KACZYŃSKI vs KOMOROWSKI

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

NA KOGO ODDASZ SWOJ GLOS W 2 TURZE

Czas głosowania minął ndz lip 04, 2010 1:31 am

KACZYŃSKI
56
52%
KOMOROWSKI
52
48%

Liczba głosów: 108

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » wt cze 22, 2010 9:11 am

metal pisze:Uważam że bycie kibicem i głosowanie na kandydata, który wprowadził w nasz świat bezprawie w postaci sądów 24godzinych i aresztów wydobywczych można porównać do sytuacji żyda z trzeciej rzeszy głosującego na Hitlera. No, ale każdy swój rozum ma.

Zobacz sobie Przyjacielu , kto wprowadził ustawę o imprezach masowych i jej ostatnią nowelizacje i co jest bardziej niebezpieczne dla naszego środowiska działania Ziobry czy wrogich nam sił skupionych wobec gwna i tvn?

Ps. Cały czas nawijasz o tych aresztach wydobywczych, równie często jak redaktor kublik, ktoś poza łapownikiem dr g w nich siedział? Ktoś z tych osadzonych dostał odszkodawanie za bezpodstawne aresztowanie w tych "strasznych" czasach?
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt cze 22, 2010 10:30 am

CYTAT z 21.06.2010 - Jarosław Kaczyński
Nasi przeciwnicy mówią nam, że jesteśmy lewicowi. A niech tam mówią. Może i jesteśmy. Teraz nie będę już używać określenia "postkomuniści", choć kiedyś tak mówiłem. Teraz będę mówił "lewica".

1979

Postautor: 1979 » wt cze 22, 2010 10:50 am

MISIEK72 pisze: A baba szlachcica z tego co widać to lubi dobrze zjeść. Zawsze to jakieś oszczędności...

a ów nadstan na powodzian zawsze można oddać -ucieszą się (wiadomo przynajmniej dlaczego z terenów zalewowych częście głosowali na Kaczyńskiego :wink: )
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

1979

Postautor: 1979 » wt cze 22, 2010 10:56 am

stazyja69 pisze:CYTAT z 21.06.2010 - Jarosław Kaczyński
Nasi przeciwnicy mówią nam, że jesteśmy lewicowi. A niech tam mówią. Może i jesteśmy. Teraz nie będę już używać określenia "postkomuniści", choć kiedyś tak mówiłem. Teraz będę mówił "lewica".

polityka ;teraz obydwoje beda lizac tyłek lewuchom ,przynajmniej do czasu ogłoszenia poparcia dla jednego z kandydatów przez postkomunistów. Zobaczycie jaka bedzie reakcja Jarka jak Napieralski poprze Komor(rę)owskiego
od swych narodzin przez wszystkie lata

NA ZAWSZE Hutnik

powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

flagus

Postautor: flagus » wt cze 22, 2010 11:14 am

http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » wt cze 22, 2010 12:27 pm

PennyWise pisze:Zobacz sobie Przyjacielu , kto wprowadził ustawę o imprezach masowych i jej ostatnią nowelizacje i co jest bardziej niebezpieczne dla naszego środowiska działania Ziobry czy wrogich nam sił skupionych wobec gwna i tvn?

To tylko Twoja opinia.
Moja jest taka: Areszty 24h zaliczyli nasi koledzy (np po meczu z KSZO) skazano niewinnych ludzi z pogwałceniem podstawowego prawa do obrony.
A wrogie nam siły również działały wspólnie i w porozumieniu z Ziobrą i resztą rewolucjonistów.

PennyWise pisze:Ps. Cały czas nawijasz o tych aresztach wydobywczych, równie często jak redaktor kublik, ktoś poza łapownikiem dr g w nich siedział? Ktoś z tych osadzonych dostał odszkodawanie za bezpodstawne aresztowanie w tych "strasznych" czasach?

Nie cały czas.
Nie wiem kto to jest redaktor Kubik.
Tak.
Tak.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

stazyja69

Postautor: stazyja69 » wt cze 22, 2010 2:47 pm

CYTAT z 22.06.1010 - Jarosław Kaczyński
Jeśli ktoś mnie zapyta, kim jest Józef Oleksy, to powiem: "jest to polski lewicowy polityk - no powiedzmy sobie - starszo-średniego pokolenia" .

