stroje domowe (i nie tylko)

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » ndz lis 07, 2010 9:21 pm

19Hutnik50 - nie zrozumiałeś - stroje są własnością SSA i to z ust działaczy SSA usłyszeliśmy, że prędzej je spalą niż dadzą piłkarzom.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

19Hutnik50

Postautor: 19Hutnik50 » ndz lis 07, 2010 9:23 pm

metal pisze:19Hutnik50 - nie zrozumiałeś - stroje są własnością SSA i to z ust działaczy SSA usłyszeliśmy, że prędzej je spalą niż dadzą piłkarzom.

aaa okej zrozumiano :) W takim razie można będzie spróbować się dogadać albo nie ma co prosić się dziadów :roll:

Awatar użytkownika
KoKoNH

Postautor: KoKoNH » ndz lis 07, 2010 9:24 pm

to przydałoby się rozgłosić w mediach jaka jest sprawa.

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » ndz lis 07, 2010 9:29 pm

metal pisze:19Hutnik50 - nie zrozumiałeś - stroje są własnością SSA i to z ust działaczy SSA usłyszeliśmy, że prędzej je spalą niż dadzą piłkarzom.

Jestem skłonny zgodzić się na spalenie pod jednym warunkiem!! Jak już będzie duży ogień to wskoczą kur.. razem z tymi koszulkami!! Nawet im benzyny na rozpałkę zakupimy!!

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn lis 08, 2010 5:07 pm

majlech pisze:2) Pisanie "kolor to totalna porazka" jest oczywiscie Twoja opinia, wiec nie pisz jej tak kategorycznie w mysl zasady de gustibus non est disputandum.

wszystko co tu piszę jest wyłącznie moją opinią :)
o gustach się może nie dyskutuje, ale o naszych barwach również. Nasze są jakie są i jak sie komuś nie podobają to... jego strata :wink:

majlech pisze:Mozna miec do tych koszulek rozne nastawienie, ale prawda jest tak, ze spelnialy one swoja role - mielismy dwa komplety znaczaco rozniace sie od siebie, co pozwalalo uniknac sytuacji, w ktorej nie mielibysmy w czym zagrac.

biały od ciemno niebieskiego też się znacząco różni

majlech pisze: Od tak prozaicznego, jak kwestia prania i przygotowania strojow po np. decyzje sedziow prowadzacych zawody..

czyżby białe czy niebieskie prały się gorzej od pomarańczowych :?:

majlech pisze:Zdaje sobie sprawe, zezapewne nie interesuje Cie takie drobnostki, jak chociazby ile kosztuje zakup porzadnego sprzetu sportowego dla calej druzyny, no ale kazdy ma prawo interesowac sie tylko pewnym wycinkiem dzialalnosci klubu, co oczywiscie szanuje.

cena koszulki pomarańczowej tak znaczaco sie różni od niebieskiej??
i z tego co pamiętami część osób deklarowała zożenie sie na nie. a jeśli była różnica w cenie pomiędzy pomarańczowymi a niebieskimi to pewnie udało by się ją pokryć

majlech pisze:Naprawde bardzo sie ciesze, ze nie macie innych problemow niz kolor jednego z zestawow strojow, w ktorych graja nasi pilkarze.

inne problemy każdy widzi, tylko tego by nie było gdyby osoba odpowiedzialna za wybór podeszla do tego profesjonalnie

majlech pisze:Tak, wiem, ze za SSA bylo lepiej, bo gralismy zawsze na bialo albo na niebiesko. Piszac to chce tylko przypomniec, ze druzyny SSA juz nie ma, mimo dbalosci o dobor kolorow koszulek, ktorej brak zarzucacie obecnemu zarzadowi.

jestem jak najbardziej za odcięciem sie od działań ssa, ale zmieniając kolor koszulek bo biały lub niebieski były złe popadlibyście w paranoję.

majlech pisze:Widze, ze co niektorzy z podziwu godna - choc moim zdaniem warta lepszej sprawy - energia probuja wylacznie krytykowac i narzekac.

najlepiej się klepać po plecach :?:
zresztą na stałe gorno klakierów co by zarzad nie zrobił możesz liczyć (sprawdzili się dobrze za Oraczewskiego :oops: )
jak coś mi się nie będzie podobało zawsze mozesz liczyć na moją krytykę :roll:
ale nie dla zasady

poza tym sprawdzam czy prawdziwe jest powiedzenie
Alexandra Pope
"Ci, co najbardziej zasługują na pochwały, najlepiej znoszą krytykę. " :wink:

i na koniec pochwała
naprawdę jestem wam wdzieczny, że gusta nie podpowiedziały wam czegoś takiego
http://www.wikipasy.pl/images/a/af/Str% ... acovii.png
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan
http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

majlech

Postautor: majlech » pn lis 08, 2010 11:15 pm

birkut pisze:wszystko co tu piszę jest wyłącznie moją opinią :)
o gustach się może nie dyskutuje, ale o naszych barwach również. Nasze są jakie są i jak sie komuś nie podobają to... jego strata :wink:

Nie wiem kogo masz na mysli? Tanich zlosliwosci nie warto komentowac.

majlech pisze:Mozna miec do tych koszulek rozne nastawienie, ale prawda jest tak, ze spelnialy one swoja role - mielismy dwa komplety znaczaco rozniace sie od siebie, co pozwalalo uniknac sytuacji, w ktorej nie mielibysmy w czym zagrac.

biały od ciemno niebieskiego też się znacząco różni

Tak rozni sie i na pewno na wiosne beda zamowione ciemnoniebieskie. W momencie startu do rozgrywek mielismy jedynie mozliwosc zakupienia pomaranczowych.

majlech pisze: Od tak prozaicznego, jak kwestia prania i przygotowania strojow po np. decyzje sedziow prowadzacych zawody..

czyżby białe czy niebieskie prały się gorzej od pomarańczowych :?:

Moze sie zdziwisz, ale tak - sprobuj wyprac bialy stroj pilkarski.

majlech pisze:Zdaje sobie sprawe, zezapewne nie interesuje Cie takie drobnostki, jak chociazby ile kosztuje zakup porzadnego sprzetu sportowego dla calej druzyny, no ale kazdy ma prawo interesowac sie tylko pewnym wycinkiem dzialalnosci klubu, co oczywiscie szanuje.

cena koszulki pomarańczowej tak znaczaco sie różni od niebieskiej??
i z tego co pamiętami część osób deklarowała zożenie sie na nie. a jeśli była różnica w cenie pomiędzy pomarańczowymi a niebieskimi to pewnie udało by się ją pokryć

No coz - niedlugo zobaczymy, na ile te deklaracje przekute zostana w czyny.

majlech pisze:Naprawde bardzo sie ciesze, ze nie macie innych problemow niz kolor jednego z zestawow strojow, w ktorych graja nasi pilkarze.

inne problemy każdy widzi, tylko tego by nie było gdyby osoba odpowiedzialna za wybór podeszla do tego profesjonalnie

Moze tak, a moze i nie. Jak juz pisalem mielismy mozliwosc otrzymania szybko akurat takiego kompletu strojow i go mamy. Nikogo za to krzyzowac nie bedziemy.

majlech pisze:Tak, wiem, ze za SSA bylo lepiej, bo gralismy zawsze na bialo albo na niebiesko. Piszac to chce tylko przypomniec, ze druzyny SSA juz nie ma, mimo dbalosci o dobor kolorow koszulek, ktorej brak zarzucacie obecnemu zarzadowi.

jestem jak najbardziej za odcięciem sie od działań ssa, ale zmieniając kolor koszulek bo biały lub niebieski były złe popadlibyście w paranoję.

Chyba nie zrozumiales, co napisalem.

majlech pisze:Widze, ze co niektorzy z podziwu godna - choc moim zdaniem warta lepszej sprawy - energia probuja wylacznie krytykowac i narzekac.

najlepiej się klepać po plecach :?:
zresztą na stałe gorno klakierów co by zarzad nie zrobił możesz liczyć (sprawdzili się dobrze za Oraczewskiego :oops: )
jak coś mi się nie będzie podobało zawsze mozesz liczyć na moją krytykę :roll:
ale nie dla zasady

poza tym sprawdzam czy prawdziwe jest powiedzenie
Alexandra Pope
"Ci, co najbardziej zasługują na pochwały, najlepiej znoszą krytykę. " :wink:

i na koniec pochwała
naprawdę jestem wam wdzieczny, że gusta nie podpowiedziały wam czegoś takiego
http://www.wikipasy.pl/images/a/af/Str% ... acovii.png

Wysiles sie Kolego. Nikt nie oczekuje poklepywania po plecach ani klakierow. Rozumiem, ze cytujac Pope'a, probujesz zniechecic kogos do udzielania odpowiedzi na Twoje pytania, bo idac tym tokiem rozumowania - kazda odpowiedz, czy inna opinia od Twojej swiadczy o braku umiejetnosci znoszenia krytyki.

Poniewaz jednak ten temat - poza rozwiazywaniem Twoich problemow - ma za za zadanie dyskusje na temat naszych strojow, to zgodnie ze zlozona wczoraj obietnica wyjasniam, ze Hutnik nie zagral w meczu z Orlem w bialych koszulkach ze wzgledu na klopoty z ich przygotowaniem, wynikajace z likwidacji pralni na obiektach Hutnika.

