2 liga - sezon 2020/21

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

bn

Postautor: bn » pn paź 05, 2020 2:14 pm

Moim zdaniem to swojego rodzaju klątwa zespołów, które awansowały lub utrzymały się przez fuzje w niesportowy sposób: Lechia, Polonia W, GKS Tychy, Zawisza. Chyba nie ma zespołu, który by nie wylądował na dnie ostatecznie. W przypadku jest to o tyle niezrozumiałe, że zaczynając od początku zagraliby pewnie od czwartej ligi, czyli tylko ligę niżej niż im dała ciągnąca się teraz za za nimi fuzja ze Spartakusem.

dUfio

Postautor: dUfio » wt paź 06, 2020 4:39 pm

Celne spostrzeżenie w Misji Futbol, ze Lech nie musi wypożyczać teraz swoich młodych gwiazd do niższych lig, tak jak kiedyś Modera do Opola, albo Puchacza do Katowic bo ma rezerwy w 2 lidze i może ich ogrywać pod nosem na poziomie centralnym.
Wiec należy brać pod uwagę ze mogą chcieć wzmocnić 2 zespół zimą zeby za wszelką cenę utrzymać 2 lige. Kasy raczej im nie braknie, wystarczy drobny procent tego co zarobili za transfery i puchary.
To tylko moje domysły, rownie dobrze mogą wrócić do wypożyczen w 1 lidze (taki młody grajek więcej się nauczy w 1 lidze w solidnym klubie ) niz kosząc sięw rezerwie), ale nie uznawałbym ze juz są skazani na spadek nawet jeśli wygrali tylko 1 mecz z nami ekstraklasą.

bn

Postautor: bn » wt paź 06, 2020 5:21 pm

Przed meczem (lub po - już nie pamiętam) z Hutnikiem, Ulatowski mówił w Lech TV że długofalowym celem zarządu dla Lecha II jest awans do pierwszej ligi.

dUfio

Postautor: dUfio » wt paź 06, 2020 5:39 pm

Garbarnia łaskawie w końcu podała dokładny termin meczu z nami

24.10 sobota, 13:00

wojo77

Postautor: wojo77 » wt paź 06, 2020 6:23 pm

Myślę że Lech już w najbliższym meczu w Pruszkowie zagra mocnym skladem bo jest przerwa na repre i w każdym mozliwym przypadku z podobnych powodów bedzie wzmacniał rezerwy żeby się utrzymać, póki co nam z tego powodu w tej rundzie krzywdy nie zrobi :wink: a na wiosnę w miarę rozwoju sytuacji w extraklapie i drugiej lidze bedzie w miarę możliwości rotował składem wiedząc że łatwiej się utrzymać niż awansować, Ulatowski który był trenerem pierwszej drużyny nie na darmo jest trzymany w rezerwach dość długo i nigdzie się też nie wybiera bo wiedzą jak ważne jest ogrywanie młodych pod czujnym okiem dobrego trenera, to samo myślę dotyczyć się będzie Śląska

ksh72

Postautor: ksh72 » wt paź 06, 2020 6:45 pm

dUfio pisze:Garbarnia łaskawie w końcu podała dokładny termin meczu z nami

24.10 sobota, 13:00
.

Trzeba obserwować stronę i jak się pojawia bilety kupować.
Jak wprowadza obostrzenia to mogą dla nas żadnych biletów nie przekazac.

dUfio

Postautor: dUfio » wt paź 06, 2020 7:01 pm

Tam faktycznie może być ciężko, więc trzeba będzie kombinować

Do czego to doszło, ze zeby wejść na stadion kominiarka jest wskazana :lol:
https://stadionowioprawcy.net/galeria/m ... 2020/?pg=2

Gdzieniegdzie ekipy wchodzą: Gieksa była w Grudziądzu, KKS w Lublinie no i Motor na meczu zgody we Wrocławiu. Chojniczanke wpuścili na Elbląg, nam już odmówili.

Kalisz czeka na odpowiedź policji i sanepidu w sprawie wpuszczania gości u siebie, sami problemów nie zamierzają robić

dUfio

Postautor: dUfio » wt paź 06, 2020 11:20 pm

Tt
W @MotorLublin nie ma spokoju. Od pracy z drużyną odsunięty został pełniący funkcję trenera bramkarzy Arkadiusz Onyszko.