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » wt cze 22, 2010 3:33 pm

BarteKSH pisze:
MISIEK72 pisze:Ręce to opadaja jak się widzi, ze 28% ludzi z tego forum głosuje na B.K. , na środowisko ludzi które otwarcie wypowiedziało wojne środowisku kibicowskiemu w Polsce, dla którego jest tylko zawsze 1 słuszna prawda -ich prawda.

tak tak ... Ja o tonie wypowiedzi a Ty o poglądach. I pomysłem PO było wprowadzenie sądów 24-godzinnych... KAŻDA partia medialna mówi o walce z chuligaństwem i będzie mówić i walczyć bo takie są poglądy większości społeczeństwa i to na nie trzeba wpłynąć aby zmienić stanowisko polityków w tej sprawie.

ale którego nie posądziłbym o bycie zadufanym w sobie głupcem

Czy głupiec to nie mnie osądzać ale z tym zadufaniem to grubo przesadziłeś.

człowiek zapatrzony w siebie (jak się przeciwnicy nie zamkną, to zabierze nam wolność, bo to przecież ON pokonał komunizm)

Wymaganie troszku poszanowania swojej osoby nazywasz już zadufaniem... Wybacz ale nazywanie go Bolkiem przez Pana Kaczyńskiego było sporym nietaktem.

człowiek na tyle głupi by być sterowanym przez komuchów, a jednocześnie mieć poczucie odwrotne - że samemu wodzi ich za nos.

Tak komuniści sami się obalili. Później te same osoby dalej w Polscy trzymały władzę m.in. za rządów AWS (w AWS było w 97 roku więcej członków PZPR niż w SLD) mało tego toż to ten stojący zawsze im na przeciw Kaczyński był jednym z założycieli AWS.

Komunizm w Polsce nie zostało obalony przecież.Pójśćie na układ z władzą to nie obalenie na pewno.. :roll:

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » wt cze 22, 2010 8:42 pm

Niedługo okaże się, że obalił ten komunizm sam, nie było żadnych robotników, był on jeden.

Podaj dokładny termin jeżeli do tego czasu Wałęsa czegoś takiego nie ogłosi liczę na przeprosiny. :wink:

Również uważam, że jest Bolkiem.
Myśląc tak logicznie, zdroworozsądkowo, nie jestem w stanie uwierzyć, że taki prosty chłop, sam jeden zrobił w konia wyspecjalizowanych agentów PRLu.

A gdzie i kto pisze o robieniu w konia. Był ikoną solidarności człowiekiem za którym szły tłumy a Ty nazywając go Bolkiem twierdzisz, że świadomie stał po 'złej stronie'. Twierdzę, że PÓKI NIE MA DOWODÓW, WAŁĘSY NIE MOŻNA NAZYWAĆ BOLKIEM. Poza tym ludzie nie opluwajcie człowieka który jest ikona organizacji która dała wam wolność. O pokojowej nagrodzie nobla nie będę nawet wspominał...

Popatrz szerzej, poza mury Sejmu i Senatu. Jak myślisz co się stało z państwowymi zakładami produkcyjnymi, z państwowymi fabrykami?
Jaka grupa została ich właścicielami?

od 8:50

http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4

Tak pod rozwagę, że interesy świętego PiS też nie zawsze były takie czyste.

Dam Ci jeszcze przykład z HTSu - ojciec mojego kolegi - dobry fachowiec - nigdy nie został kierownikiem, mimo że miał do tego kwalifikacje. Kto został? Oczywiście były komunista.

Mów mi że czarne jest czarne a białe jest białe... długo będziemy sobie jeszcze rozmawiać... :wink:

A nasz, polski odpowiednik, generał Jaruzelski? Co z nim?

Kiszczak powiedział 'nic wam nie będzie'. to też wiem...

Widzisz Bartku drogi, wpływy są dalej i będą, bo nie rozliczyliśmy się z komuną.

znowu jak wyżej białe jest białe... ;) Ożóg Ja to wiem doskonale więc nie wiem po co mi takie rzeczy tłumaczysz.

I teraz nie ma nawet co nad tym się użalać, ale jedynie rywalizować z nimi na drodze demokracji.

Za taką rywalizację uważasz współtworzenie przez Jarosława Kaczyńskiego AWS gdzie jak napisałem było więcej członków PZPR niż w SLD ??

Ale wobec tego powyższego, nikt mi nie powie, że Wałęsa jest czysty.

Ale wobec czego ?? tego że pozostały układy ?? że Kiszczak powiedział nic wam nie będzie trzymamy się dalej razem ?? Gdzie tu wina Wałęsy ??
GDZIE WTEDY BYŁ KACZYŃSKI TEN WIELKI JAK SAM PODKREŚLA OPOZYCJONISTA !? czemu nie poderwał sam narodu nie powiedział oni układają się z komuchami nie idźcie za nimi ??
"Bo może sam czysty nie był co później pokazał współtworząc AWS ..."

Wybacz ale to co piszesz się kupy nie trzyma...

A dlaczego? Bo to niemożliwe. Gdyby Polska miała prawdziwego bohatera, to przeszłość dawno temu była by rozliczona, a my dzisiaj żylibyśmy w zupełnie innym kraju.

