POLITYKA

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » pn lip 23, 2012 11:14 am

Lubelscy działacze Sojuszu Lewicy Demokratycznej na czele z posłem Jackiem Czerniakiem, uczcili 68 rocznicę ogłoszenia Manifestu Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego.

Uroczystości zorganizowane przez SLD odbyły się na Placu Litewskim w centrum Lublina. Działacze postkomunistów złożyli kwiaty na Grobie Nieznanego Żołnierza, a poseł Jacek Czerniak stwierdził, że dla wielu osób PKWN to biała plama na karcie historii, lecz jemu i jego towarzyszom kojarzy się z odbudową kraju. Jeżeli nawet nie była to Polska w granicach sprzed II wojny światowej, to na pewno była to Polska bezpieczna, uznawana przez wszystkie organizacje międzynarodowe, która walczyła z analfabetyzmem, wprowadzała bezpłatną ochronę zdrowia – powiedział podczas akcji poseł Sojuszu.

Ogłoszenie Manifestu PKWN uznaje się za początek PRL-u. Decyzję o powołaniu Komitetu podjął Józef Stalin i rozpoczął on działalność w Moskwie 21 lipca 1944 roku, a wiadomość o jego powołaniu została przekazana następnego dnia przez moskiewskie radio. Według propagandy Manifest został ogłoszony 22 lipca w Chełmie na Lubelszczyźnie, jednak jego członkowie przybyli do tego miasta pięć dni później. PKWN stało się samozwańczym organem władzy wykonawczej, delegalizującym rząd w Londynie.

http://narodowcy.net/dzialacze-sld-uczc ... 012/07/22/

Szczerze pisząc już przestało być śmieszne i zaczyna się robić chore.
Z dedykacją dla forumowych "apolitycznych" tak na marginesie.
Quam dulce et decorum est pro patria mori

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr sie 01, 2012 9:39 am

dzisiaj rocznica wybuchu Powstania.wchodze na [usuwamy] a Powstaniu ani widu ani slychu. pewnie cos sie pojawi ale to i tak dla mnie syptomatyczne
pzdr Osiek

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr sie 01, 2012 10:24 am

dzuhas pisze:dzisiaj rocznica wybuchu Powstania.wchodze na [usuwamy] a Powstaniu ani widu ani slychu. pewnie cos sie pojawi ale to i tak dla mnie syptomatyczne

Dziwi mnie Twoje zdziwienie szczerze przyznam.
Quam dulce et decorum est pro patria mori

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr sie 01, 2012 10:54 am

na rp.pl tez nic nie ma . jest tylko w Fakcie - notabene niemieckim :)
pzdr Osiek

ksh72

Postautor: ksh72 » śr sie 01, 2012 4:01 pm

Epigoni celebrują rocznicę

Komentarz • specjalnie dla www.michalkiewicz.pl • 1 sierpnia 2012

Polska obchodzi 68 rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego. Ale nie cała. Rocznicę tę wspominają z pietyzmem spadkobiercy tradycji powstańczej, tradycji niepodległościowej, gotowi ponosić ofiary nie tylko dla niepodległości, ale również - a może nawet przede wszystkim - by dzięki niepodległości móc zażywać wolności we własnym państwie. Ale już tak zwani „realiści”, czyli mówiąc inaczej - czciciele knuta - spoglądają na celebrujących rocznicę wybuchu Powstania z ostentacyjnym lekceważeniem, a nawet pogardą. Nie tyle może nimi gardzą, chociaż nimi oczywiście też - co niepodległościowymi ideałami, do których tamci nawiązują. Dla czcicieli knuta tamten ideał jest po pierwsze - niepojęty, a po drugie - niepokojący, bo wywołuje pytanie o osobistą odwagę. Dlatego czciciele knuta wprost wyłażą ze skóry, by maskowane rozwagą tchórzostwo awansować do rangi cnoty, wdeptując w ziemię niepodległościowy ideał. Czasy niestety im sprzyjają i to nie tylko dlatego, że pozostawiona w spokoju komuna zatruwa społeczny organizm na podobieństwo syfilisu, ale również dlatego, że pretendujący do przewodzenia narodowi Umiłowani Przywódcy uciekają od niepodległości do Eurokołchozu, próbując oszukiwać samych siebie i nas, że „współdecydowanie” jest lepsze od decydowania samodzielnego.

Więc chociaż niektórzy jeszcze się wstydzą ostentacyjnie wzgardzić tamtym ideałem i w rocznicowych uroczystościach uczestniczą z nadgorliwością, to inni, bardziej wyzwoleni z poczucia przyzwoitości, promują w tym dniu na Stadionie Narodowym imprezę konkurencyjną z udziałem starzejącej się skandalistki, epatującej swoich wielbicieli postępującym rozwydrzeniem. Rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego z roku na rok uświadamia nam z coraz to większa ostrością, że nie ma już jednego narodu polskiego. O jednym narodzie można bowiem mówić tylko wtedy, gdy ma wspólny ideał. Ale jaki wspólny ideał może mieć spadkobierca tradycji niepodległościowej z PPR-owcami, czy ubekami, którzy w naszym nieszczęśliwym kraju nie tylko dochowali się licznego potomstwa, ale „szczują swe szczenięta” przeciwko wszystkiemu, co polskie? Cóż wspólnego może mieć z „młodym, wykształconym”, którego największym marzeniem jest, by go uważano za cudzoziemca? Naród polski jest dzisiaj już tylko częścią polskiego społeczeństwa, być może nawet - jego mniejszością, coraz bardziej zdominowaną przez moskiewskie psiaki i wychowanych przez michnikowszczynę europejsów.

Stanisław Michalkiewicz

http://michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2572

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » śr sie 01, 2012 4:33 pm

Ja jednak myślę inaczej. Po prostu to ubecy poustawiali się na stołkach, skorzystali z przemian i są właścicielami mediów. Jednak nie wszyscy dają się ogłupić. Marzy im się społeczeństwo donosicieli bez honoru bo takim właśnie jest łatwo sterować.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw sie 02, 2012 8:25 am

Spotkanie z wolnymi i myślącymi za 76 $ ( kanadyjskich )

Obrazek

Awatar użytkownika
Lucas[NH]

Postautor: Lucas[NH] » czw sie 02, 2012 12:12 pm

Eurosceptycy,prawdziwi Polacy i zwolennicy traktatu lizbońskiego :wink:

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » czw sie 02, 2012 1:10 pm

Nie ma nic za darmo :)
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw sie 02, 2012 2:26 pm

Generał Zbigniew Ścibor-Rylski "Motyl" na Kopcu Powstania Warszawskiego (1.08.2012)
http://www.youtube.com/watch?v=HdkikwfR7cc

List otwarty Prezesa MW do gen. Zbigniewa Ścibor – Rylskiego
http://narodowcy.net/list-otwarty/2012/08/02/

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » czw sie 02, 2012 8:29 pm

Niemcy kochają wolność trochę jak babcię - mówił Gauck. - My też kochamy swoje babcie. Ale wolność ma u nas trochę posmak seksapilu. Pewnie przez to, że mieliśmy o niej kiedyś senne marzenia - odpowiedział Komorowski.

Zaiste pięknie powiedziane :shock: :lol: :lol: :lol:
On to powiedział naprawdę.Tak że zaczynam się poważnie zastanawiać czy te wpisy na twitterze nie są autentyczne.Kasia 22 lipca:
Wczoraj przeczytałam gdzieś tytuł "PREZYDENT BYŁ NA PREMIERZE" .. nigdy bym wujka Bronka i tatę o takie rzeczy nie podejrzewała.

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » wt sie 07, 2012 8:49 pm

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
polecam lekturę internetowego wydania gazety
Mówię to co myślę, robię to co mówię

ksh72

Postautor: ksh72 » śr sie 08, 2012 3:01 am

posadka dzieki tatusiowi, a on doradza konkurencyjnej firmie.
by zylo sie lepiej!!!

http://wpolityce.pl/artykuly/33563-dla- ... nkructwach

stazyja69

Postautor: stazyja69 » czw sie 09, 2012 5:38 pm

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » śr sie 15, 2012 4:19 pm

stazyja69 pisze:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IMv28sYQzCY

Widać kampania trwa, a wybory 6 listopada. To właśnie ten moment, w którym człowiek najwięcej interesuje się bieżącą polityką USA, w tym niestety też ja.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo