KOMENTARZE, złote rady, genialne pomysły.

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

lucero

Postautor: lucero » sob sie 07, 2010 10:48 am

birkut pisze:lucero
jeśli myślisz że kasowanie postów ludzi (w tym moich) którzy zadają niewygodne pytania to sposób na zbudowanie czegoś dobrego to powodzenia
przypomne tylko ze pan informacja vel oro tez tak czynił i jak to sie skonczyło
czego wam (nam) nie zycze
"lucerno i inni nie idzcie tą drogą" :wink:

Żaden post nie został skasowany przy odpowiedzi tylko edytowany cofnij sie i zobacz czy mam racje czy nie. Domagam sie przeprosin za porównanie :wink:

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » sob sie 07, 2010 10:37 pm

Komentarz w związku z materiałami :

No cóż , nie wygląda to ciekawie zwłaszcza wywiad z prezydentem Majchrowskim nie napawa optymizmem. Można z niego wywnioskować , że inicjatywę NH2010 traktuje bardzo po macoszemu. Z samego tonu głosu można było odnieść wrażenie , że tą C-klasę dostaniemy na przysłowiowy "odpierdol" i jeszcze powinniśmy panu prezydentowi i MZPN-owi podziękować. Odczytuję też z jego wypowiedzi że uważa NH2010 za jakąś grupę wywrotowców niezdolną do zgody , współpracy i wielce kłótliwą.

Jeżeli dojdzie do wystartowania tzw. dwóch Hutników w rozgrywkach to pan Gil będzie grał w takiej klasie rozgrywkowej w jakiej się zdeklaruje ( obstawiam V ligę) natomiast NH2010 zacznie od C klasy. Oczywiście mogę od razu napisać czym MZPN uzasadni taką decyzję bo zapewne takie pytanie postawimy. Myślę , że będzie to coś w stylu : "No przecież...wiecie ... rozumiecie... bez sensu było by umieszczać 2 takie same kluby na jednym poziome rozgrywkowym. Pan Gil jest wieloletnim działaczem któremu na sercu leży dobro Hutnika i który od wielu lat stara się go ratować. Wy (NH2010) jesteście młodzi i niedoświadczeni - dajemy wam oczywiście zielone światło pokażcie co potraficie."

Obym był złym prorokiem .

Awatar użytkownika
hutas

Postautor: hutas » sob sie 07, 2010 10:57 pm

Raven pisze:Myślę , że będzie to coś w stylu : "No przecież...wiecie ... rozumiecie... bez sensu było by umieszczać 2 takie same kluby na jednym poziome rozgrywkowym. Pan Gil jest wieloletnim działaczem któremu na sercu leży dobro Hutnika i który od wielu lat stara się go ratować. Wy (NH2010) jesteście młodzi i niedoświadczeni - dajemy wam oczywiście zielone światło pokażcie co potraficie."

Obym był złym prorokiem .

Raven: nawet, jeśli spełni się ów czarny scenariusz, za kilka sezonów HKSGil i NH2010 zmienią się miejscami, bo p. Mietek pomysłów już nie ma, a MY idziemy ścieżką, jaka była od początku obrana: bez patrzenia na klasę rozgrywkową, budujemy SOLIDNEGO HUTNIKA. Cóż, może trzeba ponieść klęskę w bitwie, by w konsekwencji wygrać wojnę...
"Brawo, Chłopcy Hutnicy!"

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » sob sie 07, 2010 11:22 pm

lucero pisze:
Żaden post nie został skasowany przy odpowiedzi tylko edytowany cofnij sie i zobacz czy mam racje czy nie. Domagam sie przeprosin za porównanie :wink:

kilka moich postów zostało skasowanych, mimo tego że niektóre z nich wklejałem kilka razy. kilku innych uzytkowników terz sie na to skarżyło, więc dajcie spokój z takimi metodami.
dociekliwe pytania, czy nawet krytyka tylko dobrze W(N)am zrobi
Ostatnio zmieniony ndz sie 08, 2010 12:57 am przez birkut, łącznie zmieniany 1 raz.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » ndz sie 08, 2010 12:04 am

moje złote rady
- zrobcie rzecznika prasowego, ktory bedzie wypuszczal suche i beznamietne informacje , a nie siedmiu rzecznikow uwiklanych w pyskowki i jakies srania gdybania
- nie usuwajcie zadnych postow bo to wkurwia
- badzcie milsi :) np.nie krzyczcie na ludzi, ze nie przyszli na mecz z Magdeburgiem - to nie ich wina
- zrobcie flage Nowy Hutnik 2010 i zrobcie zdjecie z duza iloscia ludzi za nia
- zorganizowac turniej dzikich druzyn malolatow z huty pod patronatem NH2010
- zorganizujmy NH2010 na wzor katalonski , kibic placi iles tam ,wspolmiernie do tego ile zaplacil ma tyle % glosow. dalej wybory , kandydatury , cuda wianki :) byc moze troche fantazjuje ale trzeba cos zrobic aby wiecej osob stalo sie osobami "blisko zwiazanymi z zarzadem"

tyle na szybko ;)
zdrowie 1950
pzdr Osiek

hoffeer

Postautor: hoffeer » ndz sie 08, 2010 1:04 am

birkut pisze:
lucero pisze:

kilka moich postów zostało skasowanych, mimo tego że niektóre z nich wklejałem kilka razy. kilku innych uzytkowników terz sie na to skarżyło, więc dajcie spokój z takimi metodami.
dociekliwe pytania, czy nawet krytyka tylko dobrze W(N)am zrobi

wcale się dziwie że twoje posty są kasowane jak czytam te pierdoły co piszesz to mam dość , ochłoń troche człowieku.....

