Pytania do Informacji

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

Awatar użytkownika
teton

Postautor: teton » sob wrz 05, 2009 9:20 pm

Informacja pisze:

W sprawie gry przy sztucznym oświetleniu Zarząd informuje, że nawet nie tyle włączenie świateł na meczu, co trzymanie ich w stanie pełnej gotowości przez cały czas (a jest to wymagane do ich poprawnej eksploatacji) kosztuje masę pieniędzy. Gdyby Hutnik zażądał gry przy sztucznym oświetleniu miasto z pewnością skorzystałoby z okazji, żeby kosztami tego obciążyć nasz klub, na co w obecnej sytuacji spółki po prostu nie stać. .

Chciałbym się dowiedzieć jakie są koszty oświetlenia jednego meczu , uważam że koszt oświetlenia mogliby pokryć po częsci lub w całości kibice . Wydaje mi się że wiekszość z kibiców dużo by oddało by jakiś ciekawy mecz oglądnąc na Suchych Stawach przy sztucznym oświetleniu , co daje niewiarygodne możliwości marketingowe , oraz użycie pewnych gadżetów przy oprawie meczu które sprawdzająsie tylko przy jupiterach . Wiele bym oddał by zobaczyć mecz na Suchych Stawach przy jupiterach , prawdopodobnie Stowarzyszenie "Suche Stawy" też by coś dołożyła na pokrycie kosztów energi :wink:
Nic nie działa bardziej destrukcyjnie niż cichy i bezbarwny stadion

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » ndz wrz 06, 2009 12:09 pm

Już pytałem o luxy 4 ligowe ale bez odzewu. Zarząd ma pewnie na to wyjebane ale prawda jest taka że koszty pomiędzy naszą ligą a ekstraklasą są diametralnie różne!

Informacja

Postautor: Informacja » ndz wrz 06, 2009 4:27 pm

1. Informacja jest jaka jest. Alternatywą jest żadna informacja. Ja nie muszę, mi nikt nie płaci

2. Powtarzam po raz kolejny: to nie koszt włączenia świateł na mecz jest duży, ale utrzymywanie infrastruktury oświetleniowej. Klubu w tym momencie na to nie stać. Jeśli za to utrzymanie płaciło by miasto, wtedy można by się zastanawiać nad zapłaceniem za jeden czy dwa mecze przy światłach w rundzie. Tetonie, swoje propozycje możesz swobodnie przedstawić bezpośrednio prezesowi, wiesz gdzie znajduje się jego gabinet, umów się i przyjdź, nie ma przeszkód.

3. Biletów na mecz z Górnikiem Wieliczka sprzedano 350. Biletów na mecz z Nidą ponad 400 (niestety akurat wczoraj nikt nie był mi w stanie podać dokładnej liczby, ustalę ją w najbliższym czasie). Nie wiadomo, czy zostały sprzedane jakieś dodatkowe karnety. Nie wiem czy istnieje i w jaki sposób "rozchodzi się" ewentualna pula karnetów darmowych, postaram się coś w tej kwestii ustalić.

4. Kwestia Tobetu została wstrzymana z powodu z powodu sezonu urlopowego, okazało się, że w centrali takiej firmy też pracują ludzie i też czasem chcą odpocząć. Z uzyskanych nieoficjalnych informacji jak dotychczas wynika, że współpraca zostanie podjęta.

5. Bezpieczeństwem na stadionie zajmuje się pan Stój i do niego należą decyzje dotyczące zamknięcia/otwarcia bram wejściowych i bramek pomiędzy sektorami. Zapewne jest to regulowane jakimiś przepisami. Na ostatnim spotkaniu zwróciłem na to uwagę prezesowi Oraczewskiemu, jeśli będzie to konieczne uczynię to znowu.

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » ndz wrz 06, 2009 4:31 pm

Informacja pisze:
2. Powtarzam po raz kolejny: to nie koszt włączenia świateł na mecz jest duży, ale utrzymywanie infrastruktury oświetleniowej. Klubu w tym momencie na to nie stać. Jeśli za to utrzymanie płaciło by miasto, wtedy można by się zastanawiać nad zapłaceniem za jeden czy dwa mecze przy światłach w rundzie. Tetonie, swoje propozycje możesz swobodnie przedstawić bezpośrednio prezesowi, wiesz gdzie znajduje się jego gabinet, umów się i przyjdź, nie ma przeszkód.

Czyli WC u nas nie gra? :roll: Skoro utrzymaniem tego wszystkiego się nikt nie będzie zajmował. A jeśli gra to nic nie rozumiem :D

dUfio

Postautor: dUfio » ndz wrz 06, 2009 4:36 pm

kto zaplacil za dotychczasowe prace wykonane na stadionie?

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » ndz wrz 06, 2009 5:08 pm

Czemu z Glinikiem gramy o 11?

Czyżby Wisła się szykowała do gry w świetle dziennym...?

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz wrz 06, 2009 5:39 pm

Informacjo dziękuję za odpowiedź.

Konrad, na meczu spiker mówił, że gramy o 11 na prośbę Glinika.
Oni poprosili, a my się zgodziliśmy.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

pawelhks

Postautor: pawelhks » ndz wrz 06, 2009 7:10 pm

Informacja pisze:

jestem kompletnym imbecylem technicznym, moze ktos mi to wytlumaczy, co oznacza termin utrzymywanie infrastruktury oswietleniowej
Skoro Jastrzebie ma oswietlenie, moze jakos ta droga uda sie zdobyc info co to jest i ile to kosztuje.

Bo ja nie rozumiem jednego - dostajemy oswietlenie od miasta za free, ale mamy placic za jego utrzymanie, na co nas nie stac.

Jesli ktos da mi dzis Rolls -Royce'a a mnie nie stac na utrzymanie takiego samochodu to go po prostu nie biore!

Informacja

Postautor: Informacja » ndz wrz 06, 2009 9:33 pm

1. Na dzień dzisiejszy WC nie zagra na Suchych Stawach. Na 99% nie ma możliwości, żeby to w ogóle stało się w tym roku. Jak to ktoś kiedyś określił, pomogła w tym matka natura, nazwa naszego stadionu nie wzięła się znikąd. Swoją cegiełkę dołożyło także miasto nie chcąc współpracować. Są problemy, żeby wyegzekwować należność za dotychczas wykonane roboty, w związku z czym prezes stwierdził, że remont nie będzie kontynuowany dopóki należność nie zostanie uregulowana.

2. Rzeczywiście, mecz z Glinikiem odbędzie się o godzinie 11 na prośbę rywala z Gorlic. W tym dniu (czy w ten sam weekend) w Gorlicach odbywa się jakieś lokalne święto i tym była motywowana prośba gości.

3. Pisałem to już wcześniej, ale powtórzę po raz kolejny, na tyle na ile mi wytłumaczono,bo sam nie jestem technikiem. Utrzymywanie infrastruktury oświetleniowej polega bodajże na utrzymywaniu kabli i jakichś tam tego typu dupereli w stałym i ciągłym napięciu. Pomaga to utrzymać w należytym stanie linie przesyłowe, nie pozwala im się niszczyć i inne takie. A to kosztuje, na dług Hutnika składają się też zaległości do ZE, nie potrzeba większych. Zarząd Hutnika oznajmił miastu, że nie będzie płacił na utrzymanie tych świateł dla potrzeb WC. Miasto - jak zwykle - zechciało uchylić się od jakiejkolwiek odpowiedzialności. Jest oczywistym, że gdyby urządzenia oświetleniowe były utrzymywane na koszt miasta dla WC, to Hutnik zapewne wygospodarowałby fundusze na zagranie choćby jednego meczu przy sztucznym oświetleniu. Miasto nie współpracuje - efekty są jakie są.

4. Panie i Panowie! Po raz kolejny proszę o nie rozmywanie tego wątku dyskusjami. Służy on tylko i wyłącznie do zadawania pytań, na które odpowiadam zgodnie z tym, co przekazuje mi zarząd. Wszelkie dyskusje będą przeze mnie wycinane

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » ndz wrz 06, 2009 9:46 pm

Jak wygląda sytuacja z przełożeniem meczy na późniejszą godzine?

pawelhks

Postautor: pawelhks » ndz wrz 06, 2009 10:11 pm

Informacja pisze:

3. Pisałem to już wcześniej, ale powtórzę po raz kolejny, na tyle na ile mi wytłumaczono,bo sam nie jestem technikiem. Utrzymywanie infrastruktury oświetleniowej polega bodajże na utrzymywaniu kabli i jakichś tam tego typu dupereli w stałym i ciągłym napięciu. Pomaga to utrzymać w należytym stanie linie przesyłowe, nie pozwala im się niszczyć i inne takie. A to kosztuje, na dług Hutnika składają się też zaległości do ZE, nie potrzeba większych. Zarząd Hutnika oznajmił miastu, że nie będzie płacił na utrzymanie tych świateł dla potrzeb WC. Miasto - jak zwykle - zechciało uchylić się od jakiejkolwiek odpowiedzialności. Jest oczywistym, że gdyby urządzenia oświetleniowe były utrzymywane na koszt miasta dla WC, to Hutnik zapewne wygospodarowałby fundusze na zagranie choćby jednego meczu przy sztucznym oświetleniu. Miasto nie współpracuje - efekty są jakie są.

Informacjo - bede drazyl dalej.
Po co montujemy slupy oswietleniowe, jesli nie mamy pieniedzy na ich uzywanie ani nie mamy gwarancji, ze ktos inny koszty, o ktorych pisales, pokryje?

Awatar użytkownika
teton

Postautor: teton » pn wrz 07, 2009 8:40 pm

Witam

dziekuje za odpowiedź Informacjo . Postaram się moje wcześniejsze pytanie dotyczące oświetlenia na meczach Hutnika zadać inaczej . Rozumiem , że jak miasto nie będzie partycypować w kosztach utrzymania infrastrtuktury oświetleniowej to nie będzie jupiterów , więc jak miasto nie dołozy się to moje pytanie jest bezzasadne .
Jednakże jak miasto da kasę jakie są koszty oświetlenia jednego meczu ,mówie o kosztach energii elektrycznej .

p.s. Przy okazji taka prośba , nie ciśnijmy informacji i zadawajmy sensowne pytania pierwszy raz od 59 lat ktoś oficjalnie raczy odpowiadać na Nasze pytania . Wiekszość z Was pewnie pamięta jak wcześniej były tylko plotki i niedomówienia teraz wreście jakiekolwiek oficjalne info moża otrzymac .
Nic nie działa bardziej destrukcyjnie niż cichy i bezbarwny stadion

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn wrz 07, 2009 8:45 pm

Ponadto nie wszyscy (mimo, że było tłuczone kilkadziesiąt razy) kumają, że stadion jest własnością miasta. Podobnie jak krzesełka, zegar, oświetlenie, ogrodzenie i budynek klubowy. Zatem pytanie "po co klub montuje" nie jest na miejscu.

Pytam się: gdzie są ci "dobrze poinformowani", co zarzekali się, że WC zagra u nas od listopada 08/wiosny 09/września 09 ? :P
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » pn wrz 07, 2009 9:49 pm

przesadnie sie nie ma o to co martwic, przez 2 lata chyba sie nie rozleci, co ? a potem i tak w diably, wiec przychylam sie do pytania pawlahks, co to tak na prawde znaczy i kto wydal taka opinie /decyzje
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

widmo huta

Postautor: widmo huta » pn wrz 07, 2009 10:58 pm

informacjo skoro ty siedzisz cicho to ja się pytam czy 12000 miesięcznie od tobetu to jest ta suma która tak ukrywacie przed kibicami z góry dziękuje i proszę o szczerą odpowiedz jeżeli ją możesz udzielić :?: