Sezon 2024/25 - sparingi, transfery, info

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

mr.Vitaminka

Re: Sezon 2024/25 - sparingi, transfery, info

Postautor: mr.Vitaminka » sob sie 24, 2024 11:45 pm

dUfio pisze:
mr.Vitaminka pisze:
dUfio pisze:
Kibicowanie porażce ciężko skomentować natomiast z Krzysiem na ławce też odklejka

jako że oficjalnie "wróciłem z wakacji forumowych" chciałem wkroczyć z przytupem i rozruszać temat i chyba mi się udało :lol:

a tak już zupełnie serio - potrzebne są zmiany i to już od teraz! wprawdzie odszczekałem już na forum początkową (zbyt ostrą) krytykę Musiała, ale niestety sprawdziły się moje prognozy, że nie nadaje się na ten poziom - a przynajmniej nie w naszym grajdołku. To że potrzeba nam harpagana - jak pisał też chyba Dufio to dla mnie oczywistość. Byłem orędownikiem Feio, ale wiadomo że to nie nasze buty. Jednak nie mamy chyba na to co liczyć, bo jak tu ktoś słusznie zauważył zarząd nie pozwoli sobie na zbytnie fanfary trenera, który będzie miał swoje zdanie i będzie się tego trzymał. Musiał niby coś wrzuca na konferencjach, ale te jego tłumaczenia są śmieszne vide jego deklaracja o autonomicznym wyborze zawodników. No nic, sam jestem ciekaw tego spotkania. Myślę, że dużo nam powie gdzie jesteśmy bo ani nie jesteśmy tacy słabi jakby to mogło wynikać z meczów z GKS i Wieczystą, ani tak mocni jakby tylko patrzeć przez pryzmat wyniku ze SKRĄ. Ta Chujniczanka to taki top średniaków ligowych i do nich możemy się mierzyć. Obyśmy tego jednego centa byli wyżsi.

Chojniczanka w ostatnich 10 latach albo grała w 1 lidze, a jak grała w 2 to albo awansowali do 1 bezpośrednio albo co najmniej do barażów, więc nazywanie ich średniakiem nawet w wersji TOP to umniejszenie. To po prostu klub balansujący pomiędzy 1 a 2 ligą, między nami a nimi jest jeszcze kilka stopni bo my balansujemy między rozpaczliwa walka o utrzymanie a sredniactwem, z największym sukcesem w postaci 8 miejsca w zeszłym sezonie. Gdzie nam do nich.
Ograliśmy dziś po prostu dużo wyżej notowana drużynę i tyle.

chodziło mi konkretnie o ten sezon. Nie licząc Pogoni GM (uważam, że wylądują w dolnej połówce tabeli na koniec) Chojnice to wg mnie 6. drużyna naszej ligi - inaczej top średniaków. A to co się dzisiaj stanęło - czyli czy to nasz sukces czy naturalny zbieg - osądzi końcowa tabela tego sezonu. Póki co punktujemy za trzy, a jak dostajemy wpierdolix to w 2/3 przypadków srogo. Oby tak dalej - w sensie - z tym punktowaniem a nie zbieraniem batów.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

wojo77

Postautor: wojo77 » pn sie 26, 2024 3:33 pm

Wywiad z Musiałem po Chojnicach m.in.też o Budzińskim https://gazetakrakowska.pl/trener-hutni ... 2-18764897

pawcio

Postautor: pawcio » pn sie 26, 2024 6:11 pm

wojo77 pisze:Wywiad z Musiałem po Chojnicach m.in.też o Budzińskim https://gazetakrakowska.pl/trener-hutni ... 2-18764897

Wszyscy widzieliśmy, ile Denis znaczy dla zespołu i ta ostatnia sytuacja jest bardzo symboliczna. On potrafił w trudnym momencie wziąć odpowiedzialność za zespół i pokazał, że jest jego bardzo ważnym ogniwem. Zresztą nie tylko na boisku, ale także w szatni.

Ale dalej dochodźmy dlaczego symulował kontuzje, dlaczego ma w dupie Hutnika, bo influencer z tt tak usłyszał w rozmowach.

