PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » czw sty 14, 2010 2:17 am

"Brał czynny udział w początkowaniu kryzysu w nowohuckim klubie"- To za chuja nie pasuje do Filipiaka ino do Popiołka.
HUTNICZY KLUB SPORTOWY

widmo huta

Postautor: widmo huta » czw sty 14, 2010 9:58 am

Marek Koźmiński mi tu pasuje i jego firma

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » czw sty 14, 2010 11:10 am

widmo huta pisze:Marek Koźmiński mi tu pasuje i jego firma

Przeczytaj cały artykuł dokładnie!! O Kozie jest wzmianka dopiero na końcu jako ewentualność i propozycja autora tekstu!!

viki

Postautor: viki » czw sty 14, 2010 11:47 am

Panowie, bez jaj. Nie ma kogoś z Grębałowa, kto mógłby podbić do tego Zdzicha? Być może chłop plecie w tym artykule o swoich domysłach, ale raczej wszystko wskazuje na to, że powinien wiedzieć coś więcej. Jego "pomysł" z tym, że Koźmiński mógłby uratować Hutnika trzeba potraktować oczywiście jako wątek humorystyczny, ale w pozostałym zakresie facet (przynajmniej w ujęciu historycznym) wydaje się być kumaty :?
ezswaz aN Hutnik

vitoss

Postautor: vitoss » czw sty 14, 2010 3:09 pm

"Jeśli słyszę, że nadzieja na lepszą przyszłość klubu budowana jest na obiecankach inwestora, który na rynku niemieckim robi dzisiaj gospodarczy biznes, a w przeszłości brał czynny udział w początkowaniu kryzysu w nowohuckim klubie, to pesymizm mój się pogłębia."

Co według was oznacza wytłuszczone słowo bo widze ze troszkę się zagalopowaliscie...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw sty 14, 2010 3:21 pm

vitoss pisze:"Jeśli słyszę, że nadzieja na lepszą przyszłość klubu budowana jest na obiecankach inwestora, który na rynku niemieckim robi dzisiaj gospodarczy biznes, a w przeszłości brał czynny udział w początkowaniu kryzysu w nowohuckim klubie, to pesymizm mój się pogłębia."

Co według was oznacza wytłuszczone słowo bo widze ze troszkę się zagalopowaliscie...

A co ma oznaczać?

Nie widzę w tym żadnego zagalopowania.

Gość komentuje, to co usłyszał, to co wie.

viki pisze:Panowie, bez jaj. Nie ma kogoś z Grębałowa, kto mógłby podbić do tego Zdzicha?

Obrazek
Zdzisław Wagner
prezes zarządu
662-217-357
zwkrakow@op.pl
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw sty 14, 2010 4:11 pm

A tymczasem wiele do powiedzenia mają także inni Nowohucianie...

Obrazek

Źródło: Głos

:?
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

dUfio

Postautor: dUfio » czw sty 14, 2010 4:24 pm

kurwa jakby ktoś podpisał ze mna umowę że zapłaci mi 5 tys dolarów za każdy centymetr kwadratowy odsnieżonego przeze mnie malucha to choćby chuj na chuju stal ta kasa mi sie nalezy!
w sumie mam podobne zdanie ale trzeba bylo o tym myslec wczesniej zanim sie podpisywało umowy z grajkami, przystepowalo do rozgrywek a nie kurwa typowe myslenie "jakos to bedzie"

HAMAS

Postautor: HAMAS » czw sty 14, 2010 5:05 pm

Święte słowa zgadzam się w 100% jak podpisali to niech płacom.
A gość z gazety ma też racje ,po 3,4,5,6 ligach przechowują się psełdo piłkarze i łache robią że wyjdą sołtysowi na mecz.

dandi 79

Postautor: dandi 79 » czw sty 14, 2010 7:47 pm

Sprawa Hutnika: nim rozwiążą kontrakty, dają ostatnią szansę2010-01-14 19:18:00 MAS

W piątek 15 stycznia o godz. 13 odbędzie się spotkanie ostatniej szansy dla szefów Hutnika SSA. Spotkają się z nimi władze MZPN, by w poniedziałek wydać ostateczną decyzję w sprawie rozwiązania kontraktów jedenastu piłkarzy klubu z Suchych Stawów.

Zgodnie z przewidywaniami władze Hutnika nie wywiązały się ze zobowiązań finansowych wobec piłkarzy, którzy w ubiegłym tygodniu jeszcze raz formalnie wezwali spółkę do zapłaty zaległości. Sprawą zajął się Wydział Gier MZPN, ale ostateczna decyzja o rozwiązaniu kontraktów jeszcze w Związku nie zapadła.

Prezydium MZPN na piątek wyznaczyło spotkanie z szefami hutniczej spółki. Trudno oczekiwać, by przybyli oni z workiem pieniędzy. Tych w Hutniku nie ma, więc w klubie poważnie zastanawiają się na wycofaniem drużyny z III ligi. Doszłoby wówczas do kuriozalnej sytuacji - klub z ekstraklasowym stadionem (takim ma być ten z Suchych Stawów już w lutym) nie miałby własnej drużyny seniorów, przynajmniej przez najbliższe pół roku. Czy zostałaby zgłoszona do rozgrywek później, trudni dziś przewidzieć.

Przepisy nie pozostawiają MZPN-owi wielkiego wyboru w kwestii piłkarskich żądań rozwiązania kontraktów. Właściwie już trzeba przygotowywać dokumenty potwierdzające to posunięcie. Piłkarze bardzo na to czekają, bo kluby rozpoczęły już przygotowania do sezonu, to ostatni dzwonek, by znaleźć pracodawców.

Chętnych do zatrudnienia wolnych zawodników nie powinno zabraknąć. Paweł Pyciak i Rafał Gil (jego kontrakt z Hutnikiem skończył się już w grudniu) trenują z Sandecją, Krzysztofa Świątka chce mieć Podbeskidzie. Pokaźna grupa zawodników mogłaby też trafić do Szreniawy Nowy Wiśnicz, gdzie pracował trener Hutnika Dariusz Siekliński.

Jednocześnie z postępowaniem MZPN toczyć się będą sprawy w sądzie pracy, które wytoczyli klubowi zawodnicy i trener.

hajduk

Postautor: hajduk » czw sty 14, 2010 10:09 pm

http://krak.tv/kategoria-9,film-1118.html - materiał o sytuacji Hutnika

cnotal

Postautor: cnotal » czw sty 14, 2010 10:21 pm

Zarówno "nasz" prezes jak i prezydent udzielą nam więcej informacji w przyszłym tygodniu ... zobaczymy jak to będzie

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw sty 14, 2010 10:22 pm

Znowu "w przyszłym tygodniu".

Na prawdę trzeba mieć cierpliwość...

Pozdrawiam

benitka

Postautor: benitka » czw sty 14, 2010 11:02 pm

Wychodzi na to że część udziałów w Hutniku przejmie miasto :D :D :twisted: TRE75NHKS :twisted:

Gumezi

Postautor: Gumezi » czw sty 14, 2010 11:26 pm

sprawa jest prosta.Lewicowy Majchrowski najwiecej głosów zgarnął w NH.wybory sie zbliżają więc trzeba cos tej hucie dać.stadion+umożenie długów wobec miasta+plus WC conajmniej na pół roku u nas(raczej na rok)To daje około 50% długu SSA.ale to tylko moja rozkmina ...pzdr
my Hutnika wierni fani,z Nowej Huty chuligani