Piotrek

Postautor: Piotrek » ndz sie 08, 2010 1:22 am

jeżeli Mzpn ma 2 Hutniki dopuścić do różnych lig, zawsze jest opcja barażu, która drużyna ma grać w wyższej lidze i po problemie

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » ndz sie 08, 2010 1:38 pm

hoffeer pisze:wcale się dziwie że twoje posty są kasowane jak czytam te pierdoły co piszesz to mam dość , ochłoń troche człowieku.....

gdyby te najgłupsze mi kasowali to bylbym szczęsliwy, ale to nie to kryterium decyduje 8)
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan

lucero

Postautor: lucero » ndz sie 08, 2010 2:08 pm

birkut pisze:gdyby te najgłupsze mi kasowali to bylbym szczęsliwy, ale to nie to kryterium decyduje 8)

Miło byłoby jednak tak dla porządku, abyś jednak napisał jakie posty były wg Ciebie kasowane i na jakie "niewygodne" pytania nie dostałeś odpowiedzi.

Ożóg: krytyka jest ok, wg mnie była to burza w szklance wody, ale temat został całkowicie wyjaśniony, jak i też jestem spokojnie w stanie zrozumieć wątpliwości związane z chłodnym "NIE"- nie nadinterpretuj oburzenia na podstawie przekazu pisanego.

I pytanie dodatkowe: czy w obliczu wydarzeń o których mowa jest w innych tematach warto (obustronnie) poswięcać aż tyle uwagi zagadnieniom o których mam nadzieje kończymy rozmawiać

dzuhas: 90% Twoich pomysłów jest w fazie realizacji. Co do rzecznika tez zgoda, ja nie muszę się tutaj dzielić swoim zdaniem i komentarzem wydarzeń, forum oprze się na oficjalnych odpowiedziach Nowego Hutnika i rzeczywiście może to wystarczy.

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » ndz sie 08, 2010 7:53 pm

NOWY_HUTNIK_2010 pisze:Lucas: wywiad nie zawiera tych wypowiedzi, które mogły być podstawą do ewentualnych roszczeń.

Czy słowa że nie chcecie współpracować nie są wystarczające? Wychodzi na to że on się stara a wy knujecie swój spisek i macie go w dupie. Wg NH2010 dostał 3 propozycje jakiś spotkań itp i nic...

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » pn sie 09, 2010 4:40 pm

Z tego co się orientuje to nie ma absolutnie żadnej możliwości by jakiekolwiek "hutnicze" stowarzyszenie mogło grać w III lidze, a Gil w tym wywiadzie twierdzi że jest taka możliwość tylko ci nicponie z NH2010 się uparli i chcą zaczynać od nowa. W takim razie są dwie możliwości: albo Gil kłamie, albo Niemiec przedstawił jakąś propozycje. Może ktoś rozwiać moje wątpliwości?
HUTNICZY KLUB SPORTOWY

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn sie 09, 2010 10:16 pm

Chyba tylko Świętokrzyski Związek Piłki Nożnej mógłby to zrobić definitywnie.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn sie 09, 2010 10:22 pm

lucero pisze:
birkut pisze:gdyby te najgłupsze mi kasowali to bylbym szczęsliwy, ale to nie to kryterium decyduje 8)

Miło byłoby jednak tak dla porządku, abyś jednak napisał jakie posty były wg Ciebie kasowane i na jakie "niewygodne" pytania nie dostałeś odpowiedzi.

niestety nie zapisuje swoich postów, bo nie sądziłem ze będzie to potrzebne.
w tym temacie nie powinny być chyba żadne kasowane bo po to on jest aby nie zaśmiecać innych zwiazanych z NH2010

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » wt sie 10, 2010 12:38 am

III liga bez Hutnika? Kto za niego?2010-08-09 23:07:00 MAS

Drużyna Hutnika Kraków prawdopodobnie nie przystąpi do rozgrywek III ligi. Kto zająłby jej miejsce? Chociaż Poprad Muszyna cieszy się już, że to będzie on, wcale nie może być tego pewien. Wolne miejsce może zostać zupełnie inaczej zagospodarowane, nawet przez zespół z województwa świętokrzyskiego.

