PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw lut 11, 2010 6:46 pm

Perła17 pisze:
Bingo zapraszam na Polonie :D

Dzięki jak nie wystartujemy na wiosnę na pewno skorzystam

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw lut 11, 2010 7:07 pm

Ja tam sądze ze wystartujemy, jakbysmy mieli nie wystartować to by już to było wiadome, a nie bawili by się tak.

PAHKS

Postautor: PAHKS » czw lut 11, 2010 7:17 pm

huteusz pisze:Ja tam sądze ze wystartujemy, jakbysmy mieli nie wystartować to by już to było wiadome, a nie bawili by się tak.

oj huteuszu oni maja w dupskach juz dawno , teraz najwazniejsze WC zeby zdazyc kasy sie nachapac
dowiesz sie na wiosne ze druzyna wycofana
PrzyArceHKS
Bylismy jestesmy bedziemy

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw lut 11, 2010 7:25 pm

Ale w sumie to już bardzo długo nas tym straszą, teraz sytuacja jest już naprawdę tragiczna. Ja sądze że jakiś kiepski skład/ juniorów wykombinują, żeby dotrzymać to, i zostaniemy w srodku tabeli. Predzej juz na nastepny sezon nie przystąpimy
Może będzie inaczej, wiem że wiele ludzi myśli że będzie inaczej, ale taka jest moja prywatna opinia na ten temat :)
Jeżeli wystartujemy, to dobrze by było jechać na wszystkie wyjazdy!

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » czw lut 11, 2010 7:34 pm

dobry wieczór..
czy zagramy..czy nie..co za różnica

pieniądze z WC trafią elegancko na konto panów prezesów i właścicieli :D czemu prezes O. tkwi na stanowisku, nie dostając od 7 :?: miesięcy grosza ? bo jest pewien nieuchronnej wypłaty :lol:
ŻADEN komornik nie siądzie na wypłatach, kodeks cywilny panowie : może zająć wiele rzeczy, ale nie wypłaty dla pracowników ;) a jak słynny Oro vel Informacja zwykł powtarzać - prezes to taki sam pracownik jak każdy inny :wink: z właścicielem nieco inaczej, w sensie nie może odciągać pełnych uposażeń , ale spokojna wasza, swoje odessie..
poza tym - komornik , gdyby miał wyrok z sądu, to windykacja nastąpiłaby bezzwłocznie. karty zawodników byłyby szybciutko spieniężone :D a nie zostały. czyli w mechanizmie kombinacji WC-majcher-szmyt i spółka być może taki układ własnie zawarto.
wszystko to są moje prywatne rozkminy z takim jednym ekonomistą-windykatorem :P niepoparte żadnym przeciekiem z klubu-ot takie tam przemyślenia
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

flagus

Postautor: flagus » pt lut 12, 2010 8:06 am

huteusz pisze:Ja tam sądze ze wystartujemy, jakbysmy mieli nie wystartować to by już to było wiadome, a nie bawili by się tak.

Huteuszu dlaczego przedstawiciela Hutnika nie było na ustaleniu terminarza naszej grupy????
Mydleniem oczu jest dla mnie odpowiedź że najpierw trzeba poznać terminarz WC. Bo kosmetyczną zmianę taką jak np nasz mecz z Czarnymi można załatwić w ciągu 2 dni. Tymczasem cisza.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

lucero

Postautor: lucero » pt lut 12, 2010 11:30 am

Ja powiem tak: jak SSA zdecyduje się na wystartowanie w tej rundzie to bedzie wg mojego uznania przejebane, niedlugo mam nadzieje, ze bede mogl uzasadnic to zdanie :)

Piotrek

Postautor: Piotrek » pt lut 12, 2010 2:38 pm

lucero pisze:Ja powiem tak: jak SSA zdecyduje się na wystartowanie w tej rundzie to bedzie wg mojego uznania przejebane, niedlugo mam nadzieje, ze bede mogl uzasadnic to zdanie :)

wg mojego też, teraz jest niepowtarzalna szansa rozłupać ten komunistyczny beton, jeżeli przetrwa to za rok dwa będzie 6 liga i 10 baniek długu, a tak to jest malutkie światełko w dłuugim tunelu

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt lut 12, 2010 3:26 pm

flagus pisze:

Huteuszu dlaczego przedstawiciela Hutnika nie było na ustaleniu terminarza naszej grupy????

