERŁA BOYS ! Oi ! Oi !" 8)
"Być rewolucjonistą to służyć wrogowi. Być liberałem to nienawidzić ojczyzny. Współczesna demokracja to orgia zdrajców." F. Pessoa

Awatar użytkownika
_KaeS_
Kontakt:

Postautor: _KaeS_ » czw wrz 03, 2009 11:01 pm

JOK_NH pisze:

Kupowałem nie tak dawno, może tydzień temu w butelce...
Cena jak wyżej pisał 'PSKNHKS' - 2.60 z kaucją.. :)

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » wt wrz 22, 2009 9:52 pm

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr wrz 23, 2009 4:16 pm

W Karafce na Dywizjonu znów dostępna jest Perła 8)
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Pawełek__NH

Postautor: Pawełek__NH » śr wrz 23, 2009 4:57 pm

Jestem w UK i chodząc po niektórych sklepach stwierdziłem, że tu też jest Perła.
My Hutnika fani po świecie rozsypani za Hutnik za HKS pójdziemy aż po życia kres.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr wrz 23, 2009 7:47 pm

I co?

Smakuje?

:)

Pozdro