KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Ja nie narzekam. Tylko pisze co czuje. Nie jestem typem kibica takim jak większość z was na tym forum. Jestem typem jak wy to nazywacie piknika. Owszem fajnie jest jeżeli jest doping i jakaś oprawa, wiadomo całkiem zmienia to obraz widowiska ale nie takiego ratowania Hutnika się spodziewałem. Wiadomo, że chłopaki się zaangażowali, chcą coś zrobić i chwała im za to. Ale jeżeli chodzi o mnie (myślę, że dużo osób ma podobne zdanie) to chciałbym oglądać Hutnika w jak najwyższej lidze, a nie nie wiadomo jakich piłkarzy tułających się po jakichś pipidówach grających ze śmiesznymi wiejskimi klubami.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!
Re: Klasa C
Panowie: nie panikować jeszcze bym polecał. Walczymy pełną parą.
Słusznie Lucero zauważył, nie panikować, chłopaki z NH2010 walczą, ale my też możemy udowodnić nasze racje będąc na meczu, będą w końcu przedstawiciele miasta, potencjalni sponsorzy,prasa, telewizja, jeżeli pokażemy się z dobrej strony na pewno będzie to zauważone. A więc koniec narzekania tylko Pełna mobilizacja!!!
Uspokajając w ten gorący dzień trochę emocje:
> nie takiego ratowania Hutnika się spodziewałem
Chyba nie spodziewałeś się, iż znajdziemy chętnego na wyłożenie 6 mln na SSA i zainwestowanie kolejnych w druzyne. Twoje zdanie nie jest odosobnione, bo kilka "figur" takie cele nam teoretycznie stawia
>No cóż trzeba się powoli oswajać z C-klasą.
Naturalne jest, iż nowy podmiot wchodzący na drogę sportową zaczyna od C-klasy
W tym momencie, pomimo wszelkich "przecieków", gdybań, siania popłochu są dalej trzy scenariusze:
1) utrzymanie trzeciej ligii- jak spojrzeć na ogólną atmosferę miłości do Hutnika znaną już wcześniej, kwestię osób od SSA i odwlekany upadek spółki, potrzebę zadeklarowania poważnych środków- niewiele zdradzając można sobie wyobrazić, jak trudne jest to zadanie i jakiej wymaga determinacji. Pomimo tego wariant ten jest dalej brany pod uwagę
2) Start nowego podmiotu z okolic 6 ligi, co wydaje się wariantem optymalnym, jeżeli wszystkie staranie odnośnie punktu 1) nie przyniosą spodziewanych efektów.
3) Start z C -klasy jako wariant najbardziej pesymistyczny
W tym momencie kluczowe jest, aby na meczu z Magdeburgiem wszystkie negocjacje zostały definitywnie zakończone i korzystając z mobilizacji każdy mógł poznać przyszłość drużyny na najbliższy sezon/ lata
>I ta mobilizacja na mecz z Magdeburgiem! Jakiego Hutnika? Naszego Nowohuckiego? Siemaszki? Nowego? Gila? Bedkowskiego? Talentow? Reprezetacji Nowej Huty? czy ch.j wie kogo!
Naszego Nowohuckiego, Nowego, Talentów, Reprezentacji Nowej Huty. Koniec kropka
Mecz z Mageburgiem to jeden z celów NH2010 mający pokazać przejście do profesjonalizmu na Suchych Stawach. Jak już pisałem wcześniej zorganizowanie tego meczu było i jest ogromnym wyzwaniem i ma pokazać gotowość do pokonywania takich przeszkód.
To co widzimy już teraz czyli zwykły bilet- od ilu lat (czy kiedykolwiek w historii? ) udało się pozyskać tylu sponsorów o randze, której pewnie nie powstydziłaby się inne kluby z Krakowa grajace w trochę innej klasie rozgrywkowej?
Kto nie brał czynnego udziału w tym przedsięwzięciu, czy to bezpośrednio czy poprzez chociażby inicjtywy z tego forum, może zagłosować za tym projektem przychodząc w sobotę i zabierając ze sobą wszystkie możłiwe do zabrania osoby. Ot owa mobilizacja, która pokaże to co napisał DCure: będą w końcu przedstawiciele miasta, potencjalni sponsorzy,prasa, telewizja, jeżeli pokażemy się z dobrej strony na pewno będzie to zauważone
Podsumowując: na tę chwilę mamy siebie, czyli strukturę kibicowską, Talenty a więc i zaplecze piłkarskie, byłych zawodników oddanych sprawie, którzy nie zapominają gdzie zaczynali, możliwości organizacyjne vide sponsorzy pozyskani do meczu z Magdeburgiem oraz wewnętrzną determinację do odbudowy (zapewne powolnej ale sukcesywnej) pozycji Hutnika na mapie Polski.
Z drugiej oczywiście kilku wrogów tej inicjatywy.
> nie takiego ratowania Hutnika się spodziewałem
Chyba nie spodziewałeś się, iż znajdziemy chętnego na wyłożenie 6 mln na SSA i zainwestowanie kolejnych w druzyne. Twoje zdanie nie jest odosobnione, bo kilka "figur" takie cele nam teoretycznie stawia
>No cóż trzeba się powoli oswajać z C-klasą.
Naturalne jest, iż nowy podmiot wchodzący na drogę sportową zaczyna od C-klasy
W tym momencie, pomimo wszelkich "przecieków", gdybań, siania popłochu są dalej trzy scenariusze:
1) utrzymanie trzeciej ligii- jak spojrzeć na ogólną atmosferę miłości do Hutnika znaną już wcześniej, kwestię osób od SSA i odwlekany upadek spółki, potrzebę zadeklarowania poważnych środków- niewiele zdradzając można sobie wyobrazić, jak trudne jest to zadanie i jakiej wymaga determinacji. Pomimo tego wariant ten jest dalej brany pod uwagę
2) Start nowego podmiotu z okolic 6 ligi, co wydaje się wariantem optymalnym, jeżeli wszystkie staranie odnośnie punktu 1) nie przyniosą spodziewanych efektów.
3) Start z C -klasy jako wariant najbardziej pesymistyczny
W tym momencie kluczowe jest, aby na meczu z Magdeburgiem wszystkie negocjacje zostały definitywnie zakończone i korzystając z mobilizacji każdy mógł poznać przyszłość drużyny na najbliższy sezon/ lata
>I ta mobilizacja na mecz z Magdeburgiem! Jakiego Hutnika? Naszego Nowohuckiego? Siemaszki? Nowego? Gila? Bedkowskiego? Talentow? Reprezetacji Nowej Huty? czy ch.j wie kogo!
Naszego Nowohuckiego, Nowego, Talentów, Reprezentacji Nowej Huty. Koniec kropka
Mecz z Mageburgiem to jeden z celów NH2010 mający pokazać przejście do profesjonalizmu na Suchych Stawach. Jak już pisałem wcześniej zorganizowanie tego meczu było i jest ogromnym wyzwaniem i ma pokazać gotowość do pokonywania takich przeszkód.
To co widzimy już teraz czyli zwykły bilet- od ilu lat (czy kiedykolwiek w historii? ) udało się pozyskać tylu sponsorów o randze, której pewnie nie powstydziłaby się inne kluby z Krakowa grajace w trochę innej klasie rozgrywkowej?
Kto nie brał czynnego udziału w tym przedsięwzięciu, czy to bezpośrednio czy poprzez chociażby inicjtywy z tego forum, może zagłosować za tym projektem przychodząc w sobotę i zabierając ze sobą wszystkie możłiwe do zabrania osoby. Ot owa mobilizacja, która pokaże to co napisał DCure: będą w końcu przedstawiciele miasta, potencjalni sponsorzy,prasa, telewizja, jeżeli pokażemy się z dobrej strony na pewno będzie to zauważone
Podsumowując: na tę chwilę mamy siebie, czyli strukturę kibicowską, Talenty a więc i zaplecze piłkarskie, byłych zawodników oddanych sprawie, którzy nie zapominają gdzie zaczynali, możliwości organizacyjne vide sponsorzy pozyskani do meczu z Magdeburgiem oraz wewnętrzną determinację do odbudowy (zapewne powolnej ale sukcesywnej) pozycji Hutnika na mapie Polski.
Z drugiej oczywiście kilku wrogów tej inicjatywy.
Definitywnie (z naciskiem na definitywnie) została zamknięta kwestia scenariusza numer jeden przedstawiona w poprzednim poście. Jutro w odpowiednim temacie powinno pojawić się oficjalne oświadczenie przedstawione przez Nowego Hutnika 2010, w którym zostaną wyjaśnione wszelkie wątpliwości dotyczące tej tematyki, przedstawiane po części także w tym temacie.
lucero pisze:Oficjalna podstrona spotkania z 1.FC Magdeburg na www.Hutnik-krakow.pl
Panowie, mało to wniesie w dyskusję, ale muszę to powiedzieć - PEŁEN WYPAS! Fantastyczna strona, dziękuję

...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...
"Uchwała nr III / 43 z dnia 6 marca 2008 roku
Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie licencji dla klubów III ligi piłki nożnej
•
.....................
paragraf 7, punkt 2:
2.zobowianie do uczestnictwa w rozgrywkach piłkarskich drużyn młodzieżowych w
liczbie minimum - 3 zespołów w kategoriach wiekowych od 12 do 19 lat,
................."
talenty maja umowę z ssa, jeżeli ssa przekazała kopaczy do hks, to przekazała też juniorów, ale to tylko 2 drużyny, a maja być 3, wg mnie talenty nie mają obowiązku podpisywania umowy z hks,
Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie licencji dla klubów III ligi piłki nożnej
•
.....................
paragraf 7, punkt 2:
2.zobowianie do uczestnictwa w rozgrywkach piłkarskich drużyn młodzieżowych w
liczbie minimum - 3 zespołów w kategoriach wiekowych od 12 do 19 lat,
................."
talenty maja umowę z ssa, jeżeli ssa przekazała kopaczy do hks, to przekazała też juniorów, ale to tylko 2 drużyny, a maja być 3, wg mnie talenty nie mają obowiązku podpisywania umowy z hks,