Osobiście nic o tym nie słyszałem.
Jak wycofają z rozgrywek to faktycznie jest nadzieja na coś nowego... Ale patrząc po wszystkich inicjatywach, to musi się naprawdę ktoś kumaty zająć - widać jakie są kłótnie wszędzie

lucero

Postautor: lucero » pt lut 12, 2010 3:44 pm

Ale patrząc po wszystkich inicjatywach, to musi się naprawdę ktoś kumaty zająć - widać jakie są kłótnie wszędzie[/quote]

Zajmuje się tym ktoś kumaty, trust me

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt lut 12, 2010 3:52 pm

W to nie wątpie ;)

Awatar użytkownika
jarkonh

Postautor: jarkonh » pt lut 12, 2010 4:08 pm

Bez urazy, ale mnie to coś przypomina...
Kolejna jakaś wielka tajemnica, podobnie jak z inwestorami...
Tak, wiem wiem. Kto ma wiedzieć to wie...
A reszta to niech se o maskotce lub o kasach pogdyba...
Ot tak mi się nasunęło...
Obrazek

Piotrek

Postautor: Piotrek » pt lut 12, 2010 4:36 pm

jarkonh pisze:Bez urazy, ale mnie to coś przypomina...

niestety dokładnie tak to wygląda, jednak wg mojej wiedzy zajmują sie tym ludzie którzy "są kumaci", wiedzą co robić z kim rozmawiać-zresztą Metal już wspominał, że odpowiedni ludzie działają w tym kierunku, a czy sie to wszystko uda tego nie wie nikt. pozostaje znowu cierpliwie czekać i żyć nadzieją że będzie dobrze

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » pt lut 12, 2010 5:01 pm

XV edycja nagrody „Solidarni w sporcie”

W dniu 11 lutego br. w siedzibie Małopolskiej „Solidarności” po raz 15 wręczono wyróżnienia „Solidarni w sporcie”. Jak co roku nagrody otrzymali sportowcy, trenerzy i działacze, którzy nie tylko osiągają sukcesy sportowe, ale potrafią także zachować nienaganną postawę moralną i przestrzegają zasad fair-play.

„Wręczając wyróżnienia Solidarni w sporcie, co roku cieszymy się, że są wspaniali sportowcy, którzy w pogoni za rekordami i sukcesami, nie zapominają o swojej godności i o szacunku. Mamy nadzieję, że nagradzając zawodników, którzy mają często rzeszę fanów, wskazujemy, że nie zawsze wyniki są najważniejsze” – mówił podczas uroczystości przewodniczący Zarządu Regionu Małopolska NSZZ „Solidarność” Wojciech Grzeszek.

Nagrody za rok 2009 przyznano m.in. prof. Szymonowi Krasickiemu z krakowskiej AWF, Pawłowi Murzynowi z PKL w Zakopanem, Wiesławowi Jałosze, dyrektorowi Zespołu Szkół Ogólnokształcących Mistrzostwa Sportowego w Krakowie, Rudolfowi Rohaczkowi, trenerowi hokeistów Cracovii, Janowi Ciepieli, lekkoatlecie AZS AWF w Krakowie i Tadeuszowi Błażusiakowi, zdobywcy pucharu świata w halowym enduro oraz drużynie Hutnika Kraków.
Wiesław Jałocha, dziękując za wyróżnienie podkreślał, że sport jest dla niego ważnym elementem kształtowania społeczeństwa „Historia uczy, że tylko silne społeczeństwo jest w stanie przeciwstawić się problemom i nie poddaje się zawirowaniom.” Tadeusz Błażusiak, który pochodzi z Nowego Targu, a od wielu lat mieszka i trenuje w Andorze, odbierając nagrodę mówił: „Dziękuję za to wyróżnienie, cieszę się, że przyznała ją organizacja nie związana bezpośrednio ze sportem. Ja jestem za młody, żeby pamiętać tamte ważne dla Polski wydarzenia, ale wiem, czym była Solidarność i jak wiele jej Polska zawdzięcza. Gdyby nie Solidarność pewnie nie jeździłbym na motorze, nie mógł trenować zagranicą, startować w tylu imprezach” – mówił zawodnik, który zdobył m.in. osiem razy Mistrzostwo Polski i dwa razy Mistrzostwo Niemiec w Trialu.

Rudolf Rohaczek, który w ostatnich latach święci triumfy wraz z hokeistami Cracovii, dziękując za wyróżnienie, mówił o swoich planach: „Przygotowujemy się do play-offów. Naszym celem jest Mistrzostwo Polski, choć trzeci tytuł pod rząd będzie trudny do zdobycia, wcześniej takie serie miały Podhale Nowy Targ i niedawno Unia Oświęcim. Prawdziwym zadaniem byłoby prześcignięcie Podhala w ilości zdobytych tytułów Mistrzostw Polski, ale to byłaby już praca chyba do emerytury” – żartował czeski trener, choć przyznał, że w Polsce czuje się dobrze: „Jestem tu już 10 lat i mogę powiedzieć, że jestem Polakiem. Mam bardzo duży szacunek i uznanie dla polskich kibiców, bo wspaniale dopingują swoją reprezentację i gdyby to zależało od kibiców, to Polska powinna wygrywać wszystkie mecze.” Przypomnijmy, że Podhale było do tej pory 18 razy najlepszą polską drużyną, a Cracovia zdobyła do tej pory 10 tytułów.

Symboliczne znaczenie miało wręczenie nagrody dla zespołu Hutnika, który wobec poważnych problemów finansowych, rozpadł się, mimo iż jesienią 2009 r. imponował, zdecydowanie wygrywając trzecią ligą i zdobywając 53 bramki w 17 meczach. „Dziękuję za to wyróżnienie, choć bardzo żałuję, że już nie ma naszej drużyny i nie będziemy mogli grać dla Hutnika. Mam nadzieję, że to tylko na razie i że za parę lat tu wrócimy. Wierzymy, że kibice będą kontynuować to dzieło i odbudują wielkiego Hutnika” – mówił ze łzami w oczach Wojciech Dziadzio, który odbierał wraz Sebastianem Jagłą wyróżnienie w imieniu piłkarzy Hutnika Kraków. „Wiemy o inicjatywie powołania stowarzyszenia – Nowy Hutnik 2010 – i trzymamy za nią kciuki. Dlatego chcielibyśmy tę statuetkę przekazać dziś naszym kibicom, by kontynuowali piękną tradycję Hutnika, klubu z którym znowu będą się identyfikować nowohucianie” – dodał były pomocnik Hutnika Kraków, przekazując nagrodę na ręce Adama Gliksmana.
„Kilkanaście lat temu połowa chłopców w Nowej Hucie chciała być Van Bastenem a druga Mirkiem Waligórą. Dziś ponad 300 młodych piłkarzy trenuje w Stowarzyszeniu Pomocy Młodym Talentom Hutnik Kraków i ich marzeniem powinna być gra w drużynie seniorskiej naszej drużyny. Ostatnia runda pokazała, że oparcie się na wychowankach gwarantuje w przypadku Hutnika wysoki poziom sportowy, dlatego chcemy powołać stowarzyszenie, które kontynuując piłkarskie tradycje Hutnika, stworzy zespół piłkarski”- powiedział jeden z inicjatorów akcji Nowy Hutnik 2010.

Małopolska „Solidarność” już od 15 lat co roku nagradza zawodników, trenerów i działaczy statuetką „Solidarni w sporcie”. Wśród wyróżnionych nagrodą znaleźli się tak znakomici zawodnicy, jak m.in. Justyna Kowalczyk, Robert Korzeniowski, Jagna Marczułajtis Wacław i Krzysztof Wieczorkowie oraz Tomasz Frankowski.

http://www.solidarnosc.krakow.pl/

Nowy Hutnik 2010 - może to jest to.
Hutnik Kraków

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt lut 12, 2010 5:03 pm

Piotrek pisze:
jarkonh pisze:Bez urazy, ale mnie to coś przypomina...

niestety dokładnie tak to wygląda, jednak wg mojej wiedzy zajmują sie tym ludzie którzy "są kumaci", wiedzą co robić z kim rozmawiać-zresztą Metal już wspominał, że odpowiedni ludzie działają w tym kierunku, a czy sie to wszystko uda tego nie wie nikt. pozostaje znowu cierpliwie czekać i żyć nadzieją że będzie dobrze

Według mnie to dobre posunięcie.

Wyobrażacie sobie wielkie dysputy, kłótnie, rozważania na temat, czy to, czy tamto zostało dobrze zrobione? Jeśli tak by to wyglądało, to myślę, że do niczego by to nie doprowadziło.

Wydaje mi się, że każdy powinien zająć się tym, co może, co potrafi.

A naszym "kibicowskim działaczom" okażmy trochę zaufania.

W końcu co innego nam pozostaje?

Pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:

W uzupełnieniu do tego, co napisał BOBASBK.
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/region ... l,,0:pag:2