Równoczesnie informuje, ze przed runda wiosenna zostana zakupione koszulki w barwach niebieskiej i bialej, a kierownik druzyny zostal uczulony, by bez uzasadnionych przyczyn nie odstepowac od gry w naszym podstawowym komplecie strojow.
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » pn lis 08, 2010 11:21 pm

majlech pisze:Równoczesnie informuje, ze przed runda wiosenna zostana zakupione koszulki w barwach niebieskiej i bialej, a kierownik druzyny zostal uczulony, by bez uzasadnionych przyczyn nie odstepowac od gry w naszym podstawowym komplecie strojow.

i ta odpowiedź ucina dyskusję na ten temat z mojej strony.
trzymam za słowo
P.S. cytujac Pope'a miałem co innego na myśli
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić" - Ronald Wilson Reagan

http://ofensywawolnosci.pl/ksiega-pamia ... do-ksiegi/

fan

Postautor: fan » wt lis 09, 2010 8:55 am

Równoczesnie informuje, ze przed runda wiosenna zostana zakupione koszulki w barwach niebieskiej i bialej, a kierownik druzyny zostal uczulony, by bez uzasadnionych przyczyn nie odstepowac od gry w naszym podstawowym komplecie strojow

A nie lepiej zrobić zrzutę wsród kibiców na nowy, wymarzony komplet wybrany w głosowaniu ?
Wcześniej na forum było wiele bardzo ciekawych projektów.

Piotrek

Postautor: Piotrek » pt lis 12, 2010 11:56 am

ja proponuję zakupić 3 komplety, cały biały, cały błękitny(marsylia w meczu z psg), cały niebieski.

majlech

Postautor: majlech » pt lis 12, 2010 12:14 pm

fan pisze:
Równoczesnie informuje, ze przed runda wiosenna zostana zakupione koszulki w barwach niebieskiej i bialej, a kierownik druzyny zostal uczulony, by bez uzasadnionych przyczyn nie odstepowac od gry w naszym podstawowym komplecie strojow

A nie lepiej zrobić zrzutę wsród kibiców na nowy, wymarzony komplet wybrany w głosowaniu ?

Zrzuta jest dobrym pomyslem, ale:

1) Koszt niestandardowych koszulek jest bardzo wysoki. Oczywiscie, kiedy temat dojrzeje mozemy taka kalkulacje przedstawic. Natomiast wykorzystanie standardowych koszulek producentow, znaczaco ogranicza koszt ich zakupu, ktory i tak nie jest maly.

2) Nie jest sztuka zrobic bajerancki projekt, w ktorym beda male szanse na zagranie. Jednokolorowe stroje sa najbardziej praktycznie - kazda wypustka, czy dodanie innego koloru moze spowodowac, ze sedzia moze nie zgodzic sie na wystep w "wymarzonym komplecie".

3) Poczekajmy do momentu, w ktorym bedziemy na etapie zakupu nowych strojow.
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!

Awatar użytkownika
dziadekrk

Postautor: dziadekrk » śr lis 17, 2010 11:32 am

MAŁOPOLSKI ZWIĄZEK PIŁKI NOŻNEJ
REGULAMIN ROZGRYWEK
§ 15 6.
W przypadku występowania tych samych lub podobnych kolorów ubiorów zawodników obu drużyn, obowiązek zmiany ubiorów nakłada się na gospodarzy zawodów. Jeżeli kolor koszulek bramkarzy nie kontrastuje z kolorami koszulek zawodników obu drużyn oraz sędziów zmiany koszulki musi dokonać bramkarz.

Jeśli to prawda, to może na wyjazdy warto jeździć bez pomarańczowych strojów i niech się rolniki martwią. Jeśli u siebie w garderobie nie znajdą nic róźniącego się od naszych strojów, to w myśl tego przepisu walkower chyba na naszą korzyść będzie przyznany?
Obrazek
Hinduskie ścierwo won z Nowej Huty!!

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw lis 18, 2010 12:21 pm

majlech pisze:
fan pisze:

Zrzuta jest dobrym pomyslem, ale:

1) Koszt niestandardowych koszulek jest bardzo wysoki. Oczywiscie, kiedy temat dojrzeje mozemy taka kalkulacje przedstawic. Natomiast wykorzystanie standardowych koszulek producentow, znaczaco ogranicza koszt ich zakupu, ktory i tak nie jest maly.

2) Nie jest sztuka zrobic bajerancki projekt, w ktorym beda male szanse na zagranie. Jednokolorowe stroje sa najbardziej praktycznie - kazda wypustka, czy dodanie innego koloru moze spowodowac, ze sedzia moze nie zgodzic sie na wystep w "wymarzonym komplecie".

3) Poczekajmy do momentu, w ktorym bedziemy na etapie zakupu nowych strojow.

Co nie oznacza, że nie ma w takich standardach błękitu. Kilka razy zamawiałem stroje dla swojej drużyny i orientuję się w katalogach.

bn

Postautor: bn » pn mar 28, 2011 10:11 pm

Barwy Zagłębia Lubin chyba już przylgnęły do nas na dobre ;)

fan

Postautor: fan » wt mar 29, 2011 8:23 am

Barwy Zagłębia Lubin chyba już przylgnęły do nas na dobre ;)

To pewnie dlatego, że gospodarz nie ma prawa wyboru podstawowych strojów :D

bn

Postautor: bn » wt mar 29, 2011 4:25 pm

Dobrze chociaż że mamy prawo wyboru herbu i nie musimy grać z takim :)

Obrazek