Przypomnijmy: w III lidze grał dotąd zespół zarządzany przez Hutnika Sportową Spółkę Akcyjną. Została ona postawiona w stan likwidacji, a prawo do drużyny i miejsca w III lidze chciała przekazać nowemu stowarzyszeniu - Hutniczy Klub Sportowy Hutnik, założonemu przez Mieczysława Gila. Nowy podmiot wystąpił o licencję na grę w III lidze, ale Komisja do Spraw Licencji MZPN mu jej nie przyznała. HKS Hutnik chcąc być spadkobiercą spółki musiałby bowiem przejąć nie tylko jej aktywa (czyli drużynę i miejsce w lidze), ale i pasywa spółki, a te dziś to 6 mln zł długów. HKS-owi przysługiwało odwołanie od decyzji komisji licencyjnej, ale jak nas dziś poinformowano w MZPN nie zostało ono na razie złożone. Staranie się HKS-u o licencję jest mało sensowne, choćby wobec takiego faktu, że cała drużyna, która wiosną grała pod szyldem Hutnika SSA zadeklarowała chęć przenosin pod skrzydła innego stowarzyszenia, który zostało zawiązane na Suchych Stawach - Nowego Hutnika 2010. HKS Hutnik właściwie nie ma więc zespołu. Zawodnicy odbywają już treningi pod kierunkiem Krzysztofa Przytuły i pod szyldem Nowego Hutnika 2010.

Podczas piątkowego spotkania władz Krakowa i MZPN z hutniczymi stowarzyszeniami prezes MZPN Ryszard Niemiec poinformował, że nie ma mocy prawnej przekazanie przez SSA kart zawodników (i ew. licencji) do stowarzyszenia Mieczysława Gila, co za tym idzie nie jest możliwe przystąpienie stowarzyszenia HKS Hutnik Kraków do rozgrywek III ligi. Natomiast warunkiem przystąpienia Nowego Hutnika 2010 do rozgrywek jest złożenie - jak poinformował NH2010 na swojej stronie - "odpowiednich kart zawodników w Małopolskim Związku Piłki Nożnej". Nowy Hutnik 2010 został już przyjęty w szeregi członków MZPN i jeśli poziom sportowy zgłoszonych zawodników będzie wystarczająco wysoki zgodnie z obietnicą prezesa MZPN może zostać dokooptowany do jak najwyższej klasy rozgrywkowej. NH2010 liczy, że mogłaby to być nawet V liga.

Sekretarz Wydziału Gier MZPN Stefan Komendołowicz informował nas dziś, że nad takim rozwiązaniem - z Hutnikiem w V lidze - na razie nie pracuje. - Nic o takim rozwiązaniu nie słyszałem - mówi. Nie wiadomo jak organizacyjnie by je można przeprowadzić, czy V liga liczyłaby na przykład 17 zespołów? Na dziś bardziej realny jest raczej scenariusz z Nowym Hutnikiem 2010 w B klasie (a nie C, od której startuje każdy nowy klub w krakowskim podokręgu).

Gdyby Hutnik nie zagrał w III lidze, powstałby problem wskazania zespołu, który zajmie miejsce po nim. Informowaliśmy, że byłby to Poprad Muszyna, trzeci zespół małopolskiej IV ligi, ale okazuje się, że wcale nie jest to takie oczywiste. Zastanawiają się nad tym w Świętokrzyskim Związku Piłki Nożnej, który będzie prowadził rozgrywki III ligi w tym sezonie i już zwrócił się do MZPN o wspólne wyjaśnienie tej kwestii.

Przepisy nie mówią bowiem, że miejsce po zespole, który nie dostanie licencji na grę w danej lidze, przejmuje zespół z niższej ligi tego samego regionu. Gdyby Hutnik z powodu braku licencji nie mógł grać w III lidze, zostałby przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli, a wtedy poza strefą spadku znalazłaby się Alwernia. Przeżywający kłopoty klub z Małopolski Zachodniej mógłby nie być zainteresowany kosztowną III ligą, a wtedy oferta mogłaby trafić do następnej w kolejności Lubrzanki Kajetanów, a ta już pozostaniem w wyższej lidze może być zainteresowana. Teoretycznie więc jest możliwe, że zamiast Hutnika w III lidze grałby reprezentant Świętokrzyskiego ZPN.

Jako casus na potwierdzenie prawidłowości takiego rozumowania mógłby posłużyć przypadek ubiegłego sezonu w II lidze - po tym jak licencji na grę w niej nie dostał Górnik Wieliczka, utrzymała się Concordia Piotrków Tryb, najwyżej sklasyfikowany z pierwotnych spadkowiczów.

W grę wchodzić może jeszcze jedno rozwiązanie - baraż pomiędzy najwyżej klasyfikowanymi zespołami z grup małopolskiej i świętokrzyskiej IV ligi. W tym przypadku Poprad Muszyna zmierzyłby się z Pogonią Staszów.

Czasu na rozstrzygnięcia jest bardzo mało - rozgrywki wszystkich lig, których ta sprawa może dotyczyć ruszają w najbliższy weekend.

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » wt sie 10, 2010 10:03 am

Do w/w artykułu dobrym rozwiązaniem było by wepchnięcie wyżej Popradu, potem czegoś z 5 do 4 ligi w miejsce Popradu i nas w luke w V lidze, dobrze by bylo jakby ktos to zasugerowal mzpn.