Siłownia: Udziel porady - może ktoś Ci poradzi?

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Awatar użytkownika
snejku_hks

Postautor: snejku_hks » czw sty 27, 2005 4:17 pm

Wlasnie jak myslicie gdzie jest najlepsza silownia i w sumie nie za droga , jaki jest sprzet i wogle godna polecenia.....
======TyLkO==Hutnik==Nh========

Marchewa

Postautor: Marchewa » czw sty 27, 2005 6:23 pm

"Body Line" DMR silownia os. Stalowe - duza silownia, duzo miejsca, nie za duzo osob, sredniej klasy sprzet mozna pocwiczyc. 50 za miesiac

NIUTON II NCK silownia - dobry sprzet, silownia zadbana, dobry instruktor, ale nie za duzo miejsca 65 za miesiac

GLADIATOR os.Albertynskie - Hotel Lipsk, duza silka ale chujowy sprzet, chujowe warunki, 50 zl miesiac

NIUTON I os. Kosciuszkowskie, to samo co w NIUTON II

Świt os. Teatralne - sredniej klasy sprzet, malo miejsca, lipne szatnie 50 zl miesiac

STUDIO 8 os. Mlodosci - nowa silownia, ladnie zrobiona ale sprzet typu Geant,

Na Lotnisku - silownia, ale bardziej dla pań, małe ciężary, duzo rowerkow, bieznie, bardziej w stylu AEROBIC

Sa jeszcze silki na Centrum B i w grebalowie, silownie cos w stylu jak w piwnicy, malo miejsca, malo osob, niskie ceny ale sprzet robiony samemu albo kupiony w sklepie najnizszej jakosci.

Z tych co wymienilem najlepsza dla poczatkujacych jest chyba NIUTON, dobry sprzet instruktaz, fajne warunki ale wieksza cena niz wszedzie indziej. No i nienajlepsze towarzystwo, kumaci wiedza o co chodzi.
BUTCHERS '98 - 20 LAT WALKI

Awatar użytkownika
snejku_hks

Postautor: snejku_hks » czw sty 27, 2005 9:24 pm

No dzieki Marchewa za ogolna charakterystyke silowni, ja chodze do Switu na Teatralne jest spoko silownia troche malo miejsca ale ogolnie OK, a wy gdzie chodzicie ??
======TyLkO==Hutnik==Nh========

dUfio

Postautor: dUfio » czw sty 27, 2005 9:44 pm

szkola :D

0 $ i 0 straty czasu (przewaznie na dlugich przerwach, okienkach ewentualnie przed i po lekcjach)

no wprawdzie sprzet raczej marny ale zawsze sie cos tam machnie (te 4-5 cwiczen mozna zrobic)

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pt sty 28, 2005 3:26 am

Lukasz_HKS pisze:noż kurde HDS :lol: jedno i drugie :wink:

Albo jedno albo drugie.

Marchewa pisze:temat jak najbardziej mnie dotyczy, ale po przeczytaniu tych wszystkich postow to chce mi sie smiac i juz nic nie napisze.
czemuz to?

Marchewa

Postautor: Marchewa » pt sty 28, 2005 1:55 pm

Marchewa pisze:temat jak najbardziej mnie dotyczy, ale po przeczytaniu tych wszystkich postow to chce mi sie smiac i juz nic nie napisze.
czemuz to?[/quote]

Bo myslalem ze temat bedzie potraktowany powaznie, a z tego co widze to chyba tylko ty go wziales na powaznie.

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pt sty 28, 2005 2:18 pm

staram sie 8)

Awatar użytkownika
Lukasz_HKS

Postautor: Lukasz_HKS » pt sty 28, 2005 4:07 pm

HDS - no to na mase mi powiedz
Hutnik

dUfio

Postautor: dUfio » pt sty 28, 2005 4:43 pm

Lukasz-sprecyzuj jeszcze dokladniej, opisz kazda partie miesni jak chcesz zeby wygladala najlepiej wszystko podeprzyj fotka swojego idealu-moze wtedy HDS Ci opowie konkretnie co i jak ;) :D

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » sob sty 29, 2005 5:18 am

dufio - jesli nie masz pojecia o co chodzi w tym temacie to sie nie udzielaj, nie pisz bzdetow po to tylko by pisac, by nabijac sobie posty.

dUfio

Postautor: dUfio » sob sty 29, 2005 8:41 am

no i po co sie spinasz? napisałem tak bo widze że łukasz podobnie jak ja nie ma w tym temacie wiedzy, a widać że jest zainteresowany i lepiej żeby od razu dokładnie sprecyzował o jaki rodzaj ćwiczeń mu chodzi.
Ty z kolei co widać po poprzednich postach masz na ten temat wiedze ponadprzeciętną->więc nie dziw sie że początkujący w tym temacie z niecierpliwością czekają na jakies twoje rady, wskazówki->zarówno jak uswietnić swoją rzeźbe jak i mase (mysle ze po zapoznaniu sie z ćwiczeniami etc kazdy znajdzie cos dla siebie)
a zarzutu o nabijaniu postów nie skomentuje
pozdrawiam

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » śr lut 02, 2005 2:34 am

Lukasz - w czwartek cos pomysle nad tym bo mam wolne. napisz mi jeszcze ile dni moze w tygodniu przeznaczyc na trening, ile masz lat, ile wazysz(mozesz na prv), i czy jakas dietka tez Cie interesuje.

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » śr lut 02, 2005 9:11 am

Mala poprawka. Nie w czwartek tylko w piatek cos skrobne.

lomo

Postautor: lomo » śr lut 02, 2005 11:19 pm

Polecam siłke w NCK-u chodze tam już prawie 3 tydzień ale po tygodniu sie zorientowałem jacy panowie tam ćwiczą. Więc lepiej porozmawiać o sporcie albo o pogodzie. Zresztą podczas jednej z rozmów właściciela z jakimś chłopakiem mi też to przy okazji zalecili (akurat stali przy mnie jak trenowałem) Z ciekawostek dodam że na ścianie wisi proprczyk hutnika. A na owej siłce trenował: Aflerd Kałuziński. Właściciel a jednocześnie trener jest spox(były ochroniaż z lat 80-tych)

8)

Duma Nowej Huty

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » sob lut 12, 2005 2:02 pm

Lukasz - tak jak obiecalem, masz trening. Jesli troche zaciezki trening jak dla ciebie, zaduzo serii w jednym cwiczeniu to zmniejsz o jedna serie wkazdym cw.

PONIEDZIAŁEK:

BARKI:

1.Wyciskanie sztangi zza karku i z klatki w siadzie .(4 x 8-10)
2.Unoszenie ramion bokiem w górę w staniu w lekkim rozkroku. (3 x. 8 )
3.Unoszenie ramion do góry w opadzie tułowia w przód. (3 x. 8 )
4.Pdciąganie oburącz wąskim chwytem sztangi wzdłuż tułowia. (2 x 10)

KLATKA:

1.Wyciskanie na prostej ławce. (4 x 8-10)
2.Wyciskanie na skośnej ławce głową w dół. (3 x 8-10)
3.Rozpiętki na ławce prostej i skośnej po 2 serie. (4 x 8-10)

ŚRODA:

BICEPS:

1.Uginanie ramion ze sztangą w staniu. (4 x 8-10)
2.Uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie (olecy oparte ). (3 x 10)
3.Uginanie ramion ze sztangą na moditewniku. (3 x 8-10)

NAJSZERSZY GRZBIETU:

1.Podciaganie na drążku szerokim chwytem (3 x max)
2.Wiosłowanie ( 3 x 8-10)
3.Podciąganie sztangielki w opadzie tułowia w przód (kolano i jedna ręka kładziemy na lawce) ( 3 x 8-10)
4.Przyciąganie obciążonej sztangi do klatki piersiowej stojąc nad ta sztanga w rozkroku. Drugi koniec sztangi oparty o róg sali. (4 x. 8 )

PIATEK:

TRICEPS:

1.Francuskie z tyłu w staniu (sztangą) ( 4 x 10)
2.Francuskie z tyłu głowy w siadzie (sztangielką) ( 3 x 8-10)
3.Prostowanie ramion w dół z drążkiem wyciągu trzymanym nachwytem i podchwytem po 2 serie (4 x 8-10)

NOGI:

1.Przysiady ze sztangą trzymaną na karku. ( 4 x 10)
2.Przysiady ze sztangą trzymaną w dłoniach z tyłu. (3 x. 8 )
3.Prostowanie nóg na suwnicy (3 x 10)