POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt gru 10, 2010 8:28 pm

Wracając jeszcze do broni palnej :)

Australijski generał, p.Piotr Cosgrove mówił w radio o szkoleniu skautów. Zadzwoniła zaniepokojona matka:

"Panie Generale! Czego Pan będzie uczył tych młodych chłopców?".

Gen. P.C.: "Mamy zamiar uczyć ich wspinaczki, wioślarstwa, łucznictwa i strzelania".

Mamusia: "Strzelania! Czyż nie jest to pewna nieodpowiedzialność?".

Gen. P.C.: "Dlaczego? Na strzelnicy będą pod właściwym nadzorem".

Mamusia: "Ale chyba przyzna Pan, że to strasznie niebezpieczne i nie można uczyć tego dzieci?".

Gen. P.C.: "Nie wiem, dlaczego. Zanim dotkną strzelby, nauczymy ich dyscypliny w obchodzeniu się z bronią".

Mamusia: "Ale Pan wyposaża ich w umiejętności zawodowego zabójcy!".

Gen. P.C.: "Cóż, Pani jest wyposażona, by być prostytutką - ale przecież Pani nią nie jest?".

Po czym w radio zapadła na 46 sekund (!!!) cisza...

http://www.wykop.pl/ramka/544763/cieta-riposta-roku/

Normalnie padłem :P :P :P

Riposta stulecia właśnie tak się powinno odpowiadać na tego typu "argumenty"
Wielkie brawa dla generał za odwagę, mądrość no i przed wszystkim poczucie humoru :D

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pt gru 10, 2010 8:53 pm

Bingo to takie nieeuropejskie,niepostępowe i pachnie mi dyskryminacją ze względu na płeć :D :D :D
Dlatego Dobre.Tylko gdy zaczynasz podawać najprostsze przykłady w merdiach to nazwą Cię oszołomem,demagogiem, prostakiem itd..
Mówię to co myślę, robię to co mówię

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt gru 10, 2010 8:55 pm

Jeszcze o dostępie do broni .
Jak pisałem wcześniej sceptycznie odnoszę się do tego tematu , ale nie mówię nie .
Będąc w armii ( nie na ochotnika ) w ubiegłym stuleciu , wiele osób (żołnierzy) miało dostęp do broni .
Pomimo wielu niesnasek pomiędzy żołnierzami , trepami itp - nikt do nikogo nie strzelał . A nieporozumień było co niemiara . Do tego alkohol .
Czyli dostęp do broni był , ale ofiar na szczęście NIET !
Wyjątek stanowili samobójcy , ale to już inny temat .

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob gru 11, 2010 12:55 pm

PITROL pisze:merdiach to nazwą Cię oszołomem,demagogiem, prostakiem itd..

gorzej mnie już nazywali i się nie przejmuje.

Slav

Postautor: Slav » sob gru 11, 2010 2:27 pm

Semantyka mediów zawsze jest marnej jakości...byle co,byle jak,byle tylko był pogłos i rozgłos...bo media muszą mieć poczytność a im bardziej dany zestaw znaków tworzących newsa jest kontrowersyjny,tym im to bardziej jest na rękę :wink: słowa - sens zamknięty w znaczeń klatkę :wink:

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » sob gru 11, 2010 3:15 pm

Tymczasem rząd realizuje obietnicę wyplenienia dopalaczy:

Funkcjonariusze, gdy podejrzewają kogoś o produkcję lub handel dopalaczami, nie mogą tego sprawdzić.

Zgodnie z art. 52 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii, za handel i wytwarzanie dopalaczy grozi kara pieniężna od 20 tysięcy do miliona złotych. Egzekwuje ją jednak sanepid na podstawie procedury administracyjnej, nie karnej. Tymczasem policjanci swoje czynności mogą prowadzić jedynie wobec przestępstw i wykroczeń - zauważa "Dziennik Gazeta Prawna".

W praktyce oznacza to, że nawet jeśli policjant operacyjny dowie się, że ktoś inwestuje w transport dopalaczy, nie może zweryfikować informacji podczas dalszych „sprawdzeń operacyjnych”, ani np. wnioskować do prokuratury i sądu o włączenie podsłuchu. Musiałby mieć pewność, że w dopalaczach będą substancje uznane za zakazane w rozporządzeniu do ustawy. Jeśli zaryzykuje, narazi się na zarzut karny przekroczenia uprawnień.

Teraz minister Michał Boni, wiceszef MSWiA Adam Rapacki oraz komendant główny policji zastanawiają się, co zrobić z tym problemem –pisze dziennik.

Oczywiście wcale mnie nie martwi, że:” POLICJA NIE MOŻE prowadzić działań operacyjnych wobec producentów i handlarzy dopalaczami” w tym kraju i tak zakłada się 3 razy więcej podsłuchów jak w Niemczech, które mają 2 razy więcej mieszkańców. Doszedłby kolejny pretekst do inwigilacji własnych obywateli. Po prostu państwo policyjne. Za to to już tak:” Może za to ścigać tych, którzy je reklamują.”
Co to oznacza w praktyce? Nawet jeśli policjant operacyjny usłyszy od tajnego współpracownika, że znany mafioso inwestuje w transport dopalaczy, nie może nic zrobić. Podobnie z oficerem ABW, który dowie się, gdzie powstaje fabryczka dopalaczy. Obaj nie mogą zweryfikować informacji podczas dalszych „sprawdzeń operacyjnych” ani np. wnioskować do prokuratury i sądu o włączenie podsłuchu.
– Takie działania mogę podjąć, tylko mając pewność, że w tych dopalaczach będą substancje uznane za zakazane w rozporządzeniu do ustawy. Mogę zaryzykować i rozpocząć działania operacyjne, ale ze świadomością, że narażam się na zarzut karny przekroczenia uprawnień – wyjaśnia funkcjonariusz jednej z komend wojewódzkich.
Wprowadzenie nowych zapisów ma także inny efekt: teraz prawdziwą policją antydopalaczową staje się sanepid. Tyle że trudno np. sobie wyobrazić, że będą śledzić handlarzy dopalaczami. Ale, co ciekawe, według art. 68 ustawy, choć policja nie może ścigać handlarzy, może interesować się każdym, kto... reklamuje dopalacze. Dlatego że za złamanie tego zakazu grozi kara od roku do dwóch lat więzienia.

Problem w tym, że sam pomysł jak i ustawa to po prostu DEBILIZM, o czym już pisałem przy okazji dyskusji o zakazie palenia. I wykrakałem, choć prawem się specjalnie nie interesuje. Natomiast nasi rządzący zatrudniają zawodowych prawników i z premedytacją serwują nam buble prawne.Za to w tvn premier mógł błysnąć jak walczy z dopalaczami a „głupie ludzie to kupią” ] :evil:
Cały artykuł na
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/4 ... entow.html

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » sob gru 11, 2010 3:17 pm

Miałem już nie pisać o tej broni ale...

Fragment z blogu Korwina

...p.Blidowa wyciągnęła spluwę. Albo chciała się zabić – i to było Jej prawo: winny ma prawo zapłacić swoim życiem, oszczędzając sobie kompromitacji, a nam kosztów procesu. Funkcjonariusze na Jej żądanie powinni nawet dać Jej nabity pistolet (a chcieli odebrać?). ...

Tylko kto dziś ma tyle odwagi i honoru by jak w Rzymie rzucić się na swój miecz :cry:

------------------------------------------------------------------------------------

A wracając jeszcze do palenia ,taki mi wczoraj przyszedł pomysł do głowy, gdy wczoraj na jednym z lokali przeczytałem - zakaz wstępu tzn zakaz palenia.