WILLIAM WALLACE byłby najlepszy :lol:
Ożóg przeczytaj jeszcze raz co piszesz i czy godzi się to bardzo inteligentnej osobie za jaką Cię uważam. :wink:
Ja nie mówię, że Wałęsa był doskonały ale nazywanie go Bolkiem za jego niedoskonałości i pretensje Kaczyńskiego po 20 latach, że ON nie rozliczył komuny są... no właśnie.

Ciekawe jest to, że dwa miesiące tak samo broniłem Kaczyńskiego...

Bo za chwilę każdy będzie miał pretensje że polityka znowu jest na noże. Skoro my na dole opluwamy wszystkich u góry to co się dziwić, że na górze biorą z nas przykład...

Jeszcze jedno piszesz mi ciekawostki o Hucie ja to wiem... Ja Ci powiem ciekawostki na temat młodego pokolenia polityków PiSu i o ich żerowaniu na tragedii Smoleńskiej ale to przy piwie bo nie jest to temat do publicznej dyskusji. Zwłaszcza przy poziomie wielu osób na tym forum.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » wt cze 22, 2010 9:06 pm

Coś niebezpiecznie odjeżdżamy od tematu wyborów w stronę tematu "Polityka".

Dla mnie jest sprawa jasna - kto wierzy w Kaczyńskiego nie da się przekonać, kto go nie lubi - na bank zdania nie zmieni. Mam wrażenie , że wszystkie argumenty już padły - jak nie tutaj to w mediach...
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » wt cze 22, 2010 10:41 pm

metal pisze:
Dla mnie jest sprawa jasna - kto wierzy w Kaczyńskiego nie da się przekonać, kto go nie lubi - na bank zdania nie zmieni. Mam wrażenie , że wszystkie argumenty już padły - jak nie tutaj to w mediach...

Dokładnie ale najgorsze jest to, że ja nie chce nikogo przekonywać. Walcze tylko o to aby ludzi pokroju Wałęsa Kaczyński mimo ich wad SZANOWAĆ i 'atakować' jedynie konstruktywną krytyką a nie wyimaginowanymi zarzutami i obrażaniem...

Masz rację dyskusja za bardzo odbiegła od tematu... Swoją drogą druga tura Komorowski a w pierwszej był JKM.

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » śr cze 23, 2010 9:59 am

Z tego co widzę to Komorowski może mieć duże problemy w drugiej turze. Większość ludzi idzie na II turę z myślą, żeby zagłosować nie "ZA" kimś tylko "PRZECIW" komuś i osobą przeciwko której większość chce głosować jest marszałek...nie jestem ani nie próbuje grać tu takiego specjalisty od polityki jak kilku naszych kolegów, ale mam wrażenie, że lepiej będzie jak wygra Kaczyński. Czekam również na ciekawszą kampanię przed II turą, bo na pewno PIS jak i PO wyciągną chyba ostrzejsze szabelki
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » śr cze 23, 2010 12:19 pm

Ja głosuje na Kaczyńskiego, ale paradoksalnie będzie lepiej jak wygra Komorowski. Prawie pięć lat z Lechem, teraz pięć lat z Jarosławem, media by go zjadły i nie zostawiłyby suchej nitki po nim. Nikt tak naprawdę nie zna dobrze Komorowskiego i cała jego osoba wyjdzie po wyborach kiedy przyjdzie patrzeć nam na jego gębę przez kolejne lata. Pełnie władzy będzie miało PO, a to tylko woda na młyn dla PiSu, bo dziś różnica między obiema partiami wynosi 5%. Wybory parlamentarne już za rok i wielce prawdopodobne, że wygra je PiS, patrząc dodatkowo na to, że SLD rośnie w siłę, co nie jest po myśli Platformie, bo jest to jej elektorat.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr cze 23, 2010 1:42 pm

Bartek :)

(ostatni raz offtopicowo)

Nie będę szanował Wałęsy. Takie mam przekonania. Wybacz. A co do tego, że jest "ikoną Solidarności", to Solidarność przecież odwróciła się od niego.

Co do reszty Twoich słów - muszę się zapoznać z m.in. linkiem od Ciebie, żeby móc odpowiedzieć.

Pozdrawiam :)

PS: Głosuję na Kaczyńskiego, bo:

a). zależy mi na gazie łupkowym (mimo podpisania przedłużki GazPromu przez Pawlaka, jestem przekonany, że warto wejść w gaz łupkowy)

b). zwyczajnie odnoszę wrażenie, że prędzej Kaczyński stanie po stronie biednych ludzi, niż salonowy Komorowski. Jestem z bidnej rodziny, liberalne rządy grupy interesów i ortodoksyjny kapitalizm zwyczajnie nie są w interesie mojej rodziny.

Jeszcze raz pozdro
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » śr cze 23, 2010 2:10 pm

Poza tym mam wrażenie, że Komorowski podpisze wszystko co mu podadzą do podpisu..zero weta czy skierowania do TK
Obrazek