Hajdo nie ma teraz lekkiego terminarza. Wigry, pauza, Bytovia, Chojniczanka, Stal Rzeszów, także może być ciężko z nim się spotkać w listopadzie

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » śr paź 07, 2020 3:21 am

dUfio pisze:Tt
W @MotorLublin nie ma spokoju. Od pracy z drużyną odsunięty został pełniący funkcję trenera bramkarzy Arkadiusz Onyszko.

Hajdo nie ma teraz lekkiego terminarza. Wigry, pauza, Bytovia, Chojniczanka, Stal Rzeszów, także może być ciężko z nim się spotkać w listopadzie

Patrzmy na siebie,nie na Spartakusa.Pozytyw jest taki,że na 6 możliwych punktów "u siebie"zdobyliśmy 4.Jak już będziemy grać na Suchych Stawach,to biorę w ciemno,i z pocałowaniem w rękę zwycięstwa,przeplatane remisami :).

dUfio

Postautor: dUfio » śr paź 07, 2020 8:05 am

Temat jest o 2 lidze w sezonie 2020/21 więc z założenia rozmawiamy tez o tym co się dzieje w innych klubach

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » śr paź 07, 2020 9:13 am

Onyszke już mamy na Pana hajdo czekamy
A Ja znieciepliwoscia 🤗😁

Szkoda że za tydzień pauzuj trochę odpoczną

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr paź 07, 2020 9:56 am

Szechter Zeitung już odtrąbiła wyrzucenie Onyszki z drużyny przez Hajde.
Skończy się tak ,że Hajdo wyleci a Onyszko wtedy wróci.
Swoją drogą musi boleć michnikowszczyznę ten Onyszko....
Chłop jest delikatnie mówiąc wycofany. Szczera morda, na dzisiejsze zjebane czasy za szczera. Kiedyś z nim zdarzało mi się wymieniać jakieś uwagi.Abstrahując od tego co powiedział albo czego nie powiedział w konfrontacji Hutnik- Motor to darzę go sympatią.
Już po całej akcji też posypał głowę. Szacunek za bezkompromisowe wyrażanie swoich ultra skrajnie prawicowych poglądów swego czasu ( nie wiem czy mu się aktualnie nie zmieniło bo nie śledzę 😎).
Lewackiej kurwie zawsze mówił głośne NIE w przeciwieństwie do wielu osób spod naszego znaku kompromitujacych nasze barwy swoimi lewackimi wypocinami choćby na tym zjebanym facebooku.
Swoją drogą to facebook jest swoistym wykrywaczem kłamstw.
Onyszko jest z Lublina. Jego postawa jest do wybronienia.
Natomiast Hajdy z Tarnowa zamieszkującego Kryspinów już niekoniecznie.
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2020 5:57 pm przez MISIEK72, łącznie zmieniany 1 raz.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr paź 07, 2020 10:23 am

Onyszko wyrzucony z pierwszej drużyny.
Była to długa i męska rozmowa. Minęło kilkanaście godzin. We wtorek przed południem trener zadzwonił do mnie i poinformował, że kończy ze mną współpracę. Zamiast udać się na trening, siedzę w domu - powiedział dziś

Wychodzi na to że wuefista z licencją pro nie trzyma już ciśnienia.
Pewnie mu Onyszko jak to Onyszko powiedział co o nim sądzi.....
Po Wigrach pewnie już Onyszko wróci do treningów a pan trener pro do Kryspinowa.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » śr paź 07, 2020 10:35 am

Zapomnieliśmy o Grodzickim. To jest kurwa dopiero hit. My jesteśmy też z Krakowa i nie jesteśmy fanami Rafała Grodzickiego.

"...Teraz pójdzie lekki pstryczek, bo Hutnik jest z Nowej Huty, a nie z Krakowa. Jestem krakusem i do tego klubu nie mam żadnego sentymentu..."
https://kurierlubelski.pl/rafal-grodzic ... 2-14997197

Zestawmy teraz te trzy postacie ze swoimi wypowiedziami i wskażmy dwie największe srebrnikowe k..... w tym zestawieniu....
Ostatnio zmieniony śr paź 07, 2020 5:56 pm przez MISIEK72, łącznie zmieniany 1 raz.

bn

Postautor: bn » śr paź 07, 2020 12:41 pm

Tymczasem w PJS awansowaliśmy na 4. miejsce za które po sezonie przysługuje 800 tys. Oczywiście priorytetem powinno być utrzymanie.