Niedługo okaże się, że obalił ten komunizm sam, nie było żadnych robotników, był on jeden.
Podaj dokładny termin jeżeli do tego czasu Wałęsa czegoś takiego nie ogłosi liczę na przeprosiny.
Również uważam, że jest Bolkiem.
Myśląc tak logicznie, zdroworozsądkowo, nie jestem w stanie uwierzyć, że taki prosty chłop, sam jeden zrobił w konia wyspecjalizowanych agentów PRLu.
A gdzie i kto pisze o robieniu w konia. Był ikoną solidarności człowiekiem za którym szły tłumy a Ty nazywając go Bolkiem twierdzisz, że świadomie stał po 'złej stronie'. Twierdzę, że PÓKI NIE MA DOWODÓW, WAŁĘSY NIE MOŻNA NAZYWAĆ BOLKIEM. Poza tym ludzie nie opluwajcie człowieka który jest ikona organizacji która dała wam wolność. O pokojowej nagrodzie nobla nie będę nawet wspominał...
Popatrz szerzej, poza mury Sejmu i Senatu. Jak myślisz co się stało z państwowymi zakładami produkcyjnymi, z państwowymi fabrykami?
Jaka grupa została ich właścicielami?
od 8:50
http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4Tak pod rozwagę, że interesy świętego PiS też nie zawsze były takie czyste.
Dam Ci jeszcze przykład z HTSu - ojciec mojego kolegi - dobry fachowiec - nigdy nie został kierownikiem, mimo że miał do tego kwalifikacje. Kto został? Oczywiście były komunista.
Mów mi że czarne jest czarne a białe jest białe... długo będziemy sobie jeszcze rozmawiać...
A nasz, polski odpowiednik, generał Jaruzelski? Co z nim?
Kiszczak powiedział 'nic wam nie będzie'. to też wiem...
Widzisz Bartku drogi, wpływy są dalej i będą, bo nie rozliczyliśmy się z komuną.
znowu jak wyżej białe jest białe...

Ożóg Ja to wiem doskonale więc nie wiem po co mi takie rzeczy tłumaczysz.
I teraz nie ma nawet co nad tym się użalać, ale jedynie rywalizować z nimi na drodze demokracji.
Za taką rywalizację uważasz współtworzenie przez Jarosława Kaczyńskiego AWS gdzie jak napisałem było więcej członków PZPR niż w SLD ??
Ale wobec tego powyższego, nikt mi nie powie, że Wałęsa jest czysty.
Ale wobec czego ?? tego że pozostały układy ?? że Kiszczak powiedział nic wam nie będzie trzymamy się dalej razem ?? Gdzie tu wina Wałęsy ??
GDZIE WTEDY BYŁ KACZYŃSKI TEN WIELKI JAK SAM PODKREŚLA OPOZYCJONISTA !? czemu nie poderwał sam narodu nie powiedział oni układają się z komuchami nie idźcie za nimi ??
"Bo może sam czysty nie był co później pokazał współtworząc AWS ..."
Wybacz ale to co piszesz się kupy nie trzyma...
A dlaczego? Bo to niemożliwe. Gdyby Polska miała prawdziwego bohatera, to przeszłość dawno temu była by rozliczona, a my dzisiaj żylibyśmy w zupełnie innym kraju.
WILLIAM WALLACE byłby najlepszy
Ożóg przeczytaj jeszcze raz co piszesz i czy godzi się to bardzo inteligentnej osobie za jaką Cię uważam.
Ja nie mówię, że Wałęsa był doskonały ale nazywanie go Bolkiem za jego niedoskonałości i pretensje Kaczyńskiego po 20 latach, że ON nie rozliczył komuny są... no właśnie.
Ciekawe jest to, że dwa miesiące tak samo broniłem Kaczyńskiego...
Bo za chwilę każdy będzie miał pretensje że polityka znowu jest na noże. Skoro my na dole opluwamy wszystkich u góry to co się dziwić, że na górze biorą z nas przykład...
Jeszcze jedno piszesz mi ciekawostki o Hucie ja to wiem... Ja Ci powiem ciekawostki na temat młodego pokolenia polityków PiSu i o ich żerowaniu na tragedii Smoleńskiej ale to przy piwie bo nie jest to temat do publicznej dyskusji. Zwłaszcza przy poziomie wielu osób na tym forum.