Wandyta

Postautor: Wandyta » wt sie 27, 2024 9:16 pm

Jeszcze 10 dni do końca letniego okienka transferowego. Ruszy coś w temacie napastnika, czy gramy tymi zawodnikami, których już posiadamy ? Ktoś, coś ? :roll:

Awatar użytkownika
snuff

Postautor: snuff » wt sie 27, 2024 9:40 pm

Narazie prawy obrońca z Arki i środkowy pomocnik ze Stargardu. Ktoś coś o nic może więcej powiedzieć ?
Ostatnio zmieniony wt sie 27, 2024 9:53 pm przez snuff, łącznie zmieniany 1 raz.

pawcio

Postautor: pawcio » wt sie 27, 2024 9:46 pm

snuff pisze:Narazie prawy obrońca z Arki i środkowy pomocnik ze Stargardu. Ktoś coś o nic może więcej powiedzieć ?

Tak - ten z Arki grał też w Resovii, a ten drugi chyba nie.

vitoss

Postautor: vitoss » wt sie 27, 2024 9:51 pm

Tego Krystiana to będzie mega ciężko chyba ocenić nie widząc jego gry. Starogard zdobył tylko 13 pkt w 34 meczach w ubiegłym sezonie. Także ciężko określać czy się nada czy nie.

Ciekawe czy się budżet znalazł czy się zwolnił przez odejście kogoś.

dUfio

Postautor: dUfio » wt sie 27, 2024 10:18 pm

50 meczów w 1 lidze to ładny wynik Tomala, choc przy tym roczniku trzeba brac lekką poprawkę, ze byl mlodziezowcem (od tego sezonu nie jest, podobnie jak ten drugi) co sprawia, ze pilkarze z danych rocznikow maja lekki handicap. Tak czy siak doswiadczenie jakies jest i powinien byc wzmocnieniem, a przynajmniej zwiekszyc konkurencje

Alex

Postautor: Alex » wt sie 27, 2024 11:38 pm

Transfery są, ale napastnika nie ma dalej :lol:

pawcio

Postautor: pawcio » wt sie 27, 2024 11:43 pm

dUfio pisze:50 meczów w 1 lidze to ładny wynik Tomala, choc przy tym roczniku trzeba brac lekką poprawkę, ze byl mlodziezowcem (od tego sezonu nie jest, podobnie jak ten drugi) co sprawia, ze pilkarze z danych rocznikow maja lekki handicap. Tak czy siak doswiadczenie jakies jest i powinien byc wzmocnieniem, a przynajmniej zwiekszyc konkurencje

Jak na nasz standard doświadczenie wręcz duże. Ja widzę tylko jeden mały znak zapytania - na 90 minut już 1 lipca pisali, że Arka daje mu wolną rękę. Wiadomo że my jesteśmy ostatnim wyborem dlatego przyszedł z końcem sierpnia, niemniej zastanawia mnie trochę, dlaczego przez dwa miesiące nigdzie się nie załapał.

Andrew

Postautor: Andrew » śr sie 28, 2024 5:49 am

Transfery z cyklu - Here we go , to raczej nie sa, ale idealnie pasuja do naszych posuniec z tego okienka. Troche starsi od naszej sredniej na lawce. Dziwia tylko pozycje pozyskiwanych graczy, bo tam gdzie az sie prosi to ruchow brak, dobieramy natomiast pomocnika kolejnego gdzie mamy juz trochu zawodnikow a z lawki do wejscia - Ikwuka czy Szablowski. No ale ktos cos w nich dojrzal i dlatego sa u nas na pokladzie. Czas pokaze czy beda kolejnym Bechtami, Jodlowskimi czy jednak sie troche u nas zaznacza

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » śr sie 28, 2024 8:26 am

Ponoć ten Tomal ma rozwalone kolano i nie nadaje się do grania. Ciekawe czy się potwierdzi.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

fan

Postautor: fan » śr sie 28, 2024 6:11 pm

Przecież teraz klub wysyła piłkarzy do jakiejś tam kliniki sportowej na badania przed podpisaniem kontraktu... może nie wszystkich

vitoss

Postautor: vitoss » śr sie 28, 2024 7:07 pm

Jakoś w to nie wierzę bo:
Wróbel nie podpisał bo nie chciał zrobić badań
Tarasovs miał być nie do grania w tej rundzie według "speców".
Jak już coś ma z kolanem to pewnie mikrouraz bo wątpię żeby go podpisywali. Do tego trzeba wziąć poprawkę że gość od lipca szukał klubu - ktoś wie czy trenował z kimś czy nie ?
A o Krystianie to raczej się nic nie dowiemy bo grając w outsiderze 3 ligi który zamknął tabele z 13 punktami nie można o nim nic powiedzieć - jeden gość różnicy nie zrobi a może akurat coś tam w nim widzą. Jednak ja myślę że to kontrakt bardziej do rezerw z nastawieniem na przyszłość. Nawet na zdjęciu nie jest w koszulce meczowej.