Ustawa reguluje jaką proporcję muszą mieć sale dla palących i niepalących?
Bo jak nie to można by wydzielić ze 3 stoliki na zapleczu jako sala dla niepalących (niech się poprawnie polityczni integrują :D ) a reszta po staremu.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt gru 14, 2010 4:51 pm

BINGONH pisze:.....

Do tego co wrzucił OŻÓG polityczne happeningi są dobre ale na ulicy w sejmie ośmiesza to trochę instytucję.
....

Zgadzam się z powyższym zdaniem,z małym zastrzeżeniem.Jak wcześniej coś odwalił Palikot to uszło płazem? Tak właśnie w sejmie.
Od teraz oczekuje konsekwencji, ale chyba się zawiodę :?
Marszałek Grzegorz Schetyna poinformował, że decyzją szefa Kancelarii Sejmu odebrane zostały przepustki dwóm asystentom posłów, którzy niedawno zakłócili konferencję prasową klubu Polska Jest Najważniejsza

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...-do-sejmu.html

Tą decyzja uniemożliwia im pracę. Nie bronie ich, ale asystentów można karać a posłów już nie?

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt gru 14, 2010 6:10 pm

Berlusconi zostaje !!!

Ostatni polityk którego cenię w unii

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt gru 14, 2010 6:31 pm

BINGONH pisze:Berlusconi zostaje !!!

Ostatni polityk którego cenię w unii

Nie wszyscy podzielają Twoje zdanie.

http://tvp.info/informacje/swiat/anarch ... mu/3579212
:shock:

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » wt gru 14, 2010 6:36 pm

PITROL pisze:
BINGONH pisze:Berlusconi zostaje !!!

http://tvp.info/informacje/swiat/anarch ... mu/3579212
:shock:

Właśnie takie demonstrację mnie utwierdzają w słuszności popierania Berlusconiego.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt gru 14, 2010 6:41 pm

A co powiesz na to?

http://tvp.info/informacje/biznes/slowa ... ny/3577989

Nasz premier dalej innej drogi jak euro nie widzi?

1979

Postautor: 1979 » wt gru 14, 2010 10:06 pm

BINGONH pisze:Ustawa reguluje jaką proporcję muszą mieć sale dla palących i niepalących?
Bo jak nie to można by wydzielić ze 3 stoliki na zapleczu jako sala dla niepalących (niech się poprawnie polityczni integrują :D ) a reszta po staremu.

tak jest w jednej z restauracji na Mistrzejowicach i do tej pory nikt im sie o to nie dopier... 4 stoliki w malej salce dla niepalacych ,reszta ok.10-12 stolikow dla palaczy
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » wt gru 14, 2010 11:20 pm

o słuszności stanu wojennego była już kiedyś i u nas dyskusja - ale czy tak treściwa ?
http://www.youtube.com/watch?v=cPy4_P5j ... _embedded#!
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » śr gru 15, 2010 11:12 am

PITROL pisze:A co powiesz na to?

http://tvp.info/informacje/biznes/slowa ... ny/3577989

Nasz premier dalej innej drogi jak euro nie widzi?

Dawno dawno temu, stawiałem wszystkie pieniądze na to że nie będzie koalicji PO-PIS prędziutki już PIS-SLD (w sumie gdzieś w regionie taka była)
I NIKT MI NIE WIERZYŁ.

Teraz wam mówię że euro w Polsce nie będzie śpijcie spokojnie,
doczekacie się powrotu korony, choć ja osobiście stawiam że pierwszy będzie włoski lir.
I z proroczych wizji w ciągu najbliższych 5 lat zniknie z mapy polityczniej Belgia.

1979 - widać ktoś wpadł na ten pomysł, ostatnio od znajomego słyszałem że w jakieś knajpie ludzie zaczęli palić, po interwencji jakieś klientki zgasili fajki, ale za raz znów odpalili - brawo!!!
Walka o wolność rozpoczęta