KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
-
Panowie pomysł świetny, ale o jakich biletach mówimy? Zakładająć obecnie najbardziej prawdopodobny scenariusz, czyli grę w c klasie, to myślę, że bilety w ogóle nie powinny mieć miejsca. (pomimo tego, że z pewnością dochód z ich sprzedaży byłby niezbędny, to nie oszukujmy się, ale kto będzie płacił np. 5-tke za mecz c klasy ( może za wyjątkiem nas, którzy znamy sytuacje ) ? )
Pasion- mogłeś być legendą- jesteś zwyczajną MENDĄ!!
ostrozny byłbym w typowaniu frekwencji i sie tego nie podejme, natomiast sadze ze wiecej niz 400 osob wie ocb w konflikcie gile/ssa vs my i jest po naszej stronie.
nie zmienia to faktu ze na poczatek do c klasy trzeba bedzie przekonac ludzi "z klimatu"(h, u, aktywni, wyjazdowicze, starszyzna, młodziez) -potem zajmiemy sie resztą.
to dla NAS-aktywnych kibiców ten Hutnik powstaje. Co z tego ze przyjdzie gosc zachecony ulotką, dobrą grą czy mozliwoscia wypicia wina na meczu skoro nie bedzie tam NAS? zacznijmy od swojego, uspionego zaplecza kibicowskiego, od swoich znajomych, swoich osiedli-od ludzi ktorzy chodzili i jezdzili wszedzie. potem to juz tylko efekt kuli sniegowej
nie zmienia to faktu ze na poczatek do c klasy trzeba bedzie przekonac ludzi "z klimatu"(h, u, aktywni, wyjazdowicze, starszyzna, młodziez) -potem zajmiemy sie resztą.
to dla NAS-aktywnych kibiców ten Hutnik powstaje. Co z tego ze przyjdzie gosc zachecony ulotką, dobrą grą czy mozliwoscia wypicia wina na meczu skoro nie bedzie tam NAS? zacznijmy od swojego, uspionego zaplecza kibicowskiego, od swoich znajomych, swoich osiedli-od ludzi ktorzy chodzili i jezdzili wszedzie. potem to juz tylko efekt kuli sniegowej
mój pomysł może być przyszłościowy, nie musi być wprowadzony teraz...
1) pomysł ze symboliczną złotówkę za taki bilet też dobry, koszt wydruku zwróciłby się
2) Jeżeli ktoś ma dobre układy z wuefistami ze swoich dawnych szkół, mógłby w tej sprawie pomóc( np. ja w swojej szkole ) Po takich rozmowach mógłbym zająć się tą akcją
3) Sytuacja w Nowej Hucie nie jest ciekawa, wielu młodych kusi jednak ekstraklasa, więc trzeba im przypomnieć o Hutniku
może jakieś pomysły jak przyciągnąć młodych? Nie wszystkich stać nawet na te 20 zł w miesiącu na bilety, można by pomóc najbiedniejszym.
1) pomysł ze symboliczną złotówkę za taki bilet też dobry, koszt wydruku zwróciłby się
2) Jeżeli ktoś ma dobre układy z wuefistami ze swoich dawnych szkół, mógłby w tej sprawie pomóc( np. ja w swojej szkole ) Po takich rozmowach mógłbym zająć się tą akcją

3) Sytuacja w Nowej Hucie nie jest ciekawa, wielu młodych kusi jednak ekstraklasa, więc trzeba im przypomnieć o Hutniku
może jakieś pomysły jak przyciągnąć młodych? Nie wszystkich stać nawet na te 20 zł w miesiącu na bilety, można by pomóc najbiedniejszym.
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
Hola hola, chyba jedno moje zdanie wywołało niepotrzebne nerwy.
1) oczywiście uważam ,że kobiety i dzieci powinny ma Hutnika wchodzić za darmo.
2) każdy pomysł marketingowy niosący koszty MUSI być poparty propozycją źródeł finansowania.
Penny Wise - oczywiście nic takiego nie napisałem.
Jok - [PW]
1) oczywiście uważam ,że kobiety i dzieci powinny ma Hutnika wchodzić za darmo.
2) każdy pomysł marketingowy niosący koszty MUSI być poparty propozycją źródeł finansowania.
Penny Wise - oczywiście nic takiego nie napisałem.
Jok - [PW]

NOWY_HUTNIK_2010 pisze:Bez patrzenia przez pryzmat niecodziennego meczu i bez oglądania się na symboliczne wpływy z biletów, jak już podawaliśmy wielokrotnie - inwestor w swojej ofercie gwarantował kwotę pozwalającą na spokojne funkcjonowanie w realiach III ligi.[/color]
metal pisze:KokoNH - zapłacisz za nie ?
Jeśli problemem jest zorganizowanie jakiejś akcji to OK ale jeśli problemem są straty to nie wiem co o tym myśleć.
Biletów w C klasie też sobie nie wyobrażam ale jeśli mowa o jakieś 5/6 lidze to powinno być jak najwięcej jakiś akcji promocyjnych zachęcających do oglądania spotkań. Jeśli zyski z biletów są symboliczne to trzeba dbać o to żeby za kilka lat ktoś jeszcze na Hutnika chodził.