KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn sie 02, 2010 10:28 am

Konrad spójrz post wyżej.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

lucero

Postautor: lucero » pn sie 02, 2010 12:47 pm

Optymizm z Was bije ogromny.

Jeżeli, tak jak napisał Perła, uważacie że na mecz stworzonego wyłącznie przez kibiców, czystego, przejrzystego Hutnika przyjdzie 150 osób to jaki sens ma cały ten projekt?

To 150 osób będzie łaskawe przyjść i podziękować tym chłopakom którzy mogli grać w 3 lidze, ale grają w c-klasie tylko i wyłącznie z uwagi na to, iż każdy ma już dośc tego co dzieje się tu od lat przynajmniej dziesięciu

Jak ktoś pragnie piłki na wysokim poziomie to droga na Błonia otwarta, tym argumentem nie wygramy, ale bedziemy miec drużynyne wyjątkową, mocną, która pokaże dobrą piłke na 3 ligowym poziomie nawet w tej c-klasie. W B i A już bywają meczyki, które pokazane w Canal+ byłyby lepszymi widowiskami niż taka Wisla podejmujaca Lecha.

Kibicowsko? Tutaj blonia wcale nie musza być tak do przodu, ale jak kazdy bedzie biadolil to atmosfery wokól Nowego Hutnika sie nie stworzy.

pablo

Postautor: pablo » pn sie 02, 2010 12:55 pm

na dzień dzisiejszy 02.08.2010 są terminarze i skład wszystkich lig
oprócz B i C klasy :
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5209.html
podobnie na stronie mzpn-u
http://www.mzpnkrakow.pl/Terminarze/ter ... -2010.html
większość startuje 14-15 sierpień

moim zdaniem szansa na podpięcie się np jako 17 drużyna do którejś z tych lig jest minimalna (obym się mylił) .

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 02, 2010 5:59 pm

02-08-2010
Szkolenie spikerów

Jak informuje Przewodniczący Wydziału Bezpieczeństwa Na Obiektach Piłkarskich Małopolskiego Związku Piłki Nożnej w Krakowie, Józef Cichoń, 10.08.2010 roku /wtorek/ od godz.14.00 w Instytucie Odlewnictwa Akademii Górniczo-Hutniczej, ul. Reymonta 23 odbędzie się szkolenie dla kandydatów na spikerów. Wydział zaprasza przedstawicieli klubów III, IV, V ligi oraz klas okręgowych i prosi o liczne uczestnictwo. Szkolenie jest bezpłatne, a uczestnicy uzyskają zaświadczenie uprawniające ich do prowadzenia spikerki na obiektach piłkarskich na terenie Małopolskiego Związku.

W zasadzie to nie wiedziałem, gdzie dać tą notkę.
Może się komuś z nas przyda.
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

luke.krak

Postautor: luke.krak » pn sie 02, 2010 9:21 pm

ej a powiedzcie mi...nh2010 ma juz podpisana umowe z spmts?? dzisiaj rozmawialem z kolegą który mowił mi ze jego brat bedzie przepisywał dzieciaka do Wisly albo Cracovii (dzieciak szkoli sie od 6 roku życia) bo to co sie dzieje teraz w klubie to jakaś paranoja...podobno jak zawsze byly jakies obozy czy cos tak teraz nie ma nic...nawet jakis tam sparingi im odwołali...i nie widać perspektyw tym bardziej jak zanosi sie na C klase... hmmm nie chce byc złym prorokiem ale moze byc wiecej takich rodziców...przez to co te patafiany narobily uboleje na tym nasza szkółka...:/

lucero

Postautor: lucero » śr sie 04, 2010 11:27 am

Ze cytowanej strony HKS-u: Czyzby jednak czarny scerariusz?

Aby była jasność:

1) HKS w kwestii licencji nie ma nic- pieniędzy, piłkarzy, którzy w wiekszości wybrali inny trening, drużyn młodzieżowych oprócz jednego przejetego jeszcze składu juniorów, nie ma obiektu na którym chce grać o tym, iz nie ma publiki nie wspominam

2) Wariantem tylko czarny scenariusz?- wyjście jest proste- HKS siada nad stołem, patrzy na swoją sytuację z punktu 1 i podejmuje decyzje- wycofujemy się z 3 ligi (licencję bowiem na 99% i tak przecież dostaną) oraz nie zgłaszamy drużyny w miejsce rezerw, bo to mission impossible.

3) NH2010 zaczyna być wreszcie postrzegane w MZPN jako jedyna alternatywa, oparta na zdrowych zasadach, z rzeszą kibiców, z dobrą kadrą i sponsorem- 5-6 liga pewna!

Wariant jest więc prosty- patrząc na upór Mieczysława i spółki od lutego tego roku wiele obiecywać sobie jednak nie można.

