Problemy z kompem !
Moderator: dUfio
Kolejny problem.
Sytuacja występuje już od jakiegoś czasu jednak ostatnio nasiliła się nie do wytrzymania.
Kiedy odpalam dowolną grę lub też przeglądam internet (przy firefox-ie się wieszał. Teraz korzystam z Iron/chrome - i jak na razie jest ok) po chwili ekran "zamarza" tzn. nic się nie zmienia/nie rusza , nie działa myszka , nie działa klawiatura , ostatnia sekunda dźwięku się zapętla pomaga tylko reset. Podczas oglądania filmów problemu żadnego nie zauważyłem , natomiast w przypadku gier/internetu wiesza się po kilku sekundach. Wcześniej były podobne objawy , tzn. identyczny zawias podczas gry , czasem nawet 2 razy z rzędu jednak po 2 resetach nic już się nie wieszało ,aż do ponownego uruchomienia komputera.
Przeinstalowałem system i dalej to samo , więc pewnie to jakiś problem sprzętowy. Orientuję się ktoś co to może być? Temperatury nie wyglądają źle , problemy z procesorem/pamięcią też raczej wykluczam. Czy może to być wina zasilacza? Co robić?
Sytuacja występuje już od jakiegoś czasu jednak ostatnio nasiliła się nie do wytrzymania.
Kiedy odpalam dowolną grę lub też przeglądam internet (przy firefox-ie się wieszał. Teraz korzystam z Iron/chrome - i jak na razie jest ok) po chwili ekran "zamarza" tzn. nic się nie zmienia/nie rusza , nie działa myszka , nie działa klawiatura , ostatnia sekunda dźwięku się zapętla pomaga tylko reset. Podczas oglądania filmów problemu żadnego nie zauważyłem , natomiast w przypadku gier/internetu wiesza się po kilku sekundach. Wcześniej były podobne objawy , tzn. identyczny zawias podczas gry , czasem nawet 2 razy z rzędu jednak po 2 resetach nic już się nie wieszało ,aż do ponownego uruchomienia komputera.
Przeinstalowałem system i dalej to samo , więc pewnie to jakiś problem sprzętowy. Orientuję się ktoś co to może być? Temperatury nie wyglądają źle , problemy z procesorem/pamięcią też raczej wykluczam. Czy może to być wina zasilacza? Co robić?
- Stefek_Burczymucha
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
- Stefek_Burczymucha
W Iron każda karta to osobny proces. Kiedy wywali się jedna, to nie ubije całej przeglądarki. Mozna ponoć uruchomić Iron/Chrome w trybie -single-process. A że jest więcej procesów to bardzo prawdopodobne, że rozszerzenia takie jak java czy flash oraz silnik renderujący są również uruchamiane w osobnych procesach.
Wasting time is an important part of living.
Mam kartę geforce 9500 GT, chciałem podłączyć do TV LCD Samsung B530. Podłączyłem kartę do płyty głównej przez SPDIF_0, wgrałem nowe sterowniki, ale niestety dźwięk się nie pojawia. Kabel HDMI - HDMI, powinien wysyłać dźwięk i obraz. Niestety nie ma dźwięku. Miał ktoś może taki problem? W opcjach głosności jest SPDIF, ale nie da się nic przestawić, jest w kolorze szarym czyli nieaktywny. Zastanawiam się nad kupnem kabla jack x2, ale powinno na samym kablu hdmi śmigać 

- Stefek_Burczymucha
- Stefek_Burczymucha
http://download.gigabyte.asia/FileList/ ... ga-ep43-(d)s3l(r)_e.pdf
Strona 95.
Czytaj też tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1202662.html
Strona 95.
Czytaj też tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1202662.html
Wasting time is an important part of living.
ostatnio włączyłem sobie gre sensible world of soccer by pograć starym dobrym Hutnikiem zaraz po tym komputer zaczął głośno buczeć(nie ze względu na to, że ogrywałem po kolei Wisle, Lecha czy Legie), buczał tak długo dopóki nie wyłączyłem gry - z ciekawości zainstalowałem kilka innych gier i efekt był ten sam
ostatni raz grałem w cokolwiek jakieś pół roku temu i problemu nie było
jaki może być powód?
ostatni raz grałem w cokolwiek jakieś pół roku temu i problemu nie było
jaki może być powód?
- C.A.R.T.O.N