Z ciekawostek pobocznych: likwidatorem SSA został.... tak tak Pan Oraczewski.

dUfio

Postautor: dUfio » śr sie 04, 2010 11:45 am

no i mam nadzieje że ten post rozjaśnił wszystkim niedowiarkom o co sie toczy gra. bo jak sadze nawet jak nie teraz to gromiac wiesniakow po 20:0 w C-klasie bedziemy sie ciagle czaic na miejsce gilów w lidze-bo przeciez kiedys i oni upadna co nie?

tylko jedność i konsekwencja zagwarantują nam końcowy sukces, chcby miał nastapic za 10 lat...

lucero

Postautor: lucero » śr sie 04, 2010 11:57 am

>bo jak sadze nawet jak nie teraz to gromiac wiesniakow po 20:0 w C-klasie

byłbym ostrożny :)

>bedziemy sie ciagle czaic na miejsce gilów w lidze-bo przeciez kiedys i oni upadna co nie?

Zgadza sie, wieść gminna niesie, że wielu już teraz ma tam dość, ale trzon HKSu trzyma się jeszcze twardo.

W kwestii nawet tej c-klasy bez obaw- są naprawdę ciekawe pomysły jak urozmaicić te widowiska nawet na bocznej "jedynce"- a codziennie pojawiają się nowe "zajawki", zapewne ruszy to i na forum im bliżej pierwszego spotkania

Ma być tak, iż pomimo poziomu sportowego nowohucka młodzież będzie miała finalnie poważny dylemat, czy smigać na "wisełkę", czy jednak zobaczyć co się dzieje na SS.

patryk

Postautor: patryk » śr sie 04, 2010 12:04 pm

Pan Oraczewski miał tyle ofert pracy (jak tu wcześniej piał jego potomny), a jednak trwa na tej barce bez dna... To się nazywa miłość do klubu...
Żenada...

Czasami jak patrzę już nie tylko na nasze podwórko, ale także na PZPN i np MZPN to ze smutkiem stwierdzam, że jedyny sposób na wyjście z marazmu to jechać z tymi panami po całości...
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » śr sie 04, 2010 12:07 pm

http://www.90minut.pl/liga/0/liga5413.html

Terminarz ligi do jakiej przydzieliło nas Sportowe Tempo swego czasu.

lucero

Postautor: lucero » śr sie 04, 2010 3:55 pm

birkut pisze:>Czy rzeczywiscie rozwazana jest fuzja z Plomieniem Jerzmanowice?
>NIE
>Kończąc ten temat: krótkie rozmowy z Płomieniem rzeczywiście były prowadzone

>może jestem przewrazliwiony, ale... :roll:

Jesteś. Temat został zakończony kilka dni temu a odpowiedź forumowa była wczoraj. Niuanse owej próby zostały dodatkowo przedstawione.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr sie 04, 2010 5:01 pm

Przykro mi Lucero, ale trochę racji Birkut ma, bo odpowiedź forumową można było dać inną, a tak wychodzi na to, że dowiedzieliśmy się o tym dzięki stronie Gila (a nie od Was). A chyba powinno być na odwrót :roll:
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr sie 04, 2010 5:09 pm

OŻÓG 1950 pisze:Przykro mi Lucero, ale trochę racji Birkut ma, bo odpowiedź forumową można było dać inną, a tak wychodzi na to, że dowiedzieliśmy się o tym dzięki stronie Gila (a nie od Was). A chyba powinno być na odwrót :roll:

No ja to odebrałem tak, że strona HKS dowiedziawszy się o tym opublikowała to być może sądząc, że osłabia pozycję NH2010. Myślę, że gdyby już wszystko było dopięte co do jakiejś fuzji, to wtedy padło by hasło na forum.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr sie 04, 2010 5:14 pm

JOK_NH pisze:
OŻÓG 1950 pisze:Przykro mi Lucero, ale trochę racji Birkut ma, bo odpowiedź forumową można było dać inną, a tak wychodzi na to, że dowiedzieliśmy się o tym dzięki stronie Gila (a nie od Was). A chyba powinno być na odwrót :roll:

No ja to też odebrałem tak, że strona HKS dowiedziawszy się o tym opublikowała to być może sądząc, że osłabia pozycję NH2010. Myślę, że gdyby już wszystko było dopięte co do jakiejś fuzji, to wtedy padło by hasło na forum.

W rzeczy samej , nie jest miło jak coś wychodzi po czasie .

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr sie 04, 2010 5:24 pm

JOK_NH pisze:No ja to odebrałem tak, że strona HKS dowiedziawszy się o tym opublikowała to być może sądząc, że osłabia pozycję NH2010. Myślę, że gdyby już wszystko było dopięte co do jakiejś fuzji, to wtedy padło by hasło na forum.

No może masz rację.
Ale można było też odpowiedzieć: "sprawdzamy różne możliwości".

A tak z "nie" jednak zrobiło się "a